13 sze 05

Mit adtak nekünk a rómaiak – avagy miért jó nekünk az Európai Unió?

Jól ráijesztett hétvégén Európa barátaira a Tárki. Szerencsére csak tévedés állt megdöbbentő kutatási jelentésük hátterében, amely szerint már többen gondolják hátrányosnak uniós tagságunkat, mint ahányan jónak találják. Nincs szó tehát radikális fordulatról, de azért elégedettségre sincs oka azoknak, akik szerint Magyarországnak természetes helye van az európai értékközösségben. A Tárki módosított jelentése szerint is csak egyharmadnyian vannak azok, akik szerint inkább jó dolog hazánk uniós tagsága, 39 százalék szerint pedig nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása, míg a magyarok 22 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz. Másfél hónapja a Medián közölt a témában felmérést. Eszerint egy népszavazáson a többség ugyan még a tagság mellett voksolna, de azért fokozatosan olvad az unió híveinek száma. Éles trendváltás helyett tehát lassú erózióról van szó. Ez részben jó hír, mert egy ilyen trend még megfordítható, annyiban mégis rossz, hogy kevéssé hívja elő a demokratikus, Európa-barát politikai erők veszélyérzetét.

Orbán Viktor cinikus, Európa-ellenes kampánya pont azt a bizonytalan 39 százalékot célozza, akiknek nincsen különösebb véleménye az unióról. Az egyre nyilvánvalóbb kormányzati ellenpropaganda nem véletlen. Orbán gyűlöli az unió általa liberálisnak nevezett alapelveit és irtózik hatalma minden nemű korlátozásától, ezért újabb választási győzelme esetén az unióból való kilépésre készül, és erre hangolja most a szavazókat is. A Fidesz politikusai az EU-val – vagy ahogy ők nevezik: Brüsszellel – kapcsolatban úgy viselkednek, mint a Monthy Python Brian élete című felejthetetlen filmjének júdeai "fülkeforradalmárai", akik a rómaiak ellen szervezkednek:

- Mit adtak nekünk a rómaiak??? 
- Csatornázást... 
- Na jó, azt tényleg. 
- Utakat... 
- Jójó, de ezen kívül?? 
- Oktatást. 
- Közbiztonságot. Ki lehet menni este 8 után az utcára. 
- Na jó. De ha leszámítjuk az utakat, a csatornázást, az oktatást, a közbiztonságot - Mit adtak nekünk a rómaiak??? 
- Békét... 
- Demagóg!!!!

Az EU ráadásul messze nem Római Birodalom, hiszen nem elfoglalta hazánkat, hanem másfél évtizedet dolgoztunk azon, hogy csatlakozhassunk. A demokratikus pártok mulasztása, hogy tagságunk előnyei közül egyedül az uniós forrásokat szokták megemlíteni, mintha ez lenne egyetlen értelme, hogy egy demokratikus és szabad értékközösséghez csatlakoztunk. Nem véletlen, hogy a tíz éve még 84%-ban az unió mellett szavazó állampolgárok egy részének ma már fogalma sincs, mit is köszönhetünk a pénzen kívül az európai politikai közösségnek. Ezért van könnyű dolga Orbán Viktornak, aki szabadulni akar a rezsimjén emberi jogokat, szabad versenyt, átláthatóságot számon kérő Európai Unióról, és ennek érdekében indította unió-ellenes kampányát.

A demokraták felelőssége, hogy felhívják erre a figyelmet és tájékoztassák a választópolgárokat az uniós tagság előnyeiről, és a tervezett kilépés hátrányairól. Ellenkező esetben Orbán különösebb ellenállás nélkül vezeti ki hazánkat az európai politikai, jogi és értékközösségből, ami jóvátehetetlen, történelmi léptékű tragédiát jelentene Magyarország számára.

Az alábbiakban – a teljesség igény nélkül – megpróbáltam összeszedni uniós tagságunk 12 legfontosabb konkrét előnyét, amelyek között fontos, de messze nem egyetlen a pénzügyi szempont:

  1. Magyarországnak át kellett vennie számos jogi irányelvet, amelyek az alapvető szabadságjogok érvényesülését garantálják, – enélkül megfelelő parlamenti többség birtokában tetszőleges tekintélyelvű rendszer építhető.
  2. A magyar államtól jogsérelmet elszenvedett állampolgárok jogorvoslatért is fordulhatnak az unió igazságügyi szerveihez, például a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz, – a kilépéssel ez a fellebbezési lehetőség is megszűnne.
  3. A tagországok között szabad munkaerő-áramlást tesz lehetővé, így az orbáni gazdasági krízis kárvallottjai más országokban is vállalhatnak munkát, – ha kilépnénk, megszűnne a szabad munkavállalás.
  4. Nincsenek belső vámok, minden uniós cég szabadon hozhatja be a termékét, és mi is szabadon vihetjük ki a mieinket, – unió nélkül a magyar áruk előtt bezárulnának a tagországok kapui, hozzánk viszont drágábban jutna el az európai áru.
  5. Minden tagország gazdaságát erősíti, hogy kötődik a többi tagországhoz, és ennek eredményeképpen erősebbé válik más nagy gazdaságokkal szemben, – egy újabb gazdasági krízis esetén teljesen magunkra maradnánk.
  6. Útlevél és vízum nélkül utazhatunk Európa és a nyugati világ csaknem minden országába, – uniós tagság nélkül bármely ország újra vízumkényszert vezethet be.
  7. Az unió egy újabb háború kialakulási esélyének nagyfokú csökkentését hozta, uniós tagország ellen még senki nem mert háborút indítani, – az unión kívüli országokban bármely nacionalista politikusnak érdekében állhat háborút kirobbantani.
  8. A tagországoknak meg kell felelni bizonyos gazdasági feltételeknek, ami fejleszti a csatlakozó ország gazdaságát és ezzel egy időben biztosítja az unió gazdasági egyensúlyát, – enélkül nagyobb lenne a pénzügyi csőd esélye.
  9. Egységes európai valuta bevezetése Magyarország által vállalt cél, s már az erre való felkészülési is csökkenti a forint instabilitását, – ha kimondjuk, hogy nem csatlakozunk, a valutaárfolyamok elszabadulnak.

10. A nemzeti jövedelméhez viszonyítva Magyarország kapta a legtöbb uniós támogatást a tagországok között, hét év alatt több mint 4000 milliárd forintnyi támogatás érkezett, – enélkül az összeg nélkül semmilyen érdemi közlekedési vagy környezetvédelmi beruházásra nem lenne lehetőség.

11. Az Európai Unió hektáranként 44 ezer forinttal támogatja a magyar agrárgazdálkodókat, amit a magyar állam további 24 ezer forinttal egészít ki, – a területalapú uniós források nélkül tönkremenne a magyar mezőgazdaság.

12. Az Európai Unió komolyan veszi a versenyszabályok érvényesülését, ezért is tartja vissza most a szabálytalanul lebonyolított pályázatokon elnyert forrásokat, – az unió nélkül még több állami pénz folyna a kormánypárti politikusok barátainak zsebébe.

A demokratikus pártok felelőssége, és feladata, hogy ezeket az alternatívákat világossá tegyék szavazóik előtt. Ellenkező esetben néhány év múlva egy új vasfüggöny mögül fogjuk figyelni uniós szomszédainkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fodorgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr475496114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit adtak nekünk a rómaiak – avagy miért jó nekünk az Európai Unió? 2013.09.05. 12:00:02

Az unió egy újabb háború kialakulási esélyének nagyfokú csökkentését hozta, uniós tagország ellen még senki nem mert háborút indítani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunk0 2013.09.05. 12:58:16

Az utolsó pont lemaradt:
13. Nyithatunk cukrászdát Bécsben!

Bécsben!!! Cukrászdát!!!
de ezek a bőgatyás magyarok csak itt elégedetlenkednek ahelyett hogy elmennének cukrászdát nyitni Bécsbe

csavari 2013.09.05. 13:00:49

fodorgabor

Te hülye buzi köcsög az egyetlen lehetőség Magyarország megmaradásának ha kilépünk az eu-ból!
Azt a mérhetetlen kárt amit a söpredék fajtád okozott az országnak több emberöltőbe telik mire kiheveri a Magyar nép! Remélem, hogy nem fogjátok megúszni egy nép megnyomorítását akasztás nélkül!

Acsabi44 2013.09.05. 13:01:42

@Kim Jong Un: A stílus maga az ember...

epipactis 2013.09.05. 13:01:50

Semelyik pártnak nem érdeke kilépni az EU-ból, egyszerűen azért, mert a hatalmon lévők akkor nem tudnának az ide áramló százmilliárdokból vaskos részt a saját klientúrájuknak juttatni. Ilyen egyszerű a képlet. A többi csak rizsa. Ha a magyar politikai eliten múlik, akkor soha az életben nem lépünk ki az unióból.

Sötét korom 2013.09.05. 13:02:59

Főleg, ha még ezt is hozzávesszük:

"Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának a feladata a Bírósági döntés végrehajtásának felügyelete."

Acsabi44 2013.09.05. 13:03:59

Megnézném amúgy, ahogy a már csak kizárólag fideszes mélyagyarok által lakott ország 2020 táján kilép az únióból. Lenne ott sírás és fogaknak csikorgatása. Én természetesen akkor már külső szemléélő lennék, mint ahogy a családom és mindenki más is, akinek van egy csöppnyi esze.

epipactis 2013.09.05. 13:04:54

@csavari: Te szent idióta te, eszem azt a naív lelkedet: . Az Uniós pénzeső alatt állnak a politikusok. Soha ennyit nem tudtak ellopni, mint most, amikor százmilliárdok áramlanak be, és az ellenőrzés finoman szólva is lehetetlen. Hülyék lesznek ezt feladni, akármelyik pártról is legyen szó.

Advanced Flight 2013.09.05. 13:06:53

@Sötét korom: leírtam már, csak nem vetted észre: az Európa Tanács nem uniós szerv.
Figyi, van: Európa Tanács, Európai Tanács és az Európai Unió Tanácsa. Ez három különböző szerv, és csak a második kettő uniós szerv, az első nem.

hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pa_Tan%C3%A1cs

Sötét korom 2013.09.05. 13:08:39

@Advanced Flight:

És szerinted a "Európa Tanács Miniszteri Bizottsága" uniós szerv?

-JzK- 2013.09.05. 13:10:39

reposzt.hu/blog/k%C3%B6nt%C3%B6s-l%C3%A1szl%C3%B3/2012-01-14/ki-hagyta-el-nyugati-partot

A ballibák leszállhatnának azzal a beteges nézetükről, hogy aki a jelenlegi kultúrális marxista balliberális uralmú európai rendet ellenzi, az Európa-ellenes. Nem, az igaz magyarok nem "Európát" ellenzik, csak az iszlamizálódó, négerbevándorlós, buziházasságos, feministás, cigánysegélyező, holokausztvallású, polkorrektség kötelező undorító kultúrmarxista aktuális európai establishmentet.

kitartas.mozgalom.org/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya

Laci A Lakli 2013.09.05. 13:12:07

Mos néztem egy nagyon érdekes dokumentum filmet amiben elbeszélik, hogyan lehet elpusztítani egy adott társadalmat:
1. Vallás
2. Oktatás
3. Társadalmi élet
4. Hatalmi struktúra
5. Munkavállaló munkáltató viszonya
6. Jog és rend
Nos tehát ami a rendszerváltás óta csináltak a liberálisok az EU-val az tökéletesen beleillik a képbe:
1. Vallás: Pusztítsd el a hagyományos értékeket, gúnyold ki, helyettesíts szektákkal stb. Ez nem kevés helyen sikerült a hazai "libsiknek" és a FIDESZnek megcsinálni. Gondolok itt hit gyülire például...
2. Oktatás: Butítsd el őket, hogy valami értékelhetőt tanuljanak. Ezt is sikeresen Magyar Bálinttal az élen megcsinálták.
3. Társadalmi élet: Sikeresen szétrombolták... Itt az egyik legfontosabb, hogy szedd szét az emberek közti társadalmi kapcsolatot és helyettesítsd bürokratikus intézményekkel. Példa ma már az emberek nem csinálhatnak semmit kalákában, mint régen. Az ember barátja már nem segíthet a másiknak, mert jönnek a munkaellenőrök például...
4. Hatalmi struktúra: Adj erőt olyan embereknek akiket senki nem választott meg sohasem. Például ott van a média. Iszonyatosan nagy hatalom van a kezükben mégis mennyi beleszólása van az embereknek a médiára. gyakorlatilag nulla...
5. Munkavállaló és munkáltató viszonya: Gratulálok ezt is megcsináltátok a magyar dolgozót egyre kiszolgáltatottá tettétek. Ma már nincs igazi viszonya, hanem a dolgozó ember csak egy szám a nagy multik könyvelésében. De éljenezzünk, mert jön a külföldi tőke...
6. Jogrend. Az az igazság, hogy ezt is szépen kiszervezték külföldre már nem a magyar bíróság dönt, hanem a strassbourgi.... Ahol egyes ítéletek teljesen ellentétesek néha az "emberi normákkal". Pl: Kárpótlás gyilkosoknak, mert életfogytiglant kaptak. Azonban sokkal durvábban is már beleszólnak belügyekbe pl. Tavares jelentést stb...

Szóval mit adott nekünk az EU? Teljesen demoralizálta a társadalmat a korrupt magyar politikai elittel együtt. Azaz gyakorlatilag legyarmatosította az országot.

Kacsura 2013.09.05. 13:12:49

@csavari: Ő, izé, belőled kettő (is) van? Vagy csak rokona vagy Kim Jon akárkinek?

Sötét korom 2013.09.05. 13:13:20

@Advanced Flight:

OK, Igazad van:

"Az Európa Tanács nem tévesztendő össze az Európai Unióval. A két szervezet teljesen különböző, ugyanakkor az Európai Unió mind a 27 tagállama tagja az Európa Tanácsnak."

De valami furcsa okból, magyar vonatkozású itéleteket csak 2008-tól látok.

Advanced Flight 2013.09.05. 13:13:21

@Sötét korom: miután maga az ET nem az, természetesen az ET Miniszteri Bizottsága sem az.

csavari 2013.09.05. 13:13:30

@epipactis:

Te barom miért is nem kell kilépnünk? Csak azért hogy ti tömhessétek a zsebeiteket? Remélem, hogy lámpavason fogod végezni te is!

tobias2 2013.09.05. 13:18:11

@Acsabi44: Éljen a megbonthatatlan román-magyar kettős állampolgárság!

Advanced Flight 2013.09.05. 13:18:24

@Sötét korom: voltak pedig korábban is, csak relatíve nem sok.

epa.oszk.hu/02300/02334/00030/pdf/EPA02334_Fundamentum_2008_01_061-075.pdf

Itt írja, hogy 1999 és 2007 között 116 ítéletet hoztak.

epipactis 2013.09.05. 13:20:28

@csavari: Ki az a ti te kis, szépbeszédű kollegina. Tudod ekkora mértékű frusztrálság ami a szavaidból árad, már nem egészséges. Vedd be kérlek a piruláidat, és nézd a köldököd.

Már kétszer leírtam: A mai elit - bármelyik párt - még a te Jobbikod is, soha nem fog kilépni az EU-ból, mert a sok ingyen lóvét nem fogja ereszteni amit lenyúlhat.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.05. 13:21:56

@csavari: "az egyetlen lehetőség Magyarország megmaradásának ha kilépünk az eu-ból!"

M.o megmaradásának egyetlen lehetősége, hogy idővel mind több embernek nyílik ki a szeme, érez rá a világ működésére, látja át a globális társadalmi-gazdasági folyamatokat, és ezzel együtt mindaz a gondolatiság, amit te és a fajtád képvisel, egyre inkább háttérbe szorul.

tobeor 2013.09.05. 13:22:41

Talán a legfontosabb maradt ki:

Magyarország hazája Európa.

Nem csak földrajzilag, de ami fontosabb: kulturálisan, szellemiségben, értékrendben. Európai magyarnak lenni jó. A mi hazánk Magyarország, Magyarország hazája pedig Európa. Itt a helyünk, itt az otthonunk.

Így volt ezer éve, így van most is, így lesz ezer év múlva is.

Roan 2013.09.05. 13:25:05

A 7. ponthoz annyit hozzátennék, hogy nekem inkább a NATO-tagság a garancia a békére, lévén az egy katonai tömörülés, és nem gazdasági.

Sötét korom 2013.09.05. 13:26:51

@Advanced Flight:

OK, Rendben, elfogadom, hogy a 2. pont nem igaz.

De az Európa Tanácsból pont úgy ki lehet lépni, mint az EU-ból. Miért is maradnánk benne? Ahogy látom Fehéroroszország 93 óta próbálkozik sikertelenül.

"Bármely európai ország az Európa Tanács tagjává válhat azzal a feltétellel, hogy a jogállamiságot érvényesíti és a joghatósága alatt élő minden személy számára biztosítja az emberi jogokat és az alapvető szabadságokat. "

Ezt mi teljesítjük (perspektívikusan is)?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.05. 13:27:26

Ennek a levitézlett liberálisnak az írása is jól mutatja, hogy kik voltak a magyar parlamentben 20 év át, kiknek köszönhető Magyarország lezüllesztése, a vidámbarakk és gulyáskommunista mintaországból kullogó, borúlátó országgá rontás.

"Orbán gyűlöli az unió általa liberálisnak nevezett alapelveit és irtózik hatalma minden nemű korlátozásától, ezért újabb választási győzelme esetén az unióból való kilépésre készül, és erre hangolja most a szavazókat is. "

Ez úgy butaság, ahogy van. Orbán is libsi gyökerekből nőtte ki magát, és soha nem gyűlölte a liberalizmust, mármint azt, ami a szabadságra helyezi a hangsúlyt annak vadhajtásai, dekadens torzulásai nélkül.
Dehát, ezek a liberálisok mindenben azt látnak, ami nekik megfelelő. Ha arra szottyan kedvük, hogy valakit fasisztának, nácinak, antiszemitának, rasszistának, elmaradottnak vagy EU-gyűlölőnek bélyegezzenek meg, ez nekik csak egy tollvonás. Olyan ez, mint a libák (!) gágogása (kísértetiesen): az egyik elkezdi, aztán a kórus ismétli. Ebből a bűvös boszorkánykörből kitudni nem tudnak, így ezektől már semmi konstruktív nem várható.
Marad a károgás (mert varjak is), és a mutogatás. A magamutogatás után most a másokra mutogatás van soron.

Advanced Flight 2013.09.05. 13:27:46

Már látom, hogy Fodorka a következő posztjában az általunk összeszedett infókkal fog villogni az uniós és nemzetközi ügyek szakértőjeként :-)

Bruteman 2013.09.05. 13:28:43

@Vincenzo90: Sok dolog igaz abból amit írsz, azt hiszem, hogy a gazdasági gyarmatosítás mindenki számára egyértelmű, aki valaha is gondolkodott ezen egy fél órát. Viszont azt nem értem, hogy Te akkor úgy gondolod, hogy az Unió nélkül ez megszűnne? Mert szerintem amíg az Unióban vagyunk, legalább jogi keretek között, és felügyelhetően zajlik mindez. Vagy majd találunk egy olyan érdekközösséget, ahol a kis országok szopathatják a nagyokat? Biztosan így lesz...
@Gyingizik: kifizetés szempontjából erősen nettó haszonélvezők vagyunk, ezt még a fidesz sem tagadta le soha (tényleg, vajon miért nem?)

@endike: Megint nem sikerült elolvasni (vagy inkább megérteni) a posztot...

@AiRLAC: Valahol itt érzem én is az igazságot :)

(@Kim Jong Un: Komolyabb összeget is szánnék arra, hogy egyszer megnézhessem az arcodat, amikor éppen kommentelsz :D)

Advanced Flight 2013.09.05. 13:29:52

@Sötét korom: úgy tudom, egyelőre semmiből sem akarunk vagy tervezünk kilépni.
Vagy van erre bármi konkrét bizonyíték azon túl, hogy egy partvonalra került politikusocska ezt állítja?

Bruteman 2013.09.05. 13:31:16

Ja, és mindenkinek, akit érint: A "libsi" és hasonló, "nagyon tájékozott és kifinomult" sértegetések, kifejezések használatával sikerül minden véleményeteket egy értelmesebb, másokat tisztelő ember szemében birkabégetés szintjére degradálni. Hajrá!

epipactis 2013.09.05. 13:35:40

Valahol biztos őrzi a net, amikor a kétezres évek elején az Unió előtt egy Kelet Európai Uniót javasoltam több fórumon is (persze le lettem hurrogva a nagy csodavárásban) ahol azonos fejlettségi szintű országok alkotnának gazdasági közösséget, és ha már kellően megerősödtek akkor lehetne csatlakozni az Unióhoz. Egészen máshol tartanánk, ma is azt mondom.

2013.09.05. 13:35:44

Szerintem meg üljünk lóra és vágtassunk vissza Ázsiába. A honfoglalók is csak 1100 évre tervezték idejönni.
Ennyi elég is volt a demokráciából és kultúrából
Mehetünk vissza kínaiak, mongolok, oroszok szintjére. Jobban is fekszik az a szint a magyarok nagy részének úgy látom.

bodesco 2013.09.05. 13:35:53

Az egyetlen, ami talán némi vigaszt nyújt, hogy a gyűlölködés a gyűlölet célpontja helyett a gyűlölködő életét keseríti meg.
Ezen kívül a helyzet sajnos reménytelen.

Laciii 2013.09.05. 13:38:38

@Bruteman:
"a kis országok szopathatják a nagyokat"
Nem ez a cél.
Annyi lenne, hogy ne a németekre szabott szabályokkal kelljen küzdeni a németek ellen.

A közös piac jól hangzik, amíg bele nem gondol az ember, hogy ez alapján mindenki annyit szerez meg belőle amennyit bír, tehát az erősebb többet, mert a gyengébb nem védheti meg ami addig az övé volt.

A támogatások amik elvi célja meg esélykiegyenlítés lenne nem a gyengébb gazdaságot erősítik, hanem inkább gyengítik (tőkeirtási támogatás) vagy szépészetiek.

Sötét korom 2013.09.05. 13:38:39

@Advanced Flight: Hát eléggé benne van a levegőben. Nézz körül itt a blogon. Hány százalék lehet a maradás párti? 10? Jó esetben.

Hivatalos lépések előtt a közvéleményt kell meggyőzni. Ez szerintem megtörtént. A hivatalos kilépéshez (vagy kizáráshoz) nyilván a megfelelő alkalom megkoreografálása kell. Ezt konkrétan valszeg még OV sem látja.

Nekem már a 2002-es választás valódi tétjének is az tünt, hogy belépünk-e az EU-ba, mert Orbán (szerintem) elég szépen előkészítette azt a néhány kérdést, ami miatt nem vettek volna be minket. Ugyanígy érzem 2014-et is... csak épp a kilépést illetően.

epipactis 2013.09.05. 13:42:11

A libsizőknek (mondomez nem liberálisként):

A liberalizmus mint eszme egy nagyszerű dolog. Van olyan szelete a világnak, ahol szerintem a liberális út a helyes, és van olyan szelete ahol nem. De aki úgy gondolja, hogy a liberalizmus = minden ami rossz, az egyszerűen hülye, vagy csak primitív és fogalma sincs miről alkot véleményt.

saci02 2013.09.05. 13:42:55

A bor kimaradt!!! Azt is romaiknak koszonthetjuk! :)

Roan 2013.09.05. 13:45:54

@Vincenzo90: "az EU csatlakozás óta kevesebbet tud vásárolni a multitól kapott fizetéséből" - erről valami statisztikát is tudnál mutatni? Ja, és ne a válság éveit vedd bázisnak.

"és amit elkölt, azt is extraprofit formájában talicskázzák el az országból" - az hagyján, de ráadásul külföldi talicskán tolják ki a mocskok! Szerencsére a jó magyar CBA becsületesen leadózik mindent kis hazánkban, és jó példával jár elöl.

sztrugackij 2013.09.05. 13:45:58

"hogyan lehet elpusztítani egy adott társadalmat:
1. Vallás
2. Oktatás
3. Társadalmi élet
4. Hatalmi struktúra
5. Munkavállaló munkáltató viszonya
6. Jog és rend

1.A katolikus egyház összefonódása a keresztény-konzervatív kormánnyal.Agymosás az istentiszteleteken.

2.Hoffmann Rózsa.Hittan , erkölcstan.

3.Kormánynak csontig benyaló, törleszkedő "polgári"körök.Hagyományőrző (nyilazó, tegzes, ősmagyarságba visszarévedt ) egyesületek, revizionista jelmondatokkal.
Félkatonai, náci szervezetek, náci motorosfelvonulások, fasiszta drukkerek.

3.Pozícióba bebetonozott, leválthatatlan, uram-bátyám alapon kiválasztott senkiháziak.

4.Az állami szektorban csakis elvbarát talpnyalók alkalmazása, a régiek állandó félelme a leépítésektől, szabad vélelemnyilvánítás korlátozása.A magánszektorban a növekvő munkanélküliség miatt nyomott bérek, kihasznált, átvert munkavállalók.

4.A hatalmi ágak összefonódása politikai-ideológiai alapon, a bírói függetlenség megnyirbálása aztán megszüntetése.Az ügyészség megszórása kormányhű káderekkel, nyomásgyakorlás szinte minden független szervezetre.

Na, így lehet tönkretenni egy társadalmat.
Nem kell ehhez Strasbourg,Laci!

Laciii 2013.09.05. 13:51:47

@Sötét korom:
"Hivatalos lépések előtt a közvéleményt kell meggyőzni."
Ahogy azt a trafikmnutyi előtt is tették ugye, ja mégse.

A kilépés nem azt jelenti, hogy utána vasfüggöny. Az EU előtt is voltak nemzetközi egyezmények, az EU meg Svájc között most is vannak.
Nem elhatárolódni kell mindentől, csak a németekre optimalizált szabályozás alól felmentést szerezni.

Mohamed 2013.09.05. 13:56:51

@tobeor:

Igen, csak az ezeréves európai kultúrális és politikai közösségből az EU- nevű globális birodalom kilépett amikor megtagadta az évezredes európai kultúrát ,normákat, társadalmi viszonyokat, szellemiséget, egsészében véve mind azt az univerzális értékkészletet amely az európaiság esszenciája volt évszázadokon keresztül és egy futószalagon legyártott előrecsomagolt műanyag ideológiai konfekció csomagra cserélte le.

Sötét korom 2013.09.05. 13:58:05

@Laciii: Persze, ki lehet lépni. Csak sajnos Magyarorszg messze nem egy Svájc vagy Norvégia.
De szerintem inkább ki fogjuk záratni magunkat. Ez sokkal könnyebben, zsigerből fog menni Orbánnak. Elég, ha még néhányszor előadja a legvalódibb önmagát.

Még az is lehet, hogy jobban működnénk, mint most.

Csak sajnos a célnak nem ennek kellene lenni! Szerintem. Hanem Ausztria, Hollandia szintjének.

Ez itt a kérdés.

epipactis 2013.09.05. 13:59:28

Kis párhuzam:

Vekerdy Tamás, vezető gyermekpszihológus:

"A közoktatásban minden használ, ami lehetséges, és minden pusztít, ami kötelező – idézi Vekerdy Tamás egy kutatás eredményét, és figyelmeztet, most Magyarországon túl sok minden lesz kötelező. Elképesztő tudatlanságnak tartja, hogy külön erkölcsi nevelés lesz kisgyerekeknek... .. ... A demokráciák iskoláiban mindig a gyerek a főszereplő. A diktatúrák iskoláiban mindig az állam. Az állam megmondja, mit akar, a pedagógusnak pedig nem szabad mást csinálnia, mint végrehajtani a központi akaratot. Ezek az intézményközpontú iskolák, amelyeknek ráadásul van egy olyan káros tulajdonsága, hogy kinyújtott csápjukkal gyakran betapogatnak a családi életbe is. "

Kósa Lajos Vezető magyar Politikus:

"Na most, kedves diákok, kedves kollegák, egyelőre csak az intézményi eszközöket alakítottuk ki ehhez. Tehát a végleges munka még nem kezdődött el. Most jön majd csak igazán az, amikor reményeink szerint jön a tanfelügyeleti ellenőrzés, jön a fenntartói ellenőrzés, és megköveteli a kollegáktól, hogy jó teljesítményt kell leadni. .. .. Ugyanis napnál világosabb volt, hogy az egész átszervezést azért kellett csinálni, hogy egy egységes állami fenntartási-működtetési rendszerben tudjuk támogatni azt, hogy minden gyereknek legyen esélye jó színvonalú oktatást elérni, és ezen belül azokat a kifejezetten a minőséget támogató programokat tudjuk csinálni, amely – innentől most már – valahogy úgy, ahogy annak idején mi csináltuk a nemzetközi érettségivel – parancs!"

gdpadakozo 2013.09.05. 14:02:32

Sajnos nagy a tévedés...

Nekünk az EU nem adott semmit, se csatornázást, se utakat, se oktatást, se közbiztonságot, se semmit.

Csak egyet, egy valag pénzt.

És ez a baj.

Mert az éppen regnáló hatalom enyves kezű bandája a pénzt le tudta nyúlni.

Ha közvetlenül épített volna, fejlesztett volna az EU, akkor ezerszer jobban járunk.

Lettünk volna EU gyarmat, máshol tartanánk!

Sötét korom 2013.09.05. 14:03:07

@Laciii: A trafikmutyival mi a gond? Mindenki fúj rá, aki kimaradt. Az MSZP pedig belengette, hogy ő a saját híveinek fogja adni a koncessziót.

Ebből az ügyből Orbán jobban ki sem tudott volna jönni.

különvélemény 2013.09.05. 14:09:20

"Mit adtak nekünk a rómaiak"

A római pápára és a sötét középkorra gondolsz?

Mohamed 2013.09.05. 14:11:58

@Bruteman:

"kifizetés szempontjából erősen nettó haszonélvezők vagyunk, ezt még a fidesz sem tagadta le soha (tényleg, vajon miért nem?)"

Cöcöcö Nem eszik azt olyan forrón.
Pavics Lázár közgazdász, nyugalmazott pénzügyminisztériumi szakfőtanácsos pontos makro- és mikrogazdasági adatokkal tényszerűen támasztotta alá tanulmányában a már oly sokszor emlegetett problémát, miszerint az itthon létrehozott jövedelmek külföldre áramlanak. (...)

Pavics Lázár pofátlannak és csalónak nevezi az EU apparátusát akkor, amikor az EU az általa nyújtott támogatásokról beszél, miközben annak többszörösét teszi ki a magyar ráfizetés teljes összege. A KSH adatai szerint 2004 és 2010 között összesen 1547,5 milliárd forint támogatást kaptunk, miközben a befizetések és a kötelező hozzájárulás címén összesen 6609 milliárd forint összeget vontak be az EU-pályázatokba

Pavics Lázár az adatok összesítése után arra a megállapodásra jutott, hogy a hazai veszteség, illetve a külföldiek extra haszna 2011-ben mintegy 7600 milliárd forint összeget tett ki, ami a GDP mintegy 27 százalékát jelenti. Ráadásul a kivitt jövedelem az alacsony hazai foglalkoztatási szintet tovább csökkenti. A közgazdász által összesített számítások alapján a Magyarországról történő tulajdonosi jövedelem kiáramlása az EU-hoz való csatlakozási folyamatunk kezdete óta, pontosabban 1995 és 2011 között 37 019 milliárd forintot tett ki. Mint megállapítja, a globális, illetve más összehasonlítható mutatókban kifejezve ez azt jelenti, hogy 2000 és 2010 között az EU-15 országok a kedvezőbb cserearány révén (hazai vámok leépítése miatt stb.) éves átlagban 2,09 százalék GDP-értéket kitevő cserearány-veszteséget okoztak, ezzel szemben mindössze 0,6 százalék GDP-értéket kitevő nettó támogatást adtak.

De persze erről nem szól „a mi lenne velünk az EU nélkül?” kampány.

Gyingizik 2013.09.05. 14:21:26

@John Doe3: Igen. Évi 4 mrd euróért cserébe átadni a teljes magyar ipart, piacnak használni a magyar vásárlót. Ráadásul a 4 mrd-ot is csak arra használhatjuk fel, amit ők mondanak (leginkább EUs cégek infrastrukturális építkezései az EUs multik gyárainak kiszolgálására). Legalábbis kérdőjeleket vet fel, hiteles mérleget kellene csinálni a haszonról és a kárról.

különvélemény 2013.09.05. 14:25:36

"orbáni gazdasági krízis kárvallottjai"

Ez a legszebb, a válságot is orbán okozta.

Még véletlenül sem az ultraliberális bankár elvtársaid a tengerentúlon.

bebe tv 2013.09.05. 14:31:34

@Sötét korom: Csak sajnos a célnak nem ennek kellene lenni! Szerintem. Hanem Ausztria, Hollandia szintjének.

A logika helyes, de ne várjunk a fidesztől logikát.
Amennyiben OV hatalmának huzamos ideig tartó megtartása a cél, hát meg is teszi és kiléptet minket. Ahhoz gyáva, hogy kirúgasson onnan mert az a körmére éghet. Amennyiben ezt el tudja érni, hát garantált neki is a kb. 40 év mint idoljának Kádár Jánosnak. Akkor ugyanis az EU-t már magasan nem fogja érdekelni, hogy mi történik nálunk.

sparklie (törölt) 2013.09.05. 14:34:46

Arrol, hogy Magyarorszagnak pozitiv merleggel jart-e az Eu csatlakozas, vagy az egesz egy konyvelesi trukk, lehet vitatkozni, de errol nem politikusoknak, hanem kozgazdaszoknak kellene nyilatkozni.
A Magyarorszagon befekteto nyugati cegen a bevetel jelentos reszet kimenekitik az orszagbol, gyakorlatilag a magyar munkaerot hasznaljak csak. Osszeszerelo robotok a magyar munkasok.
Ha talalnak olcsobb robotokat, akkor elhuznak oda. Pl most a Mercedes Mexikoba.
Na ezen a sok milliardos EU-s tamogatasok sem valtoztattak semmit.
Meg ahogy latom rengeteg foter, szokokut, 40 centis kilato epult fel EU-s penzekbol.
Es csak keves erdemi beruhazas az infrastrukturaba.
A sok hulyeseg, kutyakozmetika, meg hasonlo orultsegek nem kedveltetik meg az emberekkel az Uniot.

Es akar van szuksege Magyarorszagnak az EU-ra, akar nincs, a 2010-es valasztasok megmutattak, hogy az SZDSZ-re es az altala kepviselt "ertekekre" semmilyen igeny nincs.
Remelem ezt egyszer a FIDESZ-rol is el lehet majd mondani. Amugy a FIDESZ is politikuskent hablatyol az EU-rol, nem pedig tenyeket es konkret adatokat kozol.

Circus 2013.09.05. 14:36:56

Már hónapok óta ugyanezt a párhuzamot (Bryan élete - Magyarország) emlegetem mindenkinek, tehát nem vagyok vele egyedül.

Több 'euroszkeptikus' szélsőmagyarnak mondtam, hogy pl azt nem értem, hogy miért hőbörögnek Nagy-Magyarországért, amikor amit hőbörgéssel meg gyűlölködéssel nem sikerült, azt mostanra EU berkeken belül simán, azaz papírok nélkül mászkálhat lassan minden magyar a magyarlakta térségekben.

De ez persze csak egyetlen, demagóg érv az EU mellett részemről.

különvélemény 2013.09.05. 14:38:37

Nézzük érdemben:

1, ok
2, hazugság
3, ok
4, részben hazugság, részben csúsztatás
5, hazugdás
6, érdektelen, spekuláció
7, NATO tagok vagyunk...
8, logikátlan
9, ok
10, ezt sokan vitatják, neves közgazdászok is
11, cserébe korlátlanul áramlik be máshonnan az áru, nincs piacvédelem, ráadásul azért is támogatás jár, hogy nem termel, amit be kellene tiltani, mert csak arra jó, hogy kevesebb legyen a munkahely
12, nem létezik tiszta pályázat, még Svájcban sem, akkor sem lesz, ha te leszel a király ebben az országban

Laciii 2013.09.05. 14:43:08

@Sötét korom:
Ki mondta, hogy nem Ausztria szintje a cél?
A te rögeszméd, hogy ehhez az EU az út, nem pedig akadály.

lyesmith 2013.09.05. 14:45:45

@Mohamed: " kedvezőbb cserearány révén (hazai vámok leépítése miatt stb.) éves átlagban 2,09 százalék GDP-értéket kitevő cserearány-veszteséget okoztak, ezzel szemben mindössze 0,6 százalék GDP-értéket kitevő nettó támogatást adtak."

Az EU-s vámok ugyancsak eltüntek számunkra. Azt nem veszed figyelembe hogy a Magyar export csak és akkor életképes ha vám nélkül tudunk az EU-ba exportálni.

És nem se Kína se az Oroszok nem fognak magyar árukat venni amikor ők is egyedül azért vannak jelen Magyarországon hogy az EU-s vámhatáron belülre kerüljenek. Az 1990 évektől (Phare program) egészen pontosan zéró olyan nagyberuházás történt amiben nem volt EU-s pénz.

Szamiz67 2013.09.05. 14:48:40

@Sötét korom: Nekem is vannak kontra gondolataim, de mindent összevetve a pro vélemény nem igazán kérdéses, persze, ha megvalósul a szorosabb integráció. Viszont a hozzászólások szintje, a bennük lévő zsigeri gyűlölet miatt nem volt kedvem hozzászólni.

Laciii 2013.09.05. 14:49:54

@lyesmith:
"Azt nem veszed figyelembe hogy a Magyar export csak és akkor életképes ha vám nélkül tudunk az EU-ba exportálni."
Ahogy 2004-ig csak és kizárólag az oroszokhoz tudtunk exportálni, a németekhez nem. Vagy mégis?

Sötét korom 2013.09.05. 14:56:31

@Laciii: Ha a célokban egyetértünk, az már fél siker.

Én nem látom úgy, hogy az EU-n kívül, nemhogy Ausztriát, de még Törökországot sem célozhatjuk meg.

A sok EU szkeptikus véleményel kapcsolatban: A hibát magunkban kellene keresnünk, mert az esetleg vihetne előre. Dolgozni kellene - VERSENYKÉPESEN! Tehetségeinket megtartani és HASZNÁLNI!

És legfőképp: végre eldönteni, hogy szocializmust, vagy kapitalizmust akarunk-e? Az én legfőbb problémám, hogy mind a FIDESZ, mind az MSZP (és a JOBBIK IS) egyértelműen szocializmust akar. A nép szintén, mert versenyezni azt nem akar. Se hazaiakkal, se külföldiekkel.

Kim Jong Un 2013.09.05. 15:05:06

Fodorgeci, neked amugy milyen vastag azbeszt van arcodon hogy nem sul le te otvar mocskos fereg?!? Titeket libsiket, disznoolban kene tartani, es moslekktal etetni! FERGEK!!!!

Laciii 2013.09.05. 15:06:55

@Sötét korom:
A legfőbb problémában is egyetértünk.

"A sok EU szkeptikus véleményel kapcsolatban: A hibát magunkban kellene keresnünk, mert az esetleg vihetne előre. Dolgozni kellene - VERSENYKÉPESEN! Tehetségeinket megtartani és HASZNÁLNI!"
Pontosan, de ehhez nem kell EU, sőt éppen ellenkezőleg, az uborkagörbületes szabályok éppen rontanak a versenyképességünkön.

Globetrotter2014 2013.09.05. 15:08:57

@sorstalan gáz: ennyi marhaságot hol lehet összeszedni? Pár hivatkozás egy két töriórán is említett dologra még nem fogja legitimmé tenni azt a zagyvaságot amit leírtál.

hunorr 2013.09.05. 15:09:19

Ez így nagyon szánalmasra sikeredett.
Csak néhány, kiemelten ostoba érv:
4. "Nincsenek belső vámok, minden uniós cég szabadon hozhatja be a termékét," - remek, ezért ihatunk lengyel tejet, ehetünk dán húst, német tojást, stb. "és mi is szabadon vihetjük ki a mieinket, – unió nélkül a magyar áruk előtt bezárulnának a tagországok kapui," - a csatlakozás előtt is az EU-ba ment a magyar export 70 %-a "hozzánk viszont drágábban jutna el az európai áru." - borzasztó lenne, ha nem tudnánk megvenni annyi olasz tejterméket meg francia dinnyét, s cserébe még vámbevételünk is lenne.
7. konkrétan nem igaz, hiszen pl 1982-ben Argentína megtámadta Nagy-Britanniát (És akkor még az IRA, ETA, stb szervezetekről nem is beszéltünk)
10. Még ha igaz is, hogy arányosan mi kaptuk a legtöbbet, mire? Völgyhídra, M6 alagutakra meg viaduktokra, meg a világ legdrágább metrójára, a kisebb, teljesen értelmetlen beruházásokról (játszóterek, kilátók, stb) nem is beszélve. És ugye a kivitelezés fővállalkozói mind nagy nyugati cégek voltak, a támogatás gyakorlatilag visszaáramlott nyugat-európába, viszont felszívta a magyar önrészt is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.05. 15:13:12

@Mohamed:

Tökéletesen igazad van.
Én amúgy nem vagyok EU-ellenes, soha nem is voltam. Magyarország európai állam, a kultúránk is keresztény és európai, nem mint azoké a vigéceké, akik az EU-s értékeket kérik rajtunk számon, de azokat soha nem is értették.

Mert melyek az európai értékek?

Ez a Fodor Gábor nevezetű, magát liberálisnak mondó gyerek itt a római kort, illetve a civilizációt sírja vissza. De mire gondol? (A királyok Rómáját most hagyjuk!) A köztársasági Rómára, amikor Róma egy erős városállam volt, de nagy jelentősége nem volt európai szinten, vagy a császári Rómára, amely elsősorban az erőszak révén regionális hatalommá vált. Mert bizony az a Róma az erőszakra alapult, azt istenítették, gondoljunk csak a macsó gladiátorharcokra, amelyek aztán a keresztényüldözésekbe torkollottak. Ezt sírja vissza nevezett F.G.?

Nekem soha nem volt szimpatikus Róma. A megépített templomok, csatornák, arénák, utak stb. valahogy nem tudják elfeledtetni velem azt a sok mocskot, amit a rómaiak (is) elkövettek. Elsősorban a görög kultúra és civilizáció tönkretétele fáj nekem. Ha már liberalizmust akarunk, akkor Hellászt kell visszasírnunk! Ott még a homoszexuálisokat is elfogadták, persze nekünk nem kell elfogadnunk ennek extrém változatát, a pedofilok elfogadását. De amúgy, ha jól belegondolunk, a világ többi államában az ókori görögnél sokkal embertelenebb volt a helyzet minden téren. Még Kínában is!
A rómaiak az ókori görögök vívmányait kisajátították, aztán sok értékes elemet belőle kiloptak. Nem csoda, hogy a görögök zsigerileg gyűlölték a rómaiakat, és ez a szembenállás még mai is létezik az ortodox és a róm.-kat. egyház szembenállásában, sajnos.

A másik téma a keleti orientáció.

Idiótábbnál idiótább hozzászólásokat olvas az ember, mintha Kelet kizárólag az indiai nyomort, vagy a mongol pásztorokat stb. jelentené. A röhej az ebben, hogy ezeket a hsz-eket kínai gépeken írják a delikvensek. :-)
Kelettől tanulni kell, persze nem szolgaian. És ez a végszó!
Nem nyugati, meg keleti, meg hinta-orientáció kell ide, hanem használni kéne a józan paraszti észt, majd felturbózni ezt a logikával, a racionális gondolkodás eszközeivel. A dolgok nem olyan bonyolultak. Nem divatirányzatokat kell majmolni, hanem felmérni a helyzetet, a saját erőket, és úgy nyújtani a takarót, hogy az el ne szakadjon. Különben is, egyoldalú függés soha nem jó, a sikeres politika több lábon áll. Azok a libsibolsik, akik (amelyek) csak majmolni tudnak ilyen-olyan trendeket (most éppen a nyugatiakat) jót nem hoznak, csak nyomort és legfeljebb stagnálást. Másrészt, a körmenetekben kimerülő konzervativizmus sem üdvözítő, a kor vívmányainak elsajátítása és alkalmazása teljesen természetes kell, hogy legyen, sőt, többet mondok, még a Bibliával sincs ellentétben.

komplikato 2013.09.05. 15:13:34

@Vincenzo90: "Az Európai értékektől az EU távolodott el."

De bezzeg Magyarország! :D

Sötét korom 2013.09.05. 15:14:29

@Laciii: Ha valóban dolgozni akarnánk, abban az EU sokat tudna segíteni, hisz technológiailag sokkal fejlettebbek, mint mi. De ehhez a mi (pillanatnyilag nem létező) fogadóképességünk kellene!

Tehetségeink kiteljesítéséhez és hazai foglakoztatásuk, szintén technológiai lemaradásunk miatt, ugyancsak könnyebb lenne az EU-val. Olyasmire gondolok, ahogy India használja ki az USA fejlettségét.

Az viszont biztos: ha nem akarunk ezekbe az irányokba menni, akkor jobb nekünk az EU nélkül. Azerbajdzsánnal. Az EU szkepticizmusnak ez a valódi tartalma/tétje.

Netuddki. 2013.09.05. 15:24:59

@Kacsura: Ez egy ócska troll. Már régen ki kellett volna vágni a blog.hu-ról...

"Kim Jong Un 0 bejegyzést írt és 476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2013.04.16. óta tag."

Laciii 2013.09.05. 15:28:15

@Sötét korom:
"Olyasmire gondolok, ahogy India használja ki az USA fejlettségét."
De hát nincs is Usandia unió, szóval mégis működik a dolog unió nélkül.

Netuddki. 2013.09.05. 15:29:44

@Sötét korom: Te is csak a fideszes propagandát fújod. Ami szerint a magyar nem akar dolgozni.
Lófaszt nem akar, csak nem hagyják. Pont azok akik lenaplopózzák a magyar állampolgárokat. Pont azoknak az érdekük, hogy itt ne mindenki egyenlő eséllyel indulhasson, és a fizetése maximum annyi legyen amiből éhendögleni ugyan nem fog, de kiemelkedni semmiképpen. Igen, a tetves, megélhetési "politikusokról" beszélek...

kifordított nagyanyó 2013.09.05. 15:33:26

Vannak előnyei és vannak hátrányai.
Az zelmúlt 20 évben viszont sok mindent elbasztunk,elbaszattak velünk.

Sötét korom 2013.09.05. 15:38:28

@kovi1970: Nem pont erre gondolok. Inkább arra, hogy dolgozni nem sikkes... inkább egy szerencsétlenség. Mindenki olyan mhelyre törekszik, ahol nem kell valódi teljesítményt nyújtani. És ha valaki akar, akkor sem tud, mert a kontraszelekció, a haver/politika által odatett vezető ezt a legkevésbé sem tűri el (a kritikát még kevésbé).

A politikusok valóban szem előtt vannak, ezért látszik rajtuk a munkavégzésük teljes képtelensége/lehetetlensége leginkább.

Minden tiszteletem a kevés kivételnek, aki még teszi a dolgát. Miattunk tartunk még itt, ahol tartunk.

Sötét korom 2013.09.05. 15:39:41

@Laciii: Persze. Lehet Unió nélkül is. De Unióval sokkal egyszerübb. Ez kb. olyan, mint a házasság és a szex...:)

csavari 2013.09.05. 15:47:59

@epipactis: @republikánus:

Rémálmaid lehetnek mostanában köcsög ugyanis naponta térnek észhez az emberek, hogy legnagyobb ellenségünk hazai nemzet árulókon kívül az eu!

Netuddki. 2013.09.05. 15:49:00

@Sötét korom: Nézd kisfácán! A tizenhuszon év alatt ahol dolgoztam idáig a versenyszférában, csupa olyan emberrel találkoztam akik nemcsak akartak, de dolgoztak is. Még akkor is ha messze nem kapták meg azt a javadalmazást ami a munkájukért megillette volna őket. Akikről te beszélsz azokkal csak elvétve találkoztam.
Az általánosítás sértő a magyar állampolgárok többségére nézve. Ezzel jó ha tisztában vagy.
Ezért írtam, hogy ez a modor főleg a magyar megélhetési "politikusra" vonatkozik. Aki még csak elképzelni sem tudja, hogy milyen az ha valaki a saját munkájából él meg.
Sajnos pont ez a baj is. A magyar ember csendben teszi a dolgát, ahogy a múlt rendszerben kinevelték. Pont ezt használják ki azok akik lépen-nyomon még beléjük is törlik a lábukat.
Ha nem így lenne akkor már régen elzavarták volna ezt a politikaus bandát a fenébe...

csavari 2013.09.05. 15:59:43

@epipactis: @republikánus:,Kacsura

Ezerszer bevállalom bármely keleti nép rokonságát mint egyszer is a fajtádét a zsidókat!
Hála Isten nem szedek semmilyen gyógyszert, de rajtad az se segít kár lenne pazarolni rád!
Az lehet, hogy a Jobbik is prostituált lett,de lényegtelen mert a nép fogja kikényszeríteni a kilépést!
Ha tanultál volna történelmet akkor tudnád, hogy a változásokat soha nem a pártok hanem a nép kényszeríti ki!

John Doe3 2013.09.05. 16:15:53

@Laciii: pont fordítva. Ha nem tartod be a szabályokat (még ha hülyeség is, pl. a RoHS), nem fogsz tudni exportálni. Hiába termelsz olcsóbban, ha bezáratod magad előtt a piacot.

tobeor 2013.09.05. 16:18:40

@Mohamed: ha így lenne az valóban szomorú lenne, de nem így van, egy szó se igaz abból amit írtál.

John Doe3 2013.09.05. 16:19:20

@bebe tv: szvsz az a forgatókönyv valószínű, mint 92-ben a CSSR szétválása volt. Meciar addig bohóckodott, amig a csehek meg nem unták. Most ugyanez megy az unióval. A különbség szvsz abban áll, hogy az EU olyan, mint egy nagy hajó: nehezen vált irányt, de ha megkezdte, nem lehet leállítani. Örülnék, ha a görögök helyett nem rajtunk statuálnának példát (bár kormányunk gőzerővel dolgozik rajta).

John Doe3 2013.09.05. 16:21:14

@hunorr: hát, ha nem számoljuk a Közgép bevételeit... aminek bizony-bizony az Eu a forrása. Meg a földalapú támogatás is sokaknak hiányozni fog.

John Doe3 2013.09.05. 16:23:01

@csavari: hát erre csak egy adekvát válasz lehet: hadat kell üzenni az EU-nak.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.05. 16:56:39

1. Mintha a tekintélyelvű rendszer rossz lenne. Nem árt, ha olyanok vezetik az országot, akiknek van tekintélyük, s nem olyanok, akiknek nincsen.

2. Ez tömény butaság. A Strassburgi bíróság NEM tartozik az EU-hoz, nem EU-s intézmény, hanem az Európa tanács intézménye.

Már 1996-ban a Strassburgí bírósághoz fordultam. Sehol nem volt még akkor itt európai unió.

3. Rengeteg magyar dolgozik Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, Svájcban, Norvégiában is, így az, hogy EU nélkül nem tudnának külföldön dolgozni a magyarok egyszerűen butaság. Már az EU tagság előtt is dolgoztak magyarok Nyugat-Európában.

Amúgy ennek a szabad munkaerőáramlásnak a célja az az EU-ban, egyrészt összekeverjék európa népeit, másrészt az, hogy leszorítsák a nyugat-európai béreket. Azaz nem közép-európában lesznek magasabb bérek az EU miatt, hanem nyugat-európában lesznek alacsonyabbak.

De a fő ok az európai nemzetek identitásának a gyengítése, hogy így könnyebb legyen elérniük az Európai Egyesült Államok megvalósítását, azaz az európai nemzetek halálát.

4. Pedig az optimális mértékű vám hasznos dolog. Így versenyképtelenné válik Magyarország sok területen még az európai unión belül is.

A külső vámok pedig nem Magyarországnak folynak be, hanem az uniónak.

Ráadásul a vámok hiánya miatt az állam egy halom új adót vezetett be, a kieső bevételek pótlására, lásd pl. a regisztrációs adót aza utóknál. Így pénzügyileg a világon smmmivel sem jártak jobban a magyarok a vámmentességgel, csak más jogcímen fizetik.

5. Láttuk, a KGST is hogyan bevált!

6. A vízummentes utazás az országok között kétoldalú megállapodások kérdése, Az unió ebben nem illetékes, másrészt az uniós tagság nem szempont. Messze nem esnek egységes elbírálás alá az EU-s országok a világban, hiszen mindegyik önálló ország.

Ezért is akar sok romániai magyar állampolgárságot. Nem ám a szavazás miatt!

7. Már elnézést de ez a háború mentesség nem az uniónak kösöznhető, hanem a NATO-nak, az meg egy egészen másik szervezet.

Az európai uniónak nincsen katonai szervezete, sem közös külpolitikája, teljes egészében az amerikaiakra van utalva.

Gyakorlatilag az EU az AmerikaiEgyesült Államoknak egy vazallus régiója.

8. Magyarország ugyanennyire fejlett/fejletlen volt az EU tagság előtt is. Az életszínvonal érdemben nem változott az EU tagság következtében.

A pénzügyi csőd pedig 2008-ban következett be, akkor vált EU tagság ugyebár Az államcsőd ellen nem véd..

9. Látványosan nem akarja azt a közös európai valutát bevezetni egyik magyarországi politikai erő sem, egyik oldalon sem.

Ha akarták volna már bevezethették volna 2006. július elsejével is akár.

A mai euró már nem a 9 évvel ezelőtti euró. Megváltozott a helyzet a csatlakozás óta. Nem kicsit.

10. Magyarországon jól kerestek a nyugati cégek, bankok, gyárak. Sokkal jobban, mint odahaza.

Szóval nem egyértelmű, hogy ki él kiből.

11. S a francia, belga, német gazdákat mennyivel támogatja?

bebe tv 2013.09.05. 18:02:28

@John Doe3: A görögök eddig jól elvoltak az EU pénzével, és még egy darabig kapják a +lét, nehogy az € fejre álljon.
Velünk egyszerűbb a helyzetük, mert csak a kifelé vezető ajtót kell megmutatniuk.A közös pénzükre mi nem vagyunk veszélyesek, mert nincs €-onk.Talán azért nem is akar vagy 100 évig Orbán, mert akkor nem tudnak a a gazdaságba beleugatni, mert az EU-ban mindenki idióta, csak ő cselekszik helyesen.

sorstalan gáz 2013.09.05. 20:48:54

@ZF2:
"ennyi marhaságot hol lehet összeszedni? Pár hivatkozás egy két töriórán is említett dologra még nem fogja legitimmé tenni azt a zagyvaságot amit leírtál. "

Ezt biztos a blog szerzőjének szántad

sorstalan gáz 2013.09.05. 20:54:02

@bebe tv:
Ha szerinted reális lehetőség, hogy kizárnak a Zunióból, akkor már a földrajz előtt kimaradhattál a suliból

Látszik nem Martin Schulz volt az egyetlen iskolakerülő

Keke33 2013.09.06. 00:55:42

Egyébként meg nagyon egyszerű, tovább kell bontani az országot, a Dunánál kettévágni, nyugat maradna az EU-s Magyarország, keletre meg mehetne a sok szkeptikus, náci, divatmagyar, fideszes és majd 10 év múlva kiderülne ki járt jól. El is nevezhetnék Jobbikos meg Fideszes játszótérnek. Biztos vagyok benne, hogy 10 év után Albániával meg Moldovával lenne egy szinten az a rész, meg is érdemelnék, mert a kutya nem menne oda, nem hogy pénzt is vigyen magával...

John Doe3 2013.09.06. 08:48:17

@Akitlosz: a 4. ponthoz: a befolyt vámok 25%-a az adott tagországot illeti (ahol az áru belép az Unióba). Ezért Mo-nak eminens érdeke lenne, hogy minél több uniós importot koncentráljon. Hogy ezt miért is nem teszi meg?

John Doe3 2013.09.06. 08:54:29

@sorstalan gáz: érvet is tudsz erre? Szvsz reális a veszély. A kilépés után pl. az Unió fenntarthatja schengeni tagságunkat, adott esetben szabadkereskedelmi megállapodást köthet, a deal ui. kb úgy festene, hogy ti magyarok azt csináltok, amit akartok, nem szólunk bele, de nem kapjátok a támogatásokat (annak a mértékét már korábban mutattam). A dzsuce hatékonyságát pedig Észak-Koreában lehet tanulmányozni.

különvélemény 2013.09.06. 10:00:57

@Keke33:
Te egy igaz liberális vagy, deportálnád, aki nem ért veled egyet.

Nagyjából az összes liberális így gondolkodik.
Mindenkinek mindent szabad, ameddig egyetért velünk.

sorstalan gáz 2013.09.06. 11:44:14

@John Doe3:
Amit írsz, annak egy része olyan, ami soha nem volt, a másik része meg soha nem lesz. "Liberális" fantazmagória, messze elrugaszkodva a realitásoktól, sztem nem is érdemes erre komolyan reagálni

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.06. 17:51:20

@John Doe3:

Köszönöm a kiegészítésedet.

A mondanivalóm lényege, hogy a vám szerepe már nem ugyanaz, mint régen.

Nem Magyarország gazdaságát védi, hanem az unióét, így mások a szempontok.

Magyarországnak nincsen többé lehetősége önálló vámpolitikára miközben a pénzre továbbra is szüksége van, ezért a vámköteles termékeket behozók helyett a saját népességét sarcolja jobban.

Az Amerikai Egyesült Államokban kb. fele annyiba kerül egy ugyanolyan autó, mint Magyarországon, miközben persze sokszor annyit keresnek.

csiri bá 2013.09.06. 18:26:20

index.hu/belfold/2013/09/06/fodor_bajnaiektol_ker_listas_helyeket_a_kicsiknek/

"A közvéleménykutatásokban gyakorlatilag nem mérhető szintű támogatással rendelkező Magyar Liberális Párt elnökeként Fodor azt kéri, hogy „az MSZP jóvoltából egyéni képviselő-jelölt helyeket kapott és önálló listát állító” Együtt-PM is vegye ki a részét az ellenzéki összefogásból és más kis pártoknak is biztosítson helyet a listáján."

Kellene a hely a zsírosbödön mellett... saját jogon meg ugye nem megy...
Ez a liberalizmus ugye? szép... vagy inkább szánalmas...

csiri bá 2013.09.06. 19:01:20

"A héten kiderült: a közös lista második helyét és tíz egyéni körzetet akar Gyurcsány Ferenc, az MSZP-ben azonban igencsak sokallják a Demokratikus Koalíció igényét,"

Nektek sem kellene kicsinyeskedni, akaszkodjatok rá mindjárt a helyek 50%-ára...

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.09.06. 19:08:03

Kedves Gábor,

Nagyon szépen kérlek, hogy fogd fel: senki nem kíváncsi rád! Az, hogy más pártokat vegzálsz listás helyekért, egyszerűen annyira primitív, hogy szavak nincsenek rá.
Ezek szerint támogatottságod 0, de úgy gondolod, jogod van neked és néhány társadnak a választókat képviselni. Ezek után már tényleg csak annyit tudok mondani, hatalmas öröm számomra, hogy kiestél a francba a politikából. Egyszerűen egy szánalmas, inkompetens, megélhetési politikus debil vagy. Pont olyan, mint Deutsch és társai.

Vincenzo90 2013.09.09. 14:49:15

@AiRLAC: Erről többek közt az igazságtalan EU-s szabályozások tehetnek, és az azóta hatalmon lévő magyar kormányok korrupt politikusai, akik anno az SZDSZ-MSZP duó környékén voltak keresendők, ma már részben E2014, DK, meg egyéb neveken bejegyzett pártok körül találjuk őket.

AiRLAC 2013.09.09. 15:00:28

@Vincenzo90: meg a narancsszínű szemüveged is egy kicsit :(

Sötét korom 2013.09.10. 15:41:00

Hír: "Az MSZP leszámolt a kis pártokkal
Schmuck és Gyurcsány után Fodor sem kell nekik."

Talán egy új centrumot kellene képezni (Bokrossal együtt) markánsan megfogalmazva az eltéréseket mind az MSZP, mind a Fidesz csoportjától.

Néhány gondolat ezzel kapcsolatban:
- demokráciát és nem diktatúrát
- kapitalizmust és nem szocializmust
- Nyugatot és nem Keletet
- új Rendszer és nem Kormányzást ebben a Rendszerben

Sok sikert Gábor!

pcica 2013.09.11. 10:17:14

Nekem tetszik Fodor Gábor írása, és én nem fogok az Európai Unión kívül élni, az biztos.
Én is úgy látom, Orbán nem akar az EU-ban maradni, mert korlátozza az önkényuralmát.

Jólét, pénz, teljesítmény csak akkor érhető el, ha a valós világban élünk, annak a valós működéséhez alkalmazkodunk.

Ha álomvilágban élünk, amit Orbán kínál, hogy az EU miatt vannak Mo-on a problémák, akkor nem lesz valódi teljesítmény, nem lesz gazdasági növekedés.
De arra biztosan számíthatunk, hogy Orbán akkor is meg fogja találni az aktuális bűnbakot.

A hozzászólásokból is látszik, nem hálás szerep a fájdalmas igazságot osztani, sokkal népszerűbb a kellemes hazugság, kilépünk az eu-ból, és megoldódik minden, itt mindenki olyan jómódban él majd, hogy csuda!
vissza az oldal tetejére
süti beállítások módosítása