12 már 13

Karantén vagy két pofon?



karanten_04.jpgAz elmúlt hetekben a közvélemény egy részében  vita bontakozott ki arról, hogy a Corvinus Egyetem szervezésében megrendezett Tárcatükör rendezvénysorozaton kormánypárti politikusok ülnek le a Jobbik képviselőivel, ráadásul teszik mindezt a kiegyensúlyozottságáról ismert Török Gáborral. A vitában a legtöbb kritikát nem a szélsőjobboldali párt politikusai kapták elfogadhatatlan elképzeléseik miatt, de még csak nem is azok a kormánypártiak, akik ezeken a vitákon finoman szólva sem jeleskedtek az ezektől való elhatárolódásban, hanem a moderátor-politológus Török, amiért a nevét adta az eseményhez. A kritikusokkal nem tudok egyetérteni, de látni kell: szimptomatikus, kinek kell megvédenie magát egy ilyen helyzetben. A vita ugyanis a régi: kirekesszük-e a Jobbikot a közbeszédből, ha igen, hogyan, ha nem, mégis milyen más út áll előttünk? A triviális érvek az úgynevezett karantén mellett szólnak: képtelenség racionális vitát folytatni egy párttal, melynek tagjai és képviselői vallásként tekintenek nézeteikre, és ilyen módon nem meggyőzhetők. Értelmetlen racionális vitát folytatni egy párttal, melynek elképzelései és megszólalásai drámai módon erodálják a közbeszédet, kikezdik a politikailag korrekt demokratikus diskurzust. Ha már politikailag korrekt diskurzus: bármit is gondoljunk a Jobbikhoz való hozzáállásról, meggyőződésem, hogy az elmúlt években oly sokat támadott politikai korrektségből nem túl sok, hanem túl kevés van ma a nyilvánosságban: egyáltalán nem mindegy, mi válik normává, és mi válik nem megengedetté a közbeszédben.
 
Mégis, a magától értetődő érvekkel szemben arra jutottam, hogy bár elegánsabb és kellemesebb a Jobbikról vitázni, mint velük, ha a karantén a Jobbik ignorálását jelenti, akkor tévút. Amíg ugyanis a Fideszes politikusok a Jobbik támogatásában bíznak, az LMP-sek pedig elképzelhetőnek tartják a „technikai koalíciót” és közös indítványai vannak a szélsőjobboldali párttal, addig lássuk be, nem beszélhetünk karanténról. Márpedig ezek a hazai adottságok, tehát fel kell tennünk a kérdést: eredményes volt-e az eddigi hozzáállás a magyar szélsőjobbhoz. Szerintem nem, és ebből következik, hogy:
  1. Szóba kell állni a Jobbikkal, mert a karantén nem működik. Evidencia, hogy a Jobbiknak saját nyilvánossága van, sőt, a párt tudatosan neveli elitjét, ha ez a szó túlzásnak is tűnik ebben a kontextusban. Nem a kilencvenes években élünk, ma már nem csak a közszolgálati média és az országos napilapok publicisztikái döntik el, mi formálja a közbeszédet. Miközben egyik oldalról a hallgatás stratégiájában bíznak, a másik oldalon a szélsőjobboldaliak nem csak saját táborukhoz, hanem helyi fórumaikon a teljes magyar társadalomhoz beszélnek.
     
  2. Vitatkozni kell a Jobbikkal, nem is elsősorban a jelenlegi, hanem a jövő Magyarországa miatt. A kutatások tanulsága szerint a Jobbik valódi népszerűségre nem elsősorban az össztársadalmon belül, hanem a 35 év alattiak körében tett szert. A felszín alatt zajló folyamatok arra figyelmeztetnek, hogy a szélsőjobboldali eszmék népszerűsége nem csökkenni, hanem nőni fog a következő években. 
     
  3. Fel kell lépni a Jobbikkal szemben, mert az ígért két pofon elmaradt. Bár elsősorban a demokratikus ellenzéki szereplők felelősségének oldaláról igyekszem megközelíteni a kérdést, de ki kell mondani: a szélsőjobb szellem kiengedése a palackból nagyrészt a Fidesz felelőssége. Ellenzékben képtelen volt szélsőjobbra zárni, kormányon képtelen határozottan a Jobbikkal szemben fellépni, sőt, a jobbikos programpontok rendre visszaköszönnek a kormány politikájában. Pedig a Fidesz felelőssége nem egy a sok közül, hanem a legjelentősebb: nélkülük a pártok közös fellépése eredménytelen tett, velük együtt viszont a demokratikus közélet sarokkövévé válhatna. Ne legyünk naivak: a Fidesz hallgatása mögött a kormánypárt rosszul felfogott kalkulációja áll: a régi szocialista bástyákon aratott egyéni Fidesz-győzelemhez szükség volt a Jobbikra, mint harmadik erőre. Így és ezért hangozhat el Orbán szájából, hogy partnerként számított a Jobbikra, miközben nincsen az a szakpolitikai kérdés, amiben egy szélsőjobboldali párt támogatását kérnie szabadna egy demokrata miniszterelnöknek. 
A Jobbik ma még, és ez reményeim szerint jó darabig így lesz, protestpárt: nem felel ígéreteiért, mert nincs rá valódi esély, hogy valaha kormányra kerüljön. Ez, és az úgynevezett karantén adja valódi erejüket. Az a dolgunk, hogy szembesítsük a magyar társadalmat, milyen következményekkel jár a Jobbik programja: mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné? Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését? Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák? Mi történne, ha Irán lenne a stratégiai partnerünk? A szélsőjobboldali Magyarország vízió borzasztó, de egyben abszurd is -  az a dolgunk, hogy erre figyelmeztessünk. Ehhez a karantén ma már kevés. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fodorgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr474313071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgári liberális pártot Magyarországnak! 2012.03.14. 22:13:29

Magyarország mélyponton van szinte minden létező szempontból. Ez ma már olyan közhely, hogy teljesen fölösleges bizonygatni, rágódni rajta, megbotránkozni egy esetleges újabb gyalázatos híren, eseményen. De mi a megoldás? Hiszen az, ahogyan ma ez az or...

Trackback: Fodor Gábor a velünk élő SZDSZ 2012.03.14. 14:36:24

Újabb szupersztárral bővült a blogger társadalom, most maga Fodor Gábor kezdte el csapatni véleményét, ami úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. Bődöcs Tibor mondta a szinte már klasszikusnak mondható monológjában, hogy Torgyán doktor alakját időr...

Trackback: Magyarország már tüntetőkből is importra szorul 2012.03.13. 17:01:28

Nem elég, hogy kínai fokhagymát árulnak a legnagyobb kereskedelmi láncok zöldségpultjain, a Pilóta kekszet Lengyelországban gyártják, már tüntetőket is importálnunk kell!     Nincs annál kínosabb, mint amikor az ország nemzeti ünnepén a Pil...

Trackback: A Jobbik és a demokrácia mocsara 2012.03.13. 15:46:13

A nagy alternatívakeresés részeként nemrég az LMP helyzetét tekintettük át, most a Jobbik következik.A Jobbik genezisében a Fidesz és az MSZP egymást szokta vádolni, jellemző hozzáállás, hogy nélkülük bizony semmi nem történhet. Aztán ott a másik gyöng...

Trackback: Karantén vagy két pofon? 2012.03.13. 15:30:01

A szélsőjobboldali Magyarország vízió borzasztó, de egyben abszurd is – az a dolgunk, hogy erre figyelmeztessünk. Ehhez a karantén ma már kevés.

Trackback: A suttyó Index címlapjáról hol van, hogy jönnek a franciák? 2012.03.13. 15:17:16

Nem tudják elolvasni a Libération cikkét? Nincs egy eurójuk az előfizetésre? Nem olvassák az MTI közleményeket? Vagy arra várnak, hogy valamelyik bloghu blog majd jól megírja, ők meg átvehetik a hírt, ami szerint a Bencsik András-féle Demokrata hetila...

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt hozat a kormány március 15-re 2012.03.13. 15:16:51

Az Orbán-kormány Lengyelországból importál kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sz...

Trackback: Betyárvilág Budapesten? 2012.03.13. 14:25:57

Az nem várható, hogy március 15-én Rózsa Sándor összevonja a szemöldökét a forintárfolyammal, miközben megugatja a lovát....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbrfrg · http://gfarago.vitae.hu 2012.03.13. 11:42:24

A helyzetértékeléssel egyetértek. Meg ezzel is:
"Az a dolgunk, hogy szembesítsük a magyar társadalmat, milyen következményekkel jár a Jobbik programja: mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné? Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését? Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák? Mi történne, ha Irán lenne a stratégiai partnerünk? A szélsőjobboldali Magyarország vízió borzasztó, de egyben abszurd is - az a dolgunk, hogy erre figyelmeztessünk."
Remélem a blog ezen kérdések kifejtésének irányban fog folytatódni...

lucus51 2012.03.13. 13:18:17

A Jobbikot valóban nem lehet ignorálni, már csak azért sem, mert mára a második legerősebb politikai párt lett, és támogatottsága folymatosan nő. Népszerűségének egyik titka, hogy nem törődik az illemtannal, és olyan kérdéseket vet fel, melyeket "jobb körökben" illetlenség megemlíteni. Nem szeretnék terminológia vitába bocsátkozni, de európai liberálisok és szocialisták Orbánra sütik a szélsőjobb bélyegét - tehát vagy ők hazudnak, vagy a Jobbik nem szélsőjobb. Magam inkább hajlok a Jobbikkal kapcsolatban a "radikális jobboldali", vagy a "nemzeti radikális" minősítésre.
A cigánytáborokról, meg az iráni stratégiai partnerségről szerintem nincs mit beszélni. Annál töb bet kéne viszont arról értekeznünk, hogy miként könnyíthetünk az ország eladósodottságán - egyáltalán nem ördögtől való az adósság átütemezésének felvetése. Számos nemzetközi tapasztalat mutatja, hogy ez lehetséges. Inkább az a kérdés, hogy hitelezőink ki akarnak-e engedni bennünket az adósságcsapdából, vagy sem? A Jobbik válasza az, hogy nem. Valóban ez lenne az egyetlen helyes válasz? Valóban nem lehetne elviselhető szintre csökkenteni az adósságterheinket? Kinek az érdeke a forint bedöntése? Kinek az érdeke a kohéziós alapok megvonása? Ki a felelős azért, hogy az elmúlt két évtizedben egy centivel sem kerültünk közelebb Európához?
Nem elfutnunk kéne a kérdések elől, hanem újra kéne gondolni a válaszainkat - a mai helyzet már semmiben sem hasonlít a húsz évvel ezelőttire. Az akkor helyes válaszok mára semmit sem érnek már.

porthosz 2012.03.13. 14:04:13

Szerintem ezt abból a nézőpontból kell megközelíteni, hogy miért sikeres és népszerű a Jobbik?

A válasz pedig az, hogy azért mert válaszokat ad az emberek _valós_ problémáira.
Lehet hogy a válaszok nem jók, de amíg a többi párt meg sem próbál ezekre a problémákra megoldást keresni, vagy a válaszaik olyanok amiktől kinyilik a bicska az emberek zsebében (például hogy meg lehet élni havi 47 ezer forintból) addig a Jobbik egyre nagyobb és népszerübb lesz.

Az én véleményem szerint a mindenkori kormánypárt(ok)nak nem azon kéne tökölnie hogy a Jobbik tért nyer, hanem hogy megoldják az emberek, a társadalom problémáit. Ha ez sikerül a Jobbik eltünik magától, ha nem, akkor talán jobb lesz ha tényleg jön a Jobbik.

Dolgozónép 2012.03.13. 14:05:52

Szóba kell velük állni, mert neveli elitjét? Milyen elitet? Aki rasszista, fasiszta, az nem elit, hanem sötét bunkó.
Vitatkozni kell velük? Miről? Aki úgy kezdi a vitát, hogy "a te anyád!", azzal mégis miről lehet vitatkozni?
Ez a poszt álszent duma, nem egyéb.

Archdeviant 2012.03.13. 14:08:01

Tehát: A polkorrektség jegyében, hallgattassuk el, tiltsunk be, demonizáljunk egy parlamenti pártot... Ez valóban polkorrekt viselkedés. Miért van az az érzésem, h kísértetiesen hasonlít ez a retorika a "szélsőjobb"-hoz, csak másik oldalról?

Nem trollkodni jöttem, kérek mindenkit, ennek tekintetében válaszoljon!
Köszönöm.

ifrance 2012.03.13. 14:11:44

próbáltam elolvasni a szöveget, de annyira zavarja a szememet a jobbra rendezés, hogy nem tudok a lényegre koncentrálni. folyamatosan arrébb akarom tolni a monitort. :)
csak engem zavar?

mim 2012.03.13. 14:12:01

Elnézést, de szerintem senki sem felel az igéreteiért. De abban van igazság, hogy a Jobbikot nem lehet "karanténba" zárni. Az csak olaj a tűzre.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.13. 14:12:12

Látszik, hogy sokat politizáltál Gábor.
Politikusan ugyan, de ugyanazt mondod, mind a Jobbik teszem azt az SZDSZ kapcsán.

Hogy sokkal jobb lenne ha nem lennének, meg hogy normális ember szóba se áll az ilyen 'liberális'-sal ('szélsőjobbos'-sal), de ha már itt vannak akkor alázzuk őket porig, mert nekünk igazunk van, mitöbb csak nekünk van igazunk, így nem kétséges, hogy az erkölcsi fölény, az intellektuális fölény, a győzelem a mi oldalunkon áll.

A nagy önimádatban és ellenfél utálata közben meg tönkre tettétek az országot.
MSZP-SZDSZ-Fidesz-MDF ...

Pont azért mert mind azt hittétek, hogy csak nektek van igazatok kivétel nélkül. (Jobbik is)
Pedig nem. Hanem van amit ti csináltatok jüól, van amit a Fidesz, MSZP és igen olyan is van amit a Jobbik csinál jól.

A probléma sokkal inkább az, hogy a jó dolgok tagadása (is) elemi érdeketek, az értelmes emberek összemosása a gazemberekkel, mert különben a tenni akarás legyőzni azokat az oligarchia képződményeket, akik táplálnak titeket.
Mindannyiótokat.

Én ezért utállak titeket.

De hogy még mindig azt hiszed neked van igazad, és a másik létjogosultságán lehet legfeljebb vitatkozni az nagyon kiábrándító.

Ahol abbahagytad, abbahagytátok ott folytatjátok mind.

Dolgozónép 2012.03.13. 14:12:14

@Archdeviant: Nem kell betiltani, nem kell démonizálni (utóbbit elintézik saját maguk). Ahogyan a hülyeséget sem lehet betiltani, de vitatkozni senki sem fog a hülyékkel, mert nincs értelme.

micsoda? 2012.03.13. 14:12:39

Jobbikot, szerintem azok támogatják akik kulturájukban sehol sincsenek. Csak néznek ki a szemükből, mindenfajta értelem nélkül. Itt nem a cigányokra gondolok.
Az viszont látható, hogy a jobbik külsőleg változtatott a stratégiáján. Ő a nagy nemzet megmentő. Csak kerüljön a kormányzás közelébe. Isten mentsen meg bennünket attól.

lüke 2012.03.13. 14:15:10

igen! ,18 évesen Barbour jacketben

Netuddki. 2012.03.13. 14:15:35

4. Vagy tudomásul vesszük, hogy a jobbik ostobák gyülekezete és így is viszonyulunk hozzájuk. Ha meg odapiszkítanak akkor bele kell nyomni az orrukat, ennyi. Ebből tanulnak nem a párbeszédből.

Ezt mint egy felelősen gondolkodó, magyar, adófizető, pártokra immunis állampolgárként mondom. Elegem van már a pártok közötti csetepatékból. A lényegre kéne koncentrálni.
A legfontosabb most egy normális adórendszer lenne amit mindenkitől egyformán beszednek. Esetleg Gábor erről mesélhetnél, hogy 21 év alatt ezt miért nem sikerült egyik pártnak sem megvalósítani?

Stabilo 2012.03.13. 14:17:04

A jobbik sikere pofon egyszerű. Kimondanak dolgokat amit mások nem mernek. Ennyi. Illetve nem csak ennyi, a saját példámon keresztül is látható.
Budapesti vagyok, jó helyen lakok, van munkahelyem, van egy szép feleségem és van egy szép fiam is. Nincsenek napi megélhetési gondjaim. És mégis, ha most lennének a választások, erősen kéne gondolkodnom, hogy miért ne a Jobbikra, de legalábbis a Fideszre szavazzak.
Bal oldalra, semmiképpen. Miért? Mert úgy érzem elárultak. Fodor Gábor. Ő volt az egyetlen politikus akit bejelöltem az Iwiw-en (már akkor, mikor még messze járt a Facebook sikere…), és később büszkén mutogattam, hogy visszajelölt (bár sosem ismert).
Balról jobbra estem, de nagyon, annak ellenére, hogy vegyes házasságból születtem, olyan anyától aki soha nem szavazna a Jobbikra, de nem azért mert hinne a baloldalban. Mára már ő sem hisz, de szavazni sem megy már.
A Jobbik egy új hajó, amire fel lehet ülni, ami még tiszta. Elfeledett politikusaink mással se tudnak ellene küzdene, mint a rasszizmus gyűlölt képével.
Magyarországon antiszemitizmus van, rasszizmus alig ha. Aki ezt nem hiszi, menjen el kicsit nyugatabbra és egyszer beszélgessen némettel, svájcival, franciával úgy maguk között. Nem győzne pislogni…
Táborokba a cigányokat. Csúnya kifejezés (és természetesen én sem támogatom), bár most is táborokban élnek, legtöbbjük a szomszéd megyébe is alig jut el egy élet alatt.
Az elmúlt 20 éve elhitette velük, hogy lehet lopni, csalni, hazudni következmény nélkül. Erre rendezkedtek be, mint ahogy a magyar arra, hogy lehet az elcsalt járulékokból Suzukit lízingelni is…
Mi buktuk a Suzukit a cigány bukja a lopott áramot. Ha tovább lopja kap 2 évet, ha nem lopja megfagy a gyerek. Mit tehetne, erre nevelték. Máshoz nem ért. Hogy is érthetne, nem kellett iskolába járnia, így úgy is járt a segély…
Az én szemembe az a bűnös aki elvadította a kutyát, nem az aki megköti, esetleg kényszerből lelövi. Ez az ország el lett vadítva, nem csak a cigányság, a magyarság is. Ennek köszönhető a Jobbik is. Az elmúlt 20 év politikusai hozták őket létre, rajtuk nőttek fel, tőlük tanultak.
A magyar politikai elit olyan mint az elhasználódott föld. Ki kell cserélni. Ha nem tesszük, ültethetünk bármit bele, nem lesz termés, csak az ismert.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.13. 14:22:04

@Stabilo:
Egyetértek a leírtakkal messzemenően.

De annyit hozzátennék, hogy az elit csere nem működik. Soha nem működött.
A gazt kellene kiseperni a Fidesznek, MSZP-nek, SZDSZ-nek, Jobbik-nak önként.

Persze amíg diktatúráznak, meg zsidóznak, meg náciznak, meg komcsiznak addik az midenki összezár és a gaz beszorul.

Megfontolandó elgondolkodni azon, hogy ez csak a gaz érdeke (oligarchia). A nácizás, diktatúrázás szintúgy mint a cigányozás, komcsizás.

Archdeviant 2012.03.13. 14:22:33

@Dolgozónép: "Mert az ember lesüllyed az ő szintjükre és legyőzik a saját területükön..." :D Viccet félretéve, mit gondolsz miért népszerű a Jobbik? Rémisztően egyszerű a válasz, mert olyan problémákat kapargat, amit senki más, olyan megoldásokat ajánlanak, mint senki más; és nem voltak még kormányon soha. Tehát az emberek nem csalódtak bennük, nem derült még ki, h mennyire korruptak(vagy sem)! Az egész látszat - demokratikus rendszerünk a velejéig romlott, ebből van elegük a Jobbik szavazóinak...

pástétom 2012.03.13. 14:23:29

"A vitában a legtöbb kritikát nem a szélsőjobboldali párt politikusai kapták elfogadhatatlan elképzeléseik miatt, de még csak nem is azok a kormánypártiak, akik ezeken a vitákon finoman szólva sem jeleskedtek az ezektől való elhatárolódásban..."

Azokat, akik Navracsicsot vonták kérdőre, kivezették a teremből. Ennyit a szólásszabadságról.

Dolgozónép 2012.03.13. 14:24:44

@Stabilo: Amit itt leírtál, az alapján nemcsak a politikai elitet kell kicserélni, hanem az egész népet, mindenestül. Jó közérzetet és sok boldogságot kívánok!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.13. 14:26:10

@pástétom: Ha teszem azt Orbán Gyurcsány vitán valaki kereplőkkel ordítana pl adócsalót, vagy hazaárulót, vagy diktátort, azt hagynák nem ?
Mert ha az ordibálót kivezetik, akkor nincs szólásszabadság ugye ?

Stabilo 2012.03.13. 14:26:21

@Dolgozónép: nem hiszem, a cigány tud dolgozni, mint ahogy a magyar is tud adózni...ha kell.

Martian (törölt) 2012.03.13. 14:27:41

"Az a dolgunk, hogy szembesítsük a magyar társadalmat, milyen következményekkel jár a Jobbik programja: mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné? Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését?"

A mai kiszámíthatatlan világban ezekre sincsenek biztos válaszok.

Archdeviant 2012.03.13. 14:28:49

Olvasom a kommenteket, és majdnem elhiszem, hogy van még remény! :/

Dolgozónép 2012.03.13. 14:29:17

@Archdeviant: Ebben kétségtelenül igazad van, de vitatkozni akkor sincs értelme velük. Senki sem vitatja, hogy a cigányok más erkölcsi normák szerint élnek, mint a többiek. Erre azonban nem az a megoldás, ha bűnbakként rájuk mutogatunk, és táborokba akarjuk őket zárni. Föl kell őket emelni mindenképpen, mert nemsokára ők lesznek a többség, és akkor a fehéreknek szar lesz, ha minden így marad...

Kivlov 2012.03.13. 14:30:36

"Jobbik valódi népszerűségre nem elsősorban az össztársadalmon belül, hanem a 35 év alattiak körében tett szert..."

És tudod, miért van ez, barátom? Mert ők fognak együtt élni hosszú távon az egyre nagyobb létzsámú, és egyre inkább semmitevésből élő kisebbséggel. Ők fogják finanszírozni, sajnos, a naplopásukat. És ezt nem szeretnék, ami teljes mértékben megérthető. Nem a jobbikkal kellene foglalnizni, hanem azzal, hogy tűzzel-vassal munkára, oktatásra kell kényszeríteni a kisebbséget, ha itt akarnak élni. Vagy mehetnek Kanadába. Vagy tudtommal az éhenpusztulást sem tiltja semmi...

driopios 2012.03.13. 14:31:34

@Archdeviant: "Tehát: A polkorrektség jegyében, hallgattassuk el, tiltsunk be, demonizáljunk egy parlamenti pártot..."

Ez pontosan az, amit a Jobbik már egyszer ténylegesen megkísérelt (MSZP betiltatása), de a bölcs Fideszes testvérek leintették őket, hisz még nincs itt annak az ideje. De csak nyugodtan szépelegj tovább, és ha valaki feltűzött szuronnyal rohan feléd csak a kis fehér glasszékesztyűdben védekezz, mert az "úgy elegáns".

Dolgozónép 2012.03.13. 14:34:25

@Stabilo: Persze, hogy tud, ha megfelelő képzést kap. Segédmunkásokra a mai világban semmi szükség nincs sehol. Ez a probléma nagyon messzire nyúlik vissza: a kilencvenes évek elejére, amikor a magyarok mérhetetlen önzésüktől vezérelve le se sz..ták őket, kirugdosták a munkahelyeikről, és dühöngtek, hogy segélyt kapnak ahelyett, hogy továbbképezték volna őket.

Anti Anyag (törölt) 2012.03.13. 14:35:37

Mi lenne ha a cigányokat táborokba zárnák?

Ki mondott ilyet Gabi. Mielőtt a Jobbikot fikázod, talán kellene őket olvasni is.

Na nem mintha számítana, csak a rend kedvéért.

pástétom 2012.03.13. 14:35:40

@Trompf: Azok ott a teremben, akik Navracsicshoz kívántak szólni, nem ordibáltak és kereplőztek. Nézd vissza videón, aranyos.

Trackback 2012.03.13. 14:36:11

Vannak helyzetek, amikor az ember visszafojtja hányingerét, befogja az orrát, bemegy a szavazófülékébe, és a Jobbikra szavaz.

Ilyen helyzet lesz számomra 2014-ben is.

Sajnos.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.13. 14:37:13

@Dolgozónép: Rosszul látod.
Alapvetően a cigánybűnözés témaköréről beszélünk.
Ami számomra azt jelenti, hogy jelentősen nőtt a cigány elkövetők által véghezvitt megélhetési bűnesetek száma.

Ezt az ordító tényt baromság tagadni.
Amit a Miskolci cigányvajdától rendőr főkapitányokig mindenki tényként kezel, azt minek tagadni ?
Ezzel ártassz a legtöbbet az ügynek.

Márpedig csak a jobbik nem tagadja ezt a jelenséget. A létezését.
És épp ez okozza a problémát. Mert a Jobbik megoldásai nem orvosolják a problémát, hanem súlyosbítják, viszont a többiek nem is foglalkoznak vele. Nem vesznek róla tudomást.

Fel kéne ébredni, és észrevenni a valóságot. A cigányvajda és a rendőrfőkapitány nem a cigányoknak akar rosszat, mikor cigánybűnözésről beszél.

Anselmo 2012.03.13. 14:37:14

Most az a kép van előttem, ahogy a kriptában egy hulla próbál kimászni, és épp tolja ki a kezét-lábát a koporsófedél alól.

vkaresz6 2012.03.13. 14:38:41

Bármennyire is jobbik ellenes vagyok én se nem ignorálnám őket se nem nyomnám el. Sőt annak sem örülnék ha kiesnének a parlamentből. Bár a gondolkodásmódom közelebb van a liberálishoz el kell ismernem hogy egy kispártként a jobbiknak is megvan a maga funkciója. Folyamatosan napirenden tart olyan kérdéseket amiket a politikusok hagyományosan hajlamosak elkenni elfelejteni stb, valamint folyamatosan emlékeztetnek arra is hogy az én világnézetem sem tökéletes és bizonyos kérdéseknek vannak az én megközelítésemtől eltérő aspektusai is.

Szóval kell a jobbik csak ne legyen túl sok belőle.

czjanos 2012.03.13. 14:41:10

Talán más lett volna az optikája ennek a Tárcatükör sorozatnak, ha nem mindjárt a Jobbikkal kezdik és ha már vele kezdték, vele is folytatták.

Anti Anyag (törölt) 2012.03.13. 14:41:12

@Dolgozónép: Az gond, hogy még maguk a liberálisok sem tudják, milyen lehetőségeik voltak már 10 éve is a cigányoknak. Ahogy te sem.

Hova emeljék fel őket, ha már 15 éve ingyen van a cigánygyerekeknek az ebéd, az angol különórák, a kirándulások és e mellett ott a segély és rengeteg más dolog a rezsitámogatástól a krízis támogatásig.

Ezen a területen dolgozom, meglepődnél te ma is, milyen lehetőségeik vannak már igen régóta.

Tudtad te, pld. azt, hogy egész pici vidéki iskolában általános iskolákat tanítanak angolra? És azt, hogy a cigánygyerekeknek délutáni különóra is van?

Dolgozónép 2012.03.13. 14:41:26

Mindenkinek, aki a munkát szajkózza: úgy látszik, nem tetszettetek észrevenni hogy ma már senkinek, semmilyen munka nincs. Az orvosoknak még van, amíg a kormányok rá nem jönnek, hogy fölösleges az egészségügyet finanszírozni, mert csak nyugdíjfizetési kötelezettség származik belőle. A mérnököknek is van még valamennyi, amíg el tudják adni a divatos kütyüket meg az autókat. Ezenkívül meg a rokonoknak az állami helyeken (lásd Móricz Zsigmond). Másnak sehol, semmi. Értelmiségieknek se, hát még másoknak. Rabszolgaság vállalásával az életben maradás megoldható, más nem. Ez nem jött le idáig?

Anti Anyag (törölt) 2012.03.13. 14:43:43

@Trompf: A Jobbik annyira súlyosbította a problémát, hogy pld. Gyöngyöspata egy évek óta lepusztuló élhetetlen településből szinte hetek alatt élhetővé lett.

Pedig a liberálisok ma is mindent elkövetnek, hogy bebizonyítsák, a cigányokat ott szegregálják.

Dolgozónép 2012.03.13. 14:43:58

@Anti Anyag: Képzeld, tudtam. Cigánygyerekeket tanítottam a börtönben meg a javítóban elég hosszú ideig. Tudom, miről beszélek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.13. 14:45:05

@Anti Anyag: Amiről te beszélsz az legfeljebb közbiztonsági kérdés, nem megoldás.
Attól nagyon messze van.

Ha működik, ha nem.

Csigafattyú 2012.03.13. 14:45:43

Mulatságos, ahogyan a történelem szemétdombjára került SZDSZ egyik főgazembere eszet próbál osztani a társadalomnak, hogy mit csináljon. Gáborka, nem gondolod, hogy ehhez valami támogatottság is kellene? Két éve a választók mintha azt mondták volna nektek, hogy menjetek a p...ba! A Jobbiknak meg azt, hogy igen, háromszor annyit kérünk belőletek, mint Fodorékból valaha is. Te maximum visszabeszélhetsz a tévének, meg írogathatsz hülyeségeket az internetre. Már amíg rólad is ki nem derül valami disznóság, amiért mész a Hagyó meg a többi mellé.

Roppant kíváncsi vagyok, hogy kicenzúrázod-e ezt a hozzászólást, már csak a szólásszabadság érdekében. Ha azt mondod, a magamfajtákat nem szabad karanténba zárni, akkor lássuk, komolyan gondolod-e. Hogy még nehezebb legyen a dolgod, ideírom azt is, hogy nem volt holokauszt. Na, tessék, lecke feladva.

873ujr3rk 2012.03.13. 14:46:02

szinte tisztellek, de aztan eljutok ide:

" de ki kell mondani: a szélsőjobb szellem kiengedése a palackból nagyrészt a Fidesz felelőssége."

es en kerek elnezest.

ez kamu. vonaekat feri es baratai turboztak fel a teljesen kontraproduktiv fasisztahiszteriaval es demokraciavedelemmel.

vega2 2012.03.13. 14:46:17

Nem értem mi a baj. A FIDESZ csak megvalósítja a választási programját. Vagyis .........ööööö, mi is az?

contractor 2012.03.13. 14:47:00

Inkább beszéljünk arról mikor lesz kész a gyöngyösi nyugati elkerülö út Gabika. Mert, hogy ezzel a dumával 4-szer biztos bejutottál a parlamentbe. Az út meg sehol. Na ezért is jön a Jobbik fel.

Csigafattyú 2012.03.13. 14:47:30

@Dolgozónép: Melyik börtönben és melyik javítóban? Ha le tudod írni, hogy néz ki a hely, akár el is hiszem neked.

Diocles 2012.03.13. 14:47:30

Tisztelt Fodor Gábor!

Nem a konkrét témához szólnék hozzá, hanem örülök annak, h vissza kíván térni a közéletbe, remélem, ez a blog is ennek a jele.

Sosem (pontosabban 2004-től nem, mert addig SZDSZ-es voltam) kedveltem az SZDSZ-t, de az LMP-s kalandorokat és demagógokat látva visszasírom Önöket, Önt is, de Kuncze Gábort is.

Sok sikert Önnek, mert nem Önök voltak a legrosszabbak!

MCock 2012.03.13. 14:47:43

A hozzászólások 90 %-án látszik, hogy itt sajnos a Fidesz meg a Jobbik tematizálja a közbeszédet a primitív szövegeivel.

A kedves hozzászólók meg visszaböfögik, hogy elmúlthúszév meg cigánybűnözés meg ingyenélők stb.

A Fidesz is, meg a Jobbik nem tesz mást, csupán az agresszív emberi indulatokra játszik rá, amikor ellenség képét festi, forradalomról beszél, stb.

Fodor Gábornak igaza van, választ kell felmutatni a Jobbikra.

Cang 2012.03.13. 14:48:21

"A vita ugyanis a régi: kirekesszük-e a Jobbikot a közbeszédből, ha igen, hogyan, ha nem, mégis milyen más út áll előttünk?"

Fodor Gábor vajon kikre gondolt, mint Nagy Kirekesztőkre ?

Csigafattyú 2012.03.13. 14:48:41

@Trompf: Fun fact: az általad említett miskolci fővajda jelenleg a Nagy Ignác utcai bentlakásos intézményben tölti idejét, egy 70 milliós adócsalás miatt. :)

Csigafattyú 2012.03.13. 14:49:28

@Diocles: Wáááóó! Egy SZDSZ-es? Gyorsan üveglap alá veled, és múzeumba!

Kivlov 2012.03.13. 14:49:58

@MCock:
Úgy látom, te meg jelentkezel finanszírozói oldalról a kisebbségi probléma kapcsán. Helyes. Sok ilyen önzetlen "magyar" kellene még...

Anti Anyag (törölt) 2012.03.13. 14:50:47

@Stabilo: Nem kellene hinned Fodornak, a Jobbik nem koncentrációs táborokról beszélt.

A tábor kizárólag a bűnöző cigányok (és nem cigányok) kapcsán került elő, ez egy könnyített, de munkán alapuló végrehajtási intézet, Görögországban ilyenekben tartanak mindenkit, aki nem ölt. Egész nap dolgozni kell, de kimehetsz minden hétvégén, fizetést kapsz és ahány napot (jól) dolgozol, annyi nappal csökken a büntetés. Görögországban az ilyen táboroknak kb. mellig ér a kerítés és nincsen külső őrség sem.
Ha görög narancsot eszel, ezek szedték le.

Ezek előnye az is, hogy az elítélt nem veszti el külső kapcsolatait, tehát liberálisabb mint a jelenlegi sitt.

Persze Fodor konc.tábort vizionál.

Csigafattyú 2012.03.13. 14:51:03

@Dolgozónép: Rendben. Akkor már csak azt magyarázd meg, miért szinte csak cigányokkal vannak tele a börtönök. Momentán nekem sincs munkám, mégsem kezdek rabolni és gyilkolni. És ugyanígy a fajtársaim (fehérek) többsége sem. Ugye neked nem kell elmondanom, hogy még kínaiból is több van sitten Magyarországon, mint magyarból?

Tapmancs 2012.03.13. 14:52:06

@MCock: Véletlenül sem a Jobbik által felvázolt problémákra kell választ adni ugye, hanem magára a Jobbikra. Na ezért került oda az SZDSZ ahová való. Nem tanultok semmiből.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 14:53:12

Kedves Gábor,

A kilencvenes évek első felében, legelején, még voltam pár koncerten, ahol te is ott voltál, a Gödörben is, váltottunk is pár szót, de te már biztos nem emlékszel rá.
Akkor még hittem, hittem abban is, hogy a kommunisták ki lesznek söpörve, hogy új ország fog épülni. Az első dolgotok volt, hogy összeborultatok velük.
Nem hiszem el a Fidesznek, hogy most új országot fog építeni, bár sok minden változik, talán a legnagyobb mértékben a rendszerváltozásnak nevezett hazugság óta.
De hiszek a Jobbiknak. Hiszem, hogy ők lesznek a megoldás. Hiszem, hogy ők nem köpik le azt ami magyar, ami a szívemnek kedves. Bár nem cigányoznak, és se nem rasszisták, (hiába próbálják őket ebbe az irányba tolni), bár ez sem érdekelne, bár kedvesem zsidó származású is, bár ő ezt egyáltalán nem tartja, nem foglalkozik vele.
A lényeg, hogy végre söpörjék már ki ezt a sok szemetet ebből az országból.
Hozzák nyilvánosságra az ügynöklistákat, a tartótiszteket, vizsgálják felül a teljes privatizációt, tiltsák ki a kommunistákat és a kölkeiket is a közéletből.
Kezdődjék el végre az elszámoltatás!!!!!!!!!!!!!

Muad\\\'Dib 2012.03.13. 14:55:28

@MCock:
Tudod a kedves hozzászólók nagy részének a rokonai, barátai, már találkoztak a cigányok agresszív viselkedésével. És őket nem az érdekli, hogy miért lettek ilyenek, hanem, hogy védje meg őket valaki tőlük. Márpedig, ha erre képtelen a az a csürhe, amelyik az országot az elmúlt 20 évben irányította, akkor majd keresgélnek más irányba.
Pont az teszi egyre radikálisabbá az embereket, hogy egyik párt sem foglalkozik velük. A maszop-szadesz páros a nyugat szervilis seggnyalójaként magasról tett rá, hogy vidéken lassan életveszélyes létezni, a fityesz meg elvan a maga kis képzelt szabadságharcával (ami valójában egy vicces kis színdarab), miközben semmi nem változik az országban, legfeljebb negatív irányba.
Ezek után, ha valaki azt mondja az embereknek, hogy majd én elintézem a dolgot vasszigorral, mellé fognak állni...

Dolgozónép 2012.03.13. 14:56:56

@Csigafattyú: Az, hogy több kínai van sitten, mint magyar, hülyeség. A kínai rendkívül szorgalmas nép, maffiája ugyan van neki, mint minden népnek, de a többi dolgozik, mint a gép. Senki sem tagadja, hogy arányaiban jóval több cigány van börtönben, a következő okok miatt: 1. kulturális elmaradottság (otthon sem nevelést, sem erkölcsi normákat nem kapnak), 2. a primitív bűncselekményekért mindenkit lecsuknak, a rafinált bűnözők viszont sokszor megússzák a sokmillióba kerülő ügyvédeik és a kapcsolataik révén.

Attack01 2012.03.13. 14:59:17

Tisztelt Fodor Gábor!

èn is azok között voltam, akik lelkesen 2 lábbal tiltakoztak a kezdjünk diskurzust a Jobbikkal kezdeményezés ellen.
Az Ön irása után is kitartok véleményem mellett. S nem azért, mert nem lehet megérteni a Jobbikot követö magyar fiatalságot. Dehogynem: meg lehet. A történelem folyamatában MINDENKIT meg lehet és meg is kell érteni, bármilyen "szörnyüséget" is követtek el, bármerre is tartsanak jelenleg. Mégis, utazzunk vissza az idöben, mondjuk 1936-ba. Ès kezdjen el tárgyalni Ön a magyar nyilasokkal, vagy a német nemzetszocialistákkal! Sok sikert kivánok ehhez Önnek, és Török Gábor Urnak is!
Tm

Tapmancs 2012.03.13. 14:59:59

Például mi a baj azokkal a bentlakásos iskolákkal amiket a Jobbik javasol azon cigánygyerekek taníttatására akiknek otthon nicsenek meg a tanuláshoz szükséges körülményeik semmilyen téren? Pl se villany, sem kaja, sem pedig számonkérő szülők, akik fontosnak tanulnák a gyerekeik taníttatását. Mert ez egy jó javaslat, és tényleg érdemben segítene a felzárkózásban.

Tapmancs 2012.03.13. 15:01:08

@Tapmancs: *fontosnak tartanák a gyerekeik taníttatását.

AlbaZen 2012.03.13. 15:01:52

Az objektivitás hiánya elszomorító a témával kapcsolatban. Ez meggátol bennünket abban, hogy a dolgokat a maga valójában lássuk.

Ha a médiában meg kell mutatni a Jobbikot, vagy az általa vezetett településeket hogy mi történt, az emberek hogyan élnek, mi lett jobb, rosszabb, azt vesszük észre, hogy az emberek képtelenek a Jobbikkal szemben objektív képet festeni.

Csak az index szerű mindenki fél, retteg, szegény, és a Barikád szerű mindenki boldog, dolgozik, gyarapodik hírek jelennek meg.

Nyilvánvalóan mindkét verzió torz, ferdítés. Amíg hagyjuk, hogy érzelmeink vezessenek a Jobbikkal kapcsolatban, addig az egész jelenség megmagyarázhatatlan lesz, és mint valami tiltott gyümölcs, egészen vonzóvá válik.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:02:10

Miért baj, az ha valaki radikális? Ha nem csalnak az emlékeim, a szadesz is radikálisnak hirdette magár 90-ben.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.03.13. 15:02:16

A Jobbik nem "megválaszolja" a nép valós problémáit, csak EMLEGETI őket.

Válasza neki sincs, de mivel meghallgat és bólogat és neked ad igazat, al akarod hinni nekik, hogy meg is tudnák oldani.

is 2012.03.13. 15:02:28

@Archdeviant: ezt már a Bibliában megválaszolják: az Isten szerint az Ördöggel van baj, az Ördög szerint Istennel. pusztán formállogikai alapon bármelyiknek lehet igaza, miért is vagyunk kirekesztők szegény Ördöggel szemben?

ehelyett elő kell venni egy mércét, és hozzámérni. nekünk ez a mérce a Felvilágosodás, és a Polgári Jogok. Minden ember egyenlő, senkit negatív előítélet nem érhet, senkit negatív jogszolgáltatás nem érhet, senkit előítéleten alapuló megkülönböztetés nem érhet. ez a mérce a Jobbiknál explicite megbukik.igen, sajnos a magyar politikai közállapotok szerint majdnem minden párt megbukik ezen a mércén, de a Jobbik mérföldekkel előbbre van, mert konkrét zsidózó fajsúlyos parlamenti képviselője van, mert konkrét előítéletes jelszavai vannak stb.

Csigafattyú 2012.03.13. 15:03:42

@Dolgozónép: Hát nem tudom, amikor a Venyige utcában jártam, kurva sok sárga mászkált mindenfelé, fehér embert alig láttam. Olyan brutális dolgokért voltak bent, amihez a móri mészárlás lófütty. Volt egy ürge, az például egy egész családot kiirtott valami tartozás miatt, a három gyerekkel együtt. Aztán nem itt ültették le, hanem kiadták Kínának, mert ott is keresték.

Amit a cigányok "kulturális" hátteréről írsz, igaz. Ezt a hátteret kéne felszámolni, de csak próbálj hozzákezdeni! "Jájáj, ezek a szemét náciak elveszik a dalainkat, a verseinket, a gazdag örökségünket!" A Jobbik javaslata éppen arról szólt, hogy a bűnöző családoknak ne legyen lehetőségük továbbadni a viselkedésmintákat a kölykeiknek. Fodor Gabika meg itt vinnyog "koncentrációs táborokról". Különben azok sem ártanának. Például újranyithatnánk Recsket azoknak, akik ide juttatták az országot. Vajon hogy állna Fodor vagy Magyar Bálint kezében a csákány?

is 2012.03.13. 15:03:51

@radikális=nemzeti: nem gond, ha magadra veszed annak erkölcsi súlyát, hogy emiatt a radikalizmus miatt öltek meg 6, teljesen ártatlan faluszéli cigányt, "igazságtétel" címén.

Rwindx 2012.03.13. 15:04:47

A poszt szép felemlegetése annak hogy részben miért is lett elküldve az szdsz a szemétdombra.
Hogy mit felejtettetek nem tudom (én 94-et biztosan nem), de hogy semmit sem tanultatok az biztos.

Wagem 2012.03.13. 15:05:09

Gábor..Akár mit írsz,akár mi a véleményed,hiteltelen vagy.Rengeteg embert megvezettetek,köztük engem is.A kommenteket elolvasom a blogodat nem.Reméljük soha többet nem leszel tényező a politikában.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:06:01

@is: a felvilágosodás eszméi megbuktak. Ezt jelzik Európában súlyosabbnál súlyosabb társadalmi és szociális problémák, főleg a bevándorlók terén.
Felül kell vizsgálni ezeket az eszméket, különben Európa, az európai kultúra, civilizáció elbukik. Afrikai-ázsiai nem tudom én, mi lesz helyette.
Paradigmákat kell váltani, s hozzányúlni olyan dolgokhoz is, amikhez eddig nem illet. A létünk a tét.

Dolgozónép 2012.03.13. 15:06:44

@AlbaZen: Semmi megmagyarázhatatlan nincsen benne: ahogyan tönkreteszik és megnyomorítják a népet úgy erősödik a szélsőjobb. Ez elemi érdeke az uralkodó osztálynak, mert a legelesettebbeket nevezik meg bűnösként, ahelyett, hogy őket akasztgatnák fel, akik megérdemlik. Különös aktualitással lásd Petőfi: "Akasszátok fel a királyokat!".
A koldusokat persze sokkal könnyebb elkapni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.13. 15:06:56

@Attack01:
Azért az érdelne mihez kezdtél volna a nácikkal 1936-ban ?
Dunába lőtted volna őket ?

Agent Cooper 2012.03.13. 15:07:13

Nem tudok egyetérteni.

Mindenkivel toleránsaknak kell lennünk, KIVÉTEL az intoleránsakkal. Akik demokráciaellenesek, azokkal elhibázott lépés toleránsnak lenni. A bűnözőket sem kell szeretni.

Ha demokráciát a mindnekivel való tolencia mellett, és nem a zsarnokság ELLEN fogalmazzuk meg, akkor a közismert paradoxonhoz jutunk, ami alapján egy demokratikus választásan akár nyerhet egy antidemokratikus erő, aki ezután lebontja a demokráciát. Ezzel önmagát nyírná ki a demokrácia.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:07:14

@is: Ez teljesen hülyeség amit írsz, mert akkor kezdjünk el számolgatni, melyik eszme nevében hány embert öltek meg.
Meg írd oda azt is, hogy a cigányok hány védtelen, hány öreg magyar embert öltek meg!

Muad\\\'Dib 2012.03.13. 15:10:56

@is:
Először is leszögezném, hogy a Jobbik egy rossz vicc. Mindenféle valós ideológia nélküli szavazatgyűjtésre koncentráló párt. Azonban feltennék pár kérdést:
1)Vajon attól, hogy egy adott embercsoportot kritizál valaki, miért kell alapból úgy tekinteni, mintha alsóbb meg felsőbbrendű fajokban gondolkozna? (avagy vajon náci e a haaretz.com)
2)Érdekes, hogy a Benes dekrétumok esetében nem volt összeurópai felzúdulás, pedig a Jobbikkal ellentétben az valós, végrehajtott, és mostanában megerősített dolog.
3)Az előítélet természetes emberi reakció, amelynek a tapasztalatok az alapjai. Hiába próbálja a "liberális" (idézőjelben, mert amit manapság annak hívnak, nem sok köze van a liberalizmushoz) közgondolkodás kiirtani ezt a folyamatot, nem fog menni. Természetesen ezekre az érzésekre ügyes marketinggel rá lehet erősíteni, ahogy a Jobbik teszi, de, ha pl. a cigányok országunk mintapolgárai lennének, igen nehéz dolguk volna.

Csigafattyú 2012.03.13. 15:12:54

@Agent Cooper: Van egy álszent mondás: "aki nagyon magyarkodik, az nem nagyon magyar." Ezzel szokták lesöpörni a hazájukat szerető emberek érveit a Fodorhoz hasonlók. Csakhogy míg ez nem igaz, fordítva nagyon is: "aki nagyon demokráciázik, az nagyon nem demokrata." Nézd csak, kik papolnak folyton a szabadságról, egyenlőségről, testvériségről, és mit csinálnak közben! Hogy egy nagyon távoli példát hozzak: a "demokratikus" Egyesült Államok több földszerző háborút indított már a XIX. században is, mint az állítólag "militarista" Poroszország.

Muad\\\'Dib 2012.03.13. 15:13:00

@Agent Cooper:
Márpedig a demokrácia eddig valami melletti kiállást jelentett és nem valami ellen határozta meg magát. Az imperialista USA ámokfutás mutatja, mi történik, ha valóban valami ellen kezdjük meghatározni magunkat. A kudarc borítékolva van hosszú távon...

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:16:09

Demokrácia sosem létezett, főként Magyarországon nem. Négyéves diktatúrák rendszerében éltünk, amiből Fodor Gábor és egykori pártja is vastagon kivette a részét. a háttérben, pedig pénzügyi érdekcsoportok, cégek diktáltak, s taroltak minden választás után.
A látszat a négyévenkénti szavazás volt, hogy meglegyen benned az érzés, hogy beleszólhatsz a dolgokba.

Mária 2012.03.13. 15:16:11

Fodor Gábor blog?

Ommygod...

Czeizel elvtársnál hogy ityeg a fityeg, Fodor úr?

R.-né Kerrigan Sára 2012.03.13. 15:16:23

"Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák?"

öööö végig tudnék menni mondjuk a Kálvária utcán sötétedés után halálfélelem nélkül?

Yasashi Tanuki 2012.03.13. 15:18:20

@Dolgozónép: "amikor a magyarok mérhetetlen önzésüktől vezérelve le se sz..ták őket, kirugdosták a munkahelyeikről, és dühöngtek, hogy segélyt kapnak ahelyett, hogy továbbképezték volna őket. "

Annyira nem volt rég a '90-es évek, hogy ekkorát lehessen kamuzni. Nem a magyarok rugdosták ki a cigányokat, hanem az új, többnyire külföldi tulajdonos, aki privatizálta a gyárakat, egyszerűen azért mert kevésbé volt termelékeny és a megbízhatatlan munkaerő üzleti kockázatot jelentett. Ha Moldova könyeit olvassuk akkor kiderül, hogy a cigány munkaerő már a szocializmusban se tett sokat hozzá a népgazdasághoz.

Anselmo 2012.03.13. 15:22:43

Nem sikerült munkát találni a versenyszférában? Mi történt, dolgozni kellett volna?

Dolgozónép 2012.03.13. 15:22:43

@Yasashi Tanuki: Az lehet, hogy nem tettek hozzá sokat, de volt munkahelyük, fizetésük, és ennélfogva a bűnözési ráta is alacsonyabb volt. Nem igaz, hogy a multi rugdosta ki őket, hanem a magyar kisfőnökök. Ők is tudnának a gyártószalagon betanított munkát végezni. A magyarok erősebbek voltak, a megmaradó munkahelyeket maguknak tartották fenn. Ennyi.

látogató_ 2012.03.13. 15:22:58

@MCock:
"Fodor Gábornak igaza van, választ kell felmutatni a Jobbikra."
Ez körülbelül ugyanaz a formula, hogy magyar tudósok kutatják, hogyan lehet a szarból vajat csinálni. Odáig jutottak, hogy kenhető.
Fodor Gábor, politikusként, meg blogerként is pontosan idáig jutott minden fontos politikai kérdéssel kapcsolatban.
A Jobbik elsősorban nem a Fidesz hallgatólagos elfogadása miatt erősödött meg, hanem mert olyan kérdés(ek)re adott látszólag egyszerű válaszokat, amely(ek)re az MSZP-SZDSZ koalíciónak sem értelmes válaszai, sem felmutatható, hiteles intézkedései nem voltak. Az MSZP/SZDSZ koalíció, Fodor Gáborral egyetemben ezen felül történelmi felelősséggel tartozik a szociáldemokrata és a liberális eszme hosszútávú lejáratásáért. Én mint szoclib érzelmű, gondolkodású állampolgár minimálisan azt várnám például Fodor Gábortól, hogy kérjen bocsánatot azoktól a választóiktól, akiket cserbenhagytak. Azoktól a választóktól akik mostanára jogos félelemmel nézik a Jobbik megerősödését.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:26:21

Gábor, még egy dolog:
Az első két pontban azt írod, hogy szóba kell állni a jobbikkal, illetve vitatkozni kell a Jobbikkal.
Majd a harmadik pontban, hogy fel kell lépni ellenük, s amit ebben a pontban kifejtesz az szöges ellentétben áll az első két ponttal.
Ezt mégis, hogy gondolod? Vagy csak akartál írni valami nagyot? Egy kicsit ide is osztani, oda is osztani? Hajlékony gerinccel?
Azt nem is említem, aki a Jobbik ellen lép fel, az a nemzet egyre gyarapodó, egyre nagyobb része ellen lép fel. Gratulálok: szdsz re-loaded.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:29:08

@Dolgozónép:
Mind a bűnözési, mind a munkanélküliségi ráta magas volt a cigányoknál a szocializmus éveiben. Erre pont a liberális fn.hu hozott le egy tanulmányt.

BaSa · http://basa.blog.hu 2012.03.13. 15:35:54

Kedves Gábor!
Szerintem önnek igaza van abban, hogy az nem megoldás, ha egy Jobbikhoz hasonló pártról nem is veszünk tudomást.
Ennek az okát viszont én nem abban látom, hogy "úgysem működik, ha mások szóba állnak velük". Én azt gondolom, hogy 2 okból kell mindenképpen foglalkozni velük.
Az egyik ok, hogy több, mint 900 ezer ember véleményét nem volna demokratikus figyelmen kívül hagyni. (Ha sokkal kevesebben volnának, akkor sem lenne az.) A másik ok, amit már más hozzászólók is említettek: vannak bizonyos problémák, amelyekkel a többi párt vagy egyáltalán nem akart/mert foglalkozni, vagy nem nyújtottak rá hatékony megoldást. Tény, hogy a Jobbik megoldásai sokszor kifejezetten rossznak tűnnek, de aki az adott problémával kénytelen szembe nézni, annak az a fő, hogy a helyzet megoldódjon, számára a rossz megoldás is jobb, mint a semmilyen. Ezért én úgy gondolom, hogy ha a többi politikai erő szeretné visszaszorítani a szélsőjobbot, akkor nem elég azt mondani, hogy a megoldásaik nem jók, mindenképpen fel kell mutatni a saját megoldási javaslataikat is, amelyeket jobbnak, de ugyanakkor legalább ugyanolyan hatékonynak tartanak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.03.13. 15:36:39

Az Szdsz-t már a helyére tettük. Majd ha kell, a jobbikot is...

notib 2012.03.13. 15:37:09

Gabikám !

Azért vicces, amikor a demokráciára és a valódi liberalizmusra legveszélyesebb, legkártékonyabb, a liberalizmust szitokszóvá változtató egykori párt, egykori "megvilágosodott" vezetője ad tanácsokat a demokrácia megmentéséről....

Hát végül is, ha Lendvai Ildikó aggódhat a szabad sajtóért, meg a demokráciáét, akkor Te is, csak egy baj van vele, hiteltelen, ezt azért észre kellene venned, a Te időd lejárt, hála Istennek....

is 2012.03.13. 15:49:04

@radikális=nemzeti: jaj, ezt most olvasom. javaslom ne álljunk meg itten, mert nekem volna 1532-ből egy kis gondom, és annak az igazságtételére várnék még, ha lehet. Jurisics Miklós oldalági leszármazottja volnék, és bizony nagyon kisemmiztek minket több lépésben is, igazságtalan volt velünk a török, az osztrák, a muszka, a komcsik, a mindenki,

aztán ki lenne az a szemét? hogyan lehetne meghatározni valahogy úgy, hogy ne esen bele a 10 millió magyar 70%-a? mert nyilván az, akinek a családtagját akarod kirakni, ott vagy 6-8-10 emberrel kell számolnod. ha kiraksz 100 embert, azzal nyilván nem oldódik meg semmi. mennyi legyen kirakva? 10 ezer? hát az sem elég, 100 000? na, az se lenne elég, de legyen, egy olyat csinálhatnál, mint Rákosi, annyi is lenne az értelme, meg a hozadéka, meg körülbelül az az erkölcsi szint is lenne.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 15:51:33

@is: Nyugodj le, megoldjuk. Akinek nincs félnivalója, nem volt kommunista rabló, vagy a felmenője, annak nincs is oka aggodalomra.

empatikus pszichopata 2012.03.13. 15:52:15

Nagyon érdekesek ezek a kommentek - amelyek nagy része láthatóan fidesz-jobbikos (érzelmű?) körökből jön. Nekem csupán az a kérdésem, hány évtizedre (-századra, -ezredre) van még szüksége ennek az országnak, hogy a demokráciának legalább arra a fokára jusson, amelyre tőlünk 300 km-rel nyugatabbra, ahol ilyen jobbikos formációt nemhogy a parlamentbe, de még a közéletbe se engednek?
De rendben. a mi jobbikunk itt ül a parlamentünkben, nem először már, hisz volt már Gömbös Gyulánk (nem tanultunk belőle), tehát mit lehet vele kezdeni? Véleményem szerint "vele együtt" semmit. Azok a kutatások, amelyek azt mondják, a jobbik szavazótábora jelentős részét 35 éven aluliak teszik ki, ugyanazok a kutatások azt is hozzáteszik: olyasmi ez, mint az ifjúság mindenhol a világon megnyilvánuló lázadása. A hippik is "felnőttek", és virágos ruháikat öltönyre cserélték. Azt viszont látni kell, hogy bár a jobbik elhatárolódik ettől, fura önbizalmát, amellyel vona "testi és lelki elszámoltatást ígér" mindegy miért, azok a paramilitáris szervezetek (új magyar gárda, betyársereg) adják, amelyek afféle "hadseregként" állnak mögötte.
A jobbik nem csupán saját maga által vallottan "nem demokratikus", de szélsőséges erőszakra is hajlamos.
Hogyan lehetne hát tárgyalni velük?

eloi 2012.03.13. 15:52:31

@Stabilo: Ezt jól leírtad! Egyetértek! Az igazság mindig egyszerű, a hazugságot, a félrebeszélést kell bonyolítani, hogy ne látsszon ki a szóvirágok közül a lóláb.

CSENDES 2012.03.13. 15:54:33

Örülök, hogy Fodor Gábor egyre többször szólal meg és írogat is, mert szép csendesen, kulturáltan mondja meg, ami a szívét (és bizony néhányunk begyét is) nyomja. S egyben azt is örömmel konstatálom, hogy olvasói tábora (ez a reakciókból is kitűnik) exponenciálisan nő. (Most tegyük félre, hogy ki, miért olvassa, s reagál rá, akár gyűlölettel is, de nem megy el mellette elbagatellizálva azt.
Azoknak a kétkedőknek pedig, akik legyintenek Fodor Gábor felvetésére, hogy a Jobbik neveli az elitjét, megemlíteném, hogy bizonyos egyetemeken sajnos valóságban is képzik a Jobbik elitjét (No, nem a Corvinus a valós veszély). Nézzünk csak körül, ugyan melyik egyetem hallgatói járnak bakancsosan?(és itt nem a túrabakancsra célzok, a TEK megirigyelhetné a felszerelésüket ezeknek az egyetemistáknak.).
Ne dugjuk tehát fejünket a homokba, s ne tegyünk úgy, mint az a bizonyos három majom.
Vona Gábor maga is büszkén vallja, történelemszakos volt.

notib 2012.03.13. 15:55:49

@MCock: mutatott választ, Kuncze "megélhetési bűnözés" Gáborra talán emlékszel....

De mivel közeli példákra allergiás vagy, az 1989-es gengszterváltás előtti időkben létezett egy jogszabály (közveszélyes munkakerülés) melynek érintettje 95 %-a roma volt....

A sokcsaládos romák komplett lakásokat kaptak, mindennel fölszerelve, néhány hónap múlva lelakták, a parkettát eltüzelték, a szerelvényeket eladták, utána új kiutalásért jelentkeztek, többnyire nem is eredménytelenül...

De ezt nem csak nálunk, Csehszlovákiában, Romániában, Bulgáriában stb. ugyanígy csinálták...

Ezért is volt vicces, amikor a gengszterváltás után a roma vezetők arról beszéltek, hogy mennyire el volt nyomva a cigányság Kádárék alatt...

Az anyjuk hasában sem volt olyan jó helyük, és többet már nem is lesz....

De ugyanezt az életmódot folytatják Olaszországban, Franciaországban, Kanadában stb.

Miről is beszélünk ????

Miről is beszélünk...

foton öv 2012.03.13. 15:58:09

Az írással egyetértek, meg kell győzni az embereket!
Az utolsó bekezdés összes "Mi történne, ha...val kezdődő kérdésére vonatkozó válaszokat kellene kifejteni valakinek a mi (nem jobbik) oldalunk szemszögéből is. Ezekre a kérdésekre eddig sajnos csak a jobbik adott (nekem nem szimpatikus) válaszokat. Sőt, sajnos egyedül ők hangoztatják, hogy ezeket a "problémás" társadalmi helyzeteket meg kell beszélni. Nem lehet megúszni!!
2014-ben ha a fidesz és a jobbik fog koalíciót kötni, akkor finita la commedia....
14-ben ha

kvadrillio 2012.03.13. 16:01:46

"Andrew Dean hangsúlyozta: a kiszámíthatóságot és a hitelességet erősíti intézkedések szükségesek. Az OECD jelentésében több ajánlást is megfogalmazott. Andrew Dean sorolta: meg kellene fontolni a nyugdíjak megadóztatását, és a korai nyugdíjazás formáit meg kell szüntetni, szintén javasolják az adójóváírás visszaállítását, az alacsony jövedelműeknél az adómentesség bevezetését, de kiemelt kérdésnek tekintik például az önkéntes nyugdíjpénztári ágazat megerősítését is, és meg kellene fontolni a regionálisan differenciált minimálbér bevezetését, a legfontosabb azonban a válságadók kivezetése.
"

...HMMMM.... a világ népessége pedig mielőbb szeretné, ha az ilyen vízfejek megszünnének, mert rendkívül kártékonyak az emberek jövője szempontjából és túl sokba kerül a finanszírozásuk ! :)

eloi 2012.03.13. 16:02:33

@empatikus pszichopata: És hol is provokált eddig a Jobbik erőszakot, verekedést, rendbontást??? Ha már állítjuk, hogy milyen erőszakosak...
Ja, hogy a tanyán Mari nénit úgy lecsapják, mint a taxiórát az igazi rendbontók, igazi erőszakosak??!!! De egy csapat felnőtt férfitól (polgárőrség, gárda, mindegy hogy hívjuk) meg azért mégiscsak tartanak?! És ha vannak, akkor Mari néni meg Józsi bácsi is nem halálfélelemmel mennek aludni?!
Arról nem a Jobbik tehet, hogy a hivatalos karhatalomtól még simán kirabolják az egyedül élőket, beköltöznek a hétvégi házakba, gyakran fel is gyújtják őket, már alig termelnek vidéken a telken, a háztájiban valamit, mert minek, ha ellopják, dézsmálják, kockázat nélkül???!!!
Ahogy Stabilo is írta: a politikai elit - amely magát oly demokratikusnak, szélsőségtől mentesnek tartja - felelőssége, hogy ha az embereknek félniük kell, és akkor ne legyen álcsodálkozás, ha harapós kutyát (mondjuk Jobbik, Gárda) akarnak!

gomorra 2012.03.13. 16:02:37

Kedves Gábor!

Én nem nagyon írnék ilyet, hogy a Jobbik térnyerése a FIDESZ felelőssége leginkább. Sajnos nem, kellett hozzá az a nagyon gyenge kormányzati szereplés is, amit az MSZP-vel együtt megvalósítottatok. Kellett hozzá az a társadalmi mélyrepülés, amire sajnos a FIDESZ még rátesz egy lapáttal vagy tán többel is. Tudod, ha okosabbak vagytok, ha jobban ismertétek volna a társadalmat , a gazdaságot, ha hajlandók lettetek volna dolgozni is kormányon, ha van bennetek tekintélyre való hajlam ugyanúgy, ahogy alázat is a küldetés iránt, amit egy kormányzatnak bírnia kell - egész máshogy alakult volna. De nem, ti semmit tettetek, ám azt nagy dérrel-dúrral olykor, az ország egyre szegényebb lett ennek következtében s most itt állunk. Haj-haj. Késő bánat, de arra még nem, hogy visszavonuljatok a legnagyobb magányba, s arra kérnélek, hogy Gy. F-et is vigyétek magatokkal, ne próbáljon a leszereplése után országmegmentő lenni, mert scak még nagyobb lesz a zavarodottság. S tudod a legnagyobb kár talán azért, mert amúgy lenne nektek fejben valami - csak nem jól használtátok.
Kár.

fodorgabor 2012.03.13. 16:05:07

@látogató_: Az MSZP-SZDSZ koalíció fennállása alatt számos hibát elkövetett, pont ezeket is boncolgatom az előző két bejegyzésemben.

fodorgabor 2012.03.13. 16:06:09

@Attack01: Én nem tárgyalásról írok, természetesen nincs miről tárgyalni velük. Amellett érvelek, hogy nem elég és nem működik a karantén, másként kell felvennünk a kesztyűt a Jobbikkal. Szembesítenünk kell a közvéleményt azzal, hogy mit jelentenének a Jobbik elképzelése.

CSENDES 2012.03.13. 16:07:32

@Mária: Mi a bajod, de tényleg. Ma mindenkivel összebalhézol, eddig nem ilyennek ismertelek meg a blogodon keresztül. De:
A mai "aktivitásod" kiveri a biztosítékot nálam is, aki elég béketűrő vagyok.
Mit akarsz Czeizellel? Mire célozgatsz a genetika professzorának emlegetésével? Tudod mit? Ne válaszolj, úgysem olvasom el.

látogató_ 2012.03.13. 16:08:20

@empatikus pszichopata:
Mire gondolsz? Az osztrák BZŐ-ra? A francia Nemzeti Frontra, a holland Szabadság Pártra? Ezek mind parlamenti pártok. Nem "beengedték" őket, hanem elég szavazatot kaptak ahhoz, hogy bejussanak. Mint ahogy anno az NSDAP 1933-ban. Teccik, nem teccik ez a demokrácia....

Démonmac1 2012.03.13. 16:09:08

Továbbra is az a baj, hogy a többségi társadalom által elnyomás van.
#1 Kötelező oktatási rendszer, ahol minden hasznos dolgot megtanítanak nekik, hogy kell háztartást vezetni, hogy kell mezőgazdászkodni, vagy állatokat nevelni. Állampolgári ismeretek (nem az Orbán kisasztalos féle idiótaság)
#2 Munkahelyek megteremtése, normális fizetésért.
#3 A társadalmi előítéletesség levetkőzése
Mindez nem máról holnapra valósul meg, hanem hosszú időbe telik.

Magyarországon (de szerintem bárhol másutt is) alapból rossz cigánynak születni, kis gyerekként még semmit se tettél, de máris megaláznak, a legkülönfélébb módokon. Pedig tudatos munkával, meg lehetne oldani a beilleszkedésüket. És jó lesz ha M.o baromi gyorsan észbekap, mert hipp, hopp tőbben lesznek. aztán csak egyszer fogjanak össze...

Az egyik nagyon súlyos probléma a viselkedés, de könyörgöm.. ha nincs munkája, miből éljen meg?
ha megfelelő életszínvonal van akkor a bűnözés is csökken- A jobbikosoknak ajánlom, próbáljanak egyszer a másik bőrébe bújni, amikor azért nem tud kivenni egy albérletet,(vagy munkahelyet) mert nem "fehér", holott egyébként a telefontban mindennek megfelene.

bigthereal 2012.03.13. 16:09:17

ez az a fodor gábor, aki az elte egyik irodájának ajtaján adjunktusként tüntette fel magát, közben még tanársegéd sem volt?

vagy az valaki más?

empatikus pszichopata 2012.03.13. 16:13:20

@eloi: Pontosan ezért gondolom, hogy nincs tárgyalási alap. Ha az a gondolkodás uralkodik el, hogy - itt például - a "cigánybűnözés" ellen a legkülönfélébb paramilitáris szervezetek masírozása a megoldás, miről beszéljünk? Ki gondolhatja, hogy egy 800 ezer fős - és létszámában annak ellenére, hogy az átlagéletkoruk jóval alacsonyabb, folyamatosan növekvő kisebbségről beszélünk, azt majd gárdavonulgatásokkal, vagy újabban, "sétálgatásokkal" meg lehet rendszabályozni? Ez minimum polgárháborúhoz vezet. Vona és körei semmi másban nem gondolkodnak. És akkor még az antiszemitizmusról nem is beszéltünk.

CSENDES 2012.03.13. 16:14:13

@bigthereal: Hú, mekkorát mondtál, s mekkorát ütött!!!

magyar ember teli szájjal 2012.03.13. 16:17:56

Szerintem te húzzál Dél-Amerikába. Épp elég kárt csináltatok már eddig is.

Örzse néni 2012.03.13. 16:18:44

"Mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik szeretné? Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák?"

Fellendülne a gazdaság, béke és nyugalom volna. Nem rettegve járkálnának az emberek a cigánylakta településeken és újra lenne értelme termelni és építkezni, mert nem más aratná le a munkánk gyümölcsét.
Nem bonyolult, még ti is megértitek talán.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 16:19:17

@fodorgabor:
"Szembesítenünk kell a közvéleményt azzal, hogy mit jelentenének a Jobbik elképzelése. "

Ez kontra-produktív lesz, mivel hamis alapokról csak hamis következtetéseket tudtok levonni. a közvélemény meg nem hülye, nem lehet hülyíteni. Gyermekem osztályában a Barikád hetilap, kézről-kézre megy.
Mit csinálnátok, betiltanátok? A liberalizmus szellemében?
Mi a hiba a Jobbik elképzeléseinek gyakorlati megvalósulásában pl. Gyöngyöspatán vagy Tiszavasváriban? A rend, a nyugalom?
Nem zárják a cigányokat táborba egyik településen sem, nem lángolnak ku-klux-klanos keresztek.
Sőt, amelyik cigányember elfogadja a társdalom, az együttélés alapvető normáit, azt befogadják, munkával segítik. Mi ebben a rossz?

Tapmancs 2012.03.13. 16:20:20

@empatikus pszichopata: "Vona és körei semmi másban nem gondolkodnak."

Olvastad-e például a Jobbik választási programját? Gyanítom nem, mert Cohn-Bendit-i tájékozatlansággal írod amit írsz. Az egyetlen valamire való romaprogramot ők vonultatták fel, és nem koncentrációs táborok létrehozása valamint a cigányság kiirtása volt benne.

Napkutya 2012.03.13. 16:20:22

Leegyszerűsíteném.

Ellenzék? Ma, van egy rakás magyar posztszocialista párt, ex párttagokkal, vagy B kategóriás, majdnem káderekkel, akik mára még abban sem értenek egyet, hogy melyikük, melyik embere, MIKORRA időzítve elég ismert (tökös, megbízható, feddhetetlen) ahhoz, hogy akár megkarcolja a felszínt.

Ez van.

Kétséges lenne? Azt mindenképp lássuk be, ellenzéki oldalon ma még ebben sincs egyetértést, -és ez kb. igazolja is a fenti állítást..

A populista, liberális szarakodással, beénekeltétek ezt a sajtot a FIDESZ szájába, -és Orbán igen jól látja, hogy ennél többre nem is képes a mai ellenzék.

Amitől fél, azt kétségtelenül írtja.
Ez ma, kizárólag a Gyurcsányi kommunikáció.

Miért fél tőle? Mert működik. Pont úgy, ahogy az övé.

A választónak, ma már ez sem más, mint csak geil kommunikációs szarakodás, az ő pénzéből.

Tudja, -bármi is lesz- a végén úgy is előkerül majd egy húsz éve a parlamentben rohadó politikai végrehajtó és érdekszférája, aki majd PÉNZT keres a változásokon.

Minél régebb óta támogatja a frissen előásott politikai hullát, annál többet.

MIRŐL beszélünk?

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:20:24

Kedves Gabor!

1. messzemenoen liberalis vagyok.
2. a liberalizmus nem szinonimaja a hulyenek: rohadtul nem kell nekije el- es megturnie az ordas eszmeket, hanem arkot koll rohogni az kore, aki kirekezstessel vadolja a liberalis oldalt, mert urambocsa' nem ul le beszelgetni a csizmatalpi kutyaszarral egy asztalhoz.
3. ebben a kishazaban keves a liberalis. Keves volt, es megkevesebb lesz. Pesten sincs eleg.
4. Amikor tehettetek volna, nem tettetek.
5. amikor peldat mutathattatok volna, nem mutattatok.
6. amikor meg kellett volna vedeni azokat, akik most mennek a levesbe, nem vedtetek meg oket.
7. libaraliskent mondom Neked:
szegyeljetek magatokat. azt a kis, szerencsetlen, minimalis eselyt is eljatszottatok, hogy elheto hazam legyen.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.03.13. 16:24:16

Egyetlen egyenes, korrekt és valódi problémákat feltáró és megoldani vágyó párt van csak Magyarországon és ez a Jobbik.

Sajnos, igen sajnos csak egyetlen őszinte párt van.

ladislaus 2012.03.13. 16:24:30

@Örzse néni: szerinted megértik? dehogy... a kérdésre válaszolva: szerintem az maga lenne a paradicsom :)

eloi 2012.03.13. 16:28:05

@empatikus pszichopata: Az igazi "nem megoldás" az, ha embereknek egymástól félniük kell. Márpedig - vidéken főleg - az emberek félnek a cigányoktól. Mert nem kitaláció, hogy erősen bűnöznek és az áldozatok többnyire a nem cigányok (gyakran idősek, gyerekek).
Ez reakciót vált ki, ami a félelem. A félelem pedig rossz tanácsadó! Az ember félelmében szívesen vesz segítséget attól, akiben látja a hozzá való erőt, szándékot. Ha az egy Don Corleone, akkor tőle, ha egy radikális párt/gárda, akkor tőle.
Ezért nem az emberek a hibásak! Hanem az a rendszer, amely nem képes szavatolni a biztonságukat! Miközben önmaga pedig teljesen nyilvánvalóan velejéig korrupt, és lopja a közös pénzünket. Akkor miért is fordulnának hozzájuk? Eddig sem adtak megoldást, ezután mi rá a garancia? Semmi. A "cigány kérdés" 60-70 éve "kérdés". Válasz nélkül. Miközben milliárdokat tapsolt el rá a pol. elit a közös kasszánkból.
És ez csak egy szelet a probléma-tortából. :-(

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.03.13. 16:28:56

@fodorgabor: Ha nem tetszik a közrendvédelmi telepek ötlete, akkor nem láttál még valódi ordas, vad cigányt, akit a szülei kiskorától a magyarok kifosztására, meglopására és leköpésére neveltek.
Tudod mit? Járj elöl jó példával és költözz közéjük. Ha túléled beszélgetünk majd, de ne a "hegyről" dumálj, ez hiteltelen!

empatikus pszichopata 2012.03.13. 16:28:56

@látogató_: BZO Jörg Haider: "Ausztria biztonsága érdekében elektronikus lábbilincset kellene tenni minden menedékkérőre. Az idegenellenességéről ismert Haider korábban már olyan javaslatot is tett, hogy tiltsák be a fejkendő viselését a muzulmán nőknek."
Francia Nemzeti Front: "Marine Le Pen szerint "Franciaország és más nemzetek érdekében is" szükséges véget vetni a kettős állampolgárság intézményének, és megkérni valamennyi kettős állampolgárságú franciát, hogy válasszon "Franciaország vagy egy másik ország között".
Holland Szabadság Párt: ""Baja van a közép- és kelet-európaiakkal? Elvesztette a munkáját egy lengyel, bolgár, román vagy más közép- és kelet-európai miatt? Mi szívesen meghallgatjuk" - ezzel az üzenettel fogadja a látogatókat a Meldpunt Midden en Oost Europeanen (közép- és kelet-európai forródrót) című honlap, amelyet a holland bevándorlásellenes Partij voor de Vrijheid (Szabadságpárt, PVV) indított."
Ezekben mi a közös Vonával? Szerinted?
Jahh, az NSDAP, el ne felejtsük: "A párt Adolf Hitler vezetésével jutott hatalomra 1933-ban, főleg a németek militarizmusára és az I. világháború utáni megaláztatások miatti revansvágyra apellálva. Az NSDAP hatalomra jutása után totális diktatúrát vezetett be, és megalapította a Harmadik Birodalmat. " - igen, ez már közelebb áll a Vona-féle vonalhoz. Igaz, Németországban többé még egy ilyen "szagú" pártot se engednének hatalomba, ne véletlenül ugyebár.

látogató_ 2012.03.13. 16:29:06

fodorgabor "Szembesítenünk kell a közvéleményt azzal, hogy mit jelentenének a Jobbik elképzelése." Pontosan kiket ért "közvélemény" alatt? És hogyan kívánja elérni őket? Ezzel a bloggal? Ha megnézi a kommenteket, az ittlévők pró, vagy kontra pontos elképzelésekkel rendelkeznek a Jobbik mibenlétéről, működéséről.
A már többször fölemlegetett "két pofonnal" kapcsolatban csak annyit, a német junker arisztokrácia szinte pontosan ugyanezt mondta anno Hitlerről.

orient 2012.03.13. 16:31:00

A Jobbiknak nagyon sok olyan ötlete és mondanivalója van ami miatt népszerű. Sajnos sok pontban nincs alternatívájuk. Az Mszp-Szdsz és a Fidesz is velejéig korrupt politizálást és országvezetést mutatott fel a kormányzása idején. Magyarországot mindig is átszőtte a nagyon erős és kiterjedt korrupció, mondjuk ki = lopás. Erre jön egy jobboldali párt aki ezt felszámolná. A Jobbik számára mintának tekintett Horthy rendszerében sikerült felszámolni a korrupciót. Ezek a pozitívumok és ez miatt sok értelmiségi harmincas, vagy húszas ember számára is megnyerőek. Olyanoknak is akik nem vallanak szélsőséges nézeteket. A Jobbik vitorlájából ki lehetne fogni a szelet nagyon egyszerűen , ha szimplán a politikusaink és kormányaink keményen fellépnének a korrupció és párt közeli cégek anyagi támogatása ellen..

És ezután a rossz dolgok: Lehet a Jobbiknak érdemben sikerülne felszámolni a korrupciót ahogyan általában szélsőjobbos pártok teszik, de ugyanakkor egy másik óriási problémát tennének a nyakunkba. Nem csak államcsődöt , de az unióval való szakítás tulajdonképpen a modern Magyarország végső hanyatlását, lemaradását, és összeomlását okozná. Nem is beszélve az őrült, iráni, meg hasonló nyugatellenes erőkkel való szövetkezéssel megspékelve. Katasztrofális eszmék, és fogalmam sincs hogyan fordulhat elő egy nemzeti párt programjában ilyen gondolat. Mikor Szt. Istvántól kezdve minden magyar aki az ország boldogulásához valamennyire hozzájárult mind a nyugat és európai értékeket tartotta mérvadónak és nem a keletit amihez nekünk magyaroknak semmi közünk. Hiába ázsiaiak az őseink 1000 éve itt élünk és ízig vérig európai nemzet vagyunk, a Jobbik ebben nagyon vakvágányon jár. Nem mellesleg a magyar nemzeti oldal a történelemben sosem volt kirekesztő, vagy szélsőséges más nemzetiségekkel szemben (ebből kivétel a 2. világháborús Horthy féle politika, bár nem hinném hogy Horthynak volt választása a német nyomás alatt, bár akkor is szörnyű ami történt a 2. VH alatt).

Fodor Úr pedig talán az egyik legjózanabb és legszimpatikusabb politikus aki eltűnt a magyar politikából...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:31:42

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: jah, es hogy ertsd, hol kurtatok el szerintem, csak egyet emlitek a sok nyilvanvalo hibaitok kozul:

Hogy lehetseges, hogy egy magat zommel ertelmiseginek aposztrofalo partot az uj mediafeluleteken (internet, blogszfera, webketto) porba alazzon tudatos epitkezessel az az annyira lenezett "kocsmaszagu" szeljobb???
Ezen kene gondolkodni. Meg kozben az animgifekrol, hozzaertesrol, es a husosfazek magneses fluxusarol, ami szemmellathatoan vonzza az idiotakat, akiket nem hajtottatok el anno.

blah 2012.03.13. 16:32:47

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: a politikai párt és az őszinteség együtt emlegetése oximoron

Trackback 2012.03.13. 16:34:49

@blah:
A "szocialista", a "liberális", a "demokrata" és a "nemzeti" előtag pedig fosztóképző.

empatikus pszichopata 2012.03.13. 16:35:14

@eloi: Nem is mondom, hogy nincs igazad, én se szeretnék cigányt a szomszédomba. És az is igaz, hogy itt nem találták meg a megfelelő megoldást, csak toldozták-foldozták a problémát, ami nagyon sokba került, pedig van megoldás. Igaz, sok pénz kell hozzá, és vagy 15 év, de a megoldás létezik.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:35:19

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: nikicica, lofaxot.
a leg demagogabb part ma magyarorszagon. Azt csiripeli a fuledbe, amit hallani akarsz. meg azt is mondja, hogy majd kurva jo lesz neked. Kozben meg nekik lesz jo: lasd a nagy ejropaellenes part EP kepviselo hisztinacskaja azert elegge jol elvan a nagyvilagban a kepviseloi zsetonbol...
Csak azt nem ertem, hogy mitol lett itt annyi gyengeelmeju, hogy egyetlen szavat is kepesek elhinni a zazriveceknek.

eloi 2012.03.13. 16:35:27

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: És hogy jön össze a liberalizmussal a gondolat- és szólásszabadság tiltására való őrült hajlam? Meg a választók egy elég jelentős tábora választásának semmibe vétele? Amely szintén szabad döntés eredménye, egy demokratikus választáson?!
Meg a felfokozott kirekesztési vágy? Ja, vagy liberálisnak lehet véleménye, kirekeszthet, más meg nem?
Hogy nem veszik észre saját magukban a gyűlölködésre való hajlamot? Ha az Önök által kipécézett és felmatricázott ("rasszista", "antiszemita", stb.) politikai ellenfeleket akarják eltiporni, az mennyivel jogosabb, erkölcsösebb, mint amikor ezt amazok teszik, vica-verza?

Néhay 2012.03.13. 16:35:47

@Kivlov:
"Nem a jobbikkal kellene foglalnizni, hanem azzal, hogy tűzzel-vassal MUNKÁRA, oktatásra kell kényszeríteni a kisebbséget"

No és - munkát tudunk/tudnak adni? Mert amíg nem, addig csak csicsás maszlag minden, amit ez ügyben összehordunk...

telkoe 2012.03.13. 16:36:54

Mielott a magyar tarsadalomnak akarjatok ujfent a megmondoembert jatszani, talan sajat magatokat kene szembesiteni azzal amit eltoltatok.

eloi 2012.03.13. 16:37:32

@radikális=nemzeti: Az ebben a rossz, hogy nem illik bele a liberálisok gyűlölködésüket alátámasztó és igazoló álvalóságképébe.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 16:38:50

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

Mégis, hogy képzeled ezt az elhajtást, te nagy "liberális"? Nem kéne egyből főbe lőni minket?

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:42:17

@orient: a jobbik es korrupcio... meg a nyerogepszakma... harom jobarat :)
a jobbik csak azert nem korrumpalodik olyan latvanyosan, mert nem hatalmi tenyezo.
kis hatalom - kis korrupcio.
ehhez kepest meg olyan abnormalis makro-okonomiai otleteik vannak, amitol igaz, jozsineni meg marisbacsi nem dobja fol a talpat (mert hooothulye hozza), de aki mar latott koltsegvetest, az veresre tapsikolja a terdet a rohogestol.

Néhay 2012.03.13. 16:42:36

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

A jobbik a "népszerűségét" annak köszönheti, hogy egyszerű válaszokat kínál, bonyolult kérdésekre.
Olyanokat, amilyeneket az egyszerű magyar emberek képesek felfogni, sőt még azonosulni is.
Olyan - "üsd-vágd nem apád!" típusúakat...
Nem old meg semmit, nem is fog soha, de erre gerjed a magyar!
Meg lehet élni belőle...ideig-óráig!

látogató_ 2012.03.13. 16:43:06

@empatikus pszichopata:
Csakhogy Hitler mielőtt bevezette a diktatúrát demokratikus úton jutott hatalomra. Két balfasz baloldali párt jóvoltából, (kommunisták + szocdemek) akik képtelenek voltak koalíciós megállapodásra jutni. Ennyit a politikai tisztánlátásról és a veszélyérzetről. Amúgy jó lenne, ha olvasnád a történelemkönyveket, mert Hitler hatalomra jutása után nem vezette be a totális diktatúrát, mivel nem volt abszolút többsége. Volt előtte néhány kanyar. Pl Reichstag felgyújtása stb.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:44:32

@eloi: a tarsadalom egeszseges onvedelmebol.
emlekeztetlek, hogy szellemi atyatok is demokratikus uton jutott hatalomra. hat nagyon nem kellett volna hagyni.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 16:44:42

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:
Nézd, az szdsz is kis párt lett a végére, mégis ők vitték a prímet a korrupcióban. a teljesség igénye nélkül. Strabag ügy, Gál György, Hunvald, pl.
Az MSZP-SZDSZ makroökonómiai ötletei pedig már kudarcot vallottak a gyakorlatban. Sajnos az ország látta a kárát.

eloi 2012.03.13. 16:44:43

@empatikus pszichopata: Persze, hogy lenne megoldás - és nem endlösung-jellegű - de csak a maszatolás megy. Ki vállalja fel végre, hogy nem csak tologatja, hanem meg is oldja? (Pl. már Lenin is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni! Még a cigánynak is! Mert különben hogyan lesznek értékelhető munkaerők? Ha meg semmilyen munkára nem jók, mert nem tanulnak, nem szocializálódnak, akkor azért miért mindig mások a hibásak? ...)

bőrmók 2012.03.13. 16:45:58

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: A Jobbik elővette a legolcsóbb, leghangosabban puffogtatható témát: a cigányságot. Egy súlyos probléma, amit nem fognak tudni megoldani büntetőjogi eszközökkel. De csak egy. Mit kínálnak még, elmondanád?

Szűcslaci 2012.03.13. 16:46:50

A kommunizmust már próbáltam - jó nagy szar. Aztán még vagy háromszor megszavazták - nem lett jobb. Most már akkor jöjjön az a fasizmus, hátha az jobb. Hihetetlen, hogy akik hatvan éven át főzték nekünk és etették velünk a szart, megpróbálnak óva inteni egy másik kakitól. Szopjátok le a halat, rohadék komcsik.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 16:48:54

@eloi: S a cigányoknak nincs meg a lehetőség tanulni? Nem tudja elküldeni iskolába a gyerekét? Fontosabba segílyért elcipelni, azt elverni a játékgépbe, cigire, italra, uzsorásnak, mert az adott cigire, italra, játékgépre.
Soha nem fognak tanulni. Főleg, ha azt látják, hogy a pénz nem munkából van, hanem a postás hozza, vagy le kell ütni érte pár fehéret, ki kell rabolni őket. Akkor a cigány gyerek is ezt a mintát fogja követni.
És ezt nem lehet megoldani jópofizással, meg emberi jogok emlegetésével, hanem csak erős büntetéssel, megelőzéssel, karhatalommal.
Utána jöhet a tanítás.

orient 2012.03.13. 16:49:17

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Igen valószínüleg ők sem lennének különbek, de ők még mondhatják hogy tiszták(lehet csak azért mert nem is tudták még magukat bemocskolni).

Magyarországon az a kormány aki korrupciót nyugati szintre vinné le(kb.. meg is oldaná az ország minden anyagi problémáját, államadósággal együtt..), az bebetonozhatná magát a hatalomba évtizedekre. De sajnos egyik párt sem tett erőfeszítéseket ebben az irányban.

Jobbik gazdasági programja pedig annyira elszigetelne minket, hogy észak-Korea, Fehéroroszország, Szíria szintjére esnénk pár hét alatt...és nagyon hosszú időre.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:49:53

@radikális=nemzeti: nem. martirokra nincs semmi szukseg. no meg nem jo omen beledurrantani a ketcsovuvel a pocegodorbe.
Szepen, kulturaltan el kell titeket lehetetleniteni, es amint az fentebb olvashato, ha odaszartok a nappali kozepere, akkor a nozikat bele koll csavarintani. nem nagyon, csak kicsit.

eloi 2012.03.13. 16:49:59

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Ezek szavak. Azért van Jobbik, mert van rá igény! És koránt sem az állítólagos antiszemitizmusukra, meg egyes csoportjainak más hülyeségeire, hanem arra, hogy valós problémákra valaki adjon már megnyugtató válaszokat! Hogy KEZELJÉK a problémákat. Hogy ne kelljen félni attól, hogy bemásznak a kertünkbe, vagy este hazafelé vernek agyon száz forintért.
A pol. elitnek nem boszorkányt kéne üldöznie!!! Hanem megoldani alapvető problémákat és azokból eredő konfliktusokat! És EZZEL kifogni a szelet a radikálisok vitorlájából! A Jobbikot okafogyottá kell tenni! Nem sápítpzni.

empatikus pszichopata 2012.03.13. 16:51:10

@látogató_: Kanyarok vagy nem kanyarok, a végeredményt a II. vh-val egyetemben láthatjuk. Nem mellesleg 1933 "demokráciája" is továbbfejlődött mára, nem igaz? Inkább tanulni kellene belőle, mintsem tapsolni neki majdnem 100 év után, vagy nem? A balfaszságról meg ennyit: "Hiába támogatták a komcsik ellenpólusa gyanánt Mussolinit, Hitlert vagy akár Gömböst. (Úgy, ahogy sok „mérsékelt”, társutas nyugati szalonbalos meg Sztálint.) A fasizmus, a nácizmus, a „nemzeti totalitarizmus” ugyanis nem a hagyomány visszaállítója. Hanem a nyugati modernitás sötét oldala. Amely, ha fennmarad, ugyancsak „modernizált” volna, ugyanúgy leszámolva a királyok, hercegek, grófok, püspökök világával, mint a bolsevikok. Fura ez, mert még a legsötétebb fasiszták, nácik, hungaristák is bárgyún idillikus, nyálas nosztalgiával gondolnak azokra a régi időkre, amiket pont az általuk istenített diktátorok akartak lerombolni. „Valami letűnt világot keresünk mindannyian a mai globalizált, arctalanított környezetünkben. Keressük a tündéreket, a szentté avatott királyainkat, győztes hadvezéreinket, a halállal dacoló vitézeinket, tündöklő kastélyainkat, rendíthetetlen várainkat, fehér falú házainkat, aranyló mezőinket, kristálytiszta forrásainkat, áttetsző, kék tengereinket és a szűz hó födte égig érő hegyeinket. Keressük a magasabbrendű célokért makacsul élő, majd meghaló uralkodóinkat és a vezetőihez hűséges és összetartó, öntudatos népünket. Régen elveszítettük, s elveszejtették velünk ezt a világot.” – idézet a Magyar Sziget DVD ajánlójából. (Torockai László: Vármegyés a véres úton. Hatvannégy Vármegye Alapítvány, 2006. 440.o.)"

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:51:38

@orient: a korrupcio nem a kormanybol ered.
a korrupcio az egesz tarsadalmat atitatja. itt semmi nem mukdoik, ha nincs megkenve. Evtizedek kellenek, ezt kinevelni az emberekbol...

Akosb1 2012.03.13. 16:54:09

Miert kell blog minden baromnak?

radikális=nemzeti 2012.03.13. 16:55:04

Még egy zárszó tőlem. Akik azt hiszik, hogy a Jobbik csak rasszizmusra és antiszemitizmusra épül, azok nagyot tévednek. Ez jó, mert akkor csak hamis válaszokat tudnak adni, s nem mennek semmire.
A Jobbik ennél jobban épít a nemzeti érzésre, amit a kommunisták és az őket jogfolytonosan követő liberálisok próbáltak kiölni ebből a népből.
Ez amire soha nem fogtok tudni választ adni!!!!
Leszarom, hogy a Jobbik antiszemita vagy sem, tőlem minden nap ölelgethetik a zsidókat vagy a cigányokat, amíg a nemzeti vonalat hozzák. Ez az ami hiányzott 1990 óta!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:55:15

@eloi: van ra igenym van ra igeny... ugyanmar.
fiatal fiugyermekek anuszanak birizgalasara is van igeny, megis ugy gondolom, hogy nem lenne jo az ilyen igenyeket kielegithetove tenni. Vagy szerinted minden legitim, amire van igeny?

GeoThrasher 2012.03.13. 16:56:09

A helyzetet előttem már többen megfejtették, ezért nem is írnám le mégegyszer.
Annyit viszont hozzátennék, mint 35 év alatti választó (26), hogy nagyon csúnyán elbaltázták a jövőnket az elmúlt 70 év politikai vezetői. Ebben ön is benne van, gábor (direkt kis betűvel...). És ennek önök is meg fogják inni a levét, meg persze a ránk szabadított tanulatlan, beilleszkedésre képtelen cigányság. Ezt a helyzetet el lehetett volna kerülni, felelősebb gondolkodással, bűnös kompromisszumok "nem-megkötésével" stb. A vonat száguld, nincs visszaút...

empatikus pszichopata 2012.03.13. 16:57:34

@eloi: Erre gondoltam, csak ellentétben a hagyományos jobbikos felfogással, nem a "megrendszabályozást" venném előre, mert az nem fog működni a jobbiknak se, kár is erről álmodozni, hanem érdekeltté kell tenni a cigányokat abban, hogy elküldjék a gyereküket iskolába. Erre van létező és eredményes "kísérlet" a világban. Magyarul: a cigányságot is lehetne erre "kondícionálni", mégpedig gyilkolászás nélkül.

orient 2012.03.13. 16:57:41

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Rendben , de ha ha maga rendszer fent így működik az átlag ember is ebben a morálban fog felnőni és viselkedni. Ezt fentről lehet már csak javítani, bár a mi emberek része is benne van vastagon. De az embereket csak komoly büntetésekkel lehetne átnevelni, ezt viszont csak akkor lehet ha az állam maga sem viselkedik korruptan.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 16:57:49

@radikális=nemzeti: mar a neved is hazugsag. a radikalis az nem egyenlo azzal hogy nemzeti. Innen kezdve mifele logikat varhatok toled?

Kakimaki0123456789 2012.03.13. 16:57:54

@radikális=nemzeti: Nem, nem kapnak olyan oktatast mint a nem-roma gyerekek. Lasd jogtalanul.blog.hu/2012/02/28/kimelet_nelkul_1

Es olyan oktatast pedig vegkepp nem kapnak ami az o igenyeikhez igazodna (amihez egyebkent joguk lenne) tehat olyan oktatast ami segit ledolgozni azt a hatranyt amivel eleve indulnak. Vannak olyan programok amiket kulfoldiek penzelnek es sikeresek, de ezeket sem karolja fel az allam, sot neha akadalyozza a mukodesuket. Ha akarod utananezek a konkret esetnek amikor hosszu honapokig visszatartottak az ilyen alapitvanynak szant kulfoldi tamogatast.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 17:00:07

@orient: en megforditanam. Amig az atlagember szamara a becsuletesseg lofaxot sem jelent, addig keptelen atlepni azon arnyekan, hogy ne a szivecsucskenek kedves lozungokat szajkozo paprikajancsira tegye az ixet, hanem arra, amelyik nem fog lopni. mert ugy van vele, az a kis lopasocska, ha a mi taborunkbol valo az a katona, akkor belefer....

2012.03.13. 17:01:19

azt hiszem hogy teljesen értelmetlen bármilyen párbeszéd a szélsőjobbal, és ha eljön az idő, hogy a választáson csak egy maffiapárt és egy nyilas párt között lehet választanom, akkor már nem lesz helyem ebben az országban

Friss A. (törölt) · http://egypercsincs.blog.hu/ 2012.03.13. 17:08:02

@empatikus pszichopata: " a demokráciának legalább arra a fokára jusson, amelyre tőlünk 300 km-rel nyugatabbra, ahol ilyen jobbikos formációt nemhogy a parlamentbe, de még a közéletbe se engednek?"
Jörg Haider neve mond valamit? Amúgy sógorék speciel ellég nácik a mai napig is.

empatikus pszichopata 2012.03.13. 17:10:02

@Friss A.: Jörg Haideren már túljutottunk fentebb.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.13. 17:10:33

@radikális=nemzeti:

Mármint havi 47ezerért áshatják napi 8 órában fölöslegesen a fagyban a határt, cserébe' a nekik télire félretett fát is ellopatja a polgármesternek megválasztott mélyféreg? Hja, az undorító jobbikos képmutatás és hazudozás felülmúlhatatlan talán, pedig akad versenyző jópár.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 17:11:14

@Kakimaki0123456789:
Ismerős be akarta iratni gyerekét óvodába, az anya ment volna vissza dolgozni. nem vették fel a gyerekét, azt mondta nekik az óvónő, mivel van házuk, fizetésük, kocsijuk, ezért nincsenek rászorulva az óvodára, kell a hely olyanoknak, akik segélyből élnek (értsd: cigányoknak)!
Én biztos hogy elküldtem volna a jóku... , szóval oda. Mi az, hogy nincs hely annak a gyerekének, aki az adót fizeti, akinek az adójából a segélyezett cigányokat és az óvoda fenntartását is fizetik??
Ilyen kifordított országot teremtett itt FG pártja által képviselt szellemiség!!!
Ennek kell véget vetni, s ha ezt a jobbik teszi meg, akkor jöjjön.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 17:13:01

@milyen szép a Vértes, ó: Nem, majd négy általánossal mérnöki állást fognak kapni havi 800ezer bruttóval. Ahogy azt a falvédők elképzelik.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.13. 17:14:24

@radikális=nemzeti:

Hányadik szónál vesztetted el a fonalat? Furcsa, nem is értem, miért van, hogy a legtöbb mélyszerencsétlen funkcionális analfabéta.

Kakimaki0123456789 2012.03.13. 17:15:21

@radikális=nemzeti: Ilyet rajtad kivul mondott itt valaki?

2012.03.13. 17:16:41

Izland megmondta a bankoknak, hogy nem fizet. Ment a hiszti pár hétig, majd lenyelték a békát. A görögök is kinyilvánították, ha a pénzüket akarják látni, köszönjenek el az adósság 85%-ától. Ott is rinyáltak, majd elfogadták. Ha egy kis ország és egy nagy állam meg tudta csinálni, mi is megtudjuk!

A felvetett kérdésekre válaszolva:
1.-2. A Jobbik maga a nép hangja, ez 2014-ben majd látszódni fog. Nem a Medián és Századvég felméréseit kell alapul venni, hanem elmenni a Tiszántúlra és körbekérdezősködni... elmenni bármelyik magyar -kivéve butapest- felsőoktatási intézménybe és kérdezősködni.
3. A Jobbikkal szembeni fellépés a néppel szembeni fellépés. Bizonyítottátok már a maszoppal, hogy hogy s mint megy ez...

Én azért törvénybe foglalnám, hogy budapesti ne szavazhasson az országot érintő dolgokról, mert a posztírónál is látszik az elemi sötétség, mely fekete lyukként tátong 9,9 millió ember között...

Kelemen Csaba 2012.03.13. 17:18:24

Hogy miért lett erős a Jobbik? Hát azért mert a "rendszerváltás"-tól napjainkig a politikailag korrekt közbeszéden kívül, kijátszották az ország anyagi és erkölcsi vagyonát a Demokratikus Pártok.
Nem az országot, a társadalmat kell szembesíteni a Jobbik esetleges győzelmének lehetőségeivel, mert azzal szembesülnek, azért nő a szavazó tábora. A "Demokratikus Erőknek" kéne szembenézniük a pusztításuk következményeivel, a csalódott emberekkel - és követniük Kertész Ákost.

s 2012.03.13. 17:19:14

Gábor, számodra egyetlen mentség létezhet. Tévedtek a történelem folyamán már nagyobbat is, mint itt most te. A Jobbik azért válik idővel majd tényezővé, mert mindenki más szarik itt mindenre, pedig megtehetné, hogy nem. Senki sem folytat felelős politizálást, ti sem azt csináltátok, a gyurcsány sem, az orbán sem. Pillanatnyi érdekeknek - a saját érdekeiteknek - rendelitek alá egy egész ország sorsát, és most nyávogtok, hogy hűha, mi lesz., ha jön a szélsőjobb. Mégis mit vártok? Azért jön, hogy titeket kicsináljon. Alkalmatlanok vagytok a vezetésre. Ebből nyilván nem következik, hogy a Jobbik viszont alkalmas. Ebből csak annyi következik, hogy akinek már tele van a töke a sorozatos átbaszással, - tehát kb. mindenkinek - annak a Jobbik egy lehetőség. Olyat játszik, amilyet már régen játszottunk, és nem biztos, hogy annyira rossz, mint amilyennek ti beállítjátok, mert nektek elsősorban az lehet kurvaszar, hogy nem vagytok a pénzosztó helyek közelében, és akkor minden nagyon szar hirtelen, meg neonáci is, igaz?
Ha nem csak a saját érdekeiteket néztétek volna majdnem két évtizeden keresztül, ma nem kellett volna ennyi hülyeséget összeírkálnod. A Jobbik a budilánc, ami annak a klotyónak a tartályán lóg, amiben nyakik benne ültök.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 17:20:22

@milyen szép a Vértes, ó: Elfogytak az érveid? Akkor jön ez a libsi stílus. Szóval milyen munkát és mennyi fizetésért adnál egy analfabéta cigánynak, akinek semmilyen munkája, szakértelme nincs?

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.03.13. 17:20:35

1. "politikailag korrekt demokratikus diskurzus"
Na ez az amit sikerült az elmúlt húsz éveben, de kivált az "emúútnyócévben" teljesen erodálni. Ma már a "politikailag korrekt" kifejezés kb. a "hazugság" szóval egyenértékű. Ez pedig sokkal inkább a baloldal, de még inkább az szdsz hibája, mint a jobbosoké. Nyilvánvaló problémák beszűkült, egyoldalú megközelítése, a másként mást gondolók orrba-szájba fasisztázása. Ebből következik:

2. Nehéz a fideszre kenni a jobbik életrehívását. A jobbik fő témája a cigányprobléma, és ez nem a fidesz első ciklusában vált igazán közbeszéddé, hanem az mszp-szdsz ciklusban, a kormánypártok elkúrásai, a válság, és annak hatásaként, hogy egymás után több súlyos, cigányok által elkövetett bűncselekmény történt. Ezek minden korábbinál jobban felhívták a figyelmet egy létező (de nem létezőnek hazudott) problémára.
Maga a szikra egyértelműen az olaszliszkai lincselés volt, aztán nem sokkal azután történt a Kozma-gyilkosság. Ehhez jöttek még hozzá olyan témák, mint a korrupció, a rendszerváltáskor kialakult új elit iránt érzett utálat ("politikusbűnözés", ugye). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a narancsosoknak semmi felelőssége nincs az ügyben, de az egykori kormánykoalíció pártjainál jóval kevesebb.

3. A fiatalok nem náculnak jobban mint korábban, hanem egyszerűen ez a korosztály jellemző módon fogékony a radikalizmusra. Ez mindíg így volt és mindíg így is lesz, huszonévesen én is ilyen voltam.
A radikalizmusnak pedig pont az a lényege, hogy egyszerű(nek tűnő) és gyors válaszokat ad a problémákra. Márpedig Magyarország egyik legfőbb problémája a cigánykérdés, de ugyanígy a munkanélküliség, a bűnözés, a korrupció, az állami pénzen élősködő (most épp jobbos) elit. Most komolyan azon kellene csodálkoznom, hogy miért a jobbik a "legfiatalabb" párt?

4. "a pártok közös fellépése eredménytelen tett"
Az ilyen gondolatoktól, amik a pártok közös fellépését szorgalmazzák, rendszerint röhögőgörcsöt kapok vagy fogom a fejem pillanatnyi hangulatom szerint. Kedves Fodor Gábor, ön komolyan gondolja, hogy a jobbik megfékezhető pusztán a demokratikus pártok összefogásával? Hogy a jobbik 900 ezer híve rögtön meakulpázni kezd? Találkozott maga már akár egyetlen egy jobbikossal is? Beszélgetett már velük? Gondolom nem, ha ilyeneket ír le. Sz*nak azok magasból a demokratikus pártokra, újakra és régiekre egyaránt. A jobbik lényege a rendszer- és elitellenesség. Ráadásul különösen a huszonévesek jó része béna, vén f*szoknak tekinti azt a rendszerváltó generációt, amihez ön és én is tartozunk, és ami most a politikai és gazdasági hatalmat birtokolja. Meglehetősen sértő, amikor az ismerős jobbos fia ezt (némileg kíméletesebben) a pofámba vágja, de ezt sajnos számításba kell venni.

A jobbikot csak hosszútávon, az általa felvett problémák megszüntetésével, vagy mérséklésével lehet kiütni a nyeregből. Ehhez nem lesz elég az ellenzék összefogása a fidesszel, sem a szájtépés, sem a fasisztázás. Ehhez dolgozni is kell.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 17:23:10

Aki azt írja, hogy a Jobbik alkalmatlan a vezetésre, 90-ben az MDF alkalmas volt? Az SZDSZ alkalmas volt? 1998-ban a Fidesz alkalmas volt (telán még ezt lehet legjobban az igen felé hajtani)?
az MSZMP-ből alakul MSZP BÁRMIKOR is alkalmas volt?

Kakimaki0123456789 2012.03.13. 17:23:41

@radikális=nemzeti: Ez total kamu, pechedre eleg jol ismerem az ovodai helyzetet es azoknak a gyerekeit veszik be akinek van munkahelye. Aki GYES-en van, kistesoval vagy nincs munkahelyer azokat meg nem.
A roma gyerekek pedig eppen hogy nem jarnak ovodaba, ez ez az a pont ahol elkezdenek leszakadni a nem-roma kortarsaiktol.

Csak ugy mellekesen: szerinted a romak bune hogy nincs eleg ovodai hely? Vagy azoknak a vallalkozoknak ekik nem fizetnek adot, vagy eppen azoknak a politikusoknak akik intezmenyesitettek a korrupciot?

empatikus pszichopata 2012.03.13. 17:24:01

@radikális=nemzeti: Ez vonatkozik nagyjából ugyanannyi "magyarra" is, és a számuk csak nőni fog hoffmannrózsi jóvoltából. Mondjuk te se tűnsz nagyon agyoniskolázottnak...

fodorgabor 2012.03.13. 17:25:56

@látogató_: A "két pofon" Orbán Viktor választások előtti kijelentésére vonatkozik. Arról írok, hogy a két pofon elmaradt, a karantén pedig nem működött, ezért valami mást kell tenni.

radikális=nemzeti 2012.03.13. 17:25:59

A másik tévedés, hogy a Jobbik csak a fiatalok pártja. Rengeteg kisvállalkozó 40-esek, ötvenesek, és rengeteg, akár multiknál dolgozó felsővezető, középvezető, úgymond a középosztály, vagy akiknek annak kéne lenniük támogatja a Jobbikot.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.13. 17:27:41

@radikális=nemzeti:

Tényleg ennyire nem értesz magyarul?

Segítek, bár érzem, fölösleges:

a polgármester cigányokkal ásatja fel a fagyott faluhatárt (érdekes módon nemcigányoknak nem kell, kisgyermekes anyáknak viszont véletlenül igen).
Felássák. Eddig még érted? Talán. Ezután ugye megdolgoztak a nevetséges közmunkadíjért. Eddig megvan? Ezután, amikor a polgármester megtudja, hogy a vízügy az ott gürcölő cigányoknak akarja adni az általuk kitermelt faanyagot, inkább ellopatja azt, nehogy nekik jusson. De ugye jobbikosnak lopni nem gond, pláne ha a mocskos cigányoknak árt vele, nemdebár? Ennyit a mocskos képmutatásról, hogy 'ha dolgoznak, meg ha betartják a normákat'.

Tudom, hogy megint elvesztetted a fonalat, összetett mondatok, miegyéb, de ha megint azzal jönnél, hogy 'mert milyen munkát kellene adni', légy oly kedves, ne tedd -- eddig is feltűnt, nem erősséged a nyelvünk.

penelope garcia 2012.03.13. 17:34:46

A Jobbik nem tárgyalásképes, nem kultúraképes, nem "fehérember". Hagymázas múltba borongás, vérgőzös asztalcsapkodás, vaskalapos piszlicsáré kispolgárkodás? Legalább annyira nem "trendi", mint az erényöv vagy a boszorkányégetés. Történelmi, az igaz, az meg kell hagyni. Nagyjából ennyi is az értéke: hogy van múltja ennek a viselkedésnek. De jövője ne legyen már, könyörgöm.

moophlander 2012.03.13. 17:37:48

@R.-né Kerrigan Sára: "Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák?"
.....ha most elkezdenénk felsorolni a többi pozitív hatásait is, percenkénti frissítéssel hétvégéig biztosan kitartana a post! :D

fodorgabor 2012.03.13. 17:40:50

@gomorra: Abban igaza van, ha egy ország gazdasági állapota romlik, nagyobb az esélye annak, hogy a szélsőjobboldal erősödik. És ebben van felelőssége a koalíció kormányainak is. De ahhoz szükséges minden párt közös fellépése, hogy egyértelmű legyen az emberek számára, hol vannak a határok, amiket egy demokratikus országban nem léphetünk át. Én ezt hiányolom a Fidesztől.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.03.13. 17:41:01

@penelope garcia: A jobbikkal éppen az a baj, hogy trendi és egyre trendibb lesz.

moophlander 2012.03.13. 17:43:24

@milyen szép a Vértes, ó: Te vagy az, aki cigányt csak tv-ben láttál? Költöztesd már le a kedves édesanyád egy fél évre a vidéki cigányok szomszédságába, úgy, hogy magának kelljen boldogulnia! Vagy járasd a gyerekedet egy olyan osztályba, ahol 10 gyerekből 8 roma! ...aztán lehet pofázni!

lehuto 2012.03.13. 17:43:37

Azért érdekes az, basszátok meg, ahogy egy rakás fröcsögő, magát nemzetinek valló gyökér megpróbálja kioktatni a posztolót politikai korrektségből a saját blogján. :) Azokat pedig, akik szerint a jobbikos komplexusos szarjancsik ebben az országban a plebs számára is egyszerűen értelmezhető, eredeti válaszokat böfögtek fel bármire, emlékeztetném a weimari köztársaságra. Ott is ezekkel a populista lózungokkal kezdődött.

empatikus pszichopata 2012.03.13. 17:51:11

@moophlander: tulajdonképpen mi köze a postnak a "cigánykérdéshez", válaszolnál?

Attack01 2012.03.13. 17:55:10

@fodorgabor:

köszönöm a válaszát.
A ) Szkeptikus vagyok: "vallási szintü" kérdésekben meggyözni bárkit is közel képtelenség. A magyar radikál-jobb krémjét nem lehet meggyözni.
B) Szkeptikus vagyok a közvélemény még jobbik mentes részét tekintve is. Gyenge, megosztott ember- anyag, stressesz környezetben. Agyonfrusztrált lakosság bármit megeszik. Ki mond nagyobat? A francia forradalom is erre haladt. Ès azota minden frusztrált beteg társadalom...Meggyözni a közvéleményt? Miröl is? Valaminek a Rossz voltárol? Hogyan ha nem tudunk nekik JOT mutatni ? De leforditva a mindennapok nyelvére: Az ország fele éhezik, vagy éhezni fog 3 éven belül. Mit akarunk velük megértetni?

Igaz, vannak a jobbikosok közt penge-elmék. Nos, ezek pedig vallási megszállottak.

Lehetséges, hogy az ország felének csak munka kell és pénz?! Ha meg nem lesz, bármire képesek lesznek?!
Ezzelszemben a maradék még eszénél levö, nem vallási tébolyult telihasu lakosságnak nem szükséges a jobbikot "bemutatni". Ök pontosan tudják mifán terem.

Ezért érzem a vitát kisiklotnak. Ha Török Gábor tényleg tiszta szándékkal nyult a témához, akkor is úgy érzem, minimum vakvágány. Munkát adjatok inkább!

moophlander 2012.03.13. 17:57:40

@empatikus pszichopata: Elolvastad a írást és a kommenteket? Ha nem, akkor tedd meg kérlek! Aztán, ha utána sem világos, akkor válaszolok!

Attack01 2012.03.13. 17:58:47

néhány helyesirási hiba :nagyobb , kisiklottnak, stb. :)

moophlander 2012.03.13. 18:02:07

@empatikus pszichopata: Látom lassan olvasol....... segítek! Idézek a postból: "Jobbik programja: mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné? Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését? Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák? Mi történne, ha Irán lenne a stratégiai partnerünk? A szélsőjobboldali Magyarország vízió borzasztó, de egyben abszurd is - az a dolgunk, hogy erre figyelmeztessünk. Ehhez a karantén ma már kevés. "

torró 2012.03.13. 18:03:56

Ezeket a blogokat hívom én az "egyszerű mintavételi" taktika módszerének, vagy egyszerűen teszt oldal. Nem hinném hogy ez a Fodor ugyanaz akire itt sokan gondolnak. De ha az, akkor a módszer nagyon primitív. Fodor úr tudhatná az ok és okozat összefüggését.
Nem fecsérlem az energiát erre.A hozzászólók viszont nagyjából jól látják a dolog lényegét.
Fodor úr akkor megszámolják a végén a ki-hová tartozókat?:))))

Anti Anyag (törölt) 2012.03.13. 18:13:47

Azért a ballibsi kormányok (köztük Fodor) nagyon "profik" voltak.

2011-re vállalták azt a határidőt, amikortól már max. 3.2% a hiány.

Rajtuk hajtanám be a büntetést, egyik sem panelban lakik.

BKV - Önnek megyünk 2012.03.13. 18:18:10

tenyleg felhaborito ez a blog. azok az emberek akik az SZDSZ-t tonkretettek es hagytak hogy egy jobbik lephessen a helyebe azok remisztgetnek minket. hihetetlen tortenet tenyleg, ha nem mo-n lenne el sem hinnem...

de a legrosszabb az hogy meg most is csak rontani tudnak a helyzeten, javitani nem...

Mateahos 2012.03.13. 18:22:58

Nem hiszem hogy az Unióból való kilépésnek egyenes következménye lenne a cigányok táborokba zárása.Az Önök felelőssége a Jobbik létrejötte.A problémák elkendőzése a kissebbségek felhasználása saját érdekükben az SZDSZ részéről vezetett idáig.Ennek az országnak az SZDSZ okozta a legnagyobb kárt.Csak remélni tudom hogy nem direkt csinálták.

papaAndy 2012.03.13. 18:28:13

Tisztelt Gábor!

Idén 50 leszek, nem vagyok 35 alatti. Valamikor hittem bennetek és szavaztam rátok, részben miattad is. Azonban engedd meg, hogy ne értsek egyet az itt leírtak döntő többségével. Nem akarom „szétszedni” írásod, inkább csak szemezgetnék.

Politikai korrektség: Miért van az, hogy ha egy-egy indexes bűnügyi hír után tudni szeretné az érdeklődő olvasó, hogy valójában mi is történt, kik tették, hogyan tették, akkor egyből a kurucra kell kattintania, mert a túl PK portálokon író villanyos zsurnaliszták szájáról csak akkor kerülhet le a szájkosár, ha jobbra kell csaholni? Ezzel a kuruc olvasótáborába hajtotok még olyan őskommunistákat is, mint amilyen az apáink generációjának jelentős része.

Gondolkoztál már valaha miért egyre népszerűbb a jobbik még az egykori Vörös Csepelen élő panelprolik gyermekei között is? Gondolom érzed, hogy a rózsadombi demszkik, fodorok, gyurcsányik, veresek és kunczék könnyen prédikálnak békés egymás mellett élésről? Igen, a jelzőt nem szó szerint kell érteni.

A két pofon: Szóval aki a Jobbikra szavaz azoknak a véleménye nem számít, mert miért is nem? Te döntöd majd el, ki a szalonképes szavazó? Talán azon tömegek, akik zsák krumpliért főleg az SZDSZ-re szavaztak az utcánkból. Szemünk láttára küldték ezeket a szalonképes szavazóitokat az urnákhoz, de a Jobbikra szavazó esztergályos kapjon két pofont és menjen haza, mert te és esetleg a Viktor úgy gondoljátok? Hiszen ha a Jobbikos képviselőt szeretnéd lepofoztatni, ezzel a szavazóik akaratának szeretnél taslikat osztogatni, ezt belátod, ugye?

A felelősség kérdése: Ez már tényleg kész röhej! Ott vonultatok a buszon karddal megszúrt kissebségi bűnöző védelmében! Testületileg kiáltottatok csípőből rasszizmust. Miután kiderült nagy politikai bakot lőttetek, elsunnyogtatok, lapultatok. Szavazatszerző osztogató politikátokkal ivartalanították a társadalom egészséges részét, miközben a segélyesek popsija alá egyre nagyobb lovat adtatok! Csak a kölcsön pénz folyása sem tarthatott örökké, így buktatok egy nagyot. Na de most sem a felelősséget felvállalva kértek elnézést, hanem sunyin lapulva várjátok, hogy eljöjjön a napotok. És ha nem?

És ha nem jön el a napotok, hanem ez „szélsőséges” Jobbik kerül hatalomra? Hová fogtok szaladni? Szélsőségesebb vajon a jobbik, mint pufajkás szövetségeseitek voltak? Nem kétlem, a Jobbik hatalomra kerülésével fennállna a „sánta házmesterek” hatalmának újbóli eljövetele. Lehet, hogy mi után benneteket fellógatnának, majdnem mindenki mást is üldöznének, aki nem alantas köpönyegforgató. Lehet az igazi demokraták is lógnának, mert a házmesterek szeretik a hatalmat bitorolni! De ki lesz a hibás mindezért, ha nem azok, akik nem tudnak magukba szállni még most sem? Ti, egykori szadesz liberálisok, akik lepaktáltatok a pufajkásokkal is ha kellett, most Viktort kritizáljátok vélt szövetségesei miatt? Nem mondom, hogy a Viktor feltétlen sokkal különb nálatok, hoszen egykoron egy csecsen lógtatok, de talán. Igen Gábor, ő még talán becsületes. Lehet, hogy sokat hibázik, lehet, hogy elszáll néha magától, és még jó, hogy nem oszt, hanem kap kokikat, de legalább még hihetjük, hogy talán becsületes. Mindezt nem hihetjük már rólad, rólatok.

Sajnálom szőke herceg. Szerettem volna hinni bennetek, szavaztam is rátok, így nekem is kell valamennyi felellőséget vállalnom abból, amit tettetek, vagy amit kellett volna, de nem tettetek meg. Tőlünk, a szavazóktól megkaptad a az első taslidat, ha valaha a Jobbiktól megkapod a másodikat, akkor nem hiszem hogy csak a füled fog csöngeni. Sajnálni foglak azért. Sajnálni, mert lehettél volna jó is.

Andy

tollas 2012.03.13. 18:29:54

A Fodor Gábor által is képviselt deformált liberalizmusnál jelenleg nincs pusztítóbb eszme Magyarországon, amely valóban képtelen bármilyen értelmes vitára, inkább ignorálni próbájla a másikat.

tommygun 2012.03.13. 18:32:12

Kedves Gábor!

A kurva anyádat.

Üdvözlettel,

tommygun

fodorgabor 2012.03.13. 18:40:14

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Igyekszem reagálni a felvetéseire.

1. Fontosnak tartom a politikailag korrekt beszédet, mert ha másból nem is, ebből mindenki számára érződik, hogy a nem szalonképes beszéddel normasértést követ el. Ez nem beszűkülés. A közbeszédnek és hozzáteszem a mindennapi beszédnek is vannak szabályai. Nem sértjük mások méltóságát, nem bélyegzünk meg egész csoportokat stb. Ha máshonnan nem a II. világháború óta tudjuk, hogy a szavaknak önmagukban is milyen romboló erejük van.

2. A cigányság integrációjának problémája nem az elmúlt 8 év problémája, hanem az elmúlt 22 évé. A romák a rendszerváltást követően vesztették el tömegesen munkahelyeiket. Az alacsony iskolázottság, a munkahelyek hiánya, a hátrányos helyzetű települések és a többségi társadalom előítéletei egyszerre jelentik a problémák forrását. Az, hogy néhány bűncselekményt a cigányok elleni hecckampányra lehetett kihasználni, már következmény és nem ok.

3. A felmérések azt mutatják, hogy a mostani fiatalok körében nő a szélsőjobboldal támogatottsága. A radikalizmus nem egyenlő a szélsőjobboldallal. A Fidesz alapítójaként pontosan emlékszem arra, hogy a Fidesz is radikális pártként határozta meg magát (alternatív, radikális, liberális), de eszünkbe sem jutott, hogy szélsőjobboldali eszmékkel rokonszenvezzünk, pedig mi is az egész fennálló rendszerrel szemben álltunk.

4. A közös fellépés nagyon sokat számít, miként látjuk azt a legtöbb országban, ahol baloldali, liberális és konzervatív pártok együtt lépnek fel a szélsőjobboldallal szemben, jelezve ezzel szimpatizánsaiknak, hogy hol vannak a határok. Számos ideológiai különbség ellenére kell, hogy legyenek olyan dolgok, amiben egy demokratikus közösség tagjai egyetértenek. Közösen kell fellépni a kollektív megbélyegzéssel szemben, az emberi méltóság védelmében, a diszkrimináció ellen. Ezek mind-mind lehetetlenné teszik, hogy értelmes megoldási javaslatok szülessenek.

5. Egyetértek abban Önnel, hogy a Jobbikot csak hosszútávon lehet legyőzni és ehhez nem elég a közös fellépés, hanem társadalmi-gazdasági problémákat is meg kell oldani. De a legyőzésnek a közös fellépés is az egyik fontos eleme, hogy megmutatassuk, nem járható út az, amit a Jobbik kínál.

fodorgabor 2012.03.13. 18:43:14

@tollas: Komolyan érdekelne, hogy kit ignorálok, és mit ért "deformált liberalizmus" alatt, amit állítólag képviselek?

tollas 2012.03.13. 18:44:55

@penelope garcia: Inkább a liberálisok jövőjéért kellene aggódnia, mert sok jót nem igér, ha még mindig ilyen posztok hagyják el az egyik emblametikus figurájának tollát

fodorgabor 2012.03.13. 18:47:23

@Mateahos: Kíváncsi vagyok, mire gondol, amikor azt írja, hogy az SZDSZ "kihasználta a kisebbségeket"? Azzal, hogy mindig kiálltunk a megkülönböztetés ellen? Ez soha nem volt egy népszerű ügy. Vagy nem tudja elképzelni, hogy én komolyan gondolom, hogy nem helyes egész társadalmi csoportokat kollektíve megbélyegezni?

eloi 2012.03.13. 18:50:35

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Direkt nem érted? A RENDRE és a BIZTONSÁGRA van igény! És ezt nem kínálja senki, csak szavakban, amit már senki sem hisz el. Lásd: két hét alatt közbiztonság lesz!

tollas 2012.03.13. 18:52:03

@fodorgabor: Csupán arra gondoltam, hogy a liberalizmust nem kellene azonosnak tekinteni hazai válfajával.
Bár az írása arról szól, hogy most már muszáj a Jobbikkal leülni, azért azt sejteti, hogy ezt meg kellett volna előzni.

Ignorálás alatt ezt értem, ami minden körülmények között csúnya dolog egy magát liberálisnak vallótól.

Lajosforras 2012.03.13. 18:52:37

tudom,minden politikus álma az amerikai vagy német berendezkedés,ahol mióta világ a világ,2 nagy párt van kormányon felváltva és gyakorlatilag mindegy,épp melyik. ebbe az álomba nem illik bele egy vagy több erősebb ellenzéki párt,de tetszettek volna a pógár problémáival is foglalkozni egy keveset egyéb,bokros teendőik mellett,most nem okozna gondot a jobbik,mert egyszerűen nem létezne. ha az elmúlt 20 évben bármelyik párt azt tette volna,amit a választásokon ígért, nem is kellene 4 évente szavaznunk,ülhetnének a trónon. csak egy dolgot felejtettek el notórius módon. mindenkinek adni egy szeletet a tortából. a magyar politika megérdemli,hogy oda jutott,ahol jelenleg tart. megküzdött érte.

szamaritánus 2012.03.13. 18:56:41

@Stabilo: minden szavaddal egyetértek.

torró 2012.03.13. 18:56:52

Fodor Gábor
"5. Egyetértek abban Önnel, hogy a Jobbikot csak hosszútávon lehet legyőzni és ehhez nem elég a közös fellépés, hanem társadalmi-gazdasági problémákat is meg kell oldani. De a legyőzésnek a közös fellépés is az egyik fontos eleme, hogy megmutatassuk, nem járható út az, amit a Jobbik kínál."
Önök, viszont megmutatták,hogy az Önöké sem járható!
Most hallgatom az RTL híradóban, hogyan vert agyon két fiatal roma gyerek ,anyjuk segítségével egy idős embert, aki segítette őket előzőleg!
Nos uram? Remélem elégedett!!

eloi 2012.03.13. 18:58:56

@Attack01: Mi az, hogy vallási megszállott? Politikai értelemben?
Ha az, hogy hisz valamiben, van jól körülírható világnézete, akkor ez igaz a liberalizmusban hívőkre is! Akkor ők is vallási megszállottak! Nem?
Az egyik is elképzel egy számára ideális társadalmat, ehhez szükséges megoldásokkal, meg a másiki is. Melyikük hite a magasabb rendű? Ki döntheti el? Van-e a magyar liberálisoknak olyan erkölcsi - magaslati - tőkéjük, hogy arra hivatkozva, fikázzanak más hiteket, más elképzeléseket, más megoldási javaslatokat?
A liberálisoknak megadatott, hogy bizonyítsanak!!! Mit bizonyítottak?
Hogy pl. vissza tudják adni a hatalmat a vörösöknek, az utódpártnak? Vagy, hogy legalább olyan jól szivattyúzzák a közpénzt magánzsebbe, mint bárki más? Igen. Ezt bizonyították.
Akkor mire fel a nagy és arrogáns hang? Mire fel gondolják magukat erkölcsi magaslaton, illetve az igazság birtokosainak? ...

gomorra 2012.03.13. 19:05:16

@fodorgabor: Szükséges minden párt fellépése...melyiké, Gábor?

A FIDESZ antidemokratikus párt, az a viselkedése, az a felépítése s nem utolsó sorban legnagyobb probléma, hogy ellenzékben orbán annyit hazudott, hogy most nem tud a saját maga által állított sapdából kilépni. Tehát a FIDESZ kilőve. Neked nem tűnik fel, hogy mennyire félnek? (jogosan)
Az MSZP igen megútáltatta magát. Ti is, de ti már eltűntetek a palettáról, s ha nem haragszol nincs is esélye az SZDSZ-.nek a visszatérésre. Az emberek nem feljetenek, Gábor. A magyar politikusok könnyen tévedésbe esnek. Tehát az MSZP is lenullázta magát, beszélhet akármit, ahogyan mondják, inkább levágom a kezem, mint hogy mégegyszer oda húzzam az x-et - ez igaz a FIDESZ-re, MSZP-re is. (S többek között én is ezért írok most is, hogy tudatosítsam annak aki itt olvas, hogy ember, gondolkozz, egyszer leszerepelt pártra ne szavazz! Kutyából nem lesz szalonna!)
KDNP - nem párt, csak s.ggnyalók gyülekezete, kicsukva tehát.

LMP - Értelmesek, igazak is de gyengék, nem tényező Magyarországon.

Pártok fellépése? Nem látszik, hogy ez lesz a megoldás. Orbán őrületbe kerül majd egyre inkább, s marad a forradalom ellene, de az már nem fülke lesz, hanem igazi. Sajnálom. Csak legalább azt a sok pézt ne költené el a magánhadseregére - nem tudja, hogy a forradalom ellen kevés holmi titkosszolgálati állomány?

Attack01 2012.03.13. 19:07:52

@eloi:
Hello!
Èn NEM vagyok liberális. Se kommunista. Se szocialista, se szoclib, se anyámkinja.

A te általad ismert "liberális" abban ismerszik meg leginkább, hogy SEHOVA nem tartozik. Nem szektás. Maximum pragmatikus.

Vallási megszállottnak az olyanakat szokták nevezni, akik nem látnak az elfogultságaiktól, pl politikai nézeteiktöl.
Ha én is az vagyok, akkor nem vagyok nálas sem külömb.

Szélsöséges esetben egy ceruzát sem veszel észre az asztalon, ha a fejed tele van tömve éppen akármivel! Tegyük fel Trianonnal. 8 évvel. Cigánybünözéssel. Ha tele a fejed, akkor hogy látnád a magyar valóságot?

radikális=nemzeti 2012.03.13. 19:10:49

@fodorgabor:

"2. A cigányság integrációjának problémája nem az elmúlt 8 év problémája, hanem az elmúlt 22 évé. A romák a rendszerváltást követően vesztették el tömegesen munkahelyeiket. Az alacsony iskolázottság, a munkahelyek hiánya, a hátrányos helyzetű települések és a többségi társadalom előítéletei egyszerre jelentik a problémák forrását. Az, hogy néhány bűncselekményt a cigányok elleni hecckampányra lehetett kihasználni, már következmény és nem ok. "

Persze. Azt megelőzően is volt cigány munkanélküliség, csak nem publikálták. azelőtt is voltak tipizált, cigányok által elkövetett bűncselekmények, azokat sem publikálták.
Költözz ki Gábor Borsodba, vagy a Nyírségbe, s a saját bőrödön fogod tapasztalni azt a "néhány" bűncselekményt. Könnyebb a fotelből dumálni, igaz?

eloi 2012.03.13. 19:13:35

@fodorgabor: Esetleg olyasmire lehet itt gondolni, hogy pl. a rendszerváltás körül a kutyát nem érdekelte - néhány mindig és minden társadalomban meglévő dísz-antiszemitán kívül -, hogy ki zsidó, kii nem. Amíg az SZDSZ nem tette ezt minden nap az asztalra, és addig "prezentálták", hogy micsoda antiszemitizmus van itt, hogy szépen ki is fejlődött, napi témává lett. Ezzel azt csinálták, hogy előkapartak egy gyengécske parazsat a vastag hamuréteg alól, és addig fújták, míg nagyobbacska tűz nem lett belőle.
Aztán már volt mire hivatkozni. Oké, tudjuk, hogy kellett a zsidó tőke. Azt meg annak adják oda aki "megvédi" őket. De ahhoz, hogy védelemre legyen szükség, előbb rá kell venni az erre fogékonyakat, hogy "támadjanak". Vagyis fel kell korbácsolni az indulatokat, az "antiszemitizmust"!
Vajon hogy is van az, hogy még most is tíz hangos prominensből, akik külföldön, külföldi lapokban "antiszemitáznak", támadják a konzervatívokat, legalább nyolc zsidó?! Mi ez, ha nem tudatos provokáció? Elég okosak hozzá, hogy tudják, hogy ha pl. egy Kertész dehonesztálóan fog nyilatkozni külföldi lapnak az országról, akkor az itthon kinevelgetett hülyék, azonnal "zsidózni" fognak! És tessék máris "bizonyítékot" szolgáltatnak arra, hogy itt bizony komoly zsidóüldözés folyik.
És folyik? Nem!!! De ha a New York Timest olvassa valaki Amerikában, az ezt simán hiheti! És ez a lényeg? Nem?
Piszkos kis játszmák ezek!

szamaritánus 2012.03.13. 19:17:36

az első emlékem a cigányokról hatéves koromból való. egy kedves védenivaló kortársam eltolta a vadiúj sárga dömperem (abszurd, tudom, de gyerekfejjel sokk volt). 10 évesen a saját házunk előtt raboltak volna ki, ha anyám nem nyit időben kaput. 14 lehettem, mikor biciklizés közben kaptak volna el, és ha nem vagyok gyorsabb náluk, gyorsan gazdát is cserélt volna a kerékpár. kb 18 éves koromig hetente ugattak be és fenyegettek minket egy megyeszékhely főterén.
most pedig hozzáteszem, hogy magyar ember sose b.sztatott, nem kötött belém, nem bántott pusztán anyagi haszonszerzés vagy hecc miatt.
nyilván nem vagyok reprezentatív minta, de hadd gondoljam azt, hogy a cigánybűnözés van. azt is hadd gondoljam - még ha demagóg is vagyok -, hogy simán mehetnek a munkatáborba, akár szociológiai oka van a szegénységüknek, akár nem.
lehet nyomni a kommenteket, de már nem jövök ide vissza.

eloi 2012.03.13. 19:22:27

@radikális=nemzeti: A szoc. rendőrség simán fellépett a cigányokkal szemben! Ezt ne feledjük! Akkor még nem zavarta a rendőrt a liberális pol. korrektség.
És azt sem, hogy 1. tényleg kötelező volt suliba legalább eljárni! 2. Még a képzetlen, tanulatlan semmirekellőknek is adtak munkát és fizetést! Minek bűnöztek volna akkor tömegesen?
A kapitalista/magán gazdaság viszont SEMMIT sem tud kezdeni egy iskolázatlan, semmirekellő tömeggel! Ergó: nincs állásuk, nincs bevételük. Tehát vagy nyomjuk a segélyt, hogy nyugi legyen (vagyis a nyugalomért "önvédelmi pénzt" fizet a semmirekellőknek a társadalom!), vagy simán és erkölcsi gátlás nélkül bejönnek éjszaka kirabolni. Mer' élni kell! Hát nem? Megélhetési bűnözők.
Amíg MAGUKAT nem fejlesztik, tanulással, beilleszkedési hajlandósággal..., addig minden program halálra van ítélve!
Aki rá tudja őket venni a tanulásra, az oldja meg a cigány-kérdést!
A tanult, kulturált cigány/ember lehet csak értéket képviselő munkaerő a piacon. (Azaz csak így lesz munkájuk is.) Egyébként csak kolonc, és állandó konfliktus-források.

miro1 2012.03.13. 19:24:49

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Ebben teljesen egyetértek veled Gábor és az SZDSZ, amikor összeállt a szocikkal lényegében elárulta a liberális eszméket, és vad ámokfutást hoztak.

high up! 2012.03.13. 19:26:36

Mondd Fodor, te nem vagy hajlandó észrevenni magad? Hogy rád, a te eszmei világodra, az egykori meg jövöbeli pártjaidra, az egykori és jövöbeli eftársaidra, szellemi harcos tátrsaidra az ég adta világon nincsen kereslet Magyro-on már jó pár éve? És hogy nem is lesz, és ennek ti bukott 20 éves politikusok vagytok az oka?

Te nem veszed észre magad, hogy adod itt az okosat, közben meg 20 evig voltál a politikában, abból 12 évig az ország kormányzásában és a nagy okossagodból még egy molekulát se tudtál megvalósítani. Az elkúró politkábát viszont fullban nyomtad: hatalomba vitted, meg ott is tartottad az országrontás nagymestereit: Medgyessyt, kúrcsányt, kuncét meg ÖNMAGATOKAT.
Te tényleg ennyira elvesztetted a felfogó képessségedet, mint ez a szerencsétlen Mécs, aki azt hiszi, hogy örá, meg rátok ennek az országnak még egyszer lesz gusztusa?
Ébredj fel, hogy ti LEJÁRATÓDOTT NULLÁK VAGYTOK, vagy majd megint nulla százalékkal pattansz vissza a faltól!

radikális=nemzeti 2012.03.13. 19:27:30

A barikádon megy egy szavazás. Legtöbben olvasó 30-50 közötti férfi. Ez is alátámasztja, amit írtam, hogy a Jobbiknak egyre több támogatója van az aktív lakosság körében, ott is a jobb módú középosztályban. Utánuk jönnek az 50 év feletti férfiak (antikommunizmus), majd a 18-30 év közötti férfiak (jövő).
Gábor, a ti időtöknek leáldozott! Új hatalom van felemelkedőben. :-)

lucus51 2012.03.13. 19:32:42

Kedves Gábor!
Vegyük példának a mai napot. Az ECOFIN símán elmeszelte Magyarországot - hangsúlyozom: nem az Orbán-kormányt, hanem Magyarországot - azzal, hogy félmilliárd euróval csökkentette a jövő évi kohéziós alapunkat. Tette mindezt legnagyobb nemzeti ünnepünk előestéjén. (Micsoda politikai barmok gyülekezete ez a gittegylet, édes Istenem!)
Liberális és globalista "barátaink" az Európai Unió örve alatt az Európai Egyesült Államok létrehozásán fáradozik - ehhez azonban semmiféle felhatalmazással nem rendelkeznek. Számukra a nemzetállam túlhaladott, megvetendő és üldözendő. Épp ezért tekintik Orbánt szélsőjobbosnak a Jobbikot pedig egyenesen fasisztának. A Te témaválasztásod is sima elterelés ebben a kontextusban, kedves barátom. A kérdés ugyanis nem az, hogy mit tegyünk a Jobbikkal, hanem az, hogy mit tegyünk az Európai Unióval. Tény, hogy ez az EU már nem az, amelyikbe 2004-ben beléptünk. A Jobbik az egyetlen párt ma Magyarországon, amelyik nyiltan beszél az EU-val kapcsolatos problémákról. Ami ma történt, az még a szocialistáknál is kiverte a biztosítékot (lásd Tabajdi nyilatkozatát), a mi európai liberális és globalista "barátaink" viszont dagonyáznak a kárörömben. Most minden magyarnak - Neked is!!!!! - minden kapcsolatát igénybevéve tiltakoznia kéne az ECOFIN döntése ellen! Tartok tőle, hogy nem fogod megtenni. Okozz nekem (nekünk, akik bízunk Benned) csalódást, és írj egy blogbejegyzést arról, hogy elítéled a kohéziós alapok korlátozását, mert az az országunkra mért igazságtalan csapás! Ha nem teszed meg, ugyanolyan hazug leszel, mint a kárörvendő kozmopolita bagázs - és ezzel kiírod magad a hazai politikából. Ugye nem így lesz? Ugye lesz bátorságod elítélni az Európai Uniót? (Ha mi nem tesszük meg, megteszi a Jobbik. Figyeld csak meg: minden március 15-i beszédük erről fog szólni - és igazuk lesz.)

high up! 2012.03.13. 19:33:35

Ahhoz a jobbsarkos idézetedhez meg annyit:

- demokrácia: hol is voltál te a demokrácia igényeddel, amikor Budapasten kurcsány társad évekig pogromot tartott? Tudod, amikor a nemzeti ünnepekre 2010-ig ép elméjü ember nem mert kimenni az utcára, mert a roham rendörség megszállta a belvárost
- prosperitás: ezt meg Medgyessy hangoztatta a legnagyobb elkúrásai közben, miszerint Prosperál a gazdaság. Még az a bövített szókincsed sincs meg, amivel nem emlékeztetnéd az embereket az ország rohasztó Nyócévetekre.

BKV - Önnek megyünk 2012.03.13. 19:35:33

@high up!: ez sajnos nagyon igy vagy. sajnos

radikális=nemzeti 2012.03.13. 19:37:42

Kíváncsi lennék arra is, mi a véleményed az ügynökmúlt teljes feltárásáról? Arról, hogy Pető apja ÁVH-s tiszt volt. A körömletépő Bauer családról? Arról, hogy Mécs vajon hogy úszta meg a börtönt, kiket és miket kellett ezért jelentenie?
Hogy ki volt patkány fedőnéven besúgó, akiből még köztársasági elnök is lett (így kisbetűvel). Hogy Demszky milyen álnéven írta a jelentéseit?
Ezekről is fogsz posztot írni?

eloi 2012.03.13. 19:39:50

@radikális=nemzeti: Új hatalom, amely, ha nem tanul meg jól élni a hatalommal, ha az ész, a józanság és a szakmaiság helyett az alantas érzelmekre alapoz, akkor Isten óvjon meg tőle!
A Jobbiknak hamarosan döntenie kellesz, hogy melyik úton megy tovább? Az érzelmi-radikálison, amely könnyen romboláshoz vezethet, vagy a józan-kiegyensúlyozott-racionális/konzervatívon, amellyel és amelyre építeni lehet?

radikális=nemzeti 2012.03.13. 19:43:43

@eloi: Nézd meg a Jobbik parlamenti és szakmai munkáját, s máris tudod a választ.
Úgy is lehet racionálisnak, józannak maradni, hogy a radikalizmust nem adjuk fel.

eloi 2012.03.13. 19:47:05

@lucus51: És honnan a felhatalmazás, hogyha egy nemzetközi szervezetnek baja van egy kormánnyal, akkor az egész népet büntethetik meg????
Meg áll az ész!
Az EU-ba nem egy kormány, hanem a magyar nép/állam lépett be!
El ment az eszük, hogy egy kormánnyal való egyet nem értési vita miatt egy egész népet megbüntetnek??!!!
Ez ugyanaz a kontraproduktív esztelenség (ha tudatos, akkor bűntett), mint amikor zsidók provokálják a magyar törpe minoritásként létező antiszemitákat. Direkt öntik az olajat az anti-EU-s tűzre!
És egyébként is! Hogyan merészelik ezt tízmillió EU polgárral megtenni??????

Frizuravarjú 2012.03.13. 19:50:32

Amit a legkevésbé sem tisztelt fodorgáborok Magyarországgal tettek, az kimeríti a hazaárulás és nemzetvesztés fogalmait.
Akkor lesz igazság és rend, ha önökre, volt szdsz-es patkányokra teljes vagyonelkobzás vár és műanyag lakat kedvenc kisebbségük és szexuális beállítottságú haverjaik társaságában valamelyik rácsos műintézményben.

lucus51 2012.03.13. 19:54:55

@eloi: Igen, pont erről van szó! :-(

eloi 2012.03.13. 19:56:06

@radikális=nemzeti: Sajnos nem egyértelmű, hogy az "utcai harc" az igazi hitvallás, és a szakmai munka/sajtó nyilatkozatok (amelyek tényleg többnyire rendben vannak) az álca, vagy fordítva?
Ezt 2014-ig egyértelművé kell tenni.
Ha az előbbi, akkor baj lehet. Ha az utóbbi, akkor van jövőjük és az országnak is. De ebben az esetben el kell engedniük sok mai, nagyon radikális támogatójuk kezét, akik ezért haragudni fognak. Viszont a mérsékeltebb oldalon bőven találhatnak helyettük támogatókat, akik másoktól leszakadtak. Mert van/lesz középtájt is egy jókora "piaci rés", amit be lehetne tölteni. De csak józan, erőszakmentes politizálással.

high up! 2012.03.13. 20:01:39

@BKV - Önnek megyünk:

Summa summarum: Fodor Gábor a Frázis gyüjtemények nagylexikonja.

Amúgy az életben nem láttam még egy ilyen embert mint a Fodor, aki ennyire nem értette, hogy a lószerszámot se ért azokból a dolgokból, amikkel önmagát akarja a közéletben meghatározni.

De azt marhára szeretem benne, hogy ez ebbéli tehetségtelensége odáig vezetett, hogy a végén ö végezte ki a szadeszt. Ezért örök hála neki!

radikális=nemzeti 2012.03.13. 20:01:46

@eloi: A radikalizmus nem csak az utcai harcot jelenti.
A Jobbik mellett szólnak még olyan tulajdonságok, mint a következetesség, pragmatizmus például, amik a többi pártról nem mondhatók el.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.13. 20:21:15

@fodorgabor: "Vagy nem tudja elképzelni, hogy én komolyan gondolom, hogy nem helyes egész társadalmi csoportokat kollektíve megbélyegezni? "

Én simán el tudom képzelni, hogy szerinted nem helyes, csak te általában nem is vagy olyan helyzetben, hogy a saját túlélésed/testi épséged végett szükséged legyen "előítéletre"

A cigányság masszívan felülreprezentált a börtönökben és a bűnözésben, tehát egy véletlenszerűen kiválasztott cigány sokkal nagyobb eséllyel bűnöző, mint egy véletlenszerűen kiválasztott nemcigány

Az ember nem szeret bűnözőkkel közösködni; se együtt dolgozni, se beszélni vele, se semmi

egy másik emberen viszont nem látszik, hogy bűnöző-e vagy sem, viszont hogy cigány-e, az igen

mivel a cigányok közt arányaiban jóval több a bűnöző, és bűnözőkkel érintkezni káros, ezért a cigányokat elkerülni logikus lépés minden ember részéről

ez talán nem fér bele a mai etikába, de ne felejtsük el, az etika százévenként megváltozik, a racionalitás viszont örök; elvont egyenlőség-eszmék hirdetői kedvéért senki nem fogja kockáztatni, hogy meglopják, becsapják vagy megkéselik

nagyfeszültség 2012.03.13. 20:29:31

Legközelebb inkább arról írj, miért Fenyő János szponzorált

Hunor Levente 2012.03.13. 20:30:10

Török Gábor a kiegyensúlyozott? Ez valami vicc?
Szimptomatikus? Török Gábor cselekedete a szimptomatikus: kedélyeskedik, jópofizik az ordas eszmék főkolomposával... Ezért is írhatta a béna magyarázkodását ilyen címmel: "Szabad-e Vona Gáborral mosolyogni?" Hát igen, láthattuk, neki szabad. Nem mintha évek óta nem lehetett volna tudni, hogy hogyan viszonyul a Jobbikhoz, de most a vak is láthatta, hogy kokettál velük.

tlvajferi 2012.03.13. 20:30:47

ebben az országban akkor javul majd ahelyezt, amikor a romák Queen Mary luxusgőzössel emigrálhatnak manhattenbe
:-)))
talán
mert a Queen Mary2-t is be keleln vetni
:-)

Hunor Levente 2012.03.13. 20:50:47

@trolololol: Nem akarod érteni. Teljesen mindegy milyen sok bűnöző van a cigányok között vagy hányan vannak börtönben. A cigánybűnözés eszméjével óhatatlanul megbélyegzed azokat is, akik nem bűnözők, kollektíve kitaszítod a cigányokat a társadalomból, azaz egy közönséges rasszista vagy. Azért merészelsz leírni ilyen ocsmányságot: "a cigányokat elkerülni logikus lépés minden ember részéről"

Ez aztán az etika meg a racionalitás.

Arthur Dent 2012.03.13. 20:55:22

Politikai kiegyezésre lenne szüksége az országnak, Nagy luxus 4/8 évente lerombolni a múltat és utána belátni, hogy a jövő építés egyedül nem megy :(

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 21:06:55

@Arthur Dent: szeljobbos allatokkal csak vesztohelyet lehet epiteni, orszagot nem.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 21:11:22

Kedves Gabor!

Na ezert irtam en itt az elso hozzaszolasomban, hogy ezekkel NINCS helye semmilyen parbeszednek. Lathatod, olvashatod, hozzak itt is a szinvonalat. Az, meg hogy mennyire hangosnak, es nepesnek tunik a taboruk, meg pusztan technika. A hazai politikai netet forumostol, blogszferastol megeszik reggelire a trolljaik, harsany piszkuk mar belep mindent. es ti meg csak neztek bamban.
Az szdsz az interneten vesztette el a tamogatottsagat.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 21:19:33

@radikális=nemzeti: kovetkezetesen kurvalkodnak egyes aktivistai, kovetkezetesen nyomjak a drogokat, buzulnak, es a tobbi... ugyanmar... semmivel se jobbak mint a tobbi
erre slagvort a hungarista, szalasis baromsagaik, a totalis hozzanemertesuk a gazdasaghoz, es az alasagos klekiralis szosz.
de nem ez a legnagyobb bune a jobbiknak.
hanem hogy elhiteti a sok bunkoval, hogy nem magunkat kell felemelni a civilizalt vilaghoz, hanem vagy oket kell lezulleszteni a szintunkre, vagy ha ez nem megy (nem megy), akkor el kell szeparalodnunk...
hat en nem akarok a kozepkorban elni. Nyasgem!

teny 2012.03.13. 21:23:55

Kedves Gábor! Azt hiszem helyzetértékelésed a totális félreismerése a dolgoknak. A Jobbik egy fasiszta párt, amit sajnos nem mertek kimondani. Márpedig a fasizmussal nem állunk le vitatkozni. A közvélemény kutatások szerint az ország 2. legerősebb pártja.
Kelet-Mo-n óriási a népszerűségük és ne feledjük, egy ilyen sebességgel tönkremenő országban a bűnbakkeresésnek nemes hagyományai vannak.
Arról hadd ne beszéljek, hogy az emberek 90%-ának sem a gazdasági, sem a politikai eseményekről semmi fogalma nincs, csak a zsigeri gyűlölködés. Tombol az országban a "hétköznapi fasizmus".
A munkatársaim szerint minden probléma okozói a zsidók, elviszik a vizünket, ideköltöznek /erre az úri helyre, ahonnan épeszű ember menekül/.
10 emberből kb. 8 zsidózik+komcsizik+cigányozik. Szidják az uniót, minek léptünk be, ez az ország a Kánaán volt /mikor?/, a saját baromságait senki be nem ismerné.
Úgyhogy vigyázó szemetek 1923-ra vessétek és szerintem a puskaport tartsátok szárazon.
Üdvözöl Gábor, aki egyik párthoz sem tartozik

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 21:24:09

@eloi: honnan a felhatalmazas?
az istenadta nep megszavazta ezt a galerit 2/3-al.
innen a meghatalmazas.
tetszettek volna gondolkodni elore, hogy nem bizzuk a kaposztat a kecskere.

Mateahos 2012.03.13. 21:25:51

@fodorgabor: Elnézést most tudok Önnek válaszolni.Többet árt az a szülő a gyermekének aki mindig csak enged.Önök így jártak a kisebbségekkel.Önről nem gondolom hogy a rossz szándék vezérelte.Jogom sincs ezt feltételezni bárkiről.A FIDESZ nem tökéletes, emberek a tagjai kik hibákat követnek el, viszont úgy gondolom hogy nem halat adnak hanem halászni tanítanak.Erre van szükség nem a milliókat kidobni marketing rettegésre.Lehet naiv vagyok de a jó szándék vezérel.

Lepényhal 2012.03.13. 21:28:02

Kedves Fodor Gábor!

Annak ellenére, hogy magát egy korrekt embernek tartom, és talán tényleg Lehetne Más a Politika olyan politikusokkal mint Ön, de azért nem tudok megállni egy bevallottan cinikus megjegyzést:

mi lenne, ha úgy próbálnák kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából, hogy esetleg Önök, polkorrekt politikusok is őszintébben állnak a kényes témákhoz?

Tudja értem én, hogy a cigányság nagyon súlyos problémákkal küzd, és én is azt gondolom, amit Ön, hogy ez az elmúlt 22 év hibája, és nem az elmúlt nyolcé, és még azt az apróságot is ugorjuk most át, hogy abból három ciklus baloldali volt, de hadd kérdezzek már valamit: az lenne tán a polkorrektség, amit Gyöngyöspatán láttunk, hogy betelepítenek kritikusan alulszocializált embercsoportokat olyanok nyakára, akik maguk sem élnek jól? Aztán leépítik a rendőrséget, megengedik nekik, hogy 20ezer forintos összegig büntetlenül lophassanak 40ezer forintból tengődő nyugdíjasoktól, majd a helyiekre mint rasszistákra mutogatnak, odamennek táblákkal, hogy "a megfélemlítés is erőszak", ahol sokak tényleges erőszaktól szenvedtek?
Látja hogyan fejeztem ki magam? Nem szerepelt benne hogy cigányokról van szó, mert nem az a lényeg, hanem az, hogy alulszocializáltak, amiről nem tehetnek, de azok sem tehetnek róla, akiknek a nyakára telepítik őket. Mintha azok olyan jól élnének.

Mivel gondolom egyezik a véleményünk abban, hogy egyik nép toleranciája sem génállomány függvénye, akkor innen már csak egy lépés, hogy akkor nyilván a rasszizmus térnyerése is szociológia, nem? És akkor visszautalva Gyöngyöspatára: nem lehet hogy pontosan ez a fajta "integráció" az oka? Pont azoktól várják a toleranciát, akiktől bőven elég lenne elvárni annyit, hogy emberek maradjanak abban az országban amit itt csináltak a dicsőséges "polkorrekt" politikusaink? És ha azzal takaróznak, hogy egy "gazdagabb" közösségben legyen ennyi tolerancia, akkor miért nem a Rózsadombra telepítették őket?

Tudja az a baj, hogy nem tudom olyan jóindulatúan nézni a baloldal "munkásságát", mint Ön, mert nem egyszerűen arról van szó, hogy nem tettek eleget a rasszizmus ellen, hanem gerjesztették. Megismétlem, nehogy csak valami rossz megfogalmazásnak tűnjön - gerjesztették. Kérdés itt csak az lehet, hogy szándékosan, vagy naivitásból.

És hogy hogyan? Hát például így (forrás:
index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/ )

"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni[1], az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép[2].

Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata.[3]"

Ebben benne van, hogyan lehet tabuk mögé bújva fontos szociológiai adatokat eltitkolni[1], sőt meghamisítani[2], és törvény előtti egyenlőségről ajvékolva annak pont az ellenkezőjét tenni[3].

Az eredményt pedig láttuk, látjuk, köszönjük.

Nem harcolni kell a Jobbik ellen, elég ha úgy vezetik az országot, hogy ne legyen rájuk igény.
A Jobbik Önöknek egy tükör. Bele kell nézni.

Golgotai 2012.03.13. 21:29:43

Hát, nekem, mint nyomorgó magyarnak meg a jelenlegi, nem magyar származásúakat előnybe toló renszer borzalmas.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.03.13. 21:35:53

Na ilyen egy Magyarországot képviselő képviselő:

kuruc.info/r/2/93427/

Lehet tanulni. Vagy csomagolni.

mókáné 2012.03.13. 21:41:47

@fodorgabor:

Vagy nem tudja elképzelni, hogy én komolyan gondolom, hogy nem helyes egész társadalmi csoportokat kollektíve megbélyegezni?- írja följebb egy blogtársamnak.

Isten hozta Fodor Gábort újra a politikai élet sűrűjében, immár a nép között!

Bizony, nagyon sokan nem tudják elképzelni, hogy lehet előítéletek nélkül élni és egyre kevesebben lesznek, miközben szegényedik a magyar nemzet, úgy egyre többen a kirekesztők.

Amikor nem volt itt, Fodor Gábor, idézgettem innen, onnan, mintegy missziómnak tekintettem idézni egy olyan embert, aki azon kevesek között van, akik sohasem veszítették el a hitelüket és méltóságukat és olyanok maradtak, mint voltak, őrizve értékeiket.

Eredményes politizálást kívánok!

dbeata 2012.03.13. 21:58:48

@knausz: Szia!

Kedves Gábor!

Nagyon örülök az írásának! Jómagam is így gondolom, bár ehhez kellett néhány hónap blogon eltöltött idő (persze, vitatársakkal).

Spiritmonger 2012.03.13. 22:02:38

Gábor!

a politikai korrektség eddig már sokkal több kárt okozott Magyarországnak, mint amit a jobbik valaha is okozni tud...

másrészről, az általad felvetett kérdésekre itt a válasz:

mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné?

pár hónap rikácsolás, ajvékolás, a "nemzetközi közösség", meg a demokraták, meg az ejrópéerek vonyítanának, mint a fába szorult féreg, fasizmust, rászizmust, antiszemitizmust, ordas eszméket hallucinálnának, aztán jönne a kijózanodás, aztán az eu benyalna meleg szarig Magyarországnak, mert kellene a jó minőségű víz és kaja.

Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését?

A lengyelek megtették, egész jól kijöttek belőle...

Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák?

Ilyet senki sem mondott, nem ők a táborok cépközönsége, hanem azok a lumpen, munkakerülő, bűnöző életmódot folytató, a társadalomba nem integrálható személyek, akik nem akarják elfogadni a mindenkire érvényes szabályokat, hogy közöttük masszív túlsúlyban vannak a cigányok? zágson, nem ez alapján menne a kiválasztás...

Mi történne, ha Irán lenne a stratégiai partnerünk?

Önmagában ez annyira nem kúl, de ha Irán mögé/mellé odatoljuk a BRIC országokat, Dél-Koreát és Japánt, akkor az egy kifejezetten jobb alternatíva lenne az eu/usa seggében történő nyalakodásnál...

Remélem, most, hogy kérdéseidre választ kaptál, megváltozik a gondolkodásod a helyes irányba, addig is kitartást és szebb jövőt kívánok neked!

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.13. 22:08:41

@Hunor Levente: Valójában Te vagy az, aki nem érted a gondolatmenetet, ez abból is látszik, hogy nem logikus érvekkel, hanem ad hominem retorikával és minősítgetéssel igyekszel támadni.

Természetesen lehet, hogy neked mindegy, hogy megkéselnek-e, vagy az alkalmazottad kirabolja-e az üzletedet, vagy az albérlőd lelakva, három havi tartozással hagyja-e ott a lakását. A legtöbb embernek azonban ez nem mindegy. Ezért igyekszik elkerülni azokat az embereket, akik ilyet tennének.

Mivel a cigányok gyakrabban folytatnak bűnöző ill. lumpen életmódot, ezért az emberek elkerülik a cigányokat, merő önvédelemből. Rasszizmus? Lehet. Logikus? Biztosan. Rossz a becsületes cigányoknak? És? Nem úri jókedvéből kerüli a többség a cigányokat, hanem jól felfogott önvédelemből.

A minősítgetés, vitapartner pocskondiázása sosem volt érv, most sem az. Attól senkinek sem lesz kevésbé vagy jobban igaza, hogy te emberileg minek tartod, vagy etikailag helyesnek tartod-e, amit tesz. Mint írtam,az etika változik, a racionalitás örök.

Spiritmonger 2012.03.13. 22:09:01

Gábor!

a politikai korrektség eddig már sokkal több kárt okozott Magyarországnak, mint amit a jobbik valaha is okozni tud...

másrészről, az általad felvetett kérdésekre itt a válasz:

mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné?

pár hónap rikácsolás, ajvékolás, a "nemzetközi közösség", meg a demokraták, meg az ejrópéerek vonyítanának, mint a fába szorult féreg, fasizmust, rászizmust, antiszemitizmust, ordas eszméket hallucinálnának, aztán jönne a kijózanodás, aztán az eu benyalna meleg szarig Magyarországnak, mert kellene a jó minőségű víz és kaja.

Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését?

A lengyelek megtették, egész jól kijöttek belőle...

Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák?

Ilyet senki sem mondott, nem ők a táborok cépközönsége, hanem azok a lumpen, munkakerülő, bűnöző életmódot folytató, a társadalomba nem integrálható személyek, akik nem akarják elfogadni a mindenkire érvényes szabályokat, hogy közöttük masszív túlsúlyban vannak a cigányok? zágson, nem ez alapján menne a kiválasztás...

Mi történne, ha Irán lenne a stratégiai partnerünk?

Önmagában ez annyira nem kúl, de ha Irán mögé/mellé odatoljuk a BRIC országokat, Dél-Koreát és Japánt, akkor az egy kifejezetten jobb alternatíva lenne az eu/usa seggében történő nyalakodásnál...

Remélem, most, hogy kérdéseidre választ kaptál, megváltozik a gondolkodásod a helyes irányba, addig is kitartást és szebb jövőt kívánok neked!

septem 2012.03.13. 22:10:20

hagyjuk már ezt az ártatlan gáborka dumát, amikor kóka csalással lett megválasztva, ártatlan gáborka egy szót sem szólt. következtetek: benne volt a színjátékban. szépen csendben félreállt. most itt áll, mint szende szűz, és nem érti... ja, hát hogyne!

a megélhetési bűnözésről is lehetne beszélgetni, amikor egy átlag melós egy heti nettó fizetését simán ellehetett lopni, annak terhe mellett, hogy a jegyző adott egy osztályfőnöki figyelmeztetést.

Yasashi Tanuki 2012.03.13. 22:14:27

@Dolgozónép: "Az lehet, hogy nem tettek hozzá sokat, de volt munkahelyük, fizetésük, és ennélfogva a bűnözési ráta is alacsonyabb volt."

Ez nem állja meg a helyét ez kiderül szintén Moldova könyvéből, ott szépen leírja a cigánybűnözés fajtáit és már akkor is ők adták a bűnözés nagy részét, csak aztán az SZDSZ feltalálta a megélhetési bűnözést és érinthetetlenek lettek így jutottunk a jelenlegi állapotig, hogy már természetes számukra a lopás, hogy fel se merül, hogy alkalmazkodni kellene a többségi(?) társadalom elvárásaihoz.

" Nem igaz, hogy a multi rugdosta ki őket, hanem a magyar kisfőnökök."

Ezt honnan veszed, ha tudsz ilyet írd le. Én egy konkrét esetet tudok, amikor egy távol keleti cég gyárat épített egy Pest közeli kisvárosban. Először felvették a cigányokat akiket kiképzett a munkaügyi központ, aztán tűntek el anyagok, csapokat is vittek haza, úgyhogy a távol keleti menedzser gyorsan levonta a következtetést és kiadta az ukázt a HR osztálynak, hogy cigányt tilos alkalmazni.

Ami azt illeti én azt látom a környezetembe, hogy a cigány építési vállalkozó is magyar munkásokkal dolgozik, mert az fizetés utáni napon is megjelenik a munkahelyen nem úgy mint a fajtársa. Ez is előítélet lenne???

septem 2012.03.13. 22:15:09

lemaradt: aki az szdsz-ben volt, jobb ha csendben marad, mert nagyrészt nekik köszönhető a jobbik is.

Éhes_ló 2012.03.13. 22:15:10

@Hunor Levente: vicces mikor a cigánybűnözés tabusításánál olyan érveket olvasok hozzád hasonló eszementektól, melyek alapján nem lehetne fiatalkorú-, vagy gyermekbűnözésről szólni, mert ezzel a fiatalokat, vagy gyermekeket bélyegzem meg.

Esetleg a politkusbűnözés, vagy a fehérgalléros bűnözés is tabusításra kerül, mert minden politikust és minden fehérgallérost megbélyegez.
Ezt persze ti sem gondoljátok komolyan.
Egyszerűen azt hiszitek a primitív agyatokkal, hogy ha a PC újbeszél tiltott szavait végleg kipusztíthatjátok a közbeszédből, azzal maga a jelenség is eltűnik.
Pedig nem.
Sajnos ettől még naponta ölnek meg, rabolnak ki, lopnak meg cigányok magyarokat és egyikükről sem készül nagydíjas film állami támogatással.
Beszélni sem lehet róluk a médiákban.
No ezért tűnt el az szdsz és ettől lett a jobbik parlamenti párt: az emberek irtóznak a mellébeszélésetektől és a PC hazugságaitoktól.
Elegük van azokból, akik eltagadják a nyilvánvalót.

Egy igaz ember 2012.03.13. 22:18:20

Szép estét mindenkinek!

Akárki akármit is mond, én a Jobbikon sokkal inkább tartom baloldalinak, mint azt a pártot, amelyet korábban sokáig budai milliárdosok, illetve egy kőgazdag orvos elkényeztetett kisfiacskája vezetett, illetve vezet.
Fodor Gábor mielőtt elszigetelésről, többszázezer választó karanténba zárásáról ír, kicsit körülnézhetne a saját háza táján és emlékezhetne...
Emlékezhetne egykori pártársaira, pl. John Emesére, aki a gyermekét a saját maga által vezett angol-magyar alapítványi iskolába járatta, többszázezres támogatást intézve magának közpénzből több éven keresztül, talán még most is ezt teszi, hiszen valahogy nagy a csend a fővárost titokszobákon és eltüntetett milliárdokon 20 át vezetők körül. Amikor ezt megkérdezték tőle, akkor csodálkozva megjegyezte: mindenki ezt csinálja! Úgy látszik nem szimpatikus a kerületileg illetékes iskola. Talán túl sok a cigánygyerek? A saját gyerekünket szegregáljuk, de ha más is ezt tenné, aki nem a mi kutyánk kölyke, az bizony csúnya rasszista!
Emlékezhetne Weklerre, aki tömte a családtagjait szintén sok-sok millió közpénzzel, most már kiválóan eléldegél mecseki pincészetében. Hol voltak a lop-stop táblák, hol voltak a nők jogai, amikor egyet-kettőt lekevert az asszonynak ez a jóember?
De emlékezhetne a többiekre: az öregemberverető-ávóstisztáramosató-áldemokrata Kunczére, aki bármilyen pozíciót elvállalt, amit jól megfizettek és presztízzsel járt.
Vagy gondolhatna saját magára, talán még nem olyan régi emlékekre a kis papírzacskóiról, amikor épp utoljára nevezték ki miniszternek, ahol persze - szokásához híven - megint csak nem csinált semmit.
Sok-sok tehetségtelen, hatalom- és pénzéhes embert szabadított a nyakunkba az Ön pártja, amely szerencsére megkapta tavalyelőtt a méltó osztályzatát. Ugyanis végre kinyílt a szemük azoknak, akik korábban elhitték a demokrata, toleráns, és a "nemértekhozzádejót akarok" maszlagot a politikai vezetőiktől.
Elég volt! Új arcok kerültek be, sok esetben egyszerű emberek, akik éppúgy handabandáznak, mint bármelyik átlagember a sarki kocsmában, de nem pofátlan csalók, mint azok akiknek a helyén ülnek. Bíznak, demokraták és jobb, sokkal jobb emberek.

AbuBakr 2012.03.13. 22:19:13

@teny: aha... Ezek szerint ilyen a tapasztalatotok, és ezért van ez a nagy jajveszékelés :)
...nem is értettem miért foglalkozik minden libbant a jobbikkal, de már látom, hogy tisztában vagytok vele, ki fog itt kormányt alakítani belátható időn belül.

:D

mókáné 2012.03.13. 22:26:27

@Egy igaz ember:

Szép estét Neked is.

Fodor Gáborról nem szóltál. Ő miben hibázott az SZDSZ- en, vagy a Fideszen belül?

Csak mert én nem emlékszem, hogy hibázott volna.

Várom válaszod.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.03.13. 22:31:33

"nincsen az a szakpolitikai kérdés, amiben egy szélsőjobboldali párt támogatását kérnie szabadna egy demokrata miniszterelnöknek. "
Pont a szakpolitika az, ahol szóba lehet állni velük. Az más kérdés, hogy nem sok értelme, mert az elképzeléseik többsége baromság.

@Spiritmonger:
Megszakadnának a külkapcsolatok. Kiszorulnánk a német piacról, elesnénk a kohéziós támogatásoktól, az agrártámogatásoktól és szép lassan felzárkóznánk Albániához.
Az EU köszöni, ragyogóan megvan a mi kajánk és vizünk nélkül is.

A lengyelek se tagadták meg, csak volt egy részleges átütemezés. Egyébiránt az történne, hogy hirtelen keletkezne pár ezer milliárd forintnyi lyuk az államháztartásban.

Irán egy lúzer ország. Az egyik legnagyobb kőolaj exportőr és benzinimportőr. Egy rohadt finomítót nem bírnak építeni.
A BRIC-t meg nem lehet tologatni. Ez nem úgy működik, hogy tologatjuk a partnereket.
Mégis mit tudnánk adni Brazíliának? Semmit.
Kínáról is nagy álmokat szövögetünk, de semmit nem tudunk adni nekik, amit ők maguk ne termelnének meg olcsóbban...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 22:35:47

@Spiritmonger:
'"pár hónap rikácsolás, ajvékolás, a "nemzetközi közösség", meg a demokraták, meg az ejrópéerek vonyítanának, mint a fába szorult féreg, fasizmust, rászizmust, antiszemitizmust, ordas eszméket hallucinálnának, aztán jönne a kijózanodás, aztán az eu benyalna meleg szarig Magyarországnak, mert kellene a jó minőségű víz és kaja."

na ez az, ami miatt gyulolom a jobbikot. Mert elhiteti az emberekkel (es sokan beszopjak), hogy ez igy tortenne...
Hat nem.
Igaz hogy lesz benne tovig benyalas, de csak a vegen, amikor osszeomlik pl az energetikai rendszer, amikor a segelyszervezetek baxnak kuldeni az ehezo millioknak a napi szarazkenyeret, amikor egy komolyabb tel utan a halottak szama tizezrekre rug, mert nincs futes, na akkor lehet tovig benyalni az oroszoknak egy kis gazert, az araboknak egy kis olajert, es annak a gaz ejropanak egy kis sgeiiilye...

De csak te hidd, hogy van elet a civilizacion kivul is...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 22:38:59

@Éhes_ló: a nyilvanvalot a jobbik takargatja.
meg annyi gerinc sincs bennuk, hogy nyiltan vallaljak a hungarista/szalasis eszmeiseguk.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.13. 22:43:30

@AbuBakr: szivembol remelem, hogy a jobbik.
addigra a gyermekeim mar kulfoldon lesznek, velem nem tudtok mit kezdeni, es ha szejjelbasszatok az orszagot, orom lesz latni logni benneteket a felduhodott nep haragja nyoman.
Egyszer atbaszhatjatok az embereket, de aztan logni fogtok.

Egy igaz ember 2012.03.13. 22:45:55

@knausz:
Róla valóban keveset. Csak egy bekezdést...
Az Ő legnagyobb hibájának azt tartom, hogy gyenge volt. Ismerek a környezetemben ilyen embereket. Általában a véletlennek köszönhetően kerülnek hatalomra. Amit kapnak, köszönik szépen és elteszik. Ha konfliktus lesz, elszaladnak, de valaki mindig visszasegíti őket. A szerencse vak, tudjuk...
Ugyanakkor olyan helyeket töltenek be, amit helyette egy karizmatikus, tenni akaró ember a pozíció birtokában sokat tehetne a közösségéért.
Aki korpa közé keveredik, nos azt megeszik a disznók...

mókáné 2012.03.13. 22:55:21

@Egy igaz ember:

"Az Ő legnagyobb hibájának azt tartom, hogy gyenge volt."

Fodor erőssége és gyengesége ugyanabban rejlik: az agresszív politika helyett az asszertív politikát használja. Mindig ezzel élt.

A kettő ötvözete ad ki egy igazán karizmatikus politikust. Erre lehet törekedni, ha amúgy még tiszta egy ember és mindössze az róható fel hibájaként, mint ami az erénye.

Válaszodat köszönöm.

Amatőr 2012.03.13. 22:58:55

””Szóba kell állni a Jobbikkal, mert a karantén nem működik.”””

Jobb későn, mint soha( ámbár úgy tűnik, ez a hajó elment). És nem csak a Jobbikkal, hanem esetleg a lakossággal. Csak veszélyes a nép közé keveredni, mert bizony létező valóság a verés kockázata (Rejtő J.: Piszkos Fred a kapitány). Az meg igen kevés tapasztalat, ha reggelente megkérdezi a sofőrt a sportújság mögül: Hogy vagyunk Józsikám.... És a család?

„”””A kutatások tanulsága szerint a Jobbik valódi népszerűségre nem elsősorban az össztársadalmon belül, hanem a 35 év alattiak körében tett szert. A felszín alatt zajló folyamatok arra figyelmeztetnek, hogy a szélsőjobboldali eszmék népszerűsége nem csökkenni, hanem nőni fog a következő években. „”””

E’ má’ baj. Mármint hogy kutatásokra volt szükség, hogy erre rájöjjenek.

„”””Bár elsősorban a demokratikus ellenzéki szereplők felelősségének oldaláról igyekszem megközelíteni a kérdést, de ki kell mondani: a szélsőjobb szellem kiengedése a palackból nagyrészt a Fidesz felelőssége.”””

Nézőpont kérdése.Mert innen lentről úgy látszik, hogy az SZDSZ szorgalmas tevékenysége hívta életre a Jobbikot, az MSZP hathatós támogatásával. Ugyanis ezt a birka tömeget, azaz a magyar lakosságot, az idők végezetéig lehetett volna az orránál fogva vezetni, ha van Önökben némi önmérséklet. Ha néha a vezetettekre is figyeltek volna, valamint ha elzavarják azokat, akik a műugrótorony tetejéről vizeltek a medencébe.

„””””Pedig a Fidesz felelőssége nem egy a sok közül, hanem a legjelentősebb: nélkülük a pártok közös fellépése eredménytelen tett, velük együtt viszont a demokratikus közélet sarokkövévé válhatna.”

Talán, mert úgy gondolták; hogy szégyenteljes összebatyuzni a harmadik évezredben a kommunistákkal, vagy egy levitézlett és közmegvetésnek örvendő liberálisnak nevezett pártmaradékkal.

„””””Így és ezért hangozhat el Orbán szájából, hogy partnerként számított a Jobbikra, miközben nincsen az a szakpolitikai kérdés, amiben egy szélsőjobboldali párt támogatását kérnie szabadna egy demokrata miniszterelnöknek. „””””

Talán néha elgondolkozhatna; Lehet, hogy annak a (ma még) egy millió embernek van igaza, aki nem hisz nekem és a barátaimnak? Lehet, hogy annak az egymilliónak van igaza, aki szerint a Jobbik hitelesebb, mint az u.n. „demokratikus ellenzék”? Sőt, lehet hogy Orbánéknak van igazuk?

„””””A Jobbik ma még, és ez reményeim szerint jó darabig így lesz, protestpárt: nem felel ígéreteiért, mert nincs rá valódi esély, hogy valaha kormányra kerüljön.”””

Barátom, álmodik a nyomor. Bár valóban protestpárt a Jobbik, de a hatalomhoz igen közel van. És ebben önök segítik azzal, hogy minden módon megpróbálják ellehetetleníteni a Fideszt, amely ha bukik, beleolvadhat a Jobbikba. Ébresztő Uraim, mert demokratikus baloldal meg megy a levesbe.

„””””milyen következményekkel jár a Jobbik programja: mi történne, ha holnaptól nem lennénk az Unió tagjai, ahogyan a Jobbik azt szeretné? Mi történne, ha megtagadnánk államadósságunk visszafizetését? Mi történne, ha a cigányokat holnaptól táborokba zárhatnák? Mi történne, ha Irán lenne a stratégiai partnerünk? „””””

Izgalmas kérdések, nem is tudok rá felelni, de arra igen, hogy Önök mit produkáltak ezidáig (többek között az én szvazataim segítségével). Nos köszönöm, de ennyi elég volt Önökből, távozhatnak.

Végül, de nem utolsó sorban; nekem nem a pártjaik ideológiáival van bajom, hanem az azok örve alatt létrehozott eredménnyel, ami ellenben lesújtó.

Egy igaz ember 2012.03.13. 23:06:41

Nem v@knausz:
Nem véletlenül mondja azt a mondás: "Mindenki magából indul ki"
Te valószínűleg egy finom lelkű, konfliktuskerülő ember vagy. Én nap mint nap keményen dolgozom és életem azon szakaszában, amikor másokat is képviselnem kellett, határozottan odatettem magam és nagyon fontos volt, hogy akik rám adták a szavazatukat, érezzék, hogy bízhatnak bennem.
Fodor sokakat elárult és most egy olyan pártról osztja az észt, felvéve a hatalmukat vesztettek arroganciáját és szavait, akik sokkal inkább nevezhetők tetteikben azoknak, akiket ők emlegetnek ezen jelzőkkel.
A politika önmagában is egy tudomány, ahol, mint minden más területen, vannak jó és gyenge eredményt produkálók. A gyenge eredményt elérőknek is megvannak a vigasztaló szavaik...

Jó pihenést Neked!

Anselmo 2012.03.13. 23:15:09

Azon gondolkodom, mit lehetne tenni az egykori szdsz-es politikusokkal: karantén, vagy két pofon?

Hunor Levente 2012.03.13. 23:23:13

@trolololol: Miről beszélsz? Az eszméd azért is hülyeség, mert valójában azt se tudod mindig megállapítani ki a cigány. Ha valakinek az egyik szülője vagy nagyszülője cigány, hogyan kerülöd ki? (Sőt, honnan tudod, hogy az őseid között nincsen cigány?)

Nekem te ne beszélj minősítgetésről! Te minősíted folyamatosan a cigányokat, egy kalap alá véve mindenkit. És még képes vagy hülyébbnél hülyébb magyarázatokat is gyártani hozzá.

Egyébként a rasszimus néven nevezésére nem a minősítgetés a legtalálóbb. Tényfeltárás volt. Mint ahogy az is, hogy ebből kifolyólag etikához, racionalitáshoz nem sok közöd van.

schmiccki!! 2012.03.13. 23:32:17

@s:
'a gyurcsány sem, az orbán sem' és a nemecsek sem.

Hunor Levente 2012.03.13. 23:33:17

@Éhes_ló: Nocsak, szerinted eszement vagyok, de azért mégis érveket fedeztél fel az írásomban. Legközelebb talán gyúrjál rá egy kicsit mielőtt hozzászólásra vetemedsz, hátha megy majd neked jobban is a kötözködés. Mert ez harmatgyenge volt.

Először is, se a fiatal, se a gyerek nem egy konkrét nép mint a cigány. (Ez nem teljesen mellékes az általad erőltetett párhuzamosság szempontjából.)
Másodszor, amit írtál aszerint az a jobbikos, illetve bárki, aki cigánybűnözésről beszél kriminológus vagy szociológus, esetleg pszichológus vagy legalábbis ilyesmivel foglalatoskodik, mert a fiatalkori bűnözés és a gyermekbűnözés ezen diszciplínák terminológiái, nem pedig a napi politikai közbeszéd szokványos kifejezései.
www.ofi.hu/tudastar/gyermekbunozes
Ezt például úgy tűnik egy kriminológus írta.

Aztán nem is hirdeti senki se - úgy, mint ahogy itt fentebb az eszmetársad a cigányokkal kapcsolatban hirdette -, hogy mivel létezik gyermekbűnözés, fiatalkori bűnözés, ezért kerüljük ki a gyerekeket és a fiatalokat. Csak, hogy lásd, így nézne ki: a gyerekeket és a fiatalokat elkerülni logikus lépés minden ember részéről

Remélem ez alapján belátható mekkora sületlenség amit összehordasz a rasszizmus mentegetésére.
(Ja, ahogy az eszmetársadét, úgy a te hozzászólásodat se olvastam végig. Sajnos nem érdemes.)

2012.03.14. 00:03:02

Végigolvastam ezt az arcpirító „cikket” és egyszerűen csak kapkodok a levegőért.

„melynek elképzelései és megszólalásai drámai módon erodálják a közbeszédet, kikezdik a politikailag korrekt demokratikus diskurzust. „

Mindig szerettem volna tudni, hogy az Önhöz hasonló liberális politikusok, vajon tényleg elhiszik azt pökhendi, szociálisan érzéketlen krikett, vagy golfpályára való kevély maszlagot, amit mindennap tolnak az emberek arcába, vagy egyszerűen csak hidegen hagyja őket, hogy élhetetlen ország lettünk, ahol felső tízezren kívül, gyakorlatilag mindenki a haldoklás valamely fázisában van. Úgy beszélnek a politikáról, és közéletről, mintha egy jópofa monopoly parti lenne a haverokkal, közben itt emberek pusztulnak meg, halnak éhen, válnak gyilkosság áldozatává, családok kerülnek utcára, fiatalok nőnek föl perspektíva nélkül, morális válság van, brutális munkanélküliség, intézményesített korrupció, liberális szennybe fulladunk, és akkor egyszercsak ön Ön, és elkezdi szídni a Jobbikot, hogy „kikezdik a polkorrekt diskurzust”, ami mintegy 22 éve folyamatosan impotens eszköznek bizonyult, hovatovább csak elmélyítette, elodázta a társadalmi problémákat, és engedte teljesen tönkremenni az országot minden szempontból.

„ki kell mondani: a szélsőjobb szellem kiengedése a palackból nagyrészt a Fidesz felelőssége”

Tévedés. A világon mindenhol kezd kijönni a szélsőjobb szelleme a palackból, és kötve hiszem hogy Orbán keze lenne a dologban. Nem kell minden mögött összeesküvést keresni, sokszor a legegyszerűbb magyarázat a legkézenfekvőbb: Egész egyszerűen csak nyílnak fel a szemek, az embereknek kezd elegük lenni ebből az igazságtalan hányinger undorító mocskos pénzzelhajtott lelkiismeretlen elfajzott világból, ami a mai politikai garnitúra "érték"rendje szerint normális, mintaszerű, és tökéletes. Lehet hogy a Jobbik által felvázolt út kockázatos, -ők önökkel ellentétben sosem ígértek kánaánt- de az elmúlt huszonix évet változatlan formában folytatni, változatlan felsővezetéssel…. hát ez már csak az igazán hülyék számára számít életképes alternatívának.

„mert nincs rá valódi esély, hogy valaha kormányra kerüljön”

2 éve még a csapból is azt folyt, hogy egy ilyen tömörülés nem fog bekerülni a parlamentbe. Oszt bent van. Az egyetlen dolog amiért még nincs kormányon, hogy egyelőre tökéletesen működik a zűrzavarkeltés, és a tömegbefolyásolás-manipulálás (tömeghülyítés) gépezete. Ez úgy tűnik még sokáig akadályozni fogja a Jobbik népszerűsödését. Sokak szemében még mindíg nem vállalható alternatíva, aki szimpatizál velük, az is suttogva, pironkodva, nehogy valaki megtudja. De ne aggódjon, ami késik nem múlik. Az, hogy ilyen mocskos, zűrzavaros a közéletünk, még nem jelenti azt, hogy nincs igény a rendbetételére. Akiben már megfogalmazódott ez az érzés, az meg fogja találni a tiszta kommunikációs csatornát a párttal.

„A szélsőjobboldali Magyarország vízió borzasztó, de egyben abszurd is”

Önnek biztos borzasztó. A többség számára pedig a melegfelvonulás, a liberális métely, a következmények-nélküliség, az erkölcstelen oligarchák uralta gazdaság, a korrupció, a kilátástalanság, az intézményesített átverés, stb…. röviden a mai Magyarország abszurd és borzasztó.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 00:14:36

@Jankove: "Tévedés. A világon mindenhol kezd kijönni a szélsőjobb szelleme a palackból, és kötve hiszem...."

es hol te kisnaci? hol van az a "mindenhol a vilagon"?

Na es innen kezdve a tobbi a szokasos szejobbao pamflett... szora sem erdemes...

2012.03.14. 00:15:52

@Lord_Valdez: Mondd ki nyíltan: Magyarország csak egy zöld szemes ostoros, aki puszta véletlennek köszönheti hogy végigélt egy évezredet. Mire is mennénk mi EU nélkül. Még a fű is csak akkor kezdett nőni a kárpát medencébe, amikor aláírtuk a csatlakozást.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 00:17:28

szerintem visitozva rohognenk itt a qurvanagy szakertelmen, ha egy egysegsugaru jobbikosnak vagy fideszesnek el kellene magyaraznia 3 mondatban, hogy mi is az az "oligarcha"...
mert az most olyan divatszo :)

Örzse néni 2012.03.14. 00:17:35

Ha meglesznek végre a rezervátumok, akkor ti is mentek közéjük fajvédeni. Hamar lefogysz majd, miss Röfi.
Jó mulatást!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 00:21:42

@Örzse néni: az nevet, aki a vegen nevet nenikem! majd amikor a talpatok alatt futyul a szel!

Hunor Levente 2012.03.14. 00:56:53

@Örzse néni: Apropó rezervátum! A karantén, ha netán mégis szükség lesz rá, lehetne az Antarktiszon. Egyrészt lehűtené a kedélyeket az ottani klíma, másrészt ott van elég sok jó minőségű víz. Sokkal több, mint az a kevéske Magyarországnak, amit állítólag mindenki annyira akar.
Mondjuk annyi a hátulütője a helynek, hogy a katonai tevékenység ott tiltott, vagyis a félkatonai masírozgatást se néznék valószínűleg jó szemmel. Ugyanakkor viszont arrafelé a melegfelvonulásoktól se kell tartani.

baliquez 2012.03.14. 03:20:08

Kedves Gábor,

ti sosem voltatok liberálisok. Nem bizony. A fennen hangoztatott liberalizmusotok ugyanolyan álca és álarc csupán mint jaffamaffián a nemzetiszín kokárda.

Liberális az aki nem szól bele mások életébe. Hanem békésen hagyja, hadd csináljon mindenki azt ami szívének és/vagy - akár ferde - hajlamának kedves: egészen addig amíg másoknak nem árt vele. Mikro- és makroközösségekben gondolkodik, nem uszít hanem elsimít.

A valódi liberális nem emeli piedesztálra a devianciákat. Van neki ugyanis a fentebb leírt értékrendje. Megfelelő mértékben és időben helyt ad neki a médiában, de nyesi, mint a rózsát. Nem úgy gondolkodik hogy behajítja a gyeplőt a lovak közé, aztán a szivárványpóni majd legeli a napsugarat, és minden pompás lesz. Helyet ad, teret ad, arányosan megfelelőt: pl. ha a népesség 1%-a búza, akkor minden századik film övék a tévében. Esetleg több ha a lakosságot érdekli a téma. Nem ám úgy hogy tolják ezerrel arcba és csapból folyatják. Emlékszem ám, nem volt rég, és a töke tele volt a népnek már a homárfuttatásotokkal.

A liberális nem szegregálja a dolgozó, adófizető polgárokat és az eltartott lumpent azzal hogy utóbbiak számára előjogokat (a pozitív diszkrimináció bizony az), és az európai - de egyáltalán -, civilizált értékrendbe nem illeszkedő bűncselekmények ("megélhetési bűnözés") elbagatellizálását teremt.

Nyomort és halált szaporítottatok ezzel. A szívem szakad meg minden egyes kis purdéért aki ide születik, mert nem lesz esélye semmire, csak arra hogy magyar nyugdíjast verjen agyon pár forintért, mert azt tanítottátok neki hogy a védendő-becsülendő szép másságba belefér az ő törzsi kultúrájuk, a sajátságosan rasszista szokásaikkal.

A szüleinket, a nagyszüleinket ölik meg, szurkálják és verik agyon nap mint nap. A tiedet is, Gábor. Neked nem fáj a másé amíg a sajátoddal nem történik? Vérszívó, dögevő parazitával gyilkoljátok ki egyenként a magyart a hazájából.

Az anyanyelvünkre szartatok a túlvezérelt politikai korrektséggel. Ma már a meleg és a langyos, a roma és a cigány szinte ugyanaz. Pedig ég és föld a különbség, ti tudjátok a legjobban.

A bábeli PC/újbeszél nagyban hozzájárult ahhoz hogy a humort felváltsa a makacs sértődésvágy. Már nem lehet viccelni, mert jajmilesz ha valakinek sérti az érzékenységét. Mert olyan rohadtul komolyan kell venni mindent hogy nem lehet már saját magunkon röhögni.

Sorolhatnám napestig, a lényeg akkor is az hogy nem voltatok ti valódi liberálisok soha. Megalkuvók, azok igen. Hazaárulók, minden bizonnyal. Amit műveltetek több mint hiba. Csúf és gonosz dolgokat csináltatok, és generációk isszák meg a levét.

Anno együtt hagytuk ott a fideszt. Abban a pillanatban amikor a grazi ápoltról nyilvánvalóvá vált hogy ápolásra szorul. Bár utólag könnyű, de nem kellett volna lelépni. Te gyenge voltál én meg lusta - te voltál ott valaki én meg kábé senki. Akkor kapott rá a zsarolás ízére a bolondja, akkor kellett volna leállítani. Na mindegy. Ne politizáljunk.

Környezettudatos 2012.03.14. 03:52:25

@fodorgabor: És hol vannak ezek a határok Gábor? A FIDESZ (és a többi párt is kivétel nélkül) bűnelkövetőket ültetett a parlamentbe. Ez szalonképes? Szalonképes Lázár János pimasz, pökhendi stílusa, amivel arconcsapja azokat, akiknek a pénzét lopja, lefitymálja őket a szegénységükért, pedig azért szegények, mert egy egész parlamentnyi önmagával karöltve ellopja a pénzüket? ...vagy vegyük a régi pártodat? A remek üzleteket, amit hazánk javára (?) kötöttek? Elolvadt minden ebben az országban és arról TI tehettek Gábor! Eladtatok minden értéket és itt hagytátok a szemetet. Tényleg azt hiszed, hogy valaki még odafigyel rád? Azok közé tartozol, akiknek azt köszönhetjük, hogy itt tartunk, ahol tartunk. Nem a FIDESZ felelőssége a jobbik probléma, hanem a tiéd és a többié, aki valaha költségelszámolt a parlamentben. Bizony. ...vagy szerinted etikus számla nélkül elszámolni 4000000 forint albérleti díjat akkor, amikor azt zengitek a sajtóban, hogy fehér gazdaság és számlaadási kötelezettség, adóbefizetési fegyelem és egyéb olyan jelszavak, amit a zászlóitokra tűztetek, de amivel 20 éve szembe mentek? Kilóg a lóláb és sajnos egy irdatlan nagy lóhoz tartozik. Sajnálatos, de én úgy látom, hogy a kollégáid a 2/3 ellenére sem tudnak mit kezdeni ezzel az országgal, pedig ez ritka lehetőség...és ezzel esélyt is adnak a jobbiknak. Komoly esélyt. Remegő hangon mantrázod, hogy karantén, meg nincs esélye a jobbiknak, pedig egyre nagyobbra nyílik a kapu előttük. Pár éve még nem hitted volna, hogy a Kossuth téren ülhetnek a tagjaik és visszapofázhatnak nektek...ma ott ülnek. A villanykörte fejű zagyva györgy gyula vitéz és a többi. Semmivel nem butábbak vagy aljasabbak nálatok. Sőt! Ők felvetik a valós problémákat és ezzel szavazatokat szereznek. Mernek beszélni a valós bajokról. Megoldásuk nincs ezekre a súlyos bajokra, de ma ebben az országban az a divat, hogy a demokratikus pártok (Ti, a FIDESZ, az MSZ(M)P...) azok ellen keltek ki, akik elszenvedik az agyonhallgatott problémákat, amit ti okoztatok. A jobbik észrevette a piaci rést és benyomult oda. Szerintem igenis esélyesek 1-2 esetleg 3 cikluson belül, hogy kormányra kerüljenek. És akkor jaj lesz itt mindenkinek. Te ne sírj Gábor, te is loptál annyit, hogy kitelepülj abból a pénzből...de mi itt maradunk a ti áldásos tevékenységetek erdményével.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2012.03.14. 05:44:34

@fodorgabor: Milyen demokratikus országról beszél maga? Eladósítás, állami tulajdon folyamatos sikkasztása, elsorvasztása, kiárusítása. Kartellezések. Média befolyásolás. Protekciónizmus. Választási csalások és szavazat vásárlások. Megvesztegethető bírák, rendőrök, politikusok, hivatalnokok. Adómentes jövedelmeket elfogadó orvosok. Csalás, lopás, hazugság nagykanállal.

Ahogy Ön és minden más felelős vezette és/vagy alakította AZT az országot, nem nevezhető még jószándékkal sem demokratikusnak. Erősen hipokratikus és álszent kijelentés minden politikus szájából. A Jobbik is csak populista, mint maguk voltak, csak a maguk hazugságaira már kevesebben vevők.

Nyilván én is hiába szállnék egy komolyabb vitába Önnel a demokrácia valódi arcáról, hiszen ebben a kérdésben joggal feltételezem, hogy Ön is "vallásként tekint az érveire és ilyen módon nem meggyőzhető"...

Éhes_ló 2012.03.14. 06:17:16

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: ez most mire volt érv?
Arra, hogy a PC újbeszél kánonja szerinti tabuk kimondása okozza a gondokat?
Vagy arra, hogy a cigánybűnözés tabusítása mintául azolgálhat a fiatalkorú bűnözés, a fehérgalléros bűnözés, a politikus bűnözés tabusítására is, mert komoly társadalmi csoportokra vonatkozóan általánosít negatívan?
Most komolyan, mit kellene még a cigánybűnözésen, zsidón és a többi tabu szón kívül betiltani a közbeszédben a PC újbeszél szabályai szerint, hogy Gabriella és ti elégedettek legyetek a szőnyegaláseprés állapotával?

Éhes_ló 2012.03.14. 06:36:21

@Hunor Levente: amit a magadfajták rasszizmusnak próbálnak beállítani az nemzedékekre visszanyúló tapasztalat.
Az is világos a hozzászólásod alapján, ha a cigányt népnek tekinted, akkor az elmúlt 600 év adatai alapján nyugodtan beszélhetünk a cigányok által magyarok ellen vívott egyoldalú háborúról a meggyilkolt, megnyomorított, megsebesített magyar áldozataik száma és az általuk okozott károk alapján.
Erről a naponta több ezer áldozatot szedő háborúról persze nem készülnek filmek, könyvek és nem záporoznak nemzetközi díjak. Áldozataik nem kapnak kárpótlást 5 jogcímen 70 évig és nincs különbejáratú múzeumuk, emlékhelyük minden sarkában a kies fejlett világnak. Emléknapjuk és kötelező megemlékezés sincs évente 24szer a cigányok által meggyilkoltaknak, megnyomorítottaknak, megsebesítetteknek.
Le se lehetne írni szerintetek, kik tették ezt velünk magyarokkal, velünk mint békés és a cigányoknak 600 éve otthont és megélhetést adó, itt élő közösséggel.

A példád pedig (nem első alkalommal) sántít, mert ha a gyermekek, fiatalkorúak olyan mértékben veszélyeztetnék a társadalmat 600 év óta, mint a cigányok merik tenni a magadfajták támogatásával, az idősebbek és a potenciális áldozatok valószínűleg ugyanolyan óvatossággal kerülnék el őket, mint ma kedvenceiteket, a cigányokat.

Ez a magatartásotok vezetett ide, ahol ma tartunk. Értelmesebbek ezt belátták és változtatni próbálnak a háború túlélése reményében.
Amikor a magadfajtákat olvasom, biztos vagyok benne, hogy ti nem a magyarok túlélésére játszotok.
Ekkor pedig teljesen világossá válik miért tört fel a jobbik és miért tör egyre feljebb.

hower 2012.03.14. 07:57:26

Fodornak igaza van. A baloldal tényleg a saját értelmisége foglya, ez a dicső, önmagát sokszor lejáratott, viszont továbbra is nagy önbizalmú értelmiség pedig nem képes szembenézni a valósággal, a maszatoláson kívül nem tud sokat. Fodor itt most reálpolitikusként nyilatkozik, de ezzel nyilván magáravonja a ballib megmondóemberek dühét is. Ne is törődjön vele!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 08:02:06

@baliquez: hat persze. a bakancsosok imadnak az olyan liberalist, aki hagyja magat bakancsal tiportatni, mert ugye a
"Liberális az aki nem szól bele mások életébe. Hanem békésen hagyja, hadd csináljon mindenki azt ami szívének és/vagy - akár ferde - hajlamának kedves: egészen addig amíg másoknak nem árt vele."
ugyeugye hagyni kene benneteket, hogy szervezkedhessetek szabadon a nektek nemtetszok ellehetetlenitesere, es amig nem indul be a pogrom, olbetett kezzel kellene varnunk, jopofit vagva hozza. tudvan tudva, hogy mi munkal bennetek.
Tudodmit? ez a fajta liberalis szemlelet a mult. megtanultuk a lecket. a kovetkezo alkalommal addig lesz eltaposva a fereg, amig kicsi. nem varjuk meg, hogy az egesz almat szejjelbaszakuraljatok.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 08:11:36

@Éhes_ló: ott rontottad el, hogy gabriellazol, meg erveket kersz szamon egy hozzaszolasban. oximoron.
kedves ehes lo, remelem hamarosan ehendoglessz, es a liberalis lopokolban talalod magad, ahol drogos, bulizos zsido-bolcseszek tszajatjak farba szerencsetlen pacikat, kinai papucsban, ciganyzenere, a klozettpapir meg arpadsavos. :)

Hunor Levente 2012.03.14. 08:29:09

@Éhes_ló: "az elmúlt 600 év adatai alapján nyugodtan beszélhetünk a cigányok által magyarok ellen vívott egyoldalú háborúról"

Háború, aha. Írjál még ilyen zöldségeket, ez így nem elég abszurd és röhejes. Egyébként ki a cigány, és ki a magyar? Ugye azt még te sem gondolod komolyan, hogy a kettő a "600 év" alatt nem keveredett? Ugye te sem gondolod, hogy létezik olyan, hogy színmagyar?

Ha mégis, akkor ki kell ábrándítsalak, a környező országok lakosságának genetikai összetétele nem sokban különbözik a magyar lakosságétól, nagyjából ugyanaz.
www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups_by_region.shtml
(Lásd lent a térképet.)

telkoe 2012.03.14. 08:31:25

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Csak ovatosan nenike, mert ha nincs a kozelben a Voros Hadsereg hogy vesz eseten visszakusszatok a seggukbe akkor csunya vege lehet a nagy baloldali hevuletnek.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 08:37:15

@telkoe: perpillanat a jobboldali europai partok alazzak a magyar "jobboldali", mocsadek komcsiktol hemzsego kormanyat. De azert te almodozz :)

Éhes_ló 2012.03.14. 09:03:51

@Hunor Levente: jópofa, a te definíciódat használtam a válaszomban. Te magad írtad, hogy a cigány az nép.
Ha veled egyetértve elfogadom, hogy ez így van, akkor talán megengedhetem magamnak ,hogy a magyart is népként definiáljam.
Ebben az esetben pedig a maszatolásodnak semmi értelme, mert magaddal vitázol, nem velem.

Éhes_ló 2012.03.14. 09:07:17

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: nem rontottam el sehol.
A rasszistázásra és a beteges többségellenességre válaszoltam.
A Gabriella pedig egy szép női név, bibliai eredetű, nem értem mi a gondod vele?

nincs1itt 2012.03.14. 09:33:12

érdekes a beszélgetés, csak egyetlen alapvető dologra nem mutat rá senki.
az pedig a demokrácia tökéletes csődje, alkalmatlansága egy állam vezetésére. ameddig 10 cigány leszavazhat - a demokrácia "szent ege" alatt - 9 akadémikust, addig nincs miről beszélni...

nincs1itt 2012.03.14. 09:40:04

@Hunor Levente: csináljak olyan térképet, amin kétségkívül láccik, hogy MINDENKI inuit???

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 09:49:52

@Éhes_ló: most azt hiszitek, hogy a "tobbseg" mellettetek van/lesz, mint ahogy a fidesz is azt hitte, hogy a 2/3 neki szol.
De ha adj isten hatalomra kerultok, es az emberek latjak, hogy toletek meg ezerszer szarabb lett az eletuk, akkor lesz itt tombola.
es akkor kajanul rohogok majd rajtatok.
Titeket nem a liberalisok fognak fellogatni, hanem a csocselek, akiket most hergeltek.
Emlekezz erre, ha majd visznek!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.14. 09:53:35

Lehet azt hinni, hogy eljatszhatjatok hogy 1923 ujra itt van haliho, de arra megest jon majd egy 1945.

mókáné 2012.03.14. 10:09:51

@Egy igaz ember:

"Te valószínűleg egy finom lelkű, konfliktuskerülő ember vagy."

:) Nagyon szeretnék az lenni, mert az igazi lényem olyan, de nekem mindig az agresszív politikát kellett választanom, mint amit most Orbán Viktor alkalmaz.

Határozott, egyértelmű üzenetek és olyan kijelentések, melyek megkérdőjelezhetetlenek.

Az ember a saját életében is előrébb jut ezzel a módszerrel. Én például nagyon alulról indultam és felépítettem azt a közösséget, melyben élek, kedvemre lehetnék benne, de aki az agresszív politikát választja, annak mindig erősnek kell látszania, mert ha azt látják, hogy gyenge, akkor felborul minden, ami addig működött.

"Fodor sokakat elárult és most egy olyan pártról osztja az észt, felvéve a hatalmukat vesztettek arroganciáját és szavait, akik sokkal inkább nevezhetők tetteikben azoknak, akiket ők emlegetnek ezen jelzőkkel."

Nem érzem az arroganciát Fodor írásában. Magam is így látom a Jobbikot, úgy, mint aki belülről látja, és ha nincs politika a Jobbik ellen, akkor 2014- ben vagy kormányozni fognak vagy koalíciót alkotnak a Fidesszel.

Fodor Gábor, amikor a veszélyre hívja fel a figyelmet, akkor pontosan definiálja, melyek azok. Ő is pontosan látja, hiszen a Jobbik a Fideszből elinduló csíra, mely virággá fejlődött. (Amikor virágot mondok, akkor a húsevő fajtára gondolok.)

Lehet visszamutatni az SZDSZ- re, de nem érdemes. Kuncze Gábor politikájával egyáltalán nem tudtam azonosulni. Ha valaki, szerintem ő tényleg arrogáns ember. De ne keverjük Fodor Gáborral és Gusztos Péterrel, Magyar Bálinttal sem.

Szerinted: milyen egy igaz ember?:)

Legyen szép napod!

mókáné 2012.03.14. 10:16:40

@hower:

"A baloldal tényleg a saját értelmisége foglya, ez a dicső, önmagát sokszor lejáratott, viszont továbbra is nagy önbizalmú értelmiség pedig nem képes szembenézni a valósággal, a maszatoláson kívül nem tud sokat. "

Egyetértek Veled. Ma már ez a fajta önbizalom nagyon kevés, voltaképpen semmire nem elég.

A régi lemez helyett valami újat volna illő rakni, mert recseg is már, a tű is kopott. A baloldal tán utolsó dalát játssza, ami szerintem: nem baj! Csak nincs helyette más.

Örzse néni 2012.03.14. 11:02:31

A választékosan megfogalmazott "szalonképes" szócséplés helyett ökölbe kell szorítani a kezeket és keményen odacsapni a rablók arcába.
Elég a jópofizásból: amilyen az adjon Isten...

wowerman 2012.03.14. 11:38:20

vicces, a Jobbikosok utálják a zsidókat és a cigányokat, de szeretik az arabokat és a palesztineket? az izraeliták helyett a mohamedánokat választják, miközben kereszténynek vallják magukat? ezek az emberek dilettánsak

wowerman 2012.03.14. 11:47:35

mellesleg, végigolvasván a kommenteket, kíváncsi vagyok honnan jön ez a sok középsúlyosan értelmi fogyatékos...

Éhes_ló 2012.03.14. 13:00:17

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: mivel veled szemben nem vagyok jós, én nem hiszek különösebben holmi jobbikos országlásban, és más ügyekben sem sejtem hozzátok hasonló magabiztossággal a jövőt, csak a megtörtént dolgokról tartom - többé kevésbé - értelmesnek itt bármiféle vitát folytatni.
Az pedig tény, hogy a doktriner többségellenesség most parlamenten kívül szorult anyapártjának vége.
Persze a PC újbeszél mérge alaposan átjárta a törvényhozást és a "mértékadó" "értelmiség" is szorgosan maszatol sok magyar létkérdésben, de a hallgatás falát sikerült áttörni immár nem csak a jobbiknak, hanem számos nem jobbikos, de értelmes és nyitott szemmel vidéket járó embernek is.
Ez pedig már önmagában történelmi eredmény.
A többit pedig meglátjuk.
Ahogyan az szdsz eltűnt a történelem süllyesztőjében, úgy még számos hasonszőrű követője megteheti, egy dolog tuti: amit 600 év alatt nem sikerült békés eszközökkel megoldani a cigányok esetében (szemben szászokkal, tótokkal, oláhokkal, rácokkal, örményekkel, görögökkel, svábokkal, ruténekkel), azt nem fogják a maradék kevés időben sem, ha a módszereken nem változtatnak.
Ezt pedig a sok sok vidéki és városi cigányfertőzött környéken élő áldozat és a családjuk, rokonaik már tudják.
Ők pedig szavazni fognak.
No persze még viccből sem azokra, akik a hóhéraikat védik velük - az áldozataikkal - szemben.

Hunor Levente 2012.03.14. 20:05:57

@Éhes_ló: Nem én maszatolok, és nem is vitázok magammal, a te gondolkodásod a zavaros.
A cigány, mint azt mindenki tudja, egy etnikai csoport, egy kisebbség, azaz röviden szólva: egy nép. A magyar is egy nép. Nincs ebben semmi meglepő és nincs ez ellentmondásban a népek keveredésével és az általam leírtakkal. Én nem akarom másokról önkényesen eldönteni, hogy cigányok vagy sem.
Nektek fontos ki a cigány származású, hogy kikerülhessétek őket. De nem tudjátok megmondani, hogy egyértelműen, teljes bizonyossággal hogyan szűrnétek ki a cigányokat. Ebből is látszik, hogy semmit se ér a nácizmusra hajazó eszmétek. Bizony, nálatok a nácizmus eszméje köszön vissza. A mi vagyunk az árják és ők az alacsonyabbrendű zsidók felfogástól a mi vagyunk a magyarok, ők meg az alacsonyabbrendű (bűnöző) cigányok felfogás lényegében nem különbözik.
Az "újbeszél" is pont a cigánybűnözés kifejezést használók között tapasztalható. Régebben nem volt divatban, a szélsőségesek, például egyes jobbikosok hozták be, és akarják a többségi társadalomra kényszeríteni. Éppen ez az, ami "többségellenes", a többség nem így gondolkodik, nem ítéli el a cigány népet, nem okolja mindenért őket.
Képzeld, a többség nem beszél cigányfertőzöttségről sem. Csak az olyan elvetemültek, mint te.

Hunor Levente 2012.03.14. 20:12:11

@nincs_itt: Ha azt állítod, hogy a magyar lakosság genetikai összetétele egyedülálló, és nincs keveredés se, akkor igazold, támaszd alá valamivel. Bemondásra senki nem fogja elhinni. Már csak azért se, mert ellentmond az ország történelmének.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.03.14. 21:48:44

@Hunor Levente: "Képzeld, a többség nem beszél cigányfertőzöttségről sem. Csak az olyan elvetemültek, mint te."
Tévedsz. És erre akkor fogsz rádöbbenni, amikor már késő és fegyverek ropognak. Persze a fajtád addigra árkon-bokron túl lesz, ahogy ilyenkor szoktatok pucolni, mire beérik munkátok gyümölcse .

mókáné 2012.03.14. 22:31:22

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

"És erre akkor fogsz rádöbbenni, amikor már késő és fegyverek ropognak."

Vagyok egy ideje a Török blogban és aktívan szólok hozzá. Sok a jobbikos szavazó, egyre többen vannak és egyre hangosabbak.

Az, hogy zárjuk a cigányokat karanténba és akkor vegyük el a szülőktől a gyerekeiket, azt előadják a legtermészetesebb módon. Valami hihetetlen!

Van Mali Zoltán polgármesternek egy faluja, Drávapiski. Voltam ott, mert blogtársamként megismertem és akkor egy nyáron meglátogattam. Csodaszép falu! Egy minta, miképpen lehet cigányoklakta települést vezetni. Zoli tudja a módját.

Az egy probléma, hogy kizárták az SZDSZ- ből, de utolsó erejével mozgósította a cigányokat és szavaztak Fodor Gáborra Kóka ellenében (így tudod nyerni Fodor).

Mali fellépett az uszorakamat ellen és rengeteg jó dolgot csinált, csinál. Szimpatikus ember és igazi liberális. Konzervatív-liberális. Kevesen vagyunk sajnos ezt hozzátenném még.

2012.03.15. 01:34:50

@knausz: "azt előadják a legtermészetesebb módon. Valami hihetetlen!"

Nincs ebben semmi hihetetlen. Ötletelgetésre, és megoldások keresésére rengeteg lehetőség volt az elmúlt 30 évben, csak mindenki leszarta. Kényes téma volt, meg viszonylag csendesen be lehetett söpörni a szőnyeg alá. Aztán kijött alóla a szörnyeteg. Igen igen, mindenki azt hiszi a cigány-magyar együttélés gondjai pont tegnap kezdődtek, holott emlékszem már a saját gyerekkoromból, hogy pontosan ugyanilyen problémákkal kellett szembenézni, csak legfeljebb kevesebb embert érintett. Mamár, amikor rengetegen tapasztalják a bőrükön, A KUTYÁT NEM ÉRDEKLI a fejtegetés, és a téma óvatos nyalogatása. Tudom a budai hegyekből szebbnek tűnik a világ, sőt ott még abban a tévhitben leledzenek, hogy a szar sosem fog befolyni a rózsadombi kertekbe. De attól hogy egy probléma létezéséről nem tudunk, vagy szándékosan nem veszünk tudomást, attól még létezik, és egyszer hatalmasat fog szólni.

Éhes_ló 2012.03.15. 07:40:08

@Hunor Levente: te maszatolsz és feleslegesen zsidózol. Te keverted ide, hogy ki, mi a cigány és ki mi a magyar. Erre mertem válaszolni.
Én cigánybűnözésről írtam. Arról, hogy ennek a fogalomnak és a megette álló társadalmi jelenségnek a tabusítása, tagadása butaság.
Az is butaság, hogy a magyarellenességetek ilyen elvakulttá tett benneteket azokkal szemben, akik évezredek óta élének itt békében a befogadott népek tucatjával és akiket hónapról hónapra tucatjával gyilkolnak, százával sebesítenek meg, ezrével rabolnak ki és tízezrével lopnak meg, akadályoznak normális életvitelükben, tanulásukban a szocializálódni, beilleszkedni 600 év után is képtelen cigányok.
A máig szabadlábon lévő cigányok által lekövetett magyarlincselés áldozatairól szavatok sem volt a magadfajtáknak. Gyűlöletlekészetek, és ejrópjer emigránsaitok, Gabriella sem volt ott a temetésén, egyetlen megemlékezésen sem. Nem volt pályázat, állami támogatással rendezett film, színmű, nemzetközi díjak sora sem emelte ki a társadalom a politika, a rendőrség felelősségét, hogy ilyen megtörténhetett a 21. században.
Pedig megtörtént és előtte is, azóta is naponta ölnek meg, rabolnak ki bestiális kegyetlenséggel embereket cigányok.
Ez számotokra és a PC újbeszélt szóló politikai elit számára tabu téma, a magyaroknak, a többségi társadalomnak, mely ennek elszenvedője és finanszírozója, pedig keserű tapasztalás nap nap után.

Ezek után a tapasztalatok után az ember "önkényesen" dönt, mert a döntés a sajátja.
A napi tapasztalatai, ismeretei alapján teszi ezt.
Ahogy az őseimnek fontos volt tudni mit ehetnek meg és mit nem, milyen állat, emberszabású jelent rájuk, családjukra, törzsükre veszélyt, úgy ezekkel a képességetekkel nagy bánatotokra én is és még sokan rajtam kívül rendelkezem, igaz alig 100 nemzedéknyi idő telt csak el.
Tehát ne vitasd el sem tőlem, sem másoktól azt képességet és jogot, hogy felismertje a nemzedéknyi tapasztalásokat követően mi és ki jelent rájuk veszélyt.
Sőt, ne csak hogy ne merd ezen jogomat kétségbe vonni, hanem ne merészeld magadnak kisajátítani, hogy a magadfajtákkal diktálhasd nekem és a többségnek kitől szabad és kitől nem szabad félnem, kitől kell és kitől nem kell félnem, miről és kiről beszélhetek és miről és kiről nem, milyen szavakat használhatok és milyenek nem.

Szerintem pont ez a hozzáállásotok a nácizmus/kommunizmus nevezd bárminek.

Én és senki sem ítél el egy vagy több népet. Egy nép bűnözőit és a tagjaik szocializációra, beilleszkedésre, munkára képtelenségét, rajtunk való élősködését és terrorját ítéljük el.
A cigánybűnözés a PC újbeszél eljöveteléig mindenki által használt kifejezés volt és ebből a korból maradtak fenn PC nem korrekt statisztikák, amiket gondosan elsüllyesztettek az irattárak könyvtárak mélyére és aki ma erről merne írni kiközösítenék a magadfajták.
Adatgyűjtés és statisztikák híján ma elég, ha valaki bemegy a büntetőbíróságra és láthatja kik vannak ott, mert a a szavak és a közbeszéd mellett az adatgyűjtést, dokumentálást is letiltattátok, mert azt hiszitek buta módon, hogy ezzel a valóságot elleplezhetitek.
Pedig nem. El kell menni a cigányfertőzött negyedeinkbe, falvainkba és látni lehet kik ők és mivé lesz a kezükön bármi amit megkaparintanak.

A többség - nem többség kérdésében pedig elég, ha bekukkantasz az ogy-be, vagy a helyi önkormányzatokba, esetleg valamely közvéleményhamisító felmérésébe.
Nem túl biztató a kép amit láthatsz a közelmúltatokra, jelenetekre és a közeljövőtökre nézvést.
Ami viszont nektek rossz hír, az a magyaroknak jó.
Ezért vagyok bizakodó én is.

2012.03.15. 08:57:24

@Éhes_ló: Szívemből szóltál!

mókáné 2012.03.15. 21:50:53

@Jankove:

"Ötletelgetésre, és megoldások keresésére rengeteg lehetőség volt az elmúlt 30 évben, csak mindenki leszarta."

Annyit fűznék hozzá, hogy egyetlen pártnak sem állt érdekében valódi megoldást keresni, mert kihasználni a tudatlan szavazót, megvásárolni, hitegetni, ezek, melyek mindenki érdekében álltak és állnak.

Magánszemélyként rengeteg helyen jártam a való életben és a neten is. Bekapcsolódtam egy romák által írt blogba. Úgy kerülték őket, mint a leprásokat és tényezők lettünk!

Akkor derült ki még számos dolog pl. az értélmiségi roma embert sem tisztelik. Küldenék malterozni. Volt ilyen ajánlat, amit a blogba tettek.

"holott emlékszem már a saját gyerekkoromból, hogy pontosan ugyanilyen problémákkal kellett szembenézni, csak legfeljebb kevesebb embert érintett."

Én paraszti családban nőttem fel, természetesen éltem meg, hogy a közösségbe cigány, homoszexuális, értelmi fogyatékos egyaránt beletartozott.

"De attól hogy egy probléma létezéséről nem tudunk, vagy szándékosan nem veszünk tudomást, attól még létezik, és egyszer hatalmasat fog szólni."

Igen. Félig viccesen ezt szoktam mondani: Blogtársak! Egyszer majd a romák lesznek többségben és Isten óvjon benneteket, de én mondom, ők könyörületesebbek lesznek velünk, mint amilyenek Ti vagytok ővelük.

2012.03.16. 09:23:34

@knausz: „Akkor derült ki még számos dolog pl. az értélmiségi roma embert sem tisztelik. Küldenék malterozni. Volt ilyen ajánlat, amit a blogba tettek.”

Biztosan van ilyen is. De hidd el, azért ebben az országban, még a mai viszonyok között sem Ők vannak többségben. Például én sem hiszek abban, hogy a cigányság –mint nép- javítható, sőt még azt sem, hogy egyáltalán igényük lenne rá. Azonban hiszek az egyéni sikerekben, és a végletekig ki is állok azok mellett a cigányok (ROMÁK) mellett, akik dolgoznak, tanulnak, rendes életet élnek (integrálódtak). De bármilyen fura, azok a romák, akik ebbe a halmazba tartoznak, körülbelül hasonló állásponton vannak mint a többségi társadalom.

„Egyszer majd a romák lesznek többségben és Isten óvjon benneteket, de én mondom, ők könyörületesebbek lesznek velünk, mint amilyenek Ti vagytok ővelük.”

Jaj-jaj-jaj-jaj…. azt sosem értettem, mire jó ez az álszent röhejes libsi szöveg, amit szerintem még Te magad sem hiszel el, csak mondod, mert ettől rendesebb embernek érzed magad, rendesebb ember képében próbálsz tetszelegni, vagy egyszerűen csak próbálsz megfelelni a liberalizált ultratoleráns magyarország társadalmi elvárásainak. Azt várod ettől a mesterkélt hozzáállástól, hogy alkalmasint ha összetalálkozol este egy kietlen utcában, 8 eltérő kultúrájú egyénnel, vagy egyedül maradsz egy borsodi romalakta településen, majd nyomni fog a latban, hogy te mindig a pártjukat fogtad? Balga gondolat. Egyébként minden ilyen hozzád hasonló érzelmű emberke, hajlamos Magyarországot tekinteni, és megnevezni főbűnösnek, és a cigányokat áldozatnak, azt viszont hajlamos vagy elfelejteni, hogy a cigányság problémája már rég nem regionális, EU szinten van, és sok más európai országot is érint. (persze nem olyan mélyen mint minket) Nézd meg a „Gipsy Child Thieves” c. filmet, (BBC) Ugyanaz a kép fogad spanyolországban, olaszországban: Koszos putrik, millió gyerek, bűnözés, és ami a legszörnyűbb: jottányi igény sincs a normálisabb életvitelre. Magyarország szapulását szerintem abba lehet fejezni, már rég nyilvánvaló, hogy nem a befogadó országokkal van a baj, és nincs erre a problémára megoldás. Tudják ezt nyugaton is, csak ők egyszerűbb megoldást választanak: simán eltolják dózerrel a telepet, a lakóit meg hazadeportálják, aztán kiadnak egy közleményt, és tovább szídják hazánkat, hogy mekkora rasszizmus van itt.

mókáné 2012.03.16. 13:11:52

@Jankove:

"Azonban hiszek az egyéni sikerekben, és a végletekig ki is állok azok mellett a cigányok (ROMÁK) mellett, akik dolgoznak, tanulnak, rendes életet élnek (integrálódtak)."

A minap Pápán szaunáztam és lementem ebédelni. Egy cigány család ült ott, hatalmas hangon beszélgettek és szólt a felszolgáló, hogy majd rájuk parancsol, mert egymás hangját sem értjük.

Közeli asztalhoz ültem. Van nekik egy hangjuk, stílusuk, mintha mediterrán népek lennének.

Görögországban tapasztaltam ekkora habitust. Olaszországban még nem jártam. Angliát szeretem, ott mindenki megfér mindenkivel.

"hogy alkalmasint ha összetalálkozol este egy kietlen utcában, 8 eltérő kultúrájú egyénnel, vagy egyedül maradsz egy borsodi romalakta településen, majd nyomni fog a latban, hogy te mindig a pártjukat fogtad?"

Dolgoztam REF- es oláh cigánnyal. Napi nyolc órában együtt takarítottunk. Nem volt könnyű eset a Marika, de túl azon, hogy a börtönből jött, hangos szóváltásra nem emlékszem.
Dolgaimat nem lopott el. Egyszer ő hozta utánam az arany fülbevalómat, mert folyton kiesett a fülemből és akkor valaki folyton felkeresett vele a kollégáim közül.

"Magyarország szapulását szerintem abba lehet fejezni, már rég nyilvánvaló, hogy nem a befogadó országokkal van a baj, és nincs erre a problémára megoldás."

Abban hiszek, hogy van a romakérdésre olyan válasz, ami emberi.

Lajosforras 2012.03.17. 07:01:35

@Hunor Levente: "Régebben nem volt divatban, a szélsőségesek, például egyes jobbikosok hozták be"
Ajánlanám figyelmedbe Moldova: Bűn az élet c. könyvét. Akkor még sehol nem volt a Jobbik és mégis nemhogy létezett,de statisztikai meghatározás volt a cigánybűnözés,mint fogalom.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.03.17. 18:16:02

@Lajosforras: Ilyen logikus érveléssel ne is próbálkozz, mert még a Dunának megy.
A rokonainak meg majd fizethetünk, mint a katonatiszt, mert azt hazudják majd, hogy belőtték.
vissza az oldal tetejére
süti beállítások módosítása