13 sze 30

E14: Felnőni a kormányzáshoz

Először azt hittem nem jól hallok, amikor a Klubrádió híradását hallottam a rendezvényről. Aztán elolvastam az Indexet és meg vagyok döbbenve. Mi ez az elfogadhatatlan trágárság, alpári stílus, ostoba szobordöntés? Bajnai mit keres itt és miket mond? Persze tudjuk, normális mondandóval nem lehet bekerülni a hírekbe, ezért sokan azt gondolják, hogy le kell menni kutyába... De ennyire? Sztálin az emberiség egyik legkegyetlenebb hóhéra volt, emberek tízmillióinak gyilkosa és életének megnyomorítója. Orbán Viktor rossz irányba vezeti Magyarországot, le kell váltani. De lehet Sztálin és közte egyenlőség jelet tenni? Ha fel vagyunk háborodva a Brüsszel és Moszkva párhuzamon, akkor ez micsoda? Ez lenne az alternatíva? Így kap majd munkát minden 30 alatti magyar polgár, ha az E14 kormány közelbe kerül? Azonnal meg kell állni ezen a baloldali populista úton. Én liberálisként tisztelem az ellenfelem, elismerem, hogy a hazánk jobbításán fáradozik és elvárom tőle, hogy ő is elismerje rólam ugyanezt. De rosszul teszi a dolgát, ezért kell a változás. Nem azért, mert mai Sztálin, vagy mert pszichológus kell mellé. Ezen az úton  hazánk a katasztrófába rohan. Az ellenzéknek, jelesül az E14-nek végre fel kellene nőni a feladathoz, a toleráns és európai Magyarország megteremtéséhez. Még nem késő észbe kapni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fodorgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr965540798

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi ez az alpári stílus, ostoba szobordöntés? 2013.09.30. 15:52:03

Ha fel vagyunk háborodva a Brüsszel és Moszkva párhuzamon, akkor ez micsoda? Így kap majd munkát minden 30 alatti magyar polgár, ha az E14 kormány közelbe kerül?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Namir 2013.09.30. 14:31:27

Bajnai nem az Együtt2014, hanem a Gyűlölet2014 vezetője, aki nemhogy egy ország vezetésére, de még arra is alkalmatlan, hogy egy kis rendezvényt (voltak max. 3 ezren) irányítson és kézben tartson:
"A fejhordozásról és a Dopeman-számról viszont nem tudtam."

És ha tényleg nem tudta, akkor könnyen lehet, hogy Bajnai csak egy (jól megfizetett?) stróman, aki mögött valaki más áll a háttérben, és mozgatja a (hatalmi) szálakat.

ijontichy 2013.09.30. 14:35:38

@poszt: Gábor, te bő két évtized után sem érted, sem az exhaverodat, sem ezt az országot. Ahhoz, hogy a helyzet normalizálásáért érdemben tenni tudj, nem kerülheted el a pöcegödörben való birkózást. Köszönd ezt magatoknak, ti hagytátok ott a Fideszt ebek harmincadjára, mert már akkor is derogált ez a stílus. Itt az eredmény és elég álszent dolog elegánsan úgy tenni, mint akinek semmi köze hozzá. Legalább annyira álszent, mint decens konzervatív úriemberek fölemelt orra, amint úgy tesznek, mintha nem lenne büdös a levegő kishazánkban. Értem én persze a vágyvezérelt gondolkodásodat, csak épp sehova sem vezet. Még nem késő észbe kapni!

Csetepaté márki 2013.09.30. 14:37:22

Csak ravettek a csokat, hogy ugorjon egy szakertöi hasast a deritöbe…

Tyrion25 2013.09.30. 14:41:15

Szerintem meg nincs igaza Fodor Gábornak. Itt azért többről van szó, h "csak" simán rossz irányba mennek a dolgok, nem csak arról van szó h volt néhány rossz gazdaságpolitikai döntés. A teljes igénye nélkóül az ügysészség úgy fütyül, ahogy OV akarja, az összes közjogi méltóság az ő hűbérese, közben elveszik a szerzett jogokat, agymosoda lesz az iskola, ahol csak az ő ideológiájuknak megfelelő dolgokat lehet tanítani. Cenzúrázzák a médiát, semmiről nem számolnak be ami kínos, Obersovszky és társai pedig épp csak nem Caesarnak titulálják őket a hírekben. IGENIS van veszély, igenis a demomkráciának háttal állunk, valóban nincs Sztálini diktatúra, de egyfajta weimarizalódás megfigyelhető. Azt hiszem a sznob ballib értelmiség, mint fodor Gábor is, azt nem vezsi észre, hogy mindezek ellenére, amiket leírtam OV a népszerű. Az emberek nem értik mit is jelentenek a demokrácia pillérei, amit lebontanak a szemünk láttára, és az eddigi módszerek nem voltak alkalmasak, hogy rádöbbentsék őket. Ez egy radikális performansz volt, sokkal képiesebb, mint hat ballib tudós kesergése az ATV-n, én személy szerint több ilyet várok, mert ez talán rádöbbenti az embereket a helyezt komoéyságára. Zárójelben jegyzem meg a bezsédek végig a bválasztásokkal való elkergetésről szóltak, és OV sem börtönben, se számüzetésben nem akarta senki küldeni, csak a politikai élettől való visszavonálását akarták a szónokok elérni. Szóval semmilyen erőszakos retorika nem volt.

2013.09.30. 14:43:50

Hallottam két "l", és kábé ennyi, amit hozzá lehet ehhez fűzni.

Kivlov 2013.09.30. 14:44:44

Na, fodorgabika végre normálisat is írt...

2013.09.30. 14:46:34

@Tyrion25: ne haragudj, egy habszivacs szobor ledöntése senkit semmire nem ébreszt rá. Egy ilyen aktus nem említ egyetlen problémát sem, nem fejt ki megoldást, nem tesz semmit, bazári mutatvány csupán, olcsó hangulatkeltés.

nemsirunk 2013.09.30. 14:47:43

Ez a hozzáállás volt a baja az SZDSZ-nek is. Néhány nagyonokos értelmiségi éjszakába nyúló cigarettafüstös világmegváltó vitákkal képes volt elemezni a magasztos eszméket, aztán persze alig jutottak be a parlamentbe. De legalább a saját lelkiismeretük tiszta volt, elveikhez hűek maradtak. Ez is valami, csak gyakorlati szempontból értékelhetetlen volt, az elveiket nem voltak képesek a napi életbe átültetni, mert ehhez mandátumok és népszerűség kell mindenekelőtt. Az E14 is pontosan abba az irányba tart(ott), hogy a jó program és elvek az asztalfiókban penészednek meg, kormányozni más fog helyettük. Már régen, az év eleje óta erősíteni kellett volna a populista irányvonalat, és akkor most nem egy jelentéktelen törpepártként kellene pitizniük Mesterházy kegyeiért. Nagyon is jó volt a szobordöntés, ilyenek kellenek még. De Dopeman nem, az az alak szerintem senkinek sem szimpatikus.

Namir 2013.09.30. 14:52:10

Engem ez az eset komolyan megijeszt!
Egyáltalán NEM SZABAD ALÁBECSÜLNI az ilyen állati indulatokat és viselkedést!

Mert ha nem vigyázunk, könnyen lehet, hogy a történelem szörnyűsége ismétli önmagát: az "Ész", a "Felvilágosodás", a "Szabadság-Testvériség-Egyenlőség" jelszavai mögött ismét életre kel a gyilkos jakobinus TERROR és DIKTATÚRA...

Vajon a hiteles baloldal és felelős liberálisok képesek ennek a csürhének a karanténba zárására?
Mondj NEMET a GYŰLÖLET2014-re!
Mondj NEMET Bajnaira!

Tyrion25 2013.09.30. 14:58:12

@shitgun: @shitgun: Nem értünk egyet. Egy kampányt összeségében kell nézi. Ez egy kampáynelem volt mindössze. A problémákra az E14 a megoldásait minden egyéb fórumon hagoztajta. A honlapján az egész programja elérhető. Sokkal kidolgozottabb, mint bármely más párté, akik eddig szimpatizáltak velük ismerik. De azt észre kell venni, hogy egy éve nincs új szavazó. Sajnos ki kell mondani az emberek alapvetőnek nem informálódnak, nincs igénye megérteni, mi az hogy IMF, GDP... és nem értik ezeket a fejtegetésket. Könyörgöm, ha azt nem fogják fel , hogy mit jelent egy Alkotmánybíróság a rendszerben, miért fontos, akkor ne azt várd, hogy közgazdasági összefüggéseket akarnak hallani egy rendezvényen. Ez a felemelekedett kommunikáció megmutatta, hogy önmagában nem elég. Hidd el én is azt szeretném, ha stúdiókban szakpolitikusi vitákban dőlne el a válsztás sorsa, de kimondom ehhez még hülye a magyar. Arra viszont nincs idő, hogy megvárjuk, hogy felnőjön ehhez. De hagsúlyozom ez csak egy kampányelem, a sok közül. Ha neked nem tetszik mehetsz és meghallgathatod Oszkót, amire én is jobban kíváncsi vagyok, mint az utcai masírozásokra (sosem voltam, nem is leszek), de nem 1 millió zsvazat kell, hanem kb két és fél millió. Ez politikai is, sajnos.

nemsirunk 2013.09.30. 15:06:12

@Tyrion25: Egyetértek! Akik érdeklődnek a programok iránt és képesek is megérteni, azok törpe kisebbségben vannak, és meggyőződésem, hogy azokhoz már el is jutott az E14. Csakhogy ez kevés, nagyon kevés, így nem lehet választást nyerni. Meg kell szólítani a többieket is, és nagyon magas az ingerküszöb. Vajon hányan olvasták HH alapítvány oldalán közzétett elemzéseket, programokat? Senki. A szobordöntős videót pedig valószínűleg milliós nagyságrendben nézték meg.

G. Wolf 2013.09.30. 15:08:22

Van egy szint ami alatt már nem lehet mit kezdeni.

Érdemi vitára nem hajlandó a jelenlegi jobb oldal, nem nagyon lehet mit kezdeni. Részben be is kell kerülni a hírekbe, másrészről meg valamivel fel kell rázni a "népet" hogy mi is van.

Nem tetszik a stílus nekem se.

De ha nincs más módszer, nincs más stílus akkor?

Az elmúlt három év tanulsága épp az hogy sajnos csak ez az ami megüti a szintet, csak ez a stílus az amivel lehet bármit kezdeni. Tetszik vagy sem, de ez működik ez hatékony. És kampány van.

Sokkal fontosabb hogy kormányra kerülve hallgassa meg a másik oldalt is! (Aki meg legyen konstuktív és NE csak időhúzásra játszon egyeztetés címszó alatt!)

nemsirunk 2013.09.30. 15:09:33

@Namir: Milyen csürhéről beszélsz? Én is ott voltam, és biztosíthatlak, hogy szó sem volt csürhéről. Esetleg Dopeman nevezhető egy 1 személyes csürhének. De ha ennyire érzékeny a rózsaszín lelkecskéd, akkor maradj nyugodtan az ágy alatt, ott biztonságban érezheted magad. Közben persze Orbán kiépíti a diktatúráját, de megnyugodhatsz, legalább a te lelkiismereted tiszta marad.

ijontichy 2013.09.30. 15:15:01

@nemsirunk: "Milyen csürhéről beszélsz?"
Talán erről ;-) : www.youtube.com/watch?v=koM3Kor3Ye0

p.a.r.t.i.z.a.n 2013.09.30. 15:19:01

Mindenki ki van akadva a rendezvényen, szerintem ez volt a cél. Tök mindegy mit csinálsz, csak beszéljenek róla. Az nem fog bekerülni a hírekbe ha néhány közgazdász egy vitán kritizálja az eszement gazdaságpolitikát, a meghamisított eredményeket. Ilyesmivel nem lehet választást nyerni. Sajnos csak kordonbontással, populizmussal. Még egyszer, mindegy mit csinálsz, csak beszéljenek róla. Amúgy Werber bácsi vagyok csak álnéven.

nemsirunk 2013.09.30. 15:23:00

@ijontichy: Hát ilyeneket nem láttam ott. csak tisztes, normális embereket. Érthető, ha indulatosabbak, egy diktátor megállításához kell indulat is.
Semmi közük a várost felgyújtó, törő-zúzó 2006-os alja csőcselékhez, akikben állítólag azért volt akkora indulat, mert volt egy politikus, aki beismerte hogy hazudott. Azóta pedig a legnagyobb csendben lapítva várják a megszolgált stadionjaik elkészültét. Na ők a csürhe.

rockjano 2013.09.30. 15:28:13

Az akció valóban nem volt izléses és persze túlzás Sztálint Orbánhoz hasonlítani, Bajnainak meg végképp semmi keresnivalója nem volt ott szerintem már maga is bánja a dolgot egyébként (nem túl jók a tanácsadói vagy a fene tudja).

De az Orbán rezsimnek nem csak az a "bűne" hogy egy kicsit rosszul vezeti az országot vagy máshogy gondol dolgokat mint mi, bár csak ennyi lenne a baj velük.

Az a rendszer amit kiépült pont arról szól hogy nem lehet normálisan élni, gondolkodni, és harcolni sem velük. Egy erőszak által szervezett rendszerből nem tudom erőszak nélkül hogy lehet kitörni, félek sehogy.

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.09.30. 15:35:45

Az vicces, amikor Fodor Gábor beszél arról, hogy fel kell nőni a feladathoz. Gábor, ha esetleg megtennéd, hogy az SZDSZ-ről egy picit beszélgetsz velünk, az tök jó lenne. Mit is csináltatok ti, mennyire nőttetek föl a feladathoz? Jó lenne, ha nem csak bejegyzéseket írnál, hanem vitatkoznál is, mert így nagyon úgy tűnik, hogy szarsz a fejünkre magasról és csak a saját képviselői helyedért küzdesz - hál istennek kevés sikerre. Te szar alakok legszarabbika.

Bambano 2013.09.30. 15:36:40

lefordítom a posztot: hogyhogy bajnai ott volt, én meg nem?

fists 2013.09.30. 15:39:16

@nemsirunk: és te mégis ki a fene vagy, hogy itt nagy pofával mondasz itéletet másokról, bélyegzel meg embereket? melyik az a teljesítményed, ami miatt úgy gondolod, hogy gyalázhatsz másokat? bizony, te váltál egy pitiáner, idióta és gonosz kis minicsürhe részévé azzal, hogy részt vettél ezen a pitiáner, cikis és gonosz kis rendezvényen, amiről az emberek nagy többsége még csak nem is hallott vagy ha igen, akkor értetlenül vagy undorodva figyelte, tehát még a kívánt hatást sem érte el.

AnnaKarenina 2013.09.30. 15:43:24

Rövid válasz a két kérdésre: a szobordöntés egyszerű performance, olyan, amit sokan megértenek és azonosulni tudnak vele. Bajnai meg már felnőtt a kormányzáshoz, mert hogy már kormányozott, nem is rosszul.
Nem egymást kellene rágni, kritizálni, amikor 2014-nek ekkora tétje van. Amúgy meg minden párt úgy pártoskodik, ahogy akar.

Laciii 2013.09.30. 15:50:42

@nemsirunk:
"akikben állítólag azért volt akkora indulat, mert volt egy politikus, aki beismerte hogy hazudott"
Tévedés.
Ha te nem az országért teszed azt amit (akár hazudsz) az a te dolgod, mert te nem tettél esküt egy egész ország előtt arra, hogy az ország érdekeit tartod legfontosabbnak.
Ők viszont igen és ezt megszegték. Ez egyesek értékrendje szerint hazaárulás.

Bruteman 2013.09.30. 15:56:08

@fists: Gondolom Te elbeszélgettél az emberek nagy többségével már sokszor... Csak mert olyan nagyon okosan beszélsz az emberek többségének a nevében.

Hadd idézzek egy klasszikust: " és te mégis ki a fene vagy, hogy itt nagy pofával mondasz ítéletet másokról, bélyegzel meg embereket? melyik az a teljesítményed, ami miatt úgy gondolod, hogy gyalázhatsz másokat?"

ijontichy 2013.09.30. 16:01:41

@nemsirunk: Azért a szmájlit remélem észrevetted.
@rockjano: "em tudom erőszak nélkül hogy lehet kitörni, félek sehogy. "
Szerintem megy az. Viszont szépen, elegánsan (ahogy Gábor és Bajnai is elképzeli), na úgy biztosan nem. Az értelmesebbek számára ott van a Haza és Haladás, meg az E2014 honlapja. De ahhoz, hogy a megvalósítás lehetővé váljon, ahhoz választást kell nyerni, nem is kis arányban. Az meg nem megy szépen. Csúnya, gusztustan meccs lesz Világos üzenetet kell(ene) küdeni például a narancsbáróktól napi szinten egzisztenciálisan függőknek (munkalehetőség nélküli térségek), hogy képesek megvédeni őket az egykori kommunista mintára berendezkedett fidesztől. És igen, sajnos kell érzelmekre, indulatokra alapozni. Választási győzelem esetén pedig -a komoly munka mellett - négyévnyi "szőnyegbombázás" végrehajtására is készen kell állni. Nem vitázunk, nem magyarázkodunk, mert "az elképzeléseink annyira eltérőek", hogy nincs miről vitázni, csak számonkérni az "emúttnégyévet". A tehetség/rátermettség helyett lojalitást, mint fő kritériumot alkalmazó kontraszelektív "new deal" kísérletet.

bgp 2013.09.30. 16:04:27

Fodor Gábor nézzen körbe, narancsdroidok tapsolnak neki. Oppá, rossz helyen tetszik állni.

acetil 2013.09.30. 16:05:50

Bajnai egy év alatt megtanulta, amit Fodor 20 év alatt nem értett meg. Ízléstelen volt, meg lement fideszbe, ez igaz, és ez érdekel is kb. 200 értelmiségit. Meg azokat akik csak az ürügyet keresik a bajnaizáshoz, de azok ürügy nélkül is támadják, nekik hót-tökmindegy, úgyis habzik a szájuk.

Csak így tovább Bajnai, végre kezdi megérteni mi kell ebben az országban, egy évig magyarázott értelmesen, okosan, az nem kellet senkinek (csak a 200 értelmiségnek), szóval váltott. Csak a legnagyobb politikusok képesek ilyen váltásra, ilyen mérvű alkalmazkodásra a választókhoz. Így tovább, át kell venni a fideszes kommunikációs módszereket, ha ez kell aztán a normális kormányzási lehetőség eléréshez.
És Bajnai, könyörgöm, ígérj fizetés-emelést! Jó sokat. A fidesszel szemben nyugodtan lehet alkalmazni a módszereiket.

AnnaKarenina 2013.09.30. 16:19:31

FG-t kedvelem, de nincs értelme ennek a finnyáskodásnak, amikor minden nap élő emberek, nem hungarocell bábuk szenvedik meg meg az uralkodó kevesek hatalmát, arroganciáját és megalázásait. Min.elnökünk nem vesz részt olyan nyilvános eseményen, ahol netán egy-két füttyszó is elhangozna, csak a baráti tapsokat kedveli.
Ezt Orbán volt államtitkára nyilatkozta:
index.hu/gazdasag/2013/09/30/holoda_ez_koztorvenyes_buncselekmeny/

Bruteman 2013.09.30. 16:19:35

@bgp: @AnnaKarenina:
Az baj, hogy nem ért mindennel egyet, amit az ellenzék tesz/mond?

Nem értem.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.09.30. 16:22:18

@AnnaKarenina: "Bajnai meg már felnőtt a kormányzáshoz, mert hogy már kormányozott, nem is rosszul."

pl.?

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.09.30. 16:26:20

"Én liberálisként tisztelem az ellenfelem, elismerem, hogy a hazánk jobbításán fáradozik .."

Azt én sem gondolom, hogy Vitya szándékosan lökné szakadékba az országot, de azt hiszem, az alábbi mondás jól passzol ide:

"A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."

dr kíváncsivagyok 2013.09.30. 16:28:55

Nem értek egyet , kedves Gábor !
A Fidesz olyan ocsmány és törvénytelen eszközökhöz nyúl , hogy csak az ő szintjén lehet felvenni a versenyt !
Nálam ütött a videó , amin Orvbán hurcolászták !
Más ez , mint Kövér kötéllel való fenyegetése , ez vicc , mindenki tudja !

Más :
"A bíróság nem azt mondta ki, hogy választási csalás, hanem hogy kampánycsendsértés történt a bajai időközi önkormányzati választások során – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Rogán Antal "

Nem szar ,..ha kaka
A csalás meg csalás !!

dr kíváncsivagyok 2013.09.30. 16:30:07

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin):

2009 - 10 - ben . még Orvbán vezér is elismerte...

dr kíváncsivagyok 2013.09.30. 16:33:39

@Bruteman:
"Az baj, hogy nem ért mindennel egyet, amit az ellenzék tesz/mond? "

Nem , ...az a baj , hogy az ellenzék létét is el kívánják törölni...mivel ( Kövér szerint ) nincs joguk hozzá hogy a parlamentben legyenek !
Csak a Fidesz ! Egyedül...
Nem ismerős ?

Laciii 2013.09.30. 16:34:07

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin):
Pl. a Gyurcsány kormány tagjaként erős felkészült országot épített amit nem rázott meg a válság úgy, mint a németeket.
És az IMF-nek is nagyvonalúan megengedte, hogy adjanak egy kis pénzt, hogy hasznosnak érezzék magukat, nem mintha szükség lett volna rá.
Nagyon jól végezte a dolgát, nem is értem hogy bukhatott el.

Muzsikok közt 2013.09.30. 16:35:00

Felnőttek Kunbálához. Az Mszp még mérhető?

Wagem 2013.09.30. 16:36:00

Álmodik a nyomor.Olvasgatom itt ezt a par agyhalottat,akik az atv-n, Kajmán szOlgán, népszaván amortizálódnak, és hangosan röhögök ezen a szánalmas szájtépésen.Valamelyik parazita még szőnyegbbázáson is vizionál.Összehordta a libsi csürhét a szél rendesen.Lehet itt diktátorozni,Orbánt "megbaszni" hungarocell bábúkon vudoo szeánszokat performanszozni,Bajnai, és a hozzá verődő ótvar gittegylet soha nem lesz Magyarországon számottevő politikai tényező.Még akkor sem, ha "nemsírunk" fényesre nyalja a seggét.Hogy miért nem?Azért mert a libás sima köztörvényes gengszter.És akt ti lebirkáztok,a magyar választók nagy többsége tisztában van ezzel.Lehet itt akár hetente levagdosni egy műszobor lábát,üvölthet pityinger a nyócker főcigánya bár mit....REMÉNYTELEN!!De azért ti csak feszüljetek.

Bruteman 2013.09.30. 16:43:58

@dr kíváncsivagyok:

Azt tudom, mi a baj a fidesszel :) Amit nem értettem, hogy mi a baj Fodor Gábor posztjával.

Mondjuk nehéz döntés, mert szívem szerint a poszt mondanivalójával értenék egyet, de azért a választott fegyvernemek súlya is meghatározó lesz sajnos.

Bruteman 2013.09.30. 16:45:57

@Wagem: Nem szorult beléd túl sok tisztelet azokkal szemben, akik nem értenek egyet veled. Mondd csak, messzire lehet eljutni ezzel a stílussal/gondolkodásmóddal az életben, amikor arcot is kell hozzá vállalni?

Bambano 2013.09.30. 16:50:56

@Wagem: olvasgass szakirodalmat, már a jobboldaliak sem libásoznak.
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201

Stabilo 2013.09.30. 16:59:16

Ez az egész arra volt jó, hogy felszínre jöjjön Bajnai és garnitúrája alkalmatlansága.
Két pillanat alatt kocsma szintre züllesztették az egész rendezvényt.
Civilizált ember ezzel nem tud azonosulni.

Bruteman 2013.09.30. 17:05:47

@Stabilo:
"Civilizált ember ezzel nem tud azonosulni."

Ebben igazad van. Na de ebben az esetben Orbánék alkalmatlanságára is régen fény derült már, hiszen kizárólag(!) ebben a stílusban kommunikálnak egy egész országgal.

Kalmár 2013.09.30. 17:14:58

Gábor!
Kidobtak az ellenzéki összefogásból és máris támadsz?
Hátba támadod azokat, akik után loholtál nemrég?

dejavu

nemsirunk 2013.09.30. 17:21:14

@ijontichy: Persze, láttam a szmájlit. De sokan tényleg összemosnák a dolgokat.

Makkasz 2013.09.30. 17:25:15

Senki nem tesz Sztalin es orban koze egyenlosegjelet.

Egyszeruen Viktro szobrat le kell donteni.

Latni kell hogy a kiraly meztelen.

Latni hogy minden idok legpopulistabb, szakertelemben leggyengebb es demokracia, polgarok, egyenek java ellen sikerrel harcolo kormanyt latunk.

Bizony a felcsuti stadion negy sarkara kellett volna a figura darabjait felszegezni (Vagy fradi, debrecen, felcsut meg kossuth ter)

Amadeus62 2013.09.30. 17:26:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Csak teljesen hiteltelen. Aki orbánnal puszipajtáskodott most meg játssza a nagy liberót, az hiteltelen és kész. Látszik nem itt élsz.

nemsirunk 2013.09.30. 17:28:03

@Stabilo: Van ebben igazság, de láthatod, hogy Orbán hová züllesztette, és mégis milliós tábora van. Ez van, el kell jutni az emberekhez, különben feleslegesen írtak programot, alapítottak pártot. És mi volt ez a vasárnap délutáni kis buli Orbánékhoz képest?

kamill77 2013.09.30. 17:33:18

"Én liberálisként tisztelem az ellenfelem, elismerem, hogy a hazánk jobbításán fáradozik"

jézus isten! azért a "naívul úgy teszek" stílusnak van józan határa, kedves Fodor úr!!!!

amennyiben hazánk jobbításán fáradozik orbán és nem a saját kis holdudvara helyzetének jobbításán, akkor Ön ezidáig miről beszélt? és miért gondolja, hogy elfelejtjük a dolgokat annak látni, amik? liberálisként a tisztelet mellett a józanság ugyanúgy bőven elkél. amikor országát orbán tönkreteszi, és mindenki látja, h saját pecsenyéjét sütögeti, s ezt ön sem tagadja, akkor az efféle szófordulattal pusztán az álnaivitás burkolt eszközével élve igyekszik szimpátiára szert tenni, miközben az emberek a valóság kimondását várják Önöktől is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 17:40:03

Látványos volt.

Látványosabb lett volna egy szalagavató bál. És abba nem is lehetett volna belekötni.

Ugyanakkor aki csak fanyalog, az tavasszal ballag.

bunkobrendelmatyi.blog.hu/2013/09/30/35_szalagavato_el_ballago_politikusainknak

fists 2013.09.30. 17:40:46

@Bruteman: igen, jól látod, elég sok emberrel beszélgettem. 10-ből 8 szerint elég gáz volt ez a kis produkció. gáz, már megint öngólt lőttek, ezek a káromkodó, késsel szobrot szurkáló voodoo-idióták csak ártanak a derék miniszterelnök jelöltnek.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.30. 17:41:38

Hahahahahahah!!!!

Olvasátok el a nickenevem KÖCSÖGÖK!!! :DD

Köszönjük az ujabb Fidesz-KDNP 2/3-t a pislogonak meg a dropmennek! :DD

Bruteman 2013.09.30. 17:42:34

@Amadeus62: Figyeljél már!

Én a fideszre szavaztam az előző választáskor. Akkor én már nem szavazhatok soha többé másra, mert elvesztem a hitelességemet?

Különben nem védek senkit, csak elegem van az összefüggéseket nélkülöző, habzó szájú megmondásokból. A stílus maga az ember, ezt nem kéne elfelejteni.

Wagem 2013.09.30. 17:45:43

@kamill77: Jézus isten!!Ma 2013-ban azon rugózni, h Orbán a saját pecsenyéjét sútögeti,és a haza vesztét akarja.. háát finoman fogalmazva is ostobaság.Még itt a zsindexen is.Mennyünk skacok..!Vágjuk le pár szobor fejét szurkáljuk át tűkkel,mormoljunk imát..!!Kormányváltás kell..Jó nagy az Isten állatkertje.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.30. 17:48:42

@Amadeus62:

Egykor Orbán is nagy liberó volt. Nem Fodor változott, hanem Orbán.

Soik dologban nem értek egyet Fodorral (pl. a homokosok ügye és hasonlók), de ő egy hiteles politikus, akinek a dolgok 80 %-ában igaza van.

Gyorsan hozzáteszem: önmagában nem bűn változni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.30. 17:49:09

azért annak vean némi bukéja, hogy a cigánygengszerrepper a ribancok www.youtube.com/watch?v=CdFuw1vPTsw szám értelmi szerzője (ilyenkor nem gáz a szexizmus?)összeborul bajnaival....

nem várt fordulat 2013.09.30. 17:49:49

@Tyrion25: @G. Wolf:

Szerintem pedig ennél sokkal egyszerűbb a képlet, és ez tényleg így öngól volt. Ha Bajnai nem tudott tényleg erről az egészről, akkor pedig rossz a szervezés vagy a kommunikáció.

Semmi mást nem kéne tenniük, mint egy Orbán képet kitenni plakátokra, és felírni:

Két hét alatt rendet rakunk / Nem lett rend
Csökkentjük az államadósságot / Nem csökkent
Csökkentjük az adókat / Növelték az adókat

Ennyi.
Rá kell mutatni, hogy az ég világon semmit nem tartottak be amit vállaltak, ezt megértik az emberek.

Amadeus62 2013.09.30. 17:52:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Bocs, de úgy vettem észre, hogy te nagyon szavazni akarsz onnan Bulgáriából, mégis fikázol mindenkit itt a blogokban, így kire szavazol?

orbán egy köpönyegforgató patkány, ezt tudom.

Bruteman 2013.09.30. 17:55:20

@fists: Meglepődtem volna, ha nem az a válasz, hogy Te valóban az emberek többségével elbeszélgettél. Istenem... És mondd csak, meglepődtél, hogy a személyes ismerőseid egyetértettek Veled? 10-ből 8-an...

" te váltál egy pitiáner, idióta és gonosz kis minicsürhe részévé azzal, hogy részt vettél ezen a pitiáner, cikis és gonosz kis rendezvényen, amiről az emberek nagy többsége még csak nem is hallott vagy ha igen, akkor értetlenül vagy undorodva figyelte..."

Hol húzódik a határ a kulturált, szád íze szerinti megnyilvánulás, és a " pitiáner, idióta és gonosz kis minicsürhe" között? Szerinted az az x ezer ember mind be volt avatva előre? Együtt faragták a szobrot? Mert szerintem nagy részük azért volt ott, mert úgy gondolta, hogy a kormány rosszul teszi a dolgát. Ennek egyik kifejező eszköze volt a szobor, ami egyesek ingerküszöbét épphogy eléri, míg másoknak már túl direkt, ízléstelen.

De azért ne felejtsük el a valódi üzenetet sem, mit gondolsz, menni fog?

Jhonnyq 2013.09.30. 17:56:51

Szerintem pont ilyenek kellenek Fodor úr...Pont ilyen megmozdulàsok de minden héten.
Mégis mit gondol,hogyan kell harcolni a Fidesz ellen?
Mert harcolni kell,ugyanis beszélni nem lehet velük?
Esetleg önnek sikerült?
Én SZDSZ szavazó voltam mindig mert hiszek a liberalizmusban,a szólàs szabadságban és nem zavarnak a melegek de a skinheadek sem.
Ugyanakkor ezzel a finomkodàssal ami ebből a posztból sugárzik nem megy semmire,se engem,se hozzám hasonló gondolkodásuakat nem győzi meg.
Tessék felébredni!

nem várt fordulat 2013.09.30. 17:57:33

@Wagem: csak annyira ciki, mint 2013-ban elmúltnyócévezni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.30. 18:00:26

@Makkasz: hehe...dope a megyünk lopni slágerével, meg bajnai és egy olyan csapat aki még a nevét is lopta a lengyelektől
hiteles társaság, építő programmal
LOL

Bruteman 2013.09.30. 18:02:06

@FILTOL: Igazad van, a lengyelektől csak a magyar hazáért menetelőket szabad lopni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.09.30. 18:03:32

@nem várt fordulat: milyen nyolc év? bocsánat de inkább 53..igen. 53 évig voltak hatalmon ezek 1948-tól. ezen kívül volt egy db. mdf, egy db fidesz kormány, és most 3 év fidesz kormány....összevissza 11 év.
szóval 53 évet vettek el nagyszüleinktől, szüleinktől és tőlünk a büdös kommunista népnyomorítók. most nem nekik áll a zászló. viseljék nagyobb méltósággal ha lehet kérni.

Flúgatlan 2013.09.30. 18:04:07

Nem gondoltam volna, hogy valaha egyet fogok érteni politikai kérdésben Fodor Gáborral, de ez az írás korrekt.

Tényleg a végletekben gondolkozás a legnagyobb átka a mai magyar politikának. Mindegyik oldalon.

Pedig azt még Obi van Kenobi is megmondta, hogy "Csak egy sith gondolkozik végletekben!" :-)

Makkasz 2013.09.30. 18:08:08

@FILTOL: Semmi olyat nem mondtam amit irsz. Engem nem hat meg Bajnai. A szobordontes meg jo otlet.

nnnnnnnn 2013.09.30. 18:22:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ja, jó messze a valóságtól. meglepetésként fog érni a nagy arányú fidesz győzelem jövőre.

Hunor Levente 2013.09.30. 18:24:21

"elismerem, hogy a hazánk jobbításán fáradozik"

ez vicc ugye?

Kalmár 2013.09.30. 18:28:45

@Jhonnyq: Nem támadni, támogatni kell a Fideszt!
Biztosan elírtad.

Pop40 2013.09.30. 18:34:07

Kicsit fura ez a történet.
Egyfelől Bajnait én sem szívesen látom Dopeman-kategóriájú emberekkel egy társaságban, még akkor sem, ha pont semmi közük nincs egymáshoz azon túl, hogy részt vettek egy rendezvényen mind a ketten.

Másrészről viszont sajnos a magyar választók igen jelentős része hihetetlenül ostoba (ez látszik azon, hogy a fidesz egyáltalán bejut a Parlamentbe) másfelől magas az ingerküszöbe. Ezt az ingerküszöböt valamivel meg kell ugrani, még ha nem is ez a legmegfelelőbb módszer rá.
Akiket szakpolitikával meg lehet nyerni, azok már úgyis régen Bajnai szavazói.

Kedves posztoló, ez pedig egy egetverő baromság: "Én liberálisként tisztelem az ellenfelem, elismerem, hogy a hazánk jobbításán fáradozik " - Orbán? Fáradozik egy nagy büdös francot a haza jobbításán.
Amin fáradozik, az az, hogy minél több közpénzt tolhasson a csókosai zsebébe, mielőtt a fejére omlik a düledező kártyavár.

A haza kábé annyira érdekli, mint a házaló ügynököt a te egészséged, mikor megállít, és rád akarja tukmálni a legújabb csodaszert.

Bambano 2013.09.30. 18:35:50

@FILTOL: vannak azért szeplők, Pozsgay meg Csintalan és társai...

Bambano 2013.09.30. 18:37:29

@Pop40: pedig tényleg a haza jobbításán fáradozik... amikor megy haza a család, legyen jobb az út... :)

Nils. H 2013.09.30. 18:39:55

Tényleg elég ízléstelen akció volt...
Tudod még mi ízléstelen Gábor? Úgy, hogy a pártodból rajtad kívül 4 tagot sem ismer a nyilvánosság, a támogatottságotok (inkább támogatottságod), ismertségetek a nullához közelít, na úgy a liberalizmus egyetlen hiteles hazai politikai képviselőjeként fellépni és rendszeresen megszólalni.... Ez az ízléstelen még.
Felnőni a politikából való elhúzáshoz, hogy egyszerűen fogalmazzak.

(Mondja ezt valaki, aki nem olyan nagyon rég még nagyon támogatott, és nagyon remélte, hogy megmented az szdsz-t a pusztulástól... Szóval szar a helyzet, kedves Gábor.)

@FILTOL: A legnagyobb mocsok kommunista éppen Orbán, mostanra odáig jutott, ha nem tűnik fel, hogy szépen kezdi rehabilitálni Kádárt... ("népbarát kommunista kormány") Szóval ennyit az ostoba kommunistázásról.

Pop40 2013.09.30. 18:39:57

@$$$=$$$:

"meglepetésként fog érni a nagy arányú fidesz győzelem jövőre."

Azt nem lesz könnyű összehozni, kedves elvtárs.
Most egy szavazókörben kellett csalnotok, és még azt is elb#sztátok.

Gondolod, jövőre, mikor az ország ÖSSZES szavazókörében egyszerre kellene csalnotok, menni fog?:DD

Az meg, hogy csalás nélkül még egy jobbos körzetet se tudtok elhozni (balos körzetben meg 30%-kal sz#rrá vernek titeket:D) kitűnően mutatja, mekkora narancskomcsi "győzelem" várható jövőre. :DD

Mindenesetre keresd elő a 2002-es hídfoglalós transzparenseidet, szükséged lesz rá.

Pop40 2013.09.30. 18:41:39

@Bambano:

:DDDD

Na ja, csak Fodor G ezt írta: "elismerem, hogy a hazánk jobbításán fáradozik" - szóval az, amit Fodor írt, csak akkor lehet igaz, ha összeköltöztek Vityával. :DDDDDDDDDDD

Flúgatlan 2013.09.30. 18:43:38

@Pop40: "Akiket szakpolitikával meg lehet nyerni, azok már úgyis régen Bajnai szavazói."

Téves. Én pl. megnyerhető vagyok szakpolitikával, de Bajnaira semmiképp nem fogok szavazni.

tatuman 2013.09.30. 18:45:34

Ugyanezt Kover csinálja,akkor mar a washington post-ban sirankozi ungvari rudi bacsi es haverjai,h Orban eszak-koreai tipusu halaltaborokat akar felallitani. Fasszopok vagytok mind,ezt mindig is tudtuk. Fodor se kivétel,hanem egy alszent kocsog.

Amadeus62 2013.09.30. 18:45:52

@Pop40:

Ezek elbaszták. Nem kicsit, nagyon. Ezek megásták a fityisz 2014-es győzelmét, és 2/3-ad is lehet belőle.
Én megyek ebből az országból. Egy ellenzék nem lehet ilyen béna egy ezer sebből vérző korrupt, hazug kormány mellett. Ilyen egyszerűen nem létezhet, és mégis!
Ebből nincs kiút. A felcsuti harcos behúzza 14'-t is és megy tovább a "jobban teljesít".
Nézd meg a narancsos sajtót - hetekikg ezzel fognak foglalkozni (és sajnos jogosan, kihasználják amit kilehet). Baján megint a fityisz fog (GARANTÁLHATÓ) nyerni és utána azon ömlelgenek.
Ennyi volt. Így lehet szemen köpni a kormányváltókat.
Lófasz lett itt, nem kormányváltás. Szar, béna ellenzék, szar szemét kormány, ostoba választók.

nnnnnnnn 2013.09.30. 18:49:21

@Amadeus62: remélem is hogy elkotródsz innen mihamarabb

Kalmár 2013.09.30. 19:01:14

@Pop40: " ha pont semmi közük nincs egymáshoz azon túl, hogy részt vettek egy rendezvényen mind a ketten."

:))))

beszarás jó duma!
Véletlenül pont összefutottak egy "rendezvényen" Bajnai meg Dope ??

Ne fáradj! Bajnai egy drogossal és egy meleg cigányzenésszel indul az értelmiségi harcba!
Ez van

Ez a harc lesz a végső!

Pop40 2013.09.30. 19:02:12

@Flúgatlan:

Ez meglepő annyiban, hogy akkor kire fogsz?
Ugyanis Bajnai az egyetlen, akinek ilyen jellegű programja van, és be is jut vele jövőre az országgyűlésbe.
Szavazhatsz éppen pl Bokrosékra is, nincs velük semmi bajom, sőt, csak nem fognak bejutni.

@Amadeus62:

" Egy ellenzék nem lehet ilyen béna egy ezer sebből vérző korrupt, hazug kormány mellett."

Ebben 10000%-osan igazad van.

De a többiben nincs.

"Én megyek ebből az országból." Már mér mennél TE el? Nem jobb lenne a jaffakomcsikat eltakarítani, hogy soha többet ne tehessék tönkre az országot?

Utána meg lehetne versenyeztetni az értelmesebb ellenzéki alternatívákat, s talán jobboldalon is megjelenne végre egy vállalható formáció. (Ángyán, Sólyom, Hadházy, stb stb.)

"A felcsuti harcos behúzza 14'-t is "

Kötve hiszem, sőt. Még az időközik sem ezt mutatják, (finoman szólva) és azon csak a párthívek szavaznak.

Jövőre a rendes választáson jönnek ám a bizonytalanok is, és körükben baromira nem Orbánnak áll a zászló.

Pop40 2013.09.30. 19:06:29

@Kalmár:

"beszarás jó duma!
Véletlenül pont összefutottak egy "rendezvényen" Bajnai meg Dope ??"

Pontosan. De szólj, ha kihagytam valamit, ami közös bennük, azon túl, hogy (még bő ezer másik emberrel együtt) részt vettek egy rendezvényen.
Te netalán csak olyan rendezvényekre mész el, ahol az összes, több ezer résztvevő mindegyike kebelbéli haverod, s mindegyikkel 100%-ban mindenben egyetértesz?

Vagy esetleg kimaradtam valamiből, és Dopemannek államtitkári vagy miniszteri posztot ígért be Bajnai? :DD

Bruteman 2013.09.30. 19:09:59

@Kalmár: Téged úgy látom, jobban izgat, hogy ki drogos, ki meleg és ki cigány (... gondolom nincs vége a sornak), mint hogy ki lopja szét az országodat.

Kár, hogy a heteroszexualitásért nem fizetnek semmit sehol.

Pop40 2013.09.30. 19:16:32

@Kalmár:

Ja, ez meg nettó baromság:
" Bajnai egy drogossal és egy meleg cigányzenésszel indul az értelmiségi harcba!"

Bajnai ilyen emberekkel indul értelmiségi harcba:

index.hu/gazdasag/2013/09/30/oszko/

Csak ők nem abban intelligensek, hogy felállnak a hordóra, és behülyítik a birka módra éljenző híveket, mint Vitya.

Ők mindössze a szakterületükhöz értenek.

El lehet dönteni, a két típus közül melyikkel megy többre az ország.

Amadeus62 2013.09.30. 19:17:35

@Pop40:

www.youtube.com/watch?v=TfTgG059mgs&feature=player_embedded#t=15

Ha ez nem gáz, akkor semmi sem. Dopemant összefogják mosni Bajnaival, és sikerülni is fog nekik Bajnai balfaszsága miatt, ezt elhiheted.

Nem lesz váltás jövőre, ez sajnos borítékolható. A 2/3 még esetleg megakadályozható, HA az mszp szakít az együttel.

Pop40 2013.09.30. 19:20:22

@Nils. H:

"támogatottságod), ismertségetek a nullához közelít, na úgy a liberalizmus egyetlen hiteles hazai politikai képviselőjeként fellépni és rendszeresen megszólalni.... Ez az ízléstelen még."

Azért ez picit igazságtalan.
A szadeszt sokkal inkább a Kóka meg a Retkes-féle társaság tette taccsra, mint Fodorék.
Fodor igencsak utópiákban él, de az elvei viszont ugyanazok, mióta politizál, sokakkal ellentétben.

Pop40 2013.09.30. 19:28:33

@Amadeus62:

Mondtam, h én sem örülök neki, hogy Bajnai ilyen helyeken szerepel, de ez van. Katasztrófa nem lesz belőle.

"Nem lesz váltás jövőre, ez sajnos borítékolható."

Ebben nem értünk egyet, sztem lesz váltás, fent részleteztem is, miért.

Kormányozni meg nem Dopemannel fog, hanem Oszkóékkal, s ez a lényeg.

gmower (törölt) 2013.09.30. 19:35:17

Az a baj veletek Gábor, hogy a szavazókat teljesen hülyének és emlékezet nélkülinek tartjátok. Egy országot nem lehet úgy vezetni, mint egy céget, ami ha nem sikerül, akkor felszámolás, majd jöhet a következő próbálkozás. Azt hiszitek, hogy 3 év alatt mindent elfelejtettünk? Azt hiszitek, hogy aki a nektek köszönhetően tragikus állapotba züllött országban elvesztette a munkáját, az már nem emlékszik rá? Azt hiszitek, hogy aki elvesztette a házát az holnap majd rátok szavaz, ha szépeket mondotok? Azt hiszitek, hogy elfelejtettük azokat az időket, amikor reggel könnygázszagban, a vízágyúkkal kékre festett városban kellett munkába mennünk, és közben nem tudtuk, hogy aznap otthon alszunk-e, vagy le lesz zárva az utca? Szerintetek újra gumilövedékek kereszttüzébe akar a szavazópolgár kerülni, amikor a gyrososhoz tartva feljön egy aluljáróból?

Tellik az idő, az akkor született lányom most kezdte az iskolát. Tavaly megszületett a testvére is, aki már nem egy gyorsvonatként a szakadék felé robogó, hanem egy a normalizálódás útjára lépett országban látta meg a napvilágot.

Nem, nincs kolbászból a kerítés ma sem. De ma lehet nyugodtan dolgozni, nyugodtan építeni az életünket, emelt fővel viselni sorsunk. Mert végre nem azt suggalja a kormány, hogy egy semmirekellő, alávaló népség vagyunk. Mert nem is vagyunk.

Gábor, az szdsz-t fel lehet számolni, hátrahagyva erkölcsi, anyagi terheit, hogy egy új pártban újrapróbálkozzunk. Az országot nem! Magyarország még sokáig viseli kormányzásotok morális és anyagi sebeit. De büszkén viseli, hogy sose feledjük, hogy mindig emlékeztessen minket milyen az, ha a felelőtlen szerencselovag üzletemberek próbálkoznak egy olyan feladattal, amihez sosem nőhetnek fel.

Egy cég vezetéséhez üzletember, egy országéhoz államférfi kell. Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai? Melyikükről jut eszébe bárkinek is az államférfi fogalma? Ugyanmár. Dopeman. Itt ez a szint.

Amadeus62 2013.09.30. 19:37:31

@Pop40:

De nem érted meg, hogy Bajnait össze fogják mosni Dopemannel? Szerinted nem fog nekik sikerülni?
Legjobb az, ha az mszp külön indul. Így szerezhet szavazatot Bajnaiéktól.
Bajnai esélytelen, most mondom. A karaktergyilkosság sikeres lesz.

Pop40 2013.09.30. 19:58:27

@Amadeus62:

De, sikerülni fog.
De ugye nem gondolod komolyan, hogy Bajnainak majd azon megy el egy választás, hogy egyszer egyazon rendezvényen szerepelt, amin Dopeman?

"Legjobb az, ha az mszp külön indul. Így szerezhet szavazatot Bajnaiéktól. "

Az tényleg szuper lenne. Egy 25%-os mszp meg egy 13%-os Együtt mellett befutna a 28%-os fidesz.
Isteni lenne.

Amadeus62 2013.09.30. 20:04:11

@Pop40:
Úgy legyen!

És remélem ezt a dópman gyereket agyoncsapják egyszer.

Pop40 2013.09.30. 20:04:38

@gmower:

"Egy cég vezetéséhez üzletember, egy országéhoz államférfi kell. Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai? Melyikükről jut eszébe bárkinek is az államférfi fogalma? Ugyanmár. Dopeman. Itt ez a szint."

Igen, hogyne. És gondolom, Vitya az, aki megtestesíti az országot sikeresen vezető államférfit. :DD

Sok hülye svájci meg, leszavaz a sok technokrata hivatalnokra, még akár azt sem tudja egy csomó lakos ott, ki is épp a miniszterelnök. Ahelyett, hogy ők is leszavaznának egy rezsicsökkentős szabadságharcosra.

De megszívják, szarul is megy Svájcnak, velünk ellentétben. :D

De megemlíthető Németo is, MErkel asszony is pont az a karizmatikus kisugárzású államférfi (illetve államlady) akit hiányolsz. :D

2llkedő 2013.09.30. 20:04:57

@gmower: "aki már nem egy gyorsvonatként a szakadék felé robogó, hanem egy a normalizálódás útjára lépett országban látta meg a napvilágot."

2012 az elrugaszkodás éve volt.
Ikaros is elrugaszkodott.....

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.30. 20:09:59

Ime a ballib értelmiség választási programja:

www.youtube.com/watch?v=TfTgG059mgs&feature=player_embedded#t=15

sajnos Fletó, Meseházy és Siffer Bandi nem tudott eljönni erre a meseszép rendezvényre.

Ennyi volt. Köszönjük az ujjboli Fidesz-KDNP 2/3-ot. Ebböl már nem jöttök ki. Ez rátok sült. Dopeman megmutatta az ellenzék arcát. Ez a videó az.

Jo éjszakát! :))

Pop40 2013.09.30. 20:10:53

@Amadeus62:

Igen, sajnos a magyar baloldalon nagyon elterjedt heppje a közszereplőknek, hogy minél kártékonyabb valaki a kormányváltás szempontjából, annál inkább ég benne a szereplési vágy.

Bajnait meg olyan szempontból nem értem, h miért nem pl Chikánékat, Oszkót nyeri meg egy-egy országjáró haknira.
Pár mérsékelt jobbossal megnyerhetnének egy csomó fideszből kiábrándult bizonytalant.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.30. 20:11:40

@Pop40:

"De megszívják, szarul is megy Svájcnak, velünk ellentétben."

Nézd meg mennyibe kerül egy kisebb albérlet Cürichben és váltsd át forintba.

Pop40 2013.09.30. 20:20:49

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Hogy hol, aranyapám? "Cürichben"?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem gondolkoztál még rajta, hogy megtanulj magyarul? Ma már a neten egy csomó tanfolyam ingyenesen is elérhető.

Amúgy "Cürichben" lehet, hogy azért annyi az albérlet, mert egy hangyányival többet keresnek arrafelé, mint Vitya tündérmeseországában a közmunkások. :)

fists 2013.09.30. 20:21:38

@Bruteman: A hozzád hasonló toleranciabajnokok mindíg azt mantrázzák, hogy a könyvek égetésének folytatása az emberek elégetése. Egy jobboldali politikus "szobrának" rituális lefejezése, összeszurkálása stb. ezen logika alapján nyilvános lincselésekhez vezet? Esetleg ha a hús vér politikus kerül egy ilyen csürhe kezébe, rituálisan levágják a fejét, mint a tálibok? Ez volt az üzenet kisbarátom? :)

gmower (törölt) 2013.09.30. 20:33:32

@Pop40: @félázsiai 2llkedő:

Nem vitatkozom hívőkkel. Értelmes hozzászólásokat szívesen fogadok, a ballib média hányadékainak visszaböfögésére nem vagyok vevő.

Pop40 2013.09.30. 20:45:57

@gmower:

Írtál egy baromságot, amire választoltam. Meg tudod cáfolni? Nem. Erről van szó.
A sikeres országokat döntően technokrata emberek vezetik. A sikertelen országokat meg olyanok, mint a félkegyelmű Vitya. Ez ennyire egyszerű.

Hogy neked egy elmebeteg, megalomán tolvaj az etalon államférfi, az meg már a te bajod.

Bambano 2013.09.30. 21:03:21

@gmower: hát ja, tényleg, lehet tervezni, építeni az életeteket, például a traffikosoknak, a régi földművelőknek, tanároknak, orvosoknak, egyetemistáknak.

Nyugodtan építhetsz arra, hogy két év múlva például lesz víz a lakásodban, esetleg gáz is vagy villany. Hogyha felemeled a telefonodat, hogy felhívd a mentőt, mert a gyereked beteg lett, lesz vonal...

Megtervezheted, hogy te magad milyen vallású legyél, kell-e járnod gyónni és egyéb hitéleti tevékenységre.

Megtervezheted, hogy a lányod hogyan fog ismerkedni, ha túléli a folyosói tornaórákat, milyen pasit szerez majd az állami ismerkedési bulin.

Ha esténként internetezni támad kedved, és még lesz kábeltv vagy telefonvonalad, akkor megnézheted az internetes portálokat. mind a kettőt, ami még addig megmarad. Addigra elkészül a tv székház felújítása, ahol a CTRL-C+CTRL-C című műsorban ismert, neves riporterek kérdezik meg a politikai elit tagjait.

Ha meg sétálni támad kedved, akkor is eldöntheted előre, hogy a rendőr miért jelent majd fel bizonyíték nélkül.

gmower (törölt) 2013.09.30. 21:15:12

@Bambano: jót mulattam :)

@Pop40: Merkel, Obama és Putyin jelenleg a három legnagyobb formátumú vezető a világon, mondom ezt úgy, hogy egyiküket sem kedvelem. Sikeresek, mert rettentő jó politikusok. Országuk sikeres, mert sikeressé akarják tenni, és ehhez a legjobb és leggátlástalanabb szakértőket használják. De kicsit sem technokraták. Akkor nem lennének vezetők. A vezető politikus, és ez így van rendjén.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 21:27:57

@$$$=$$$:

A fidesz azzal, hogy immár a másodjára keveredett választási csalás gyanújába, ráadásul a gyanú valós voltáról jogerős papír is szól, immár nem tud választást nyerni. Főleg, ha minél nagyobb arányban nyernek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 21:31:41

@Kalmár:

"Véletlenül pont összefutottak egy "rendezvényen" Bajnai meg Dope ??"

- Emlékszem egy újratemetésre, ahol az MDF-kormány szinte kivétel nélkül jelen volt. Szigorúan mint magánemberek.

gmower (törölt) 2013.09.30. 22:11:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Rettenetesen ötletes cím, méltó a poszthoz. Belenéztem a többibe is, bár ne tettem volna...

Hé Gazsi! Én? Milyen tyúkot?! (törölt) 2013.10.01. 00:12:07

FODOR, HA ÍRSZ, AKKOR KOMMENTELJ IS, VÁLLALD A VÉLEMÉNYED. NEM KIS SZEMÉTSÉG CSAK AZÉRT HASZNÁLNI A BLOG.HU-T, HOGY LEGYEN VALAMI FELÜLETED. TE KÖCSÖG.

Pori 2013.10.01. 04:33:25

A kommentelők között is látszik, hogy a mostani rendszernek vannak bőven nyertesei is, akik az utolsó vérükig védik a mai kormányt, ezzel a saját trafik-, közgép-, stb-pénzüket. Más okot nem tudok elképzelni, hogy miért állnak ki egyesek a rendszerváltás egyértelműen leggyengébb - és legtöbb kárt okozó - kormányzati teljesítménye mellett.

Mondjuk az még lehet ok, hogy nem kérnek ilyenekből, mint a Fodor Gábor, aki az utóbbi idők ténykedése nyomán elérte, hogy ne egy nagyformátumú liberális politikusként vonuljon be kishazánk politikatörténetébe, hanem megélhetési politikusként, a kormányváltás és demokrácia kiárusítójaként.

2llkedő 2013.10.01. 05:41:30

@gmower: "Nem vitatkozom hívőkkel."

Mondja ezt egy hívő.

2llkedő 2013.10.01. 05:43:11

@gmower: "és ehhez a legjobb és leggátlástalanabb szakértőket használják. "

Ebből Orbánra és csapatára a leggátlástalanabb az igaz, a szakértők pedig egy másik kategória.

Pop40 2013.10.01. 05:44:54

@gmower:

Merkel nem technokrata? Hát mi? Karizmatikus vezető?:)
Egy nagyon tehetséges és hozzáértő, de attól még technokrata vezető.

Obama a kivétel, amelyik erősíti a szabályt.

Putyinba meg nem mennék bele - ő aztán nem technokrata, az tuti, mint ahogy Berlusconi sem az. Hogy az országuk sikeres, vagy sem, ízlés kérdése, de egyikben sem szeretnék élni per pillanat. :D

Amúgy nézd meg az északi államokat, Svédo, Finno, Norvégia, de ott van Svájc, Ausztria, stb is. Kutya nem tudja, ki a miniszterelnök, lényeg, hogy egy hozzáértő valaki, aki teszi a dolgát, az ország meg halad előre, és nem azzal kerül bele a szomszédos országok híreibe, hogy a félkegyelmű miniszterelnök aznap épp mit szabadságharcolt azon EU ellen, ahonnan amúgy gőzerővel tarhálja a pénzt.
vissza az oldal tetejére
süti beállítások módosítása