14 júl 04

Ez a harc lesz a végső

“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” ― Benjamin Franklin

Az a választások előtt is világos volt, hogy a Fidesz totális média hatalomra tör, de hogy ilyen gyorsan és ilyen erőteljesen indította meg újabb támadását, az sokakat meglepett. Főleg azokat, akik valamiféle konszolidációban, megnyugvásban reménykedtek. Ez hiú ábránd volt. A konszolidáció elmaradt és ezt az Origó és az RTL elleni támadás mindenki számára bizonyította. Hangozzék bármilyen furcsán, de amikor az RTL üzleti érdekeiért harcol, mindannyiunkért teszi azt.  Mert ha egy ilyen erős fegyverekkel rendelkező vállalkozást képes a Fidesz bedarálni, akkor többé már senki sincs biztonságban. Ezért lehet azt mondani, hogy szimbolikusan ez a végső harc a sajtószabadságért, a szabadságunkért.

Jó politika vs. propaganda

Nem érdemes azon okoskodni, hogy a Fidesz totális médiahatalomra törekvő szándékai álltak-e az Origo és a reklámadó ügye mögött. Ezt tényként kell elfogadni. A Fidesz cinikus autokrata módjára nem hisz a jó politikában.  Nem hiszi, hogy becsületesen és demokratikus úton, jó politikával hatalmon lehet maradni. Csak a propagandában hisz.

Jellemző, hogy az RTL új stílusú híradója által felhozott szakállas témák - mint például Mészáros Lőrincz meggazdagodása - az újdonság erejével hatottak a nézőkre. Sokan most vették észre, hogy eddig egy propaganda valóságban éltek. Ilyen propaganda valóságot szeretne a Fidesz a magyar választók elé tárni. Ehhez szükséges a teljes magyar médiapiac. Itt két komoly rést láttak a kormánypárt stratégái. Az online médiát és az RTL-t. Ezek a sajtószabadság utolsó védvonalai, ha ezek elesnek, a Fidesz Patyomkin faluja teljes lesz.

Az öncenzúrára kényszere

Az Origó főszerkesztőjének esete és a körülötte lévő erős indulatok fontosak a Fidesznek. Örül minden hírnek, ami azt terjeszti, hogy a kormány olyan hatalommal bír, hogy aki neki nem tetsző témákról ír, azt képes kirúgatni. A Fidesz üzenete egyszerű: mindenki jobban teszi, ha nem húz ujjat a párttal, mert elveszítheti állását és a szűkülő médiapiacon nehezen kap újat, mert ma itt a legnagyobb munkáltató a kormánypárt és vállalkozói. Ellenben, aki behódol, erősen gyakorolja az öncenzúrát, az könnyen karriert csinálhat. Ez az autokrácia egyszerű receptje.

Az ügyben éppen ezért fontos momentum az, ahogyan az Origó kirúgott főszerkesztőjének kollégái viselkedtek. Bátran kiálltak munkatársuk mellett és vállalták az állásvesztéssel járó veszélyeket. Példát mutattak sokaknak, hiszen nem lesznek változások, ha nincs néhány ember, aki képes biztonságát kockáztatni érte.

Nem leszünk gyarmat

A kormányzat örömmel veszi meg közösségi pénzért szabadságunkat és sajtószabadságunkat, ha van eladó a piacon. A hírek szerint ez történt az Origó esetében. Éppen ezért fontos lenne, hogy a német nagyvállalat tisztázza magát a kérdésben, hiszen nagyon rossz üzenet az, és a Fidesz propagandáját erősítené, ha a magyarok úgy éreznék, a nyugati cégek tényleg csak anyagi érdekeiket nézik és ők is olyan cinikusak, mint a magyar kormány.

Az elmúlt hónapokban voltak ilyen üzletek, amikor függetlenségünket, baltás gyilkosunkat  cseréltük atom reaktorra, vagy állampapírra. De ezek az üzletek a ,,sötét” kelettel köttettek, és joggal gondoltuk, hogy uniós, demokratikus államok (pl. a német cégek) tartózkodnak az ilyen tranzakcióktól, mert biztosak lehetnek benne, ha elveszik a szabadságunk maradékát Magyarországon, akkor hamarosan ennek ők is vesztesei lesznek. Ráadásul nehéz lesz a szabadság mellett érvelniük az energia- és pénzügyi szektorban úgy, ha tudjuk, hogy jó pénzért a telekommunikáció piacon hajlandók a szabadságot eladni.

A Fidesz nem bírja a versenyt, mert abban veszít

Az RTL-t a gazdasági támadás érte. A reklámadó valóban a magyar média totális kivéreztetését eredményezi, de rövidtávon az RTL szempontjából a Fidesz holdudvarának üzleti érdekeit is szolgálja. Az általuk megszerzett TV2 ugyanis képtelen a piacon győzni, hiába tömik állami pénzzel. A Fidesz nem hisz a versenyben, mert gazdasági versenyben még soha nem nyert. Csak uram-bátyám kapcsolatokkal, ügyeskedéssel, a piac állami befolyásolásával az ellenfelek ellehetetlenítésével, vagy tönkretételével. Így van ez általában a beruházásoknál, az út és vasútépítésben, a rádiós és óriásplakát piacon, a stadionépítésekben, a trafikoknál és mindenben, amihez hozzányúlnak. Ez lett volna a nagy terv a kereskedelmi tévéknél is. A reklámadó tönkreteszi az RTL-t, azt olcsón megveszi valami kormányközeli cég, és ezzel kész az állami monopol hírszolgáltatás…

Az RTL, mint hős?

Ha az elmúlt évek gyakorlatát vizsgáljuk, hogy milyen erőtlenül viselkedtek a Fidesz által megtámadottak, akkor az RTL-t akár hősnek is nevezhetnénk. Hiszen az RTL nem ijedt meg, felvette a kesztyűt és harcolni kezdett. Igaz, anyagi érdekeit védi. Ezzel azonban nincs semmi baj, mert aki anyagi érdekeit, magántulajdonát védi, a magyar szabadságot is védi, hangozzon ez bármilyen patetikusan is sokaknak, mert szabadság alapja a magántulajdon szentsége.

A Fidesz láthatólag meglepődött és megdöbbent az RTL reakcióján és elkezdett még mélyebbre süllyedni a maga mocsarában. L. Simon László - mintegy aktuális Acél Györgyként – egyszer csak arról kezdett beszélni, hogy Győzike és a Való Világ mennyire ártalmas a népnek. Mi más ez, ha nem cenzúra? A hatalom el akarja dönteni, mi megfelelő és mi nem, mi a jó műsor és mi nem. Majd jött Varga Mihály pénzügyminiszter, aki NAV vizsgálatot rendel el az ellenszegülő tévé csatornánál. (A napokban elfogadott reklámadót már most módosítani akarja a kormány, hogy kétszeresére emelhesse a kesztyűt felvevő csatorna büntetését.) Itt már tiszta jelezést kaptunk: a Fidesz hajlandó az utolsó határvonalat is átlépni. A kormány újdonsült barátjának, a putyini Oroszországnak a rendszere kezd megvalósulni hazánkban - katonák nélkül, de jól kiképzett pártkatonákkal.

A RTL eset tanulságai

2010 előtt, aki azt akarta tudni milyen kép él az átlagszavazó fejében a magyar valóságról, annak elég volt a két kereskedelmi tévé híradóit nézni. Minden fontosabb ügyről tudósítottak. A 2010-es választások után váltak a híradók fekete lyukká, említésre méltó politikai hírt nem közöltek. Nem tudjuk mi zajlott a héttérben, de valamiféle kimondott, vagy kimondatlan megegyezés születhetett. A két nagy kereskedelmi tévé nem politizál, ezért cserébe zavartalanul működhetnek. A TV2 direktebb befolyás alatt működött, az RTL egyszerűen rövidtávú üzleti célokért elcserélte a politizálás szabadságát. A politizálás szabadsága, az öncenzúra, a sajtó szabadsága cserébe az üzlet biztonságáért.

Amit ebből tanulni kell, azt Benjamin Franklin már 300 éve leírta: ha elcseréled a szabadságod a biztonságodért, hamarosan mindkettőt elveszíted. Franklin évszázados bölcsessége a magyar társadalom számára is tanulság.

A másik fontos tanulság, hogy fel lehet és fel is kell lázadni a Fidesz erőszakos viselkedése ellen. Lehet és kell őszintén írni és beszélni a Fidesz elfogadhatatlan tetteiről. Orbán csak az erőből ért, ha valaki elég bátor, akkor képes meghátrálásra kényszeríteni. Az Origó és az RTL azt üzeni nekünk, hogy érdemes és szükséges harcolnunk szabadságunkért!

Ez a harc lesz a végső

Bizonyos értelemben ez tényleg a végső harc, mert az RTL kemény ellenfél, olyan eszközei vannak, ami sem a magyar ellenzéknek, de még a magyar választóknak sincsenek. Az RTL - érveljenek bárhogy is  ellene - mindannyiunk harcát vívja, és ennek jelentősége jóval nagyobb, mint elsőre látszik. A nézők ezt látják, tudják, mert mint hírlik, a Híradó nézettsége folyamatosan nő. Jó lenne, ha ezúttal nem hagyna cserben bennünket a csatorna, amely az önkormányzati választás előtt ajánlatot kaphat a Fidesztől. Ha az RTL ezt elfogadja és újra visszavedlik a korábbi” alternatív” valóságot közvetítő híradóvá, akkor cserben hagy bennünket és stratégiai hibát követ el.

Minden magyar állampolgár, vállalkozás és szervezet érdeke, hogy megakadályozza a hatalom tovább korrumpálódását és erősödését, amely már ma is oly mértékben képes elvenni függetlenségünket, szabad döntéseink lehetőségét, ami kóros. Már ma is szinte minden visszaélés, korrupt döntés megúszható, eltüntethető a valóságból, elfedhető a propagandával. Ha ez így marad, senki és semmi nem tud megálljt parancsolni majd a hatalomnak és a  Fidesz maga is elkezd a propaganda valóságukban élni, elhiszi majd saját hazugságait is. A szabadságunk elvesztése rövid idő alatt megtörténhet, de visszaszerzése újra nagyon hosszú folyamat lehet. Mi tudjuk, hiszen egyszer már végigjártuk ezt az utat a Kádár-rendszertől a rendszerváltásig.

Íme, ez ennek a harcnak a tétje, és ne higgyünk annak, aki kisebbíteni próbálja jelentőségét.

Fodor Gábor,

elnök, Magyar Liberális Párt

A bejegyzés trackback címe:

https://fodorgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr686471701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2014.07.04. 11:29:14

Az Origó esete azt üzeni hogy üdvözöljük a kedves ballibeket a multik elleni szabadságharcban.

Jó hogy felébredtek.

Az RTL meg azt üzeni hogy nem akar adózni. A kormány meg azt hogy DE FOG.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.04. 11:34:34

'Minden magyar állampolgár, vállalkozás és szervezet érdeke, hogy megakadályozza a hatalom tovább korrumpálódását és erősödését, amely már ma is oly mértékben képes elvenni függetlenségünket, szabad döntéseink lehetőségét, ami kóros.'

- mondja ezt a demokrata liberális, akinek se pártja se szavazója mégis ott vigyorog a parlamentben.....:DDD

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.07.04. 11:36:18

Jaj, Gabcika, az megvan, hogy a magyarok nem kérnek belőletek?

Kivlov 2014.07.04. 11:38:59

te meg még abból se...

röf 2014.07.04. 11:39:10

Tény.
Az RTL a zászlóvivője és élharcosa annak a Magyar Bálint-féle konzumhülyeképző, szellemi hajléktalant előállító kultúrális és oktatási rendszernek,
Mindazok mellett nem kevéssé haszonélvezője.
Mindennek tetejébe még könyvelési trükkök százaival el is tüntette a nyereségét, mintha koldusok gyülekezete lenne.
A helyes döntés az RTL kihajítása lenne sz országból.
Annál is inkább, mert a Fidesz így is meg úgy is keresztre van feszítve a sajtószabadság eltiprásáért -ami egyébként ökörség, mert ha így lenne, akkor nem ugathatna mindenki mindent büntetlenül.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 11:50:19

@röf: Milyen elegànsan összemosod a sajtòszababadsàgot a szòlàsszabadsàggal..

röf 2014.07.04. 11:59:04

@Sexual Harassment Panda:
Mert nem a sajtóban akarod kiélni a szólásszabadságodat?
Talán a hordón?

conchita wurst 2014.07.04. 11:59:21

@Sexual Harassment Panda: Mér a sajtó nemszabad?

Vegyé magadnak. vegye meg az emeszpé az Origót a németektől azt finanszírozza a veszteségét.

ez egy szabad ország

azbesztos 2014.07.04. 12:03:58

Én megértem, hogy Fodor Gábor lenyűgözte a VV-s faszpörgetés, de azért az RTL-nevű szennycsatornát szabadságharcosnak beállítani, kicsit erős.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.04. 12:06:08

Sok sírás és fogcsikorgatás leszen, ha a libolsik rádöbbennek, hogy 15% szavazóval qrva nehéz a sajtó 50%-át fenntartani.....

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.04. 12:07:41

Azért az majd vicces lesz amikor a bolsik ősszel már szidni fogják a mocskos hazaáruló RTL-t, mer behódolt a fidesznek!

Akkor is írjál majd valamit Gabi!

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 12:11:00

Hogy gyűlnek a blog.hu-trollok! :)

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 12:13:54

@Tiszteltetem Brüsszelet: "- mondja ezt a demokrata liberális, akinek se pártja se szavazója mégis ott vigyorog a parlamentben.....:DDD "
Miért ne mondhatná? A KDNP-ről mi a véleményed? Nincs tagsága, nem is indultak a választásokon önállóan, és mégis ott ülnek a parlamentben.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 12:16:00

@azbesztos: nem az a lènyeg hogy milyen műsort ad az rtl.Majd mindenki eldönti hogy nèzi vagy nem.Ne a kormàny mondja meg mi a jò vagy mi a nem.Melkedleg az rtl mèg mindìg jobb mint az m1/m2 fèle agymosàs.

@conchita wurst: @röf:
Elbagatelizàlhàtok a dolgot.A fidesz csak mindìg egy kicsit harap le a demokràciàbòl, mi meg haggyuk.
Nem gond, majd ha elèri a tűrèshatàrt Brüsszelben, ès mondjuk megvonnak pàr1000milliàrd eu-s pènzt, ès a " gyorsnaszàd" kicsit lelassul, akkor majd lesz kisebb az a mellèny.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 12:16:50

@Vombatus Ursinus: ja, aaaz nem gond!
A kdnp egy hatalmas pàrt!

Trackers 2014.07.04. 12:16:55

Álljunk meg egy pillanatra !

Bizonyára te is tudod Gábor, hogy az RTL ezidáig csak bulvárt közölt, nulla politikai tartalommal.
Nem kedveztek se a kormánynak se az ellenzéknek, és kaptak bagóért minden kormánytól koncessziót.

Most kivetették rájuk célzottan a reklámadót.
De nem azért, mert olyan híreket mondtak, amik nem tetszettek a Fidesznek (hisz nem mondtak semmit elötte), hanem azért mert nézettséget tekintve magasan vezettek, szinte monopol helyzetben voltak.

És mivel ez nem tetszik az RTL-nek, így tudatos korrmány fikázásba kezdtek.
Ami nem más, mint nyíltszini zsarolás, demonstrálva erőfölényüket.

És ha az RTL a zsarolással célt ér, akkor az félelmetesebb bármilyen egyéb opciótól.
Félelmetesebb, mert akkor nincs értelme a választásnak.
Nincs értelme, mert egy külföldi médiacsatorna bebizonyította, hogy kormányt képes buktatni, pusztán hírszerkesztési manipulációval.
ÉS ha külföldi média képes zsarolni ezt a magyar kormányt, akkor képes bármelyiket aktuális céljai érdekében.

Már csak azt kell eledöntenünk mit akarunk.
Fidesz kormányt, MSZP kormányt, Jobbik kormányt, vagy RTL irányította báb kormányt.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 12:22:35

@Trackers: ja kèrem!
Tessèk ùgy kormànyozni, hogy az rtl-nek ne legyen min csàmcsognia!
Biztos ők tehetnek arròl, hogy ha egy kicsit megkapargatjuk a kormanyzat, ès hozzàjuk közelàllò csoportok dolgait, igen èrdekes dolgok bukkannak föl, amire nem būszkèk a fidesznèl.

röf 2014.07.04. 12:26:14

@Trackers:
Ez is egy olvasata a helyzetnek, nem is rossz...

conchita wurst 2014.07.04. 12:26:49

@Sexual Harassment Panda: ebből eddig annyi igaz, hogy csak 2012ben annyi EU pénzt hívtunk le mint az előtte levő egész ciklusban.

- De majd biztos világvége lesz, mer úgy szoktak lenni a dolgok ahogy a Népszava megjósolja!

conchita wurst 2014.07.04. 12:29:49

@Trackers: Ugyan már nem képzeled hogy az RTL lefizetése/kidobása gond lehet a kormánynak.

Aki az IMFet hazavágta és a bankadót, különadókat keresztülvitte.

Ez birkaszar ahhoz képest.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 12:32:14

@conchita wurst: nekem ùgy tűnik, hogy eu-s "benzin" nélkül leàll a gyorsnaszàd.
De nagyon kìvàncsian vàrom milyen fejlődés lesz eu nèlkül.hajrà!

conchita wurst 2014.07.04. 12:34:30

@Sexual Harassment Panda: 'nekem ùgy tűnik, hogy eu-s "benzin" nélkül leàll a gyorsnaszàd.'

Eddig nem erre beszélte ki az mszp-szdsz az államcsődöt. Ez vmi új most?

azbesztos 2014.07.04. 12:38:46

Sexual Harassment Panda!
Ha szerinted a faszpörgetés jobb, mint az M1, M2, Duna, Dunaworld akkor szopogasd.

☉ ☾ 2014.07.04. 12:39:29

Kedves Gábor!

Lásd be végre, hogy nem úszhatod meg, hogy a blogodon ne takarítsd ki a föld primitív hozzászólásokat. A blogolás ezzel jár. Nem elég megírni amit gondolsz, hanem utólag gondozni kell a felületet.

Így hányingerem lesz, ha beleolvasok a kommentekbe.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 12:40:52

@Trackers: "Már csak azt kell eledöntenünk mit akarunk.
Fidesz kormányt, MSZP kormányt, Jobbik kormányt, vagy RTL irányította báb kormányt."

Én már azzal is megelégednék, ha nem ilyen ócska, átlátszó hazugságokkal próbálná meg ellehetetleníteni a Fidesz a legnézettebb csatornát, mert konkurense a TV2-nek, ahol (nem mellesleg) ugyanazt a szar bóvlit nyomják. A módosítás módosításának a módosítása a törvényben már egyszerűen csak röhejes.

Ha meg egy híradó 20 perces blokkjai kormányt tudnak buktatni, akkor azért a kormányért nem kár.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 12:43:36

@conchita wurst: nosza làssuk!
Nem leszünk gyarmat! Lèpjünk ki az eubòl, adjuk vissza az összes felvett pènzt, zavarjuk el az audi/mercedes-t, ès intsünk be a nèmeteknek, aztàn làssuk mire jutunk!
@azbesztos: teljesen mind1 hogy melyik tv-t nèzem.A lènyeg, ne az àllam döntse el hogy ki mit nèzzen, hanem a tznèzők.
Az àllami tv a közpénzek nélkūl amit beletömnek, màr règ csődbemenne.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 12:44:17

@azbesztos: Mi köze a faszpörgetésnek a reklámadóhoz?

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 12:45:19

@Vombatus Ursinus: ez kb olyan, mint a "grànit szilàrdsàgù" alaptörvèny!
A tv2-vel nincs baj, mert az a mi kutyànk kölyke!
Bezzeg ott micsoda szìnvonalas műsorok vannak!

talpi 2014.07.04. 12:51:13

az írás beharangozója azt említi, hogy a diktátorunk csak az erőből ért. ezzel nem értek egyet. az, hogy egy beteg elme - márpedig arról van szó - miként reagál bármire, az józan ésszel megjósolhatatlan.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 12:57:03

Aktiválódtak a narancs trollcik. Véget ért a délelőtti eligazítás? Megvan a mai mantra?

Mind hazaárulók vagytok. Magyarország érdeke, hogy a közvélemény ne csak hurráhíreket kapjon, hanem a teljes kép eljusson a széles közvéleményhez. Enélkül nincs demokrácia, mert hiába választhatsz szabadon, ha nincs meg az információd a választáshoz. Sajnos egyelőre kapcsolgatni kell, az m1 híradó adja a jóhíreket, az rtl a rosszakat. Jobb lenne egyben, de ez egy ilyen ország.

béla a görög (törölt) 2014.07.04. 12:57:51

@Tiszteltetem Brüsszelet: hát ha egy jobber meg csak azért a nyakába vesz egy maffiakormányt mert nem bolsilibsi, zsidó ellenben dicsőmagyar aki 3x több pénzt lop ki a zsebéből és még le is köpi - akkor azon túl, hogy hülye annyit is ér.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 12:58:46

@Tiszteltetem Brüsszelet: Mindegy, hogy ki mondja, a lényeg, hogy igaza van-e az adott kérdésben.

Viktor is mondott már mindent, meg annak az ellenkezőjét is, mégis el kell ismerni ha igaza van. Ez igaz 1000 éves jóbarátjára, Fodorra is.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 13:00:35

@talpi: De, csak abból ért. Párszáz egyetemista felvonulása már akkora trauma neki, hogy egy romkocsmában megbeszéli a fidelitaszos csicskákkal az egyetemi reformot, majd 3 nap alatt kidolgoztatja Baloggal. Sz.Ferenc kiképzett bérgyilkos és bandájának a székházfoglalókra való küldése meg kifejezetten a beszarás és a túlreagálás tipikus példája. Fél ez az ember. Nem véletlenül harcol mindenkivel, aki az útjába kerül.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 13:06:40

@Trackers: "És ha az RTL a zsarolással célt ér, akkor az félelmetesebb bármilyen egyéb opciótól."

Így van, remélem nem ér célt. És remélem ez egyben azt is jelenti, hogy az rtl kitart a hírszerkesztési stratégiájával a következő választásokig.

conchita wurst 2014.07.04. 13:06:44

@Sexual Harassment Panda: 'Lèpjünk ki az eubòl'

Te ki akarsz lépni? És rajtad kívül ki még?

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 13:08:18

@conchita wurst: èrdekes, a fidesz minden nap azt mondja hogy nem leszūnk gyarmat!
Akkor lèpjünk ki

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 13:10:24

@conchita wurst: "Ugyan már nem képzeled hogy az RTL lefizetése/kidobása gond lehet a kormánynak."

Na pont ez a baj. Ezt nem érti meg a fajtád. Normális ember nem akar olyan országban élni, ahogy a kormány csak úgy "kidobhat"bárkit. Pl téged is, ha "gondolatbűnt" követsz el.

conchita wurst 2014.07.04. 13:14:45

@Sexual Harassment Panda:' fidesz minden nap azt mondja hogy nem leszūnk gyarmat!'- Én mondjuk egyet is értek velük.

De akkor ki akarsz lépni vagy nem?

conchita wurst 2014.07.04. 13:15:52

@Pocakos focista: Nem bárkit.

Az RTL egy nyugati TV. Kit érdekel ha kidobják? Senkit. Kit érdekelt hogy a francia kajajegyeseket kidobták? Úgyszintén senkit.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 13:18:45

@conchita wurst: teljesrn mind1 hogy èn mit akarok .
A lènyeg az hogy a kormàny akar kilèpni.

conchita wurst 2014.07.04. 13:21:01

@Sexual Harassment Panda: Melyik kormány akar kilépni honnan?

Tudnál idézni egy kormánytagot is?

Fizető Utas 2014.07.04. 13:35:43

@Vombatus Ursinus:
"a TV2-nek, ahol (nem mellesleg) ugyanazt a szar bóvlit nyomják."

Erről van szó. Ez miért nem zavar senkit, ha ez az egyik - hajánál fogva előrántott - magyarázat a személyre szabott reklámadóra? A minap a miheztartás végett odakapcsoltam a TV2-re, s mit látok?
Győzikét, Kelemen Annát, meg valami jobb sorsra érdemes herevasalós sportolót.

Nem értem, hogy van ez?

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 13:40:12

@conchita wurst: Miért kellene kidobni? Azért mert "nyugati"?

conchita wurst 2014.07.04. 13:42:56

@Vombatus Ursinus: Azért mert a magyar kormányt zsarolják külföldről.

Megint. És most sem mennek majd semmire vele.

Persze szvsz nem lesz kidobás megveszik őket aztán majd már ősszel szidhatod az RTL-t...:DDDD

Blogger Géza 2014.07.04. 13:47:40

@Sexual Harassment Panda: Frászt akar. Csupán a függetlenségünk túlzott korlátozása ellen küzd - nagyon helyesen. Az EU más így is túl sok mindenbe szól bele, ami simán elférne nemzetállami hatáskörben, nincs szükség arra, hogy még több többletjogot kapjanak a brüsszeli eurokraták vagy ottani politikusok.

Blogger Géza 2014.07.04. 13:49:53

@☉ ☾: Egyetértek, az önkéntes cenzorokat, akik érdemben nem szólnak hozzá, csak mások kitiltásáért hörögnek, nyugodtan ki lehet gyomlálni, hiszen semmi érdemlegessel nem járulnak hozzá a témához.

Tímár Mihály 2014.07.04. 13:50:28

@Trackers:
1. Az éppen elég baj, hogy célzottan az RTL-re vetettek ki adót. Ha csak az adóbevételre lenne szükség, akkor ugyanígy a TV2-t is megadóztatnák.volna. Az egész eljárás pontosan azt mutatja, hogy csakazértis úgy vetik ki az adót, hogy az RTL-t célozza. Teljesen mindegy, hogy miért csinálják így, a lényeg, hogy a kormány és a Fidesz egy magáncéget célzott adóval tesz tönkre. Ha az RTL-lel megcsinálhatja ma, akkor holnap majd Trackers-szel vagy Tímár Mihállyal fogja.
Egyébként meg ezerszer megírták már, hogy a TV2 FIdesz-tulajdon, ezért akarják tönkretenni a konkurenciát.
Az egész ügy pontosan bizonyítja azt, amit eddig is lehetett látni, hogy a FIdesz egy maffia. A kormányzati hatalmát arra használja, hogy 1. a politikai vetélytársait ellehetetlenítse 2. a gazdasági riválisat ellehetetlenítse. Az MSZP-ben volt egy rakás korrupt politikus, akik a hatalmat kihasználva saját zsebre dolgoztak. A FIdesz viszont egy maffia, amely számára a hatalom arra kell, hogy az összes erőforrást és piacot megszerezzék maguknak vagy úgy, hogy direktben a közpénzt lopják el (lásd SImicska, Közgép, és földpályázatok) vagy állami erővel tönkreteszik a versenytársakat és megszerzik a piacot (lásd trafikok, parkolás, szerencsejáték, TV2-RTL, stb.

2. Az RTL-es kormányfikázás tényeken alapul. Elég látványos, hogy az egyébként mindenért perelő Fideszes politikusok kussban vannak. Meg sem próbálják cáfolni a híreket! Érdemes ezt összehasonlítani a közpénzből fenntartott M1/M2/DunaTV/MN ellenzéket lejárató kampányaival. Az megvan még, hogy az MTV-nek nem sikerült 10000 embert megtalálnia az Opera előtt az Andrássy úton? Vagy a 1,6 millió helyett 1,6 milliárdot író Napi Gazdaság? Vagy az adót nem fizető (épp csak 9 milliárdot fizető) RTL Klub?

3. A Fidesz politikusai saját magukat járatják le. Hozzászoktak, hogy a baráti médiában szabadon hazudozhatnak, senki sem kéri számon. Most pedig a RTL - végre - számon kéri őket.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 14:02:02

@Tímár Mihály: pontosan.
Ès ebbe sztem hözvetetten bele is bukhat a kormàny, vagy nagyon kelkemetlen ellenfèl lehet a retekklub.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 14:05:24

@conchita wurst: Nem zsarolják sehonnan. Reagáltak egy helyzetre. L Simon meg küzd, mint disznó a jégen.

MACISAJT 2014.07.04. 14:06:07

Ha van valami haszna ennek a reklámadó törvénynek(ami amúgy az EU 16 tagországában már létezik), az az hogy az RTL és a kapcsolt ballibsi társulatok világosságra kerültek...

A kolosipéterek, az "osztrák" ámde magyar származású andreas rudas és tsai szépen összenőttek a fodorgáborkkal, a gyurcsányokkal @co.
Napvilágra került a már rég elfeledett , az RTL Klubnak a horn korszaki törvénytelenségben született indulási története helyett a mostani 23 milliárdos kreatív adózási technikája, amivel évekre kikerülték volna az adózást.

És még sok minden, ilyen szempontból igaza van a szerzőnek, ez az eset tényleg tanulságos.

És hogy tényleg ez a harc lenne a végső?
Fene tudja.
A ballibák állandóan ezt mondogatják, aztán újabb és újabb megalázó vereségebe szaladnak bele, és újra kezdik hogy most aztán istenbizony ez lesz az végső...

kolosiék is addig addig csinálják, amíg a végén örülhetnek ha a bőrűket épségben elhordhatják...

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 14:12:15

@MACISAJT: Azt azèrt elfelejted megemlìteni, higy bàr reklàmadò van màshol is, de nem ilyen, ami csak a retekklubbot ossza.
A nyeresèg 40%-a, na ilyen sehol sincs .
ès jönnek a xar dumàval, hogy az rtl micsoda szìnvonaltalan műsorokat gyàrt, blabla.először is, ezt majd a nèzők eldöntik, màsoszor:a tv2 ugyanolyan foshalmazt csinàl, az persze nem gond.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 14:12:16

@conchita wurst: De bárkit. Ha egy rtl-t könnyen, akkor egy kis nyalonc férket még könnyebben.

Mondjuk van neked egy cuki kis kávézód. Olyan igazi szakállas transzihoz illő, mint ami a nevedből következik.
Az ingatlan megtetszik a helyi narancsos kiskirály unokaöccsének. Aztán akkor gyorsan te leszel az rtl. Érted már?

MACISAJT 2014.07.04. 14:13:43

@Tímár Mihály: ("Egyébként meg ezerszer megírták már, hogy a TV2 FIdesz-tulajdon, ezért akarják tönkretenni a konkurenciát.")

Bár nem számoltam,de készséggel elhiszem hogy akár ezerszer is megírták.
A bibi csak az hogy ebből kilencszázkilencvenkilenc ugyanazt a minden bizonyíték nélküli hazugságot ismételte el.

Persze, mikor Pintér Dezső elvtárs MSZP tag volt a TV2 elnök vezérigazgatója, akkor az jó volt, meg "független".
Most meg már "a TV2 Fidesz-tulajdon" és passz.
Hát, így persze könnyű.

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 14:14:44

@Pocakos focista: vagy egyszerűen jön egy levél, amelyben közlik, hogy Làzàr János hideg kàvèt kapott reggel, ès emiatt "nagyon szomorù"..
Ès megemelik az adòt , a nyeresèg 40%-àt elveszik.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 14:15:18

@MACISAJT: "Ha van valami haszna ennek a reklámadó törvénynek(ami amúgy az EU 16 tagországában már létezik), az az hogy az RTL és a kapcsolt ballibsi társulatok világosságra kerültek..."

Ez annyira szép, hogy szinte sírni tudnék... :)))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 14:16:07

@MACISAJT: Röhelyesek vagytok ti narancsproletárok. Aki nem tetszik az egyből bekerül a libsibolsi titkos háttérhatalomba, 'oszt jónapot. Ellenség, ennyi. Ennél összetettebb felállást agyilag nem tudnátok kezelni?

MACISAJT 2014.07.04. 14:16:11

@Sexual Harassment Panda: ("Azt azèrt elfelejted megemlìteni, higy bàr reklàmadò van màshol is, de nem ilyen, ami csak a retekklubbot ossza.")

Ugyan kérem.
Akkor légy oly bátyám, és mutass olyan EU országot, ahol két szabad földfelszíni sugárzású kereskedelmi csatorna működik,, köztük az egyik a horn-kormány alatt kósáné kovács magda bábáskodásával jött létre, mégpedig törvénytelenül...

MACISAJT 2014.07.04. 14:20:58

@Vombatus Ursinus: ("Ez annyira szép, hogy szinte sírni tudnék... :))) ")

Hát akkor sírjál, felőlem..:)
Vagy gondolod hogy elfelejtettem milyen volt a retekklubon a heti hetes 2002-ig, amikor ugyebár "a humor ellenzéki műfaj" volt, legalábbis így deklarálták?

Aztán megvolt az ormányváltás.
2002 augusztusában már ott tülekedtek a "humor nagyágyűi" a kitüntetésekért...
És a heti hetes folytatódott.
És "a humor ellenzéki műfaj" maradt továbbra is.
Az ellenzék ellenzékéé.

Így vonultak a dicstelenségbe, ami a fajkasháziak szárszói bukását is okozta.
Hát akkor most már nem kell hamukázni.
Kard ki kard, eftársak:P

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 14:22:36

@MACISAJT: Mindig ez a sértettség.

Ezért tök felesleges veletek beszélgetni. Ha nincs más érv, akkor jön valami homályos emlék 2002-ből...

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 14:26:25

@MACISAJT: Hát akkor most a TV2 nem ballibsi média, ha Pintér Dezsővel indult? Vagy akkor most mi van?

gizmo26 2014.07.04. 14:32:52

Mikor az RTL Klub azzal fenyegetőzött, hogy a FIDESZ miatt nem lesz X-Faktor, Barátok közt, Való Világ, Showder Klub, Fókusz, Éjjel-Nappal Budapest....., akkor majdnem ugráltam örömömben, hogy végre vége a kultúrmocsoknak, és már csak ezért megéri 4 évig elszenvedni a Fidesz uralmát.

Ha eleve azzal kampányoltak volna, hogy megtisztítjuk a magyar emberek tudatát a kereskedelmi televíziók agymosásásától, akkor esélyes, hogy nem az LMP-re szavazok.

Azonban ismerve a Fidesz-t, sajnos valószínű, hogy az RTL helyére ismért kultúrmocsok kerül, csak Fidesz közeli tulajokkal

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 14:34:07

@MACISAJT: Mondj már egy humoros ellenzéki műsort 2002-től 2010-ig bezárólag, ha nem nagy kérés!

Tímár Mihály 2014.07.04. 14:40:02

@MACISAJT: Mint írtam, marhára nem érdekel, hogy miért akarnak az RTL klubbal így kicseszni. Senkire ne szabjanak törvényeket és kész.

Az elmúlt hét alapján magyon nehéz tagadni, hogy az
egész célja az RTL-lel történő kiszúrás.

Ha mégis ezt teszik, akkor meg az ember kombinál. Vajon miért az RTL és miért nem a TV2? Neked van jobb magyarázatod?

Már eleve azt nem indokolták meg, hogy miért progresszív egy cégekre kiszabott adó? Az SZJA-nál lenne értelme a progresszivitásnak, de ott eltörölte a FIdesz. (A képviselők jártak vele a legjobban.) A cégeknél viszont beleavatkozik a piaci viszonyokba a progresszivitás, azt meg erőltetik. Ja, hogy ott is a Fidesz-közeli cégek jártak jól. Ha most beesik egy új hirdető, akkor az RTL-nél 40%-os adó terheli az árát, a TV2-nél meg 20%. Ez a tiszta verseny Fideszes módra???

Sexual Harassment Panda 2014.07.04. 14:43:55

@gizmo26: milyen èrdekes, hogy csak az rtl-en làthatò "agymodàs" zavar, a tv2, vagy pl az m1/m2/duna az rendben van..

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 14:45:09

@gizmo26: A kultúrmocsok megszüntetésére ott van a médiatörvény és az NMHH. Minek tartjuk őket?

MACISAJT 2014.07.04. 14:46:50

@Tímár Mihály: ("Ha mégis ezt teszik, akkor meg az ember kombinál. Vajon miért az RTL és miért nem a TV2? Neked van jobb magyarázatod?")

Persze hogy van...
Mert a retekklub és a györgypéteri origo érzékeny ballibsi zónák,értük most fokozottan szól az ajvécóresz....
Pedig az origonál pl. három év alatt négy főszerkesztő csere is volt, hallottál korábban cirkuszról?

Mai hír:
Csak akkor csökkenthető az idei reklámadó-alap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív.

Az Országgyűlés pénteken 151 igen, 35 nem szavazat mellett fogadta el a fideszes L. Simon László indítványát, amely a június 11-én megszavazott törvényt módosítja.

A megváltoztatott jogszabály értelmében a társasági adóban, a személyi jövedelemadóban elszámolt elhatárolt veszteségnek az az összeg számít, amellyel az adóalany a reklámadóalapját csökkentette, azaz két adóban egyidejűleg ugyanazzal a tétellel nem lehet csökkenteni az adóalapot.

A reklámozóknak emellett nyilatkozniuk kell az adókötelezettségükről, és ha ezt nem teszik meg, akkor ez a reklám megrendelőjét terheli - ez lehet a reklámügynökség vagy maga a reklámozó. Ebben az esetben az adó alapja a reklámközzététel havi összesített ellenértékének 2,5 millió forintot meghaladó része, az adó mértéke pedig 20 százalék. Az adót magánszemélyeknek nem kell megfizetni.

Nem csökkenthető a társasági adó alapja a reklám közzétételével összefüggő ráfordítással, ha az adóalany nem tudja igazolni, hogy a reklámadóval sújtott cég befizette az adót.

Nő az adóalap abban az esetben, ha az adóalany kiszervezi a reklámfelület értékesítését egy ügynökségek. Ekkor az adóalanynak meg kell növelnie az adóalapját a reklámértékesítő társaságnál megjelenő árréssel.

A jogszabály pontosítja a nettó árbevétel fogalmát is, hogy ne csak a magyar számviteli és a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó, hanem valamennyi, Magyarországon reklámot közzétevő esetében egyértelműen értelmezhető legyen az adóalap.

Változnak az internetes reklámokra vonatkozó szabályok: nemcsak a túlnyomórészt magyar nyelven, hanem a túlnyomórészt magyar nyelvű internetes oldalon közzétett reklám is adózik a jövőben. "

Lehet akkor a kasszához fáradni.
Ez a 35 ellenszavazat..meg:priceless:_)

G. Wolf 2014.07.04. 14:56:18

@gizmo26: nem lenne egyszerűbb kikapcsolni a "kultúrmocskot"?

G. Wolf 2014.07.04. 14:57:28

@conchita wurst: ez hazugság, az RTL adózott, és biztos vagyok benne hogy fog is!

Egyenlő feltételeket akar.

Továbbá az hogy év közben változtatják az adózási szabályokat teljességgel lehetetlené teszi bármiféle üzleti tervezést is.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 14:57:33

@MACISAJT: "Mert a retekklub és a györgypéteri origo érzékeny ballibsi zónák,értük most fokozottan szól az ajvécóresz...."

Érdekes, hogy az RTL-re szabott reklámadós szopatás csak akkor kezdődött, amikor a TV2-t felvásárolta két ember kb. 25 milliárd forintért. Addig nem volt ballibsi.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.07.04. 15:01:49

@Pocakos focista:

"Magyarország érdeke, hogy a közvélemény ne csak hurráhíreket kapjon, hanem a teljes kép eljusson a széles közvéleményhez. "

Nem volt elég az, ami eddig eljutott a baloldal híreiből? Nem hozott elég nagy buktát az ellenzéknek?

Tényleg szeretnétek, ha a teljes szutyok rólatok a választók nyakába ömlene?

Netuddki. 2014.07.04. 15:09:16

Nem a retekklubbal kéne foglalkozni, hanem a többivel. Élükön a közpénzből finanszírozott fideszes médiával. Azok vajon miért hallgatnak el közérdekű híreket?

Tímár Mihály 2014.07.04. 15:11:02

@MACISAJT: Szívesen javasoltam volna egy egyszerűbb formulát: 3 betűs, R-el kezdődő és TL-re végződő nevű TV-társaságok fizessenek 40% adót, mindenki más meg 0%-ot. Ebben semmi diszkrimináció nincs, hiszen bármikor megváltoztathatják a nevüket. A Fidesz meg bármikor módosíthatja a reklámadóról szóló törvényt.

Mint említettem, nem azzal van a baj, hogy pont az RTL-t szívatják. Ugyanilyen baj lenne, ha a TV2-t szívatnák ugyanígy.

A maffiózók és diktátorok pribékjei ritkán élnek meg tisztes öregkort. Előbb vagy utóbb mindegyikre sor kerül. Ezért felesleges tapsikolni annak, hogy most éppen olyat szívatnak, akit te nem szeretsz. Ebben a rendszerben bármikor rád is sor kerülhet...

Netuddki. 2014.07.04. 15:11:07

@MACISAJT: "ballibsi zónák"

Köszönjük, hogy állandóan bizonygatod a fideszes csürhéhez való tartozásodat. Köszönjük, de nincs rá szükségünk, tudjuk a nélkül is ki vagy.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 15:12:47

@polyvinyl: Most a fideszes szavazók nyakába is ömlik egy másféle szutyok, amit elhallgattak, de ne zavarjon...

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 15:19:38

@Vombatus Ursinus: Meg persze azokéba is, akik otthon ülnek és csak a kormánypropagandát hallhatták eddig a földi sugárzású adókból.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.07.04. 16:14:08

Gyerünk fideszbarmok ,lehet örömködni!
Sajnos a fidesz kormány intézkedéseit évekig,évtizedekig nyögni fogjuk,még ha meg is szabadulunk tőlük.

MACISAJT 2014.07.04. 16:26:18

@Tímár Mihály: (" Ezért felesleges tapsikolni annak, hogy most éppen olyat szívatnak, akit te nem szeretsz. Ebben a rendszerben bármikor rád is sor kerülhet... ")

A végével kezdem: kizárt, több okból is(nem részletezem).

És ami pedig a tapsikolást illeti: én bárminek, őszintén és önzetlenül tapsikolok ami "ezek" epe- és dührohamait kiváltja...
Ez ugyanis, a strigák és honkupecek őrjöngése számomra ugyanis priceless.
Megfizethetetlen.

Gyorgy Nagy 2014.07.04. 16:28:15

A kormányban cégtemető eltüntető, volt belügyi jelentgető (vajon miket tudhat hogy bevették hogy nebeszéljen ) haverők tömege jó pénzért. Ez ma a kormányunk. "Magyarország jobban teljesit " a SIMLIKBEN !

Blogger Géza 2014.07.04. 16:55:53

A poszthoz:

"A Fidesz nem bírja a versenyt, mert abban veszít" Ezt 2 db 2/3-os győzelem után leírni több mint röhejes.

"mint hírlik, a Híradó nézettsége folyamatosan nő. "

Már melyiké? Mert tavaly év elején még 30% körüli volt az RTL híradójáé, mostanra ez 15% körülire csökkent. Lassan egy kategóriában lesz az M1 Híradójával. És bár egyesek memóriája szelektív, egyértelmű, hogy a 3 legnézettebb híradó közül bizony az RTL volt a legbalosabb már a választások előtt is. Csak miképp a választók többsége elfordult a balos pártoktól, ugyanúgy kezd elfordulni a balos tematizáltságú híradótól is.

Pityubácsi 2014.07.04. 16:55:57

az írással egyetértek, de ebben ti is nyakig benne vagytok.
2010-14 között a narancsos komcsik dobálták a magas labdákat, amiket az ellenzék még véletlenül sem tudott vagy akart leütni.
úgyhogy köszönöm az újabb 2/3-ot a fasz ellenzéknek.

Nzoltan 2014.07.04. 17:07:22

Nos, 2020-tól nem leaz RTL. Lesz helyette màs. A frekvenciát így is mutyival szerezték. Úgy is fogják elvenni tōle. Igazából snkit nem fog érdekelni, mert az agyhalott mūsoraik reinkarnàciói megtalálhatóak a másik caatornákon.

Nzoltan 2014.07.04. 17:10:47

Az egész arról szól, hogy mivel a baloldal màr végleg elbukott, az RTL próbál Robin Hoodként tetszelegni a nép elōtt.
Egyébként van benne ráció. Lett egy piaci rés, amit be kell tölteni.

Tímár Mihály 2014.07.04. 17:15:34

@MACISAJT: Nem értem pontosan, hogy az "ezek" kit jelent: az RTL klubot vagy a baloldali és a liberális politikusokat, esetleg a véleményformálókat vagy az összes baloldali, liberális és nem Fideszes jobboldali szavazót.

Arra mindenesetre nem árt odafigyelni, hogy "ezek" megszívatása milyen mellékhatásokkal jár. Milyen üzenetet közvetít az, ha egyik napról a másikra jól megszívatunk valakit. Persze, nincs szükség mindenféle ellensúlyokra, meg törvényelőkészítésre, meg egyeztetésekre, csak aztán ne csodálkozzunk, ha a törvényeink tele vannak hibával meg kiskapuval. Egy országban élünk (legalábbis gondolom), és ez a fajta mentalitás és tempó az egész országra veszélyes.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 17:20:18

@Blogger Géza: Egy linket dobj már erre az állításodra Géza!

sanyix 2014.07.04. 17:20:40

az rtl egy sunyi szar szervezet, nem szabadságharcos. Ha az lenne, nem csak akkor kezdte volna el kiteregetni a kormány szennyesét, amikor az a profitjukat fenyegeti, hanem mindig is ezt tette volna...
Biztos vagyok benne ha a fütyisz visszavonná ezt a tervet, az rtl rögtön visszatérne a ki halt meg, és milyen aranyos állatok születtek az állatkertben hírekre...

Tímár Mihály 2014.07.04. 17:20:41

@Pityubácsi: Az ellenzék bénaságában azért jelentős szerepe volt az RTL klubnak is. Az MTV-n eleve nem volt túl nagy műsoridejük, erre még a kereskedelmi TV-k is agyonhallgatták őket. (Mondjuk, hogy egyáltalán nem tudósítottak politikáról.)

Tímár Mihály 2014.07.04. 17:28:28

@Nzoltan: Szerintem meg a pár milliárdjáért küzd, ha már így sarokba szorították. A kormány részéról egyébként pont azért béna az akció, mert nem hagyott semmi menekülési utat. Annyira beszorította az RTL-t, hogy muszáj küzdenie. Most majd kiderül, hogy ki az erősebb. Rövid távon biztodsan a kormány (legfeljebb visszamnőleg kivetnek 150%-os adót az igazságosság nevében, vagy egyszerűen lekapcsolják az áramot az RTL-nél rezsicsökkentés ürügyén), hosszú távon viszont a média ereje mégics csak nagyobb, mint a kormányé. Már amíg van többé-kevésbé szabad választás.

Tímár Mihály 2014.07.04. 17:34:19

@sanyix: igazából csak amolyan magyaros magatartást folytatott, mint a magyarok többsége: amíg nem engem vernek, addig minek tiltakozzak. A magyarok többsége ugyanezt tette, akkor is, amikor a saját érdekeiért kellett volna kiállni, pl. a magánnyugdíjpénztárért.

Blogger Géza 2014.07.04. 17:38:47

@Vombatus Ursinus: Ugyan minek. Ha nem hiszed, járj utána, és cáfold meg. (Nem fog menni.)

Blogger Géza 2014.07.04. 17:41:15

@Tímár Mihály: Ha a média ereje nagyobb lett volna, mint a választópolgárok akarata, akkor a Fidesz soha nem nyert volna. Lássuk be, a budapesti médiaértelmiség kb 80%-a balliberális volt és az is maradt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 17:46:04

@polyvinyl:

1.: Azt szeretném, ha a választók nem csak az ellenzéki, hanem a fideszes szutyokról is értesülnének. Ez így természetes.

2.: A jó édes anyádat "rólatok"-ozd. Rólam semmiféle szutyok nem jut el a választókhoz. Nem vagyok sem politikus, sem pártszoponc.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 17:50:31

@Blogger Géza: foci vb van Géza... A TV2 híradójának a nézettsége ugyanannyival csökkent.

Tímár Mihály 2014.07.04. 17:59:03

@Blogger Géza: Természetesen a médiának nincs szavazati joga, de az, hogy melyik párthoz hogyan viszonyul, erősen befolyásolhatja a választások végeredményét.

2010 előtt a kereskedelmi és a közmédia is semleges volt a Fidesszel szemben és erősen kritikus az akkori kormánypártokkal (volt is miért kritikusnak lenni).

2010-2014 között a kereskedelmi média nem közvetített politikát, a közmédia meg erősen szimpatizált a Fidesszel.

Most majd meglátjuk, hogy az RTL hirtelen jött kormánykritikája mennyire lesz tartós és ennek milyen hatása lesz a választókra.

gizmo26 2014.07.04. 18:08:26

@G. Wolf: Nincs tévém, ezért hatalmas döbbenet, amikor elé kerülök egynek. De ha elmész egy ovi mellett, és végighallgatod ahogy a tegnap esti kultúrmocsok mentén folyik a játék, akkor rájössz, hogy nem elég, ha "csak" elkapcsolsz.

gizmo26 2014.07.04. 18:13:54

@Sexual Harassment Panda: Nem, nincs rendben. De elég egyszere 1-el foglalkozni, aztán le lehet törni a többi szarvát is. Az MTV alapból tök felesleges, mert elmegy rá vagy 60-70 milliárd, és cserébe csak arra jó, hogy az aktuális politikai oldal mossa vele a maréknyi nézője agyát. Ráadásul ugyanazokat a műsorokat kétszeres áron csinálják maximum fele annyi nézőnek.

gizmo26 2014.07.04. 18:18:31

@Vombatus Ursinus: Hát valahogy nem működnek rendesen. Az ostoba tartalmat nem büntetik, csak a káromkodást, az erőszakot meg a szexualitást. Eleve meg kellene szüntetni a reklám alapú televíziózást, mert az ő érdekük a pénzkeresés. Nekik nem a műsor a cél. Nekik az a cél, hogy a 2 műsor között te megnézd a reklámot. Az emberek ízlését pedig szisztematikusan rombolják le, így lehet egyre olcsóbb a műsor a 2 reklámblokk között.

Vombatus Ursinus 2014.07.04. 18:50:58

@gizmo26: "Eleve meg kellene szüntetni a reklám alapú televíziózást,"

Uramatyám... :(

Blogger Géza 2014.07.04. 18:58:17

@Tímár Mihály: A kereskedelmi média nem közvetített politikát??? Te viccelsz??? Ez még az RTL híradóira sem volt igaz. És akkor még ott volt az ATV, a Klubrádió, az index, az origó, a hvg, az ÉS, a 168 óra, a Magyar Narancs, a Népszabadság, a Népszava stb-stb.

MACISAJT 2014.07.04. 19:00:15

@Blogger Géza: ("Lássuk be, a budapesti médiaértelmiség kb 80%-a balliberális volt és az is maradt. ")

Erre muszáj egy idézettel előrukkolnom, a DK mai alelnökétől, a ballibák váteszától, debreczeni jóskától:

"Az MDF-hez eleve, a kezdetektől fogva különleges gyanakvással és ellenszenvvel viszonyul a sajtó túlnyomó többsége. (...) Kimondom, amit úgyis tud mindenki: a fővárosi újságíró-társadalom meghatározó többsége zsidó származású. Legtöbbjük nem rokonszenvezik azzal a nemzeti érzelmekkel telített politikai értékrenddel és stílussal, amelyik az MDF sajátja". (Debreczeni József: Miniszterelnök, 278. o.)

Eltelt 20 év.Mi változott?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 19:04:04

@MACISAJT:

"Eltelt 20 év.Mi változott?"

Minden.

Blogger Géza 2014.07.04. 19:15:34

@Pocakos focista: Mondjuk hálistennek ez majdnem igaz. A budapesti médiaértelmiség hatalma egyre kisebb. Volt egy Teller-levél, és érdemes megnézni a Népszabadság példányszámának alkulását. Volt egy mértékadó hvg, aztán beszoptak egy MSZP-DK koprodukcióban készült hamis bajai videót. Presztízsük a béka feneke alatt. Stb. A helyi média viszont egyre fontosabb.

gizmo26 2014.07.04. 21:53:53

@Vombatus Ursinus: Mert? Fizess a tartalomért, mint az HBO-n, vagy töltsd le pénzért mint a Netflix-en. Ennyi. Ezeket a fos kereskedelmi tévéket meg be lehet zárni

mizrolist 2014.07.05. 11:06:47

@Blogger Géza: a Klubrádió Budapesten kívül kb. ismeretlen; az ÉS olvasottsága nem éri el az 50 ezer főt; a 168 órát olvassa valaki?; a Népszava kb. annyira súlytalan, mint a Magyar Hírlap.
Az Index nem MSZP-s, ők mindig a kormányt ekézik (2002-2010 között is; olvastam folyamatosan), az Origót nem olvasom. A HVG nem erősebb, mint mondjuk a Heti Válasz.
Viszont ha jól emlékszem, akkor pl. a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap példányszáma is durván visszaesett, miután a mostani tulajdonos kezébe kerültek és megváltozott a hangvételük :P

Tv-híradó: nem volt politika az RTL-en vagy a TV2-n évek óta (talán olyan 2008 után kezdett ez csökkenni, és 2010-től nem foglalkoztak ezzel a témával). Az m1-en volt, elég vicces formában.

azbesztos 2014.07.05. 11:15:44

@Tímár Mihály: Elég primitív dolog Orbánt életveszélyesen fenyegetni, ahogy teszed, főleg, hogy a gyurcsány -Bajbai féle balos tolvajbandát nem fenyegette halállal senki.

azbesztos 2014.07.05. 11:20:19

@Sexual Harassment Panda: A közszolgálati tv-.re szükséeg van az országnak és közpénzből kell fenntartani, ahogy az útépítést, kvízszolgáltatást, csatornázást, stb. A kerekedelmi tv üzlet, de ahogy a szsz árusítást és dohány árusítást is megadóztatják külön jövedési adóval, a kerekedelmi TV-k által kibocsájtott mocskot is meg kell adóztatni. Szerintem ez a reklámadó kevés, emelni kellene.

Blogger Géza 2014.07.05. 12:21:56

@mizrolist: Ha valakit érdekel a politika, akkor számos lehetősége van tájékozódni akár vidéken él, akár külföldön stb. Ha viszont nem, akkor nem fognak ilyen médiatemékeket fogyasztani. Ennyi.

Az RTL Híradó pedig igenis foglalkozott politikával mindig is, és a legbalosabb volt, ezt felmérések egyértelműen kimutatták.

Tímár Mihály 2014.07.06. 00:10:00

@azbesztos: Tanulj meg olvasni!
1. Én sehol nem fenyegettem meg életveszélyesen Orbánt. Még a nevét sem írtam le idáig! Javaslom, hogy jelents fel, aztán majd a bíróság eldönti. Mostanában úgyis a feljelentgetősdi a divat.

2. Én maffiózók és diktátorok pribékjeinek öregkoráról elmélkedtem. Ez ténymegállapítás volt. Ha nem hiszed, olvasd el a CSEKA-NKVD-OGPU-KGB történetét. Egy kivételével minden vezetője erőszakos halált halt. Általában a következő vezető kezétől. :-) Szerencse, hogy nálunk egyelőre csak az ellenfél gazdasági megsemmisítése folyik.

3. Szerinted akkor Orbán maffiózó vagy egy diktátor pribékje?

Mark Bolt 2014.07.07. 13:56:11

Az ATV is egy nagyon erős ellenzéki bástya, érdekes hogy látszólag nem zavarja a Fideszt.
Idáig azt lehetett gondolni, hogy nagy falat lenne, nem akar belekötni az ellenzék utolsó csatornájába a visszhang miatt. Mostanra viszont ott tartunk hogy gazdasági intézkedésekkel akár tönkre is tehetné.
vissza az oldal tetejére
süti beállítások módosítása