13 aug 05

Orbán Viktor levele Orbán Viktornak

Vártam már nagyon Orbán Viktor levelét, amelyben azzal büszkélkedik a magyar választópolgároknak, hogy megvédte Magyarországot az Európai Uniótól. De hiába vártam, nekem nem jött példány a sok száz millióba kerülő küldeményből – úgy látszik, szerencsére én nem számítok bele a nemzeti együttműködésbe.
Végül mégiscsak találtam a postaládámban egy levelet a miniszterelnöktől. A 26 éves Orbán Viktor írta az 50 évesről. Jól ismerem a levél feladóját: bátor, kérlelhetetlen és liberális. Tudom, hogy komolyan gondolja.

Fodor Gábor

A szabadság nem hagyja magát!

A huszonnégy évvel ezelőtti Orbán Viktor levele a mai kormányról a magyar választóknak! 

Honfitársaim!
„Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni!” Ezt mondtam 1989 júniusában Nagy Imrétől és társaitól búcsúzva a Hősök terén. És azt is, hogy „a ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítettek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni.” Ez a mondat a mai kormányra - amelynek miniszterelnöke a magyarokat „félázsiaiként” nevezve csak az erőben hisz, a demokratikus módszerekben nem - szó szerint igaz. A jelenlegi kormány összedöntötte az alkotmányos rendszert, szellemi és politika értelemben pedig Európa közepéből Ázsiába akarja átköltöztetni az országunkat.

A rendszerváltás idején azoknak a fiataloknak a nevében beszéltem, akik „az európai polgári demokrácia megteremtéséért küzdenek Magyarországon”, és akik még ma is, középkorúan, magukra nézve kötelezőnek tartják ’56 eszméit. A kompromisszumot nem ismerő harcot a hatalmi önkény ellen, a dicső küzdelmet a nemzeti és polgári szabadságért. ’56 mártírjai méltó helyükre kerültek a Nemzeti Sírkertben, Magyarország pedig egy időre visszaszerezte megérdemelt helyét Európában. Tagjai lettünk azon államok közösségének, amelyek létezésük alapjává a szabadságot, az emberi jogokat, a kisebbségek jogait védelmező demokratikus berendezkedést, valamint a magántulajdon és a piaci verseny eszméin nyugvó gazdaságot tették meg. 1989-90-ben méltán lehettünk büszkék magunkra, hiszen nagy dolgot értünk el: elindítottuk Magyarországot a szabadság és a polgári felemelkedés útján.
Ragaszkodva akkori liberális eszményeimhez és elveimhez értetlenül és felháborodva állok az előtt, amit a mai magyar kormány tesz. Szomorúan és csalódottan látom, hogy 2013 Magyarországa olyanná lett, ami ellen 1989-ben békés forradalmat hirdettünk. 1989 Orbán Viktoraként nem tudok azonosulni a mai Orbán Viktorral, aki nem pusztán hátat fordított 1956 és 1989 eszméinek és értékeinek, hanem egyenesen kiforgatja és lejáratja azokat.

Legfőbb nemzeti értékünk a szabadság, de a mai miniszterelnök számára ez annyit tesz: szabadságot adunk magunknak és a hozzánk közel állóknak, hogy bármit megtehessünk. Ezt véste gránitba az új alaptörvény, amely az 1989-ben megalkotott demokratikus alkotmányt és az alkotmányosságot szüntette meg. Néhány évvel a rendszerváltás után azt mondtam: „ma már olyan alkotmányos biztosítékai vannak a parlamentáris demokráciának, amelyek lehetetlenné teszik, hogy valamelyik politikai erő megpróbálja felszámolni a szabad választásokon nyugvó politikai váltógazdálkodást”. Ezzel szemben a jelenlegi kormányfő „sztálinistának” nevezte ugyanezt az alkotmányt, és éppen azért váltotta fel az új alaptörvénnyel, hogy felszámolhassa a szabad választásokon nyugvó politikai váltógazdálkodást.

Egyik leginkább nemzeti ideológiánk a szabadelvűség, amelynek ellenzőiről 1992-ben világosan fogalmaztam: „a populizmus élő klasszikusainak szájában a liberális szó káromkodás, szitok”. Úgy tűnik, a mai miniszterelnök beállt a populizmus élő klasszikusainak sorába, hiszen most ő és párttársai használják szitokszóként a liberalizmust, mintha nem a magyar szabadelvűségnek lenne köszönhető maga a nemzet. A mai Orbán Viktor számára azonban ez már nem jelent semmit, pártja és lakájmédiája segítségével kénye-kedve szerint zár ki bárkit a nemzetből.
Hogy mit gondol a Magyarország jelenlegi miniszterelnöke az emberi jogokról, azt jól mutatta a hazánkban élő tibetiek hatósági vegzálása, a médiaszabadság korlátozása, a baltás gyilkos kiadása Azerbajdzsánnak, a török kormány melletti kiállás, a hajléktalanok bűnözőkként történő kezelése – hogy csak néhány példát említsek. A kisebbségek jogainak lábbal tiprása mindennapos gyakorlat a kétharmados többség által fogva tartott parlamentben és a saját emberekkel feltöltött, a kormányzattól való függetlenségüket ily módon elvesztő intézményekben. De képzeljük el, mit szóltam volna a Hősök terén, ha egy héttel korábban megtudom, hogy a hatalom a belváros minden utcáját és terét évekkel előre lefoglalta magának, hogy csak ő tarthasson tüntetéseket! A válasz egyértelmű: felháborodott elvbarátainkkal együtt utcára vonultunk volna a pártállami pimaszság ellen.

A magántulajdon és a piaci verseny a kormánypártok számára szintén elvesztették eredeti jelentésüket, és a pillanatnyi hatalmi érdek kiszolgálói lettek. A magántulajdon akkor jó, ha a Fideszt szolgálja, vagy ha könnyen elvehető – mint a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások vagy a takarékszövetkezetek. A piaci verseny már-már ismeretlen fogalommá válik a mai Magyarországon. Elkötelezett jobboldaliaknak kiosztott trafikmonopóliumok, fideszes nagyvállalkozóknak ítélt állami földek, az egyik kollégiumi társnak odajátszott közbeszerzések és hirdetési megbízások.
Én, Orbán Viktor, aki Önöknek, honfitársaim, annál a Nagy Imre beszédnél felesküdtem a haza képviseletére, és ehhez kértem a támogatásukat, nem tudom elfogadni, hogy egy szabadságra, nyitottságra, önrendelkezésre hivatott európai országból egy központosított, magába forduló, összeesküvés-elméletekbe menekülő „félázsiai” országgá váltunk, amelyben a kiépülő egypártrendszer tudatosan megfélemlíti az aktív és öntudatos polgárait. És nem tudom elfogadni azt sem, hogy az egyéni és nemzeti szabadságot mindenek fölé helyező, az uralmi önkény ellen küzdő Orbán Viktor helyett egy a hatalmához ragaszkodó, vita helyett rossz döntéseket parancsba adó miniszterelnök kormányozza az országot.
A mai kormányfő visszavezette az országot oda, ahonnan 1989-ben ki akartam menteni: az önkénybe. Míg az Országgyűlésben a többség zsarnoksága uralkodik, a gazdaságban a fideszes oligarchák kisebbsége gyakorolja az uralmat.

Honfitársaim!
Magyarországon ismét eljött a rendszerváltás ideje! Egy új pártállam van épülőben, ismételjük meg ezért együtt újra: „Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni!” Számítok Önökre, hogy Magyarországot ismét a szabadságot szerető, független, aktív polgárok otthonává tehetjük! Mert a szabadság nem hagyja magát!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodorgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr675445707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.05. 14:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2013.08.05. 10:46:24

Hol a narancshad? Elvtársak! Lankad a figyelem?

Balt 2013.08.05. 10:54:21

Nem olvastam el, de felesleges is: egy SZDSZ-pártlistás helyért a Fideszt eláruló, majd az utódpárt kormányában szerepet vállaló "demokrata (aki kívülről támogatta a végsőkig a mindenféle tekintetben megbukott Gyurcsány-Bajnai kormányokat) nem tűnik hitelesnek semmiféle szempontból.

(Hadd tegyem hozzá: pedig a '94-es első fordulóban még egyéniben az SZDSZ jelöltjére szavaztam a Fidesz lista mellett.)

Balt 2013.08.05. 10:56:19

Ja, még annyit, nem benyalásképpen: fentiekhez képest a szerző még az egyik legvállalhatóbb ex-SZDSZ-es (ex)politikus...

1055 2013.08.05. 10:56:38

@belekotty: Erre a fosra még reagálni sem érdemes.

Kotkodus 2013.08.05. 11:00:28

magam is sokszor gondolkodom azon, hogy mit szólna a 90es évek elején még példaképemnek tartott orbán viktor a mai viktorka elvtárshoz... vagy, hogy mit mondott volna akkor, ha azt mondják neki, hogy 20 év eltettével ő fog azokkal a hatalmi eszközökkel visszaélni, amelyeket akkoriban mélyen elítélt...

sokszor kérdezem meg hozzászólóktól, hogy mivel magyarázzák viktorka elvtárs ideológiai fejlődését az ifjú kommunistától kezdve, az antiklerikális liberálison keresztül az államosító keresztény-konzervatívig... nos a válasz legtöbbször az, hogy meg kellet érjen.
tisztelt ner-elvtársak! kéretik lassan szüretelni, mert az érés lassan rohadásba fordul!!!

notib 2013.08.05. 11:09:23

Gabikám: azért egy Fodor Gábor - Fodor Gábor levél is hasonló "eredményt" hozna, de ne hidd hogy csak Te vagy kipécézve, nincs a mai politikai "elit"-ben olyan személy, aki kiállná az idő próbáját...

Rat Piley 2013.08.05. 11:13:54

A 26 éves Orbán egy borotválatlan, kócos, szakadt csöves hippi, az 50 éves pedig egy elhízott, tokás, köpcös keresztapa.

kgonzo 2013.08.05. 11:24:11

@Balt: Igen. Ez a vitakultúra él Magyarországon. A másikat nem hallgatjuk meg, egyrészt mert nem fér bele a politikai hitünk(!) képébe, ha valami furcsát mond (nekünk furcsát), másrészt azok nem tisztességes emberek. Tudjuk, mert a vezetőnk mondta.
Ezért tartunk itt, hogy családon belül sem tudunk politikáról beszélni. (Persze az igazság az, hogy nem is kell. Annyi fontosabb dolog van.)

Moin Moin 2013.08.05. 11:25:21

Gábor, a 26 éves Orbán pontosan olyan volt, mint a mai - csak éppen akkoriban a liberalizmus tűnt a legélesebb fegyvernek a Kádár-rendszer ellen. Orbán már akkor is csak (vezető) helyet akart magának. Ez világosan látszott már '88-ban is róla, amikor először beszéltem vele.

Aztán: vajon hol "szocializűlódott" volna Orbán demokratává és liberálissá? Az ő szocializációs közege egészen más volt: az, amit ma maga köré teremtett. A megfellebbezhetetlen akarat, a megvitathatatlan dolgok és a mások érdekeivel való nem törődés.

Érdekes, hogy te azt akkoriban nem vetted észre! Emiatt kételkedem abban, hogy neked valóban (gyakorlati) politikával kellene foglalkoznod...

Mérnork 2013.08.05. 11:29:30

26 évesen még általában mindenki liberális. Aztán a legtöbben felnőnek. ;-)

Airgüzü 2013.08.05. 11:35:45

@1055: dehogynem, arra érdemes, ahogy Te reagálsz. Nyalj, nyalj Orbánnak, hátha neked is jut majd valami morzsa. Vállalhatatlan, amit csinálnak! És majd ha eljő a számonkérés, akkor ne sunnyigj, hanem vállald, hogy te is egyetértettél mindennel, amit a demokrácia ellen tettek!

bulista 2013.08.05. 11:50:48

@Moin Moin: Tökéletes életrajz egy mindenkin átgázoló hatalom-mániás, kényszeres küldetéstudattal rendelkező beteg emberről.....

birkakhoz 2013.08.05. 11:55:59

GABIKEM EGY JO KIS POLITIKUSS , JO GONDOLATOKKAL , DE AMIKOR ORBAN MAGANVAGYONAROL BESZEL AKKOR ELOVESZI A FINOMKODO NEM TARGYILAGOS DIPLOMATA SZOVEGET! NA ETTOL KIKESZULTEM, MERT ORBAN BRUTALISAN GAZDAG PARASZT EMBER , SZETLOPTA A RENDSZERT ES EZT TUDJAK AZOK AKIK NEM AKARJAK HOMOKBA DUGNI A NAGY BUKSIJUKAT !! Ez a retorika nagyon rossz mert ha ORBAN SZETLOPTA KIS SEGITSEGGEL A KOZPENZEKET AKKOR KATTANJON A BILINCS RAJTA SURGOSEN !! SIMICSKA NEM GARAZDALKODHATNA EGY BECSULETES MAGYAR MINISZTERELNOK MELLETT AZ BIZTOS , EBBOL LATSZIK ORBAN NEM BECSULETES STROMANOK HADA VESZI KORBE AKIK NEVEIN FUTNAK A BEFEKTETESEI, ILYEN VITEZY OREG AZEMBER IS PELDAUL, NYERGES, TOROCSKEI, SIMLICSKA MIND MIND STROMANOK JOL FIZETETT ELVTELEN SEGGNYALOK , ORSZAG TONKRETEVOI!!!!

vega4 2013.08.05. 11:59:08

Meggyőztél! Asszem 214-ben az SZDSZ-re fogok szavazni. Ez az egyetlen hiteles párt Magyarországon, amelynek az utolsó kongresszusán tiszta tisztújító közgyűlése volt. ("Vas Albert polgármester: De hát én ott sem voltam!")

Kerek négyszög 2013.08.05. 12:01:53

Nagyon egyszerű az orbáni átváltozás oka. Minden korszakában más módszerek tűntek a leghatékonyabbnak magyarország leigázásához. A köpönyegforgatások végre beértek. A magyar családok mára kizárólag a nemzetközi jogállanok védelmében bízhatnak.

birkakhoz 2013.08.05. 12:04:02

@Balt: Gratulalok ilyen emberek miatt tartunk itt ma ! Gyurcsany -BAJNAI KORMANYOK?? GYURCSANY kormany UTAN JOTT , BAJNAI, NEM EGYUTT !! ORBANEK INDITOTTAK EL JARAIVAL A DEVIZA HITELEZEST, DE MARA MAR EZT IS MAS NYAKABA VARRJAK ES VANNAK SZAVAZOK AKIK A FIDESZ MEDIA MINDEN SZAVAT INTEGRALJAK , CSAK AZT NEM ERTEM EZEK TENYLEG AZT HISZIK JOBBAN TELJESIT AZ ORSZAG , HOGY VMI ELKEZDODOTT???? ORBAN AKI MEG SOHA ELETEBEN NEM DOLGOZOTT, SEMMIHEZ NEM ERT MI A FASZTOL HITELES? JA AZ ALTALUK URALT MEDIATOL?? NA AKKR EBREDJETEK MAR FEL ES NEZZETEK A FUGGONY MOGE , OTT A NAGY KOSZOS , SOTETSEG !! HA MASBOL NEM OKOR MATOLCSY FELEMELJEDESEBOL ERTENI KENE MIROL SZOL EZ A TUDATLAN RENDSZER! ORBANROL SENKI MASROL MEG MELEKSZEREPEKET SEM OSZTANAK , AZ ALLAMPOLGAROK PEDIG NINCSENEK A SZEREPLOK KOZOTT!!!!!!!

tomwar 2013.08.05. 12:19:36

@Balt: Nyilvan a liberalisbol lett nemzeti kereszteny szocialista az bezzeg hiteles...

Balt 2013.08.05. 12:20:53

@kgonzo: "mert nem fér bele a politikai hitünk(!) képébe"

Most mit lehet ehhez hozzátenni egy "képzelt riport" esetében...?

J.László 2013.08.05. 12:23:44

Churchill szerint aki 20 évesen nem forradalmár, annak nincsen szíve, aki 40 évesen nem konzervatív, annak meg nincs esze.

felcsutisuttyo 2013.08.05. 12:25:07

Kár a dumáért.....a 2014 es választást ELCSALJÁK A NEMZETI SZAROK..A HÜVELYKMUTYI VEZETÉSÉVEL...DE AKKOR A VÁLASZTÁS UTÁN...JÖN A FORRADALOM..ÉS A HÜVELYKMUTYI TEMETÉSE.
Már tovább nem lehet majd 5 millió (Itthon élő, nem határon túli)Magyart becsapni, hülyiteni, kizsákmányolni. lopni tőlük és pökhendien , a a seggnyalókat kiszolgálni és csak alattvalót " tenyészteni"!!!!! ITT AZ IDŐ A LÁZ-ADÓ -ra

J.László 2013.08.05. 12:29:31

@felcsutisuttyo:
Ajjaj. Már megint a "forradalomban" bíztok? A "nemzetközi jogállamok" támogatásával, jól mondom?

Csetepaté márki 2013.08.05. 12:45:33

2010-ben az atlag szavazo levele az szdsz-nek:
"Azt a k.... istenit, ne ba....a man meg, nem takarodtok de man!

Balt 2013.08.05. 12:46:41

@Airgüzü: "És majd ha eljő a számonkérés"

Úgy, mint az SZDSZ számára...? (Ahhoz képest, amennyit ártottak 20 év alatt a nemzetnek, "olcsón" megúszták. Sajnos mi nem olyan olcsón.)

Balt 2013.08.05. 12:52:42

@birkakhoz: Jobb híján vess egy pillantást az életrajzára:
hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

Jól látható, hogy a devizahitelek Simor színre lépésével harapóztak el:
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/svajc_sem_figyelmeztetett_hangosan_a_devizahitelek_miatt_2004-ben.156859.html

Fodor mitől hiteles? Szó se róla, a Spenót együttesben eltöltött éveiért respektálom, de talán ne nevezzük "munkának".

Balt 2013.08.05. 12:54:22

@tomwar: Az a különbség a doktriner "liberális" és a más nézetet vallók között, hogy a más nézetet vallók megtűrnek más nézeteket is az övéik mellett. :))

mim 2013.08.05. 12:55:35

Még mindig nem tuom megérteni, hogy miért beszélnek a kormány pártról mint "jobb oldali"..

A Fidesz vajon szocialista?
Állam hízlalása? Pipa
Tulajdonjog porba tiprása? Pipa
Népképviselet egyeztetés nélkül? Pipa
Nem hagyunk senkit az árok szélén? Pipa

A válasz igen.

A Fidesz nemzeti?
Magyar vállalaton (és bábjain) keresztüli pártfinanszírozs? Pipa
Nemzeti szimbólumok giccses kihasználása? Pipa
Külföld az ellenség és jobb nem barátkozni? Pipa

A válasz igen.

Kik hívták magukat nemzeti szocialistáknak a történelem során?
A fasiszták.
Minek vallották magukat a fasiszták?
Baloldali pártnak, mivel a bázisukat alacsony keresetű felhergelt emberek adták - ez !messze! nem jobb oldali..

Persze ez az egész hamis identitás téma megbolygatna olyan külföldi hatalmasságokat mint a "demokrata" Obama, hogy a közelebbi EU-s kormányokról ne is beszéljünk.

Kéz kezet mos.

Nem véletlen, hogy a bizonytalanok nem tudnak dönteni balos és balos között. A többit meg erővel (értsd: pénzzel) elnémítják, vagy hazugságkampánnyal folyamatos ostrom alatt tartják.

kgonzo 2013.08.05. 14:46:56

@Balt: A képzelt riport szembesít. Szellemesen, kicsit szájbarágósan de szembesít. Az "el sem olvasom, mert Fodor má' kicsoda", kevéssé tűnik progresszív hozzáállásnak.
S most nem vonok párhuzamot, a mindent maffia baloldalazó, külföldön is támadják a magyar nemzetet, jellegű lózungokkal, de megjegyezném, hogy attól, hogy nem olvasod el, a szembesítés még igaz marad.
Attól, hogy nem ismerik el, a trafikokat még egyértelműen fidesz közeli emberek kapták. S ne kívánd, hogy felsoroljam, hogy csak az én általam ismert szűk környezetben kik nyertek. (S milyen egyértelmű a beágyazódottság) Attól, hogy becsukjátok a szemeteket, attól még gusztustalan az alaptörvénybe írni olyan rendelkezéseket, amelyeket korábban megsemmisített az alkotmánybíróság, mert nem voltak az alaptörvénnyel (!) összeegyeztethetőek. Ilyet utoljára az 1984-ben olvastam.

Vizilabda 2013.08.05. 14:58:24

Majd jövőre megy a levesbe.

Peterpapo 2013.08.05. 15:17:50

@Balt:

Az ugye meg sem fordult a fejedben, hogy a Fidesz (Orbán Viktor) árulta el azokat, akik abban az időben, ilyen-olyan okok miatt léptek ki a Fideszből? 1990-ben én is a Fideszre szavaztam, aztán 4 év alatt szépen eltávolodtak tőlem. Szóval nem Fodor árulta el a Fideszt a pártlistás helyért, hanem a Fidesz-orbán pálfordulás következménye volt a kilépés és a pártlista.

archivum.hvg.hu/article/199409Narancsfogyatkozas.aspx

NARANCSFOGYATKOZÁS

A Fideszből távozó Fodor Gábor példáját eddig csak mintegy 200-an követték...

Mint az már ismeretes, a Fideszt elhagyó három országgyűlési képviselő...

A Fővárosi Önkormányzat 23 fős Fidesz-frakciójából hatan léptek ki....

A városi szervezetek közül a gyöngyösinek mind a 17 tagja nem sokkal Fodor Gábor távozása után kilépett a pártból.

A Baranya megyei Sásd községben egységesen kilépett a pártból mind a hat fideszes, köztük a komlói Fidesz-iroda vezetője is. A Fidesz szegedi szervezetének elnöke – többekkel együtt – ugyancsak elhagyta a pártot. Lemondott a párt Fejér megyei választmányának az elnöke; a pártból nem lépett ki, de csak lakóhelyén politizál tovább, mert – mint a Fidesz Pressnek adott nyilatkozatából kiderül – az országos választmány által képviselt értékeket nem tartja azonosaknak a helyiekkel.

Budapesten a XI. kerületi szervezetből 18-an léptek ki, köztük a belső ellenzéknek számító „bázisdemokraták” vezéregyénisége, Vas József. Két fideszes XI. kerületi önkormányzati képviselő is „kiült” a frakcióból, egy pedig átült az SZDSZ-hez. A kilépések jelentőségének megítéléséhez tudni kell, hogy noha a XI. kerületben papír szerint 300 Fidesz-tag van, közülük azonban – a közelmúltban egy körkérdésre adott válaszok szerint – csak 50-en tartják magukat annak, ráadásul aktív párttevékenységet alig kéttucatnyian végeznek; jellemző, hogy a kilépések óta nem sikerült határozatképes gyűlést összehozni a kerületben. A VI. kerületben a formálisan 80 fős csoportból a 15 „aktíva” szinte mindegyike kilépett, a korábban 10 fős fideszes önkormányzati frakcióban pedig mára mindössze hárman maradtak. A IX. kerületben is sokan kiléptek a helyi Fidesz-csoportból, az önkormányzati frakciót ketten hagyták ott, s lemondott a fideszes alpolgármester. Legutóbb – múlt vasárnap – pedig a III. kerületi Fidesz-csoport oszlatta fel önmagát. A 13 fős önkormányzati frakcióból már korábban lemorzsolódtak hárman, a megmaradt tízből hárman voltak eredetileg a Fidesz tagjai (a többieket csak támogatta a párt). A három közül most kettő kilépett, a frakció pedig feloszlott; a volt frakciótagok egy Független Liberális Frakció megalakításán gondolkodnak.

Mindez 1994 szeptemberében történt.

tomwar 2013.08.05. 15:30:22

@Balt: Haaaat, nekem nem ugy tunik:-))
Mint egykori Fidesz szavazo allithatom, hogy nem Fodor Gabor (akit mar fideszes koraban is jobban birtam Viktornal....) valtozott meg, Viktor hibbant meg. De teljesen.

tomwar 2013.08.05. 15:35:13

@J.László: Nos, minden tiszteletem Churchill-e, de kerdezem en, a mondasaban az hol szerepelt, hogy 50 evesen az adofizetok penzebol epitsunk krikettstadionokat, mert en azt szeretem, es egyet feltetlenul ide, awoodstock-i birtokomra....

"Egy műveletlen ember számára igen hasznos idézetgyűjteményeket olvasgatni." W.C.

Dakotat is....

Sweet And Full Of Grace 2013.08.05. 23:18:21

"„Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni!” Ezt mondtam 1989 júniusában Nagy Imrétől és társaitól búcsúzva a Hősök terén."

Mondjuk azt sem hittük volna akkor, hogy odatartod a segged a pártállam apparátusának,és egy utódpárti kormányban leszel miniszter.

Sweet And Full Of Grace 2013.08.05. 23:21:36

Amúgy meg tl;dr.

Egy Fodor-szerű kitérdelt politikai kurva vinnyogása legfeljebb zavaró háttérzaj.
vissza az oldal tetejére
süti beállítások módosítása