12 máj 03

Gyurcsány lopott? Orbántól biztosan

gyurcsanyorban_11.jpgIf it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it is probably a duck. (Ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa.) – az angol mondásnak különös aktualitást és magyaros utóízt ad a Hír Tv múlt heti tényfeltárása Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök szakdolgozatának eredetiségéről.  Bár bizonyító erejű állításokat nem tudnak tenni, hiszen az említett munkák eltűntek, minden körülmény – a szakdolgozatok címének és tárgyának egyezése, a szerzők közti kapcsolat, a bírálatok oldalszámra vonatkozó megjegyzései, sőt, maga a titokzatos eltűnés is – azt látszik alátámasztani, hogy Gyurcsány szakdolgozata körül nincs minden rendben.


A baloldalon néhányan zavartan néznek körbe és ahogy Török Gábor bejegyzésében megírta, a morális mércéknek pedig az a tulajdonságuk, hogy egyformáknak kell lenniük. A jobboldal vidáman dörzsöli a tenyerét: ez a történet túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Illetve ez, ebben a formában mégsem igaz. A Hír Tv, önhibáján kívül, nem tudta kibontani az igazság minden szeletét: a riport tényfeltárásnak kiváló, de bizonyító ereje nincsen. Míg Schmitt Pál esetén a hvg.hu tételesen, mondatról mondatra bizonyította igazát, mindkét dokumentum birtokában, majd bizottság, doktori tanács és szenátus mérlegelt, ez esetben minderre nincs mód. Bármit is gondoljunk Gyurcsány szerepéről a magyar közéletben, a formális logika mégis azt mondatja, hogy a bizonyítás kényszere nem a megvádoltat kéne, hogy terhelje. Bár maga a volt miniszterelnök Schmitt Pál plágium-ügyében kevéssé adott az ártatlanság vélelmére, nem kell őt követnünk a sorban. Ám ha Gyurcsány Ferenc azt hiszi, hogy ez az ő szerencséje, együtt az eltűnt bizonyítékokkal, akkor persze téved.  Ha a közvéleményben konszenzus alakul ki arról, hogy erkölcsileg megbukott, a lemondás már csak belátása ennek az igazságnak. Ironikus módon, ezt éppen saját karrierje taníthatta volna meg a volt miniszterelnöknek.


Hogy plagizált-e volt sógorától Gyurcsány, az talán soha nem derül ki. De a tényfeltárásra adott reakcióiból világosan kirajzolódik, kitől vette át politikai eszköztárának nagy részét az egykori miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc valóban káros plágiuma nem az, hogy másolta-e szakdolgozatát vagy sem, hanem az, ahogyan Orbán Viktor és a jobboldal hatalomgyakorlási technikáit másolja. A tényfeltárókat lopással vádolni – ezt éppen néhány hónapja hallhattuk az Echo Tv „újságíróinak” szájából. Az ügyet feszegetőket perrel fenyegetni – ez Schmitt Pál technikája, azé a Schmitt Pálé, aki Áder János beiktatásán már csak vendégként ült a Parlamentben. A politikai ellenfélre ellenségként tekinteni, az élet-halál harc logikájába belehelyezkedni – maga az orbánizmus. Tegyük félre a szakdolgozat-ügyet egy pillanatra, és vegyük észre: hiába került ellenzékbe, hiába alapított új pártot, hiába hirdetett új politikát – a volt miniszterelnök nem tud a politika megújulásáért tenni, ráadásul egyre kétségesebb, hogy ez volna-e a valódi célja, nem pedig az Orbánnal folytatott személyes háborújának fenntartása és eszkalálása.


Hogy mindennek mi a jelentősége Magyarország jövője szempontjából? Az elmúlt hetek és hónapok eseményei megmutatták, hogy 2014 többé nem Orbán Viktor, hanem az ellenzék kezében van. Márpedig a szociálliberális oldal az elmúlt évek mély válsága után egy újabb morális törést nehezen tud elviselni.  A volt miniszterelnök a plágium vádat Kálmán Olga műsorában visszautasította. Ha vádlói nem tudják bizonyítani állításaikat, nehéz helyzetbe kerülnek. Ha az ellenkezője bizonyosodik be, akkor annak nem csak a  Demokratikus Koalícióra nézve lesz számottevő hatása, hanem veszélyeztetheti az ellenzék 2014-es sikerét is. Ezért kiemelkedően fontos, hogyan viselkedik az ellenzék többi pártja ebben a helyzetben. Míg a Schmitt-ügyből a jobboldal megtépázva ugyan, de erkölcsi összeomlás nélkül került ki, ma még kérdés, képes-e hasonlóra a baloldal. A felelősség ma az ellenzéki pártok és a baloldali értelmiség kezében van: ha képesek lesznek elfogultságtól mentesen állást foglalni az egykori miniszter- és pártelnök ügyében, akkor megerősödve kerülnek ki a szakdolgozat botrányok sűrűjéből. Ha azonban haboznak szembenézni a kialakult helyzettel, az újabb lépés lehet a szakadék felé.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövessen a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodorgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr664485573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:29:47

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Trackback: Már humorban is megszorítások következnek 2012.05.04. 11:42:25

Mi lesz velünk, ha már Kálmán Olgának is tetszik Áder János első államfői beszéde? Mi lesz velünk, ha már a Magyar Narancs is elfordul Gyurcsánytól? Mi lesz velünk, ha már nem lesz min és kin röhögnünk?...

Trackback: A Gyurcsány botrány lesz a következő választás kulcsa? 2012.05.03. 14:30:54

 Tehát még mindig nem tudok dönteni az ügyben, nem tudom megmondani még azt sem, hogy melyik hipotézis valószínűbb számomra. Ma már nem arról van szó, hogy annyira keveset tudunk, hogy mindkettő igaz lehet, hanem - bár még mindig keveset tudunk...

Trackback: Barter 2012.05.03. 12:16:09

Ami elsőre úgy tűnt, hogy nem több figyelemelterelési és szarterítési próbálkozásnál, válaszul a Schmitt botrányra, úgy néz ki, még sincs minden alap nélkül.Gyurcsány szakdolgozatáról egyre több érdekes momentum derül ki, maga Fletó pedig egyre jobban ...

Trackback: Gyurcsány lopott? Orbántól biztosan 2012.05.03. 11:24:01

Gyurcsány Ferenc valóban káros plágiuma nem az, hogy másolta-e szakdolgozatát vagy sem, hanem az, ahogyan Orbán Viktor és a jobboldal hatalomgyakorlási technikáit másolja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.05.03. 10:23:57

Bocs, kis off.
Fodor úr, Ön szerint Áder képes hazudni?

(Biztatnánk Ádert, ha nem tartanánk attól, hogy újra megvezetnek bennünket, hogy ez nem más, mint szerep.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2187_az_otodik_elem )

szürkegém 2012.05.03. 10:55:02

Sajna, Gyurcsány belelépett abba a gödörbe, amit ki kellett volna kerülni. a fidesz módszerével védekezik helytelenül. Ezt el kellett volna kerülnie. Mentsége csak egy van: sarokba szorítva érzi magát, acsarkodik, vonyít mint egy kiszolgáltatott kutya. És lehet hogy kiszámíthatatlan, hogy hova harap. Csak ne a sajátjaiba!

debreceni.blog 2012.05.03. 11:26:51

"A követhetetlen fideszes morális követelményeknek ezek szerint innentől kezdve teljesen tiszták az alapjai (most már), ha valakiről kiderül, hogy csalt, hazudott, satöbbi, akkor azonnal vennie kell a kalapját."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2189_plagiumok_tavasza

preddy 2012.05.03. 11:46:52

Érdekes kérdés, elvonatkoztatva most attól, hogy plágium vagy sem, mi legyen a karaktergyilkosság áldozatával?
Harcoljon vagy megadva magát tűnjön el a politikai süllyesztőben, magával rántva a sikeren felbuzduló karaktergyilkosok újabb és újabb áldozatait?

preddy 2012.05.03. 11:48:21

@debreceni.blog:
Ha kiderül hogy lopott, csalt, hazudott vagy már akkor is ha rásütik?

Arbet 2012.05.03. 11:55:44

Az a legkevesebb baj Gyurcsánnyal, hogy a diplomáját is lopta.. azzal még sokat nem ártott az országnak. A legnagyobb baj az amit a diplomamásolás után csinált. Ugyan olyan hazug tolvaj politikus mint a másik háromszázhatvan.
Szomorú, hogy az ország milliárdosainak szinte kivétel nélkül az elosztó rendszerhez van köze nem pedig a versenyszférához, valódi munkához.

debreceni.blog 2012.05.03. 11:58:27

@preddy: természetesen ha be is van bizonyítva. ez még igen kellemetlen perceket fog okozni orbánnak.

Fehérwinnetou 2012.05.03. 11:59:47

"Az elmúlt hetek és hónapok eseményei megmutatták, hogy 2014 többé nem Orbán Viktor, hanem az ellenzék kezében van."

Ez a mondat fogott meg engem leginkább. Ha a politikai elit jelenleg ellenzékben működő része(különösen a méltatlanul félreállt/féélretett tisztességes baloldali és liberális gondolkodók) nem figyel oda szavaira, tetteire, túlreagálja az ügyet vagy nem veszi kellően komolyan, akkor könnyen súlytalanná vagy bebukóvá válhat. F.G. gondolatai felelősséget, megfontoltságot tanúsítanak.Elférne még kis hazánk politikai palettáján néhány ilyen mértékadó ember.

2012.05.03. 12:11:07

Tegnap a Kálmán Olgánál nagyon szánalmas volt. Remegett a szeme, száradt a szája, halál ideges volt. Az Obersovszkys megjegyzése pedig vérciki. Teljesen félrebeszélt, nem egy magabiztos, hiteles, igazát védő ember képét mutatta.
Nem veszi észre mekkora kolonc a baloldalon. Vállalhatatlan. A megújulás gátja lett.
Nagyon látszott, hogy az Olga teljesen lemondott róla. Helyesen.
Ennyi volt Feri.

szürkegém 2012.05.03. 12:11:22

Nagy kincs ha valaki mértékadó ebben a hányinger közéletben. Ha Gyurcsány a "megosztó" kiszáll (elszáll leszáll, stb....) Csak használ a balliberális oldalnak.

Arbet 2012.05.03. 12:14:58

@Fehérwinnetou: Ebben az országban az lenne a mértékadó politikus aki nem vesz részt ebben a cirkuszban, hanem őszintén kitálal mindent. Ha valami hasznosat akar írni Fodor Gábor akkor kezdje ezzel. Rántsa le a leplet az a rendszerváltásnak hívott buliról, az állami elosztórendszer mutyijairól aztán majd tisztelni lehet. Addig ugyan akkora kutya mint Orbán vagy Gyurcsány vagy bármelyik.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 12:30:01

Le lenne zárva az ügy, ha jelentkezne az az elkóborolt kislány, akit 7 éve fogadott be Gyurcsány. Biztos akkor lopta el az a háládatlan a szakdogákat.

fegyelmezett névtelen kommentterrorista 2012.05.03. 12:31:11

most, hogy ez a haszontalan - az mszmp-s belügyminiszter horváth istván istállójában trenírozott "rendszerváltó" - nebántsvirág fodorgabriella is a rémhírtévét méltatja, mint "tényfeltárót", meg vagyok győződve arról, hogy gyurcsány nem plagizált. de mint tudjuk van már előzménye annak, hogy gabriellának tetszik a fideszes "leleplezés", hisz 2007-ben már összedolgozott a hírtévével, egy hasonló nyalánkságban, mikor pártelnök akart lenni a hírtévé segítségével. érdekes, 2006ban, amikor gyurcsány arra buzdította a szoci szavazókat, hogy osszák meg szavazataikat a választások során az szdsz és a szocik között, nem hallottam, hogy - az emiatt listáról parlamenti mandátumhoz jutott - gabriella annyira neheztelt volna az orbánt plagizáló gyurcsány hatalomtechnikai módszereire.

die nadel 2012.05.03. 12:32:28

@ró: egyetértek. Én is akkor értettem meg, hogy Ferinek örökre vége, mikor láttam Kálmán Olga arcát.

Arbet 2012.05.03. 12:35:09

@fegyelmezett névtelen kommentterrorista: A Barátok Köztöt is ugyan ilyen komolyan veszed mint a politikai cirkuszt? :D Istenem.. te leszel az utolsó aki rájön, hogy nincsenek itt oldalak a politikában csak a birka szavazók gondolataiban? :D

Ha ebben az országban szembenálló politikai felek lennének akkor rég tankkal mennének egymásnak, nem pedig a szakdolgozatokat lebegtetnék.

nagy vonalakban 2012.05.03. 12:35:59

Fodor Gábor, aki ott sem volt!
Hihetetlen, hogy ez az ember milyen ártatlanul képes a naiv politikus szerepében tetszelegni. Ő csak bejárt a munkahelyére, felvette a fizetését és fel sem tűnt számára, hogy mit csinálnak a többiek. Fodor Gábor kétségtelenül szimpatikusabb az átlagpolitikusnál, de nyilvánvalóan ugyanúgy bűnrészes, mint a többiek.

fegyelmezett névtelen kommentterrorista 2012.05.03. 12:36:02

hehe, hogy is fogalmazott lévai anikó a nagy rendszerváltók - köztük fodor - szenvedéseiről 1986ban:

"A doktornő ( Lévai Anikó) elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.
Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál.
Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak.
Az megy külföldre, akit ki akarnak küldeni, hiszen több nyelven beszélő emberekről van szó, úgymond az ország várható jövőbeni vezető embereiről.
Szomorú, de le kell írnom - hiszen az is a feladatom, hogy reális képet adjak dolgokról, még ha fájó is egy kicsit -, hogy a doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) most is hangosan röhög a Nógrád megyei rendőrségen.

További részletek: kuruc.info/r/9/94946/#ixzz1tnlKYWm5

spenci 2012.05.03. 12:36:21

"ahogyan Orbán Viktor és a jobboldal hatalomgyakorlási technikáit másolja"

Nincs is hatalmon, hogy másolhatja a hatalomgyakorlás (!) technikáit. Vagy ez egy Freudi elszólás a fideszes Fodortól.

fegyelmezett névtelen kommentterrorista 2012.05.03. 12:37:34

@Arbet: szerencsére itt vagy te, aki felül tudsz emelkedni a birkaságon. követni foglak, okosakat írsz.

3dom'f'speech 2012.05.03. 12:37:55

gabika, te minisztere voltál ennek a gyurcsányipojácának és a brancsának, ezért semmi erkölcsi alapod nincs osztani itt az észt - nálatok nagyobb kárt senki nem okozott Magyarországnak, esetleg bélakohnék picit nagyobb hazaárulók voltak mint ti, de csak alig

kalandfereg 2012.05.03. 12:44:37

Gyurcsány mindig is hasonló volt Orbánhoz, mindketten destruktív, elferdült egójú, önző, cinikus alakok, akiknek nyilvánvalóan túl nagy feladat a miniszterelnökség, mely feladatra elgyagyásodással reagáltak.
Ellenzékben mindkettőjük tevékenységét az aktuálisan kormányon levő ellenfél iránti gyűlölet határozta, határozza meg. Az ország érdeke mindkettőjüknél pont leszarva.

A DK-hívek amúgy meg egy eléggé agymosott társaság, a józan észhez képest nem semmi agykitekeredés kell ahhoz, hogy valaki a nyócév minden eseménye után se kapjon sikítófrászt, ha meghallja a Gyurcsány szót. Szal szerintem a 2%-nak egy tekintélyes hányada meg se rezdül az újabb ügytől.

Arbet 2012.05.03. 12:47:38

@fegyelmezett névtelen kommentterrorista: Ha te szívesebben hiszel egy politikusnak mint egy civilnek akkor lelked rajta. Másolhatod a bizonyítványod. :D

Fehérwinnetou 2012.05.03. 12:50:18

@Arbet: Tiszteletben tartva véleményed, nem értek egyet Veled. Óriási különbség van politikus és politikus között.Azért, mert ott volt, mindenért nem tehető felelőssé. Elég gyakran volt különvéleményen, képviselt más megoldási alternatívát egy-egy ügyben. Úgy gondolom, meg is fizette az árát. Kapott hozzá méltatlan szidalmakat, bélyeget rendesen. Az SZDSZ mélyrepüléséről, értékválságáról és erodálásáról sem sokat tehet, hiszen pár éve indult Kókával szemben az elnökválasztáson, ahol- eléggé érdekes szavazási aránnyal és szavazati eljárással -alul maradt. Meggyőződésem, ha az akkor nem úgy alakul,ma lenne egy erős, politikailag piacképes szabadelvű párt Magyarországon, ami nagyon fontos lenne szerintem, hogy választási lehetőséget, programot kínáljon.

Anselmo 2012.05.03. 12:50:23

"A volt miniszterelnök a plágium vádat Kálmán Olga műsorában visszautasította. Ha vádlói nem tudják bizonyítani állításaikat, nehéz helyzetbe kerülnek."

Nem.

barli 2012.05.03. 12:56:19

"Ha vádlói nem tudják bizonyítani állításaikat, nehéz helyzetbe kerülnek. "

Amit elmontak ott, azt szvsz bizonyítani is tudják.
Tételesen:
- rokoni kapcsolat
- címegyezés
- oldalegyezések
- fura módon eltünt dolgozatok
Ez igenis megerösíti a plágium GYANÚját. Nekem úgy tünt, hogy az olvasóra bízták, hogy dötntsék el, hogy plágium volt-e.

"Ha az ellenkezője bizonyosodik be, akkor annak nem csak a Demokratikus Koalícióra nézve lesz számottevő hatása, hanem veszélyeztetheti az ellenzék 2014-es sikerét is. "

Lassan észrevehetné az ellenzék, hogy a sikerüket pont a fletó veszélyezteti. Mos már hatványozottan.

ps: a szőlőbányákat is a vádlóknak kellett volna bizonyítaniuk, mégis mindenki kész tényként kezelte őket.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 13:08:38

"Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani"

Walter Melone (törölt) 2012.05.03. 13:09:11

Na jó, de miről kellene lemondania Gyurcsánynak?
Nem visel állami vezető posztot, nem közjogi méltóság, csupán egy független képviselő.

Maximum a videótéka tagságáról lehetne lemondatni (ha van neki olyan) de azzal sem lennénk előbbre ebben az ügyben.

A dolog azért is visszás, mert van neki egy másik diplomája is, így még azt sem lehet elérni, h felsőfokú végzettség nélkül maradjon.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.03. 13:09:14

Na kedves, beesttmellű, szakállas, görbeorrú, nagyfülű, sábeszes, vágottfaszú liberáliskák! Ezt a csontot rágjátok! Gyurcsány hülyét csinált mindnyájatokból! Ki tudja, ő maga, vagy fegyverhordozói, ugymint Molnár Csaba, Grétzy Zsolt, vagy Vadai Ágnes lopták el a kérdéses vizsgaműveket! Nem mindegy?:))

Ben Franklin 2012.05.03. 13:11:54

@Walter Melone: De igen. Mind2 szakdogája hiányzik. Nyeheehe.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.03. 13:15:46

Gyurcsány Ferenc az utolsó reménységünk, ne add fel a harcot elvtárs!!
Benned van az utolsó reményünk, hogy elzavarjuk a náci fideszes brigádot.
A munkás bére az égre kiált!

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 13:16:55

Első lépésként azt kellene kideríteni, tudományosan bizonyítani, hogy a sógor munkapéldánya (amihez a bírálatot hasonlítják) eredeti-e, vagy célzatosan összerakott utólagos kreálmány.
Mert ha nem, Gyurcsány egy erkölcsi hulla.
De ha igen, akkor ő most valóban egy undorító koncepciós ügy áldozata, aki kétségbeesetten védekezik a képletes "legyilkolása" ellen.
Amíg legalább ezt nem tisztáztuk, nem érdemes ítéletet hirdetni ebben az ügyben.
Ez az "utólagos kreálmány" dolog persze fel sem merülne az emberben, ha nem lettek volna olyan ügyek mostanában ebben az országban, mint pl. Dávid Ibolya meghurcolása.
Ha ezek nem lettek volna, Gyurcsányt egy gyors és laza mozdulattal küldené az embert a bús ****-ba.
De így?
Ki lehet itt már biztos bármiben, hogy úgysem nem merik megtenni?

neonlicht 2012.05.03. 13:18:25

@spenci: Nem csak az politikai tényező (vagyis hatalom birtokosa), aki kormányoz. Nagyobb baj ennél a pontatlanságnál, hogy az írás Orbántól eredezteti az ellenérdekű felek ellenségként való kezelésének gyakorlatát. Pedig épp a liberális primadonnaság lényege, hogy mindenki más világnézetileg alsóbbrendű, és ha ellenkezik, akkor ellenség. Olyan ellenség, akinek ráadásul tilos ellenségként gondolni a liberálisokra. Csak.

Ben Franklin 2012.05.03. 13:21:43

@Patreides: Ennek nem lehet akadálya. A hírTV verzióját össze kell vetni a Rozs-féle bírálatával, ami megvan az egyetemen.

Szóval ki fog ez fordulni, bár lehet megvárják a választásokat vele...:))

high up! 2012.05.03. 13:24:57

Az gyalázza most gyúrtcsányt, aki 6 éven át megélehetési politikusként mindgi kinyalta a fenekét? Fodor, te nagyon szánalmas vagy, kb. annyira mint gyúrtcsány.

Erröl az orbánozosádról meg csak annyit lehet mondani:
A még kissé egészséges debileknek mindenröl a p..a jut az eszébe. A nagyon beteg debileknek meg Orbán.

szürkegém 2012.05.03. 13:31:29

Mikor nyalta Fodor a Gyurcsány seggét? Az Szdsz-ből igen, sokan nyalták. De Fodor? Szét kellene választani a dolgokat nem összemosni.
Mondok egy példát. Magyarország, a hitleri németország utolsó csatlósa!!!!Máig ezt oktatják nyugaton is! Ugye hogy tiltakozunk? Pártállástól függetlenül, mert ez ilyen formában nem igaz. De a felületes tanuló vagy ember angliában vagy franciában ezt gondolja, mig el nem magyarázzák neki, hogy akkor nálunk megszállás volt. Ugye hogy nem mindegy?

Mária 2012.05.03. 13:35:52

"Bármit is gondoljunk Gyurcsány szerepéről a magyar közéletben, a formális logika mégis azt mondatja, hogy a bizonyítás kényszere nem a megvádoltat kéne, hogy terhelje."

*

Ezt nem FELTÉTELES módbann, hanem KIJELENTŐ módban szokás mondani.

És nem a "formális logika" mondatja, hanem a római jogra alapuló jogrendünk - azon belül is ez a jogszabály:

*

"1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról"

A bizonyítási teher

4. §. (1) A vád bizonyítása a vádlót terheli.

(2) A kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a terhelt terhére

*

Forrás:

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99800019.TV

Ben Franklin 2012.05.03. 13:38:02

@szürkegém: 1. Arra hogy Mo. Németország csatlósa, inkább büszkének kéne lenni.

2. Kiaf*szt érdekel hogy angliában meg franciában mit hisznek a gyerekek? Itthon, ha annyi eszünk lenne mint nekik, azt tanítanánk hogy a franciák kivétel nélkül mocskos büdös tetvek..:)

Mária 2012.05.03. 13:42:06

@Arbet:

"Rántsa le a leplet az a rendszerváltásnak hívott buliról,"

*

Hogyne, hogy a végén ő is úgy járjon, mint Ángyán József, és most-regisztrált egyposztos fidesz-blogocskára hivatkozva kürtölje szét az MTI a rágalmakat róla :)

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.05.03. 13:43:32

gratulálok fodor gábor. undorító egy ember vagy te is.

VT Man 2012.05.03. 13:44:27

@Mária:
Nagyon szánalmas, vagy, Mária! Nem a joggal kellene itt előhozakodni, hanem beismerni, hogy Gyurcsány másolta a szakdolgozatát, mert a bemutatott közvetett bizonyítékok ezt támasztják alá.

Ha a HírTV által bemutatott anyagok hitelesek (bírálatok és a Rozs dolgozat), akkor az elég közvett bizonyíték.

kzoltana 2012.05.03. 13:45:24

Ha én Orbán lennék: ...amikor már a szomszéd kertészének egyéjszakás luvnyája is első oboás az operaházban, s minden havernál tele van a széf meg a fagyó (mint zemberek töke), simán elveszítjük a választásokat...
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2190_ha_en_orban_lennek

preston 2012.05.03. 13:46:23

Hát itt bizony még senki nem bizonyitott semmit.. A szakdolgozat messze nem dr. disszertáció. Márcsak azért sem mérhetők össze, mert a dr. disszertáció és vagy két vizsga után megvan a cim. A disszertáció a dr. cim megszerzésének lényege. A szakdolgozat azonban csak lezárja a tanulmányokat és mellette az indexben kell szerepelnie az összes államvizsgának vagy előirt szigorlatnak. Függetlenül attól,
hogy a szakdolgozat csak egy összeollózandó irás, azt demonstrálja , hogy a nebuló megtanulta a leckéket, a disszertáció pedig egy tudományos igényű munka.
Én speciel továbbra is kedvelem Gyurcsányt, nem hiszem, hogy Fodor kritikaja helyes és felhivnam a figyelmet, hogy a hir tv nem először költi át a valóságot..

szürkegém 2012.05.03. 13:46:51

@Ben Franklin: meg a románok szőröstalpúak.....és Jézus magyar volt____nem?

barli 2012.05.03. 13:46:57

@Mária: Mária, a néped gyözködjed, ne a jogászokat! Hiába nyer meg a feri minden pert ha nem hisz neki a közvélemény.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.03. 13:47:32

Senki ne merje sérelmezni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elvtársat, mert ő tiszta mint a patyolat. Kevés ilyen tisztességes rendes ember van a magyar politikába.
Ő az egyetlen reménységünk, hogy újra fellendüljön népünk és virágozzék az ország!

barli 2012.05.03. 13:50:06

@preston: nem a szakdolgozat a lényeg, mégcsak nem is a plágium, hanem a nyurga handabandázása. Pont, mint Plaginál volt.

mese1 2012.05.03. 13:51:21

@Fehérwinnetou: Az SZDSZ amikor összeadta magát még Horn idején az MSZP-vel, szembe körte a rendszerváltást, és abban Fodor "úrnak " is szerepe volt a köpésben...
@Mária: Szerintem balos az...
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: :D

mese1 2012.05.03. 13:53:37

@preston: Helyes, kedveld a tolvajt, egyébként meg más az ha dolgozol egy szakdogán még ha használsz is forrást, vagy ahogy a szakvélemény sugallja, fogsz egyet, kicseréled a fedlapot, és beadod mint sajátod....

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 13:53:43

@Mária: 1. Nem a bíróságon vagyunk. Nem a bírákat kell meggyőzni.
2. Amíg a bíróság nem mondja ki, hogy Simicska bűnös, addig gondoljam azt róla, amit ő akar?

Nem akarom védeni a fideszt, de ilyen alapon felesleges volt Köteles Lászlózni, szőlőhegyezni, kőbányázni, simicskázni. A sajtó dolga, hogy kényes kérdéseket firtasson. Vagy Fletó "tisztessége" miatt mostantól kuss legyen?
Ha nem kettős mércével akarsz mérni, akkor mostantól egyetlen egy fideszes mutyi sem derülhetne ki. Nincs az a bíróság, amelyik ítéletet hírdetne.
Ér neked ennyit Fletó?

mese1 2012.05.03. 13:54:46

@Walter Melone: A parlamenti képviselőségről, amire amúgy is méltatlan...

huhhhu 2012.05.03. 13:55:33

"Ha kiderült, hogy csalt, lopott, vagy hazudott, mennien kell". Akkor mit keres a fidesz kormányon?
Továbbá én is úgy gondolom, hogy igenis meg kell védenie magát. Az ügy jelenlegi állása szerint ez csak mocskolódás. Bizonyíték nincs. Ha hallgat, akkor az van, hogy persze, biztos igaz a hír, azért lapít. A fidesz nem válogat az eszközökben, így sajnos fel kell venni a kesztyűt. Ha kell, a saját fegyverét kell a fidesz ellen fordítani.

mese1 2012.05.03. 13:55:47

@Kutchek: Hagyd, szerelmes belé, lehet ő Dobrev Klára

mese1 2012.05.03. 13:56:20

@huhhhu: Ja minden csak véletlen...

Ben Franklin 2012.05.03. 13:56:47

@preston: Jaja.

És ez azt jelenti, hogy ha a doktori munka hamis, ugrik a doktori, ha meg a szakdoli, akkor ugrik a diploma.

Ügye-ügye.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.03. 13:57:03

@huhhhu: így van! Hajrá Gyurcsány elvtárs. Mi mindig melletted állunk és nem hagyjuk. hogy kicsináljanak a nácik!!
Te vagy az egyetlen reményünk.

rockjano 2012.05.03. 14:06:07

A gond az egésszel hogy soha nem lesz bizonyítható (valszeg) az is lehet hogy GyF tüntette el a szakdolgozatokat de simán elhiszem azt is a hogy a fidesz keze van a dologban. Remek módszer arra hogy elterelje a figyelmet a sokkal fontosabb dolgokról...

Nem tudom de amíg nincs bizonyíték (és egyenlőre nincs) úgysem mond le. Szerintem a pártja lehetőségeit ez már nem befolyásolja nagyban.

lobster thermidor 2012.05.03. 14:07:35

Ja, azt eddig nem tudtam, hogy Kálmán Olga nézése is perdöntő bizonyíték Gy.F. kétségtelenül kesze-kusza plagizálási ügyében.
Mert a nevezett riporternő nézett már egy-két emberre furcsán, most itt nem kezdenék a nevek hosszú felsorolásába, de senkinek nem jutott eszébe azt kikövetkeztetni ebből, hogy pl. Tarlósnak, vagy Kósának, esetleg a mindig szavahihető Szíjjártónak el kellene tűnnie a süllyesztőben.

Jaffar 2012.05.03. 14:10:10

Én megbízok (lol) a (volt) miniszterelnök úrban. Addig nem ítélem el, amíg az adott egyetem által felállított bizottság ki nem mondja a bünösségét. A Schmitt ügyet meg ne keverjük ide, mert ott bizony mindenki által hozzáférhetö volt az anyag és mégis sunyított az egész jobboldal és próbálta menteni a menthetetlent, míg ebben az esetben kb annyit tudunk, mint anno a Bajnai "ügyben". Annak meg ismerjük a végkimenetelét. Ennyit a hiteles emberekröl, lakájmédiáról.

barli 2012.05.03. 14:12:25

lehet hogy csak arra várnak a szakdolgozat elökapása elött, hogy fecó elsírja magát élö adásban. A Rozsé már megvan ha jól olvasom.

Mária 2012.05.03. 14:17:31

@VT Man:

"Nem a joggal kellene itt előhozakodni, hanem beismerni, hogy Gyurcsány másolta a szakdolgozatát, mert a bemutatott közvetett bizonyítékok ezt támasztják alá."

*

Mit támasztanak alá a közvetett bizonyítékok, te agyrokkant?

Sorolnád, hogy melyik közvetett bizonyíték pontosan mit támaszt alá?

preston 2012.05.03. 14:20:22

@Ben Franklin: nem egészen. a doktori , hogy úgy mondjam, egytálétel, ha lekozmalt , oda a vacsora, a szakdolgozat pedig több éves , indexben is rögzitett vizsgák , szigorlatok után következő diákmunka, ami nem követel önálló tudományos munkát..
de azon tul, hogy van a hir tv-nek egy nagy nézettségű műsora, ahol meglobogtattak mindenféle papirokat, semmit sem bizonyitottak. ez egyelőre csak szardobálás. és fodorral ellentétben helyeslem, ha az ilyen ugy biróságra kerul.

huhhhu 2012.05.03. 14:22:29

@Jaffar: Bizony Bajnai ellen is mit meg nem tettek, hogy eltakarítsák. De itt van az UD Zrt. ügy. Gyakorlatilag szétverték az MDF-et. Dávid Ibolyáékat felmentették, tehát akkor ki a hunyó? És ki kapja mégis a nagy "kártérítést" az államtól? Na ugye. Vagy ott van Ángyán. Megszellőztette, hogy néhány ember kezében összpontosul a föld nagy része, már Őt is kikezdték. Hát... mondhat a fidesz amit akar. Azt sem hiszem el, amit kérdez. Persze amíg Gyurcsányon rágódik a társadalom, addig fű alatt vígan űzhetik kisded játékaikat. Mi meg beledöglünk. Itt van pl. a kinai hitel. Azt már tudjuk, hogy kapnak. Na de milyen áron? Arról nem szól fáma. És napokig lehetne sorolni.

Ben Franklin 2012.05.03. 14:26:30

@preston: Megnyugtatlak a szakdoli önálló munkát követel, természetesen. Csak nem 200 ldal hanem mondjuk 40-50.

És nélküle nincs diploma.

Megpusztulok a röhögéstől hogy az idióta libbancsoknak mennyire hátrafelé sült el a Smitt-ügyük.

Tökmind1 ugyanis ki a K. elnök, úgysincs hatalma, az ellenzék viszont teljesen fejetlen, és most már az is marad.

preston 2012.05.03. 14:27:00

@barli: ha megengedjuk, hogy GyF szerezte meg a két szakdolgozatot, soha nem bizonyosodik be semmiféle állitás és a pereket GyF megnyeri.A szakdolgozatokat a szél már befujta volna a hirtévébe, ha ez kedvező lenne nekik. Esetleg van egyezés és van utalás is a másik munkára, vagy felsorolja a cimjegyzékben. Ezért is nem akarják bemutatni, ha ott van.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 14:27:55

@huhhhu: "Hát... mondhat a fidesz amit akar. Azt sem hiszem el, amit kérdez."

Helyes, most már ideje kinyitni a másik szemedet is;)

Mária 2012.05.03. 14:29:06

@barli:

"Hiába nyer meg a feri minden pert ha nem hisz neki a közvélemény."

*

Meggyőződésem, hogy a történet NEM a "Feriről" szól.

A történet arról szól, hogy a Fidesz a társadalom jogérzékét, erkölcsi-etikai és morális állapotát teszteli.

*

A "Feri" története arról szól, hogy a Fidesz vett egy nem éppen népszerű politikust. Megvádolta valamivel. Bizonyítékai nincsenek. Sejtetésekkel, csúsztatásokkal, féligazságokkal manipulálja az embereket.

*

Majd bedobja: "a Ferinek KELL bizonyítania az ártatlanságát!"

*

Normálisan működő jogállamban ilyenkor felhördülnek a polgárok. Akkor is, ha egy nem éppen népszerű embert vádolnak.

*

Nálunk nem működik az emberek egészséges jogérzéke, ezért nálunk nem hördülnek fel az emberek, hanem készségesen elhiszik, hogy a plágiumvád bizonyításához NEM KELL egymás mellé tenni és összehasonlítani a forrás dokumentumot a kétes dokumentummal.

Azt is készségesen elhiszik, hogy NEM a vádlónak kell bizonyítani az állítását, hanem annak kell bizonyítani az ártatlanságát, akit megvádoltak.

*

Tudod, kik dolgoztak utoljára ezzel a módszerrel - leszámítva a sztálinista diktatúra országait?

Az inkvizíció a középkorban. Ott volt divat az, hogy ha egy emberről kimondták, hogy boszorkány, mert az inkvizítorok szerint "minden jel arra mutatott", akkor a boszorkánynak nyilvánított szerencsétlennek kellett bizonyítania azt, hogy ő nem boszorkány.

*

Itt tartunk most. A 21. században. Magyarországon.

*

És én még csak nem is a Fideszt hibáztatom.

Az ostoba csürhét hibáztatom, amelyik félretette a józan eszét, és félretette a logikus gondolkodást.

barli 2012.05.03. 14:32:22

@preston: az is lehet, hogy csak megvárják, amíg a fecó belebonyolódik a magyarázataiba. Azért remélem, hogy meglesz a fletóé is, még akkor is, ha nem plagizált annyira. Kiváncsi vagyok, na.

huhhhu 2012.05.03. 14:34:31

@Mária: Az inkvizícióval kapcsolatban egyből az ugrott be, hogy Orbán papja lesz miniszter. Hát...

Mária 2012.05.03. 14:37:06

@Kutchek:

"1. Nem a bíróságon vagyunk. Nem a bírákat kell meggyőzni.
2. Amíg a bíróság nem mondja ki, hogy Simicska bűnös, addig gondoljam azt róla, amit ő akar?"

*

Ártatlanság vélelme:

Az ártatlanság vélelme (bűnösség vélelmének tilalma) alapján senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata, vagy - nem büntetőeljárás során végzett tényfeltáró vizsgálat esetén - az ügyet elbírálni hivatott FÜGGETLEN testület nem állapította meg.

barli 2012.05.03. 14:37:37

@Mária: figyelj kedves Mária:
Elöször is feleslegesen írsz dupla sorközzel, ez nem szakdolgozat :)
Másodszor a ferinek már megmondták a népek, hogy hová menjen. Elöször a szociális népszavazáson (Horn fordította le), másodszor a parlamenti választáson. A feri örüljön, ha nem csukják le.
Harmadszor amit és ahogy az Orbán az elmúlt két évtizedben kapott töletek, az nem jogosít fel titeket a felháborodásra egy ilyen szvsz tiszta esetben (sem).

Ben Franklin 2012.05.03. 14:38:57

@Mária: Mondjuk nekem van itthon is a szakdoliból.

Szóval asszem Gyuriferi nem szeretné hogy az övé előkerüljön. Kituggyamér, egy semmiből jött proli senki mint Gyurcsány a gettóból ezek el szokták tenni a bizonyítványokat, diplomákat, satöbbiket. Szerintem.

barli 2012.05.03. 14:39:23

@Mária: értem. Mivel a magyar ügyészség/bíróság nem független, ezért ezentúl sterinted nincs bünös ember e hazában?

barli 2012.05.03. 14:42:14

@Mária: ezek szerint ha látom ahogy a szomszédom megeröszakolja a hároméves kislányát, akkor ezt addig nem hihetem el, amíg el nem ítélik?

A bíróság elött igenis legyen mindenki ártatlan. De magánemberként hadd döntsem el saját magam. Valamint hadd írjam le a véleményemet a sajtószabadság nevében.

high up! 2012.05.03. 14:44:53

@Mária:

Maris, Maris, te sz...i jársz az index blogokra. Az összes eftársad elhullott már a politikai harcokban, te meg még mindig harcolsz a hulláikért. Nagyonmarha vagy!

Mária 2012.05.03. 14:49:11

@barli:

"ezek szerint ha látom ahogy a szomszédom megeröszakolja a hároméves kislányát, akkor ezt addig nem hihetem el, amíg el nem ítélik?"

*

LÁTTAD, hogy Gyurcsány másolta a szakdolgozatát? Büntetőjogi felelősséged tudatában kész vagy tanúsítani is?

Ha láttad, akkor neked nem "elhinned" kell, hanem tanúsítanod.

Ha NEM láttad, akkor meg kell várnod, amíg valaki hitelt érdemlően bebizonyítja.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 14:49:15

@Mária: Csak a jogász ismerőseim ilyen szűklátókörűek, hogy mindig a törvényekből idézgetnek.

Ha az elmúlt 22 évben nem jött volna le: a politikusokról,a választók mondanak ÍTÉLETET! Nem független testületek, nem vizsgálóbizottságok, hanem azok a kibaszott parasztok, akik lehúzták a WC-n Torgyánékat, Fodor Gáborékat stb.
Ha Fletó nem a wc illatosítót akarja látni utoljára, akkor neki kell bizonyítani az igazát. Ő van lépéskényszerben.

Végképp nem akarom a fideszt védeni, de a Kende Péter könyve sem egy tényfeltáró vizsgálóbizottság vagy egy független testület munkája volt.

Ártatlanság vélelme: ha egy állásinterjún kérik az államvizsgám eredményeit és azt mondom, hogy: "sorry, annyiszor költöztem már, és különben sem fogom kezem-lában törni, hogy előkeressen." Szerinted? :)

Fletó közszereplő, hovatovább egy celeb. Neki aztán állnia kell a sarat.

balfék 2012.05.03. 14:50:43

Tisztelt FG.!
Csak érdeklődnék tisztelettel egy hatalmat nem gyakorló személy milyen hatalomgyakorlási technikát másol? Úgy veszem észre ön , mint a liberalizmus eltökélt híve( legalább is szeretné hinni, hogy az) már az ítéletet is a kezében tudja. Amennyiben Gyurcsány nem védekezne azt egyenesen beismerésnek tudná be. Ön ugyanúgy a jobboldal kelepcéjében vergődik , mint nagyon sokan, csak a mázat próbálja másnak festeni.

balfék 2012.05.03. 14:52:40

@Kutchek: Az államvizsga eredménye a diploma. Az sincs meg Gyurcsánynak?

Ben Franklin 2012.05.03. 14:52:52

@Mária: Ha NEM láttad, akkor meg kell várnod, amíg valaki hitelt érdemlően bebizonyítja.

- Miért az mi lenne? Bíróság? Sajna Smittnél nem várta meg senki úgyhogy Gyurcsóknál sem fogja. Arivederci.

-Kicsit visszafelé sült el a libbancskomák runcájsz-pisztoly, nem lehet betelni a gyönyörrel. Gehehe.

balfék 2012.05.03. 14:58:29

FG!
Ha csak azért tartja fenn a blogját, hogy itt is jókat lehessen zsidózni nem sok értelme van. Ilyenből már Dunát lehetne rekeszteni!

Ben Franklin 2012.05.03. 14:58:55

Hehe-nyehehe

A korábbi hírekkel szemben megvan a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földrajzi Intézetében Gyurcsány Ferenc sógorának 1980-ban írt szakdolgozata - írta csütörtökön a Pécsi Újság. A hírportál beszámolója szerint Rozs Szabolcs dolgozatát csütörtök délelőtt találták meg az intézményben. A Pécsi Újságnak csütörtökön több forrás is megerősítette ezt, de a portál azt írta: mindannyian hozzátették, szigorú dékáni utasítást kaptak arra, hogy nem nyilatkozhatnak, mivel a PTE feljelentése miatt nyomozás indult az ügyben.

huhhhu 2012.05.03. 14:59:15

@Kutchek:
"Ha Fletó nem a wc illatosítót akarja látni utoljára, akkor neki kell bizonyítani az igazát. Ő van lépéskényszerben."

Ez ostobaság. Ami nincs, azt nem lehet bizonyítani. Van egy állítás, amit először bizonyítani kell. De bemondásra... Azt mondom, hogy tudom, hogy te ezt meg azt tetted, holott nem úgy van. Bizonyítsd be azt, ami nincs.

Először bizonyítsák az állítást, utána ha azt cáfolni akarja a megtámadott, akkor kell bizonyítani az ellenkezőjét.

Ben Franklin 2012.05.03. 15:02:01

@huhhhu: Smitt plágiumát sem bizonyította bíróság. Közszereplőknél ez nem szükséges a lennullázódáshoz, a jogi következmény meg senkit sem érdekel.

huhhhu 2012.05.03. 15:02:59

@Ben Franklin: Biztos Gyurcsány visszavitte. Mert eddig ugye Ő lopta el. Na ettől kezdve abszolut komolytalan az egész. Ez már több, mint büdös.

huhhhu 2012.05.03. 15:04:39

@Ben Franklin: Nem is kell bíróság. Schmittnél is a HVG pordukált egyértelmű bizonyítékot. Az bizonyíték volt. Na de itt...

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 15:04:57

@VT Man: "Ha a HírTV által bemutatott anyagok hitelesek (bírálatok és a Rozs dolgozat), akkor az elég közvett bizonyíték. "

Ha... Ez a kulcsszó.
Ha a Rozs-dolgozat un. munkapéldánya valódi (Gyurcsány védekezése szerint ez lehet utólag, célzatosan összeállított hamisítvány), és a bírálat valóban azt írja, amit állítanak, akkor...
A kérdés az, hogy mit hiszünk el inkább: Hogy Gyurcsány ennyire hülye lenne, és egy erkölcsi nulla, vagy hogy a Hírt TV ennyire becstelen gazember társaság. Egyelőre ez hitkérdés, amíg hitelt érdemlően be nem bizonyosodik akár az egyik, akár a másik.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 15:12:39

" - Akkor feleljen a kérdésre. Mikor nem mondta, hogy mi nem találhatjuk magát bűnösnek?
- Tegnap késő ese a latrinán, ezredes úr.
- Ez volt az egyetlen eset, amikor nem mondta?
- Nem, ezredes úr. Én mindig nem mondtam, hogy önök nem találhatnak engem bűnösnek, ezredes úr. Amit én Yossariannak mondtam, az az volt...
- Senki sem kérdezte öntől, hogy mit mondott Yossariannak. Mi azt kérdeztük, hogy mit nem mondott. Minket egyáltalán nem érdekel, hogy ön mit mondott Yossariannak. Világos?
- Igenis, ezredes úr.
- Akkor menjünk tovább. Mit mondott Yossariannak?
- Azt mondtam neki, ezredes úr, hogy nem találhatnak bűnösnek engem a fegyelemsértésben, amivel vádolnak, ha hűségesek maradnak...
- Mihez? Maga motyog.
- Ne motyogjon.
- Igenis, őrnagy úr.
- És motyogja azt is, hogy ezredes úr, ha motyog.
- Metcalf, maga kurvapecér.
- Igenis, ezredes úr - motyogta Clevinger - Az igazsághoz, ezredes úr. Hogy önök nem találhatnak engem...
- Az igazsághoz? - az őrnagy elhűlt - Mi az igazság?
- Az igazság, ezredes úr...
- Ez nem az igazság - gúnyolódott az ezredes - Ez Marx Károly. Majd én megmondom magának, mi az igazság. Az igazság a kitaposott vakbél, a földbe nyomott pofa, igazság az, ha éjszaka egy szál rohamkéssel kinyírja egy hadihajó fegyvertornyát, vagy az éjszakában szó nélkül tarkón csap valakit homokzsákkal. Megfojt. Ez az igazság, amikor mindnyájunknak bátornak és keménynek kell lennie, hogy Billy Petrolle-lal megharcoljunk. Kapáslövés. Érti?
- Nem, ezredes úr.
- Ne ezredesurazzon itt.
- Igenis, ezredes úr.
- És mondja azt, hogy ezredes úr, amikor nem ezredesuraz - parancsolta Metcalf őrnagy. "

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 15:13:21

@Patreides: "A kérdés az, hogy mit hiszünk el inkább: Hogy Gyurcsány ennyire hülye lenne, és egy erkölcsi nulla, vagy hogy a Hírt TV ennyire becstelen gazember társaság."

Zseniális dramaturgia lenne, ha mindkettő egyszerre bizonyosodna be:)))
Pl. Fletó a hírtv példánya alapján hamisítana egy szakdogát, aztán valahonnan mégis előkerülne az eredeti:)))

elvhű társ 2012.05.03. 15:13:28

Gyurcsány élt él és élni fog mert Őrá szüksége van a magyar közéletnek.

Most persze mindenki szívesen belevágja a bugylibicskáját abba a fába, amelyiknek az árnyékában egykor olyan szívesen időzöt.

Liberálisként és meleg aktivistaként is nagyobb tisztelettel beszélhetne Őróla Fodor Gábor.

Ben Franklin 2012.05.03. 15:18:01

@Patreides: Nézd csak meg az Index-címlapot, sajna Rozs egyetemi nem-munkapéldánya is előkerült....:)))

Ben Franklin 2012.05.03. 15:19:33

@Kutchek: Előkerült. Rozsé. Az egyetemen. Nyehehee. Ma.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 15:20:48

Na, most hogy hivatalosan is megkerült a Rozs-szakdolgozat a pécsi egyetemen, már van rá esély hogy kiderül az igazság.
A bírálat alapján, legalábbis már le lehet vonni hitelt érdemlő következtetéseket.
Most Gyurcsány vagy alaposan pofára esik, vagy tisztázza magát.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 15:22:18

@Ben Franklin:
Én speciel most az Origón olvastam, de a lényeg a lényeg...

Fehérwinnetou 2012.05.03. 15:24:55

Eléggé lehangoló és elkeserítő a vita és nem a lényegről szól. A jövőnk tét, nem Gy. F. és a dolgozata a valódi fontosságú és szánalmas, a politikai acsarkodás, a nick-neveink anonimitása mögül kikiabáló komolytalan, bántó megjegyzések áradata.
Egy mocsárban állunk, ahol egymás taposva még gyorsabban süllyedünk. Új erők, új /vagy régi, de nem diszkreditálódott/ politikai értékekek, europeér politikai kultúra, vállaható, tisztességes személyek kellenek. Újak és ismertek egyaránt, akik tiszták. Én Gábort ilyennek tartom, akkor is, ha közel volt a sárdobálókhoz és így Ő is kapott belőle pedig nem dobott vissza. Hiszem, hogy a nagykorú magyar társadalom ad esélyt egy esetleges új, vagy reload- formációnak,(itt nem az erodálódott SzDSz -re gondolok) hogy megmértesse magát programjával, üzeneteivel, vállalható arcaival.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 15:27:06

@Ben Franklin: Most jön az, hogy Gyurcsány szénizotópos vizsgálatot fog kérni. Mert biztos benne, hogy ezt is a hétvégén rakták össze. :)))
Különbenis a Rozs család hazudott! Ezt már megmondta a HVG-nek is.
Mondjuk rá nem vonatkozik az alaptalan vádaskodásról, meg az igazság vélelméről fenntebb megállapított esszenciák;)

balfék 2012.05.03. 15:27:08

@elvhű társ: Szerintem ő lelkében mindig is Fideszes maradt. Többek között a gyűlölet beszéd törvény elleni harcának köszönhetjük a Jobbik előre törését. A magyar társadalom nem lesz képes és talán nem is hajlandó szembe fordulni saját elhatározásból a meglévő rasszizmusával, antiszemitizmusával. Ez az , amit Fodor akkor sem és most sem fog föl. A következményekre van már precedens és az elég kellene, hogy legyen a törvényi szabályozáshoz.

Ben Franklin 2012.05.03. 15:27:36

@Patreides: Vagy előkerül az övé is.....:)

De majd csak a választási hajrában. Gehehe.

Ben Franklin 2012.05.03. 15:30:17

@Kutchek: Én benne lennék. Vizsgálják ki rendesen, hiszen elméletileg nem kizárt hogy egy ördögien gonosz náci összeesküvés áldozata Gyurcsány.

Én mondjuk az ellenkezőjét gondolom, de ezt nem lehet objektíven megjtélni, csak ha meglesz minden papír.

zsanett114 2012.05.03. 15:42:53

Szeretném tudni, hogy Fodor Gábor hírtelen mitől lett ilyen okos?!
Mit képzel magáról, talán miniszterelnök akar lenni?
NEM FOG MENNI!!!

huhhhu 2012.05.03. 15:44:33

Azért van itt még egy érdekes, nem elhanyagolható szempont. Megalakult egy "tényfeltáró bizottság", aminek a jogkörét kibővítették a szakdolgozat vizsgálatára úgy, hogy nem volt meg egyik dolgozat sem. Ez pár, talán 1-2 napja történt. Ezek után hopp, előkerült az egyik szakdolgozat. Nyilván azért, hogy legyen mit csinálnia a "bizottságnak". Bízom benne, hogy a fideszes muki is tagja ennek a "bizottságnak". Így a semmiből is lehet "bizonyítékot" kreálni.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.03. 15:48:47

@elvhű társ: Te mindig a szivemből beszélsz kedves elvtárs!

A nép fia 2012.05.03. 15:50:04

Én csak azt nem értem, hogy a blog miért van jobbra igazítva?

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 15:58:37

@huhhhu: Tehát szerinted az egyetem fideszes vezetése 2 nap alatt legyártott egy 30 évesnek kinéző szakdogát?

Arról szó sem lehet, hogy eddig szartak rá, végülis nem egy doktori./ A SOTE sem kapkodta el./ Teljességgel kizártnak tartod, hogy a nagy sajtóvisszhang miatt átturtak pincétől a padlásig mindent és előkerült?

Tényleg nonszensz, hogy egy felsőoktatási intézményben képesek többezer szakdogát megőrizni, míg Fletó 2 azaz kettő darabra nem tud vigyázni:)))))

szürkegém 2012.05.03. 15:59:08

@zsanett114: Kedves Zsanett. Miért baj már az is, ha valaki értelmes, nem anyázós gondolatokat közöl. Képzeld, vannak emberek, akik így is fel tudnak kelni reggel. Vannak, akik nem a baltát keresik egyből, hanem csak a fogkefét. Ha valami józan gondolat, ismerjük már el legalább! Legyen az ember hottentotta, vagy eszkimó, vagy magyar, ha igazat szól, hajtsunk fejet. De ha hülyeséget, akkor természetesen küldjük el a francba.

huhhhu 2012.05.03. 16:11:43

@Kutchek: Eszembe se jutott, hogy legyártották volna. Viszont az eltűnések és előkerülés körülménye elég bizarr. Mert ugye eddig mindkét dolgozat eltűnt. Azt sem értem, hogy miért csak Gyurcsányét selejtezték le. Akárhonnan nézem, nem áll össze. Egyébként engem nem érdekelt Schmitt doktorija sem, bár az karcos volt mint közt.elnök. Igazából ez a dolgozat se tud lázba hozni. Sokkal fontosabb hogy ha fele ennyi energiával azzal foglalkozna a fidesz, hogy a lakosságot, a gazdaságot kivezesse a sz.rból, akkor nem lenne ennyi nyomorgó ember, ennyi tönkrement vállalkozás, reményvesztett ember. De sajnos azt látom, hogy az átlagember vastagon le van sajnálva. Ezeknek csak a hatalom, a gazdagodás az egyetlen problémájuk, és ezért bármire képesek.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 16:26:56

@huhhhu: "Viszont az eltűnések és előkerülés körülménye elég bizarr."

Nincs ebben semmi bizarr. 30 éven keresztül ide-oda pakolgatták még szép, hogy elkeveredik.
Azt hiszem ez egyetmi könyvtárban vannak fontosabb dolgok is, mint hogy 30 éves szakdogákat porolgassanak hol Fletó, hol a hírtv-s mókusok kedvéért. Fél óránál én se szántam volna rá többet.
Csak ugye egyre kínosabb lett az ügy, Gyurcsány feljelentéssel fenyegetőzött, a sajtó nem tágított.
Az egyetemre nézve kurva gáz, ha a saját könyvtárában a saját iratai között sem tud rendet tartani. Inkább benéztek minden szekrány mögé.

Az meg, hogy egy egyetem leseljtez szakdolgozatokat: eszem faszom megáll! Egy tudományos intézmény könyveket éget:)))))

Amúgy nem a fidesz foglalkozik az üggyel, hanem a hírtv, meg úgy az egész magyar sajtó és Te is!;)

Orbánnak lesz most a legszarabb. Sárkány nélkül nehéz Szent Györgyöt játszani.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 16:38:35

"Sárkány nélkül nehéz Szent Györgyöt játszani."

Ugyan, menni fog az. Ez nem lehet probléma.
Sárkánynak bárkit bármikor ki lehet nevezni. :)

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 16:58:10

@Patreides: Kinevezni ki lehet. Csak elég hülyén fog hangzani a két adu, hogy "gyurcsányahibás" meg "azelmúltnyócév". Az egész politikájukat Gyurcsánnyal szemben építették fel. Most akkor kezdhetnék az egészet előlről:)))

huhhhu 2012.05.03. 16:59:04

Akár igazad is lehetne, de nincs. DDDD Mert ezek szerint megérezték pár napja, hogy meg fogják találni azt a dolgozatot, mert más logikus magyarázat nincs arra, hogy miért bővítették ki a jogkörüket a dolgozat vizsgálatára, amikor nincs is meg. És azt se felejtsük el, hogy az előkerült dolgozatot "Gyurcsány lopta el". Ezt is megtudtuk. Nem védhető ez az egész. Ahogy az sem, hogy valóban bármit leselejtezhetnek, na de hogy pont a Gyurcsányét, azért az büdi. Korrekt bizonyíték csak az lehet, ha a 2 dolgozatot összehasonlítják. Mivel ez nem lehetséges, így bármit bele lehet magyarázni. Mert ha vannak is a két dolgozatban egyezések, de arra hivatkozik, akkor bukott a mutatvány.

Gyurcsány kilövésével pedig max. a lista hossza csökken. Minden potenciális rivális ki lesz lőve asztrálisan. Mire elérkezünk a választásokhoz, nem lesz alternatíva. Vagy a fideszre szavazol, vagy a jobbikra. Vagy egyikre sem. Nekik az is jó. Ez itt a lényeg.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.03. 17:18:17

Nyilván a Fideszre szavaz majd mindenki, hiszen Matolcsy most adott az embereknek havi húsz forint kedvezményt (a nagymamájára való hivatkozással, hogy neki olyan is van) a bevezetendő telefonadóból.
Az egyik vezető hír volt. Havi húsz forint... És ezt mind teljesen komoly pofával.
Szürreál.
Bár ma már a megkerült szakdolgozat nyilván elnyomja ezt a hírt.

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 17:28:45

@huhhhu: "Gyurcsány kilövésével pedig max. a lista hossza csökken. "

Gyurcsány kilövésével esély nyilna egy normális ellenzék felépítésére. De amíg a porondon van mindent szétbasz maga körül: mszp, szdsz, dk, civil megmozdulások.

Téged se biztos, hogy beengednének a Gundelba, ha valami koszos retkes cigánnyal flangálsz.....

lobster thermidor 2012.05.03. 18:28:42

Fodor Gábor habitusától távol áll a bozótharc, és a test- test elleni küzdelem. Ő, ha komoly kihívás előtt állt, mindig sikeresen megfutamodott, vagy kapitulált. Azt valóban nem lehet elvitatni tőle, hogy eme túl sikeresnek nem nevezhető taktikával hova tudta leküzdeni magát a magyar politika élvonalából.

Azt azért elmondanám neki, mert Gy.F. -cel kapcsolatos következtetéseiből jól látszik, eddig még nem jött rá magától, hogy a trágyadombon szart lapátolni frakkban, és glasszékesztyűben nem tanácsos.

lobster thermidor 2012.05.03. 18:32:12

@Patreides:

Neked ez kevés, hiszen ez évi 200 kemény magyar forint?
Budapesten egy fél buszjegy ára.

lobster thermidor 2012.05.03. 18:34:55

@Patreides:

Ja, és elfelejtettem még hozzátenni, hogy ezzel is a simicska, meg az orbán, meg a nyerges, meg a saját gyerekeit lopja meg. Hogy nézne az ki, hogy a gyerekeik jövőjét szétosztogatná mindenféle jöttment adófizetőnek.

dr. v.b.1990 2012.05.03. 21:11:15

"Míg a Schmitt-ügyből a jobboldal megtépázva ugyan, de erkölcsi összeomlás nélkül került ki, ma még kérdés, képes-e hasonlóra a baloldal."
A jobboldal már többször erkölcsileg összeomlott csak az a gond,hogy nagyon sokan még nem ébredtek fel a narancsos kábulatból és erre nem jöttek rá. (Bár félek,hogy később sem fognak és inkább a Jobbikhoz fognak pártolni)
Egyébként ebben az ügyben azért nehéz elfogulatlanul állást foglalni ,mert
1. Az ügyet kirobbantó médiának több olyan esete volt ahol kiderült,hogy hamisan kreáltak bizonyítékokat ,hogy valakit rossz színben tüntessenek fel (és nem egy sajtópert is elvesztettek)
2. Mindenki tudja,hogy ez a média melyik politikai oldalhoz tartozik.
3. A Schmitt-ügy lezárta után nem sokkal robbant ki az ügy ami erősíti az összeesküvés elméletet miszerint ez a Schmitt-ügy miatt bosszú.
4. Mivel nincs a két szakdolgozat összehasonlítva és arról egyértelműen kimondva,hogy plagizált nem úgy mint Schmitt Pál esetében.
Ami GyF-t illeti : Szerintem ő is úgy lehet ,hogy lesüllyed az ellenfele szintjére,hogy a saját fegyverükkel verje meg őket.

Jaanos 2012.05.04. 09:36:02

@3dom'f'speech: Nem unod még, Köszörüld meg a torkod és köpd ki a gyűlölkedésedet.

sakurablogja.blogspot.hu 2012.05.04. 20:26:13

Nehéz. Soha nem vettem részt a politikában, még csak nem is érdekelt igazán. Természetesnek tartom, hogy hol ez a képviselet, hol amaz van élen. Nekem így jó volt, hiszen mindennel kell foglalkozni, minden látásmód jóhiszeműen csak hozzá tesz az egészhez. De elvenni,ezt csak most tapasztalom. Most félek.Örömmel tölt el, hogy van Ön,Fodor Gábor és szót emel.Számomra a legszimpatikusabb módon.Minden szavával egyetértek,de valamiért keveslem a jelenlétét. Gusztos Péter hova lett?Őt is szívesen hallanám.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.05.06. 19:46:10

Gyurcsány és bárki aki csal tűnjön el a közéletből örökre!!!

Gargantua 2012.05.07. 10:48:19

@lane: Épp fel akartam tenni én is...

Fehérwinnetou 2012.05.07. 15:13:47

@balfék:Én Veled ellentétben (remélem, sokan vagyunk így) nem gondolom azt, hogy a magyar társadalom rasszista és antiszemita lenne. Szerintem a többség pontosan elfordul a szélsőséges eszméktől, ideológiáktól, melyek mindig válság idején erősödnek fel. A társadalom többsége józan, csak politikai apátiában, averzióban van és legszívesebben elzavarná az egész mostani politikai elitet csak nincs számára vonzó, életképes, hiteles alternatíva. Jelenleg. Hiszem, hogy lesz értékalapú, tiszta politikai erő és F. G-nak is lesz még egy dobása ebben a körben.
@lane: Ha F.G. ennyire „rafkós” lenne, szerintem nem ott lenne a politikai erőtérben, ahol most. Akkor jelenleg éppen a kormánytagként elkövetetett hibáit kifogásolnád. Szerintem teljesen tisztán, érthetően, őszintén érvel. Ha ez aggodalomra ad okot, az azt bizonyítja, hogy valóban nagy a baj.

paragrafus 2012.05.09. 23:13:49

Véleményem szerint ennél a kérdésnél abszolúte nem szempont az, hogy Gyurcsány plagizált-e vagy sem. Akár igaz, akár nem, ez nem szempont.

A lényeg az, hogy Schmitt után elkezdték Gyurcsányt ismét támadni. A támadás eszköze ez esetben most a szakdolgozat volt. De ha a szakdolgozat vonatkozásában ha megfeszülnek és akkor sem találtak volna semmilyen támadási felületet, akkor kerestek volna (és nincs kétségem: találtak is volna) más területet és felületet, ahol ismét - vagy tovább? - támadják Gyurcsányt.

Emlékezzünk csak: amikor Gyurcsány miniszterelnök volt, akkor Semjén Zsolt nyilatkozta a sajtónak, hogy az volt a feladata, hogy Gyurcsányt amortizálja és ez száz százalékosan sikerült is. Meggyőződésem, hogy most is valami hasonlóról van, lehet szó.
Gyurcsány támadása volt a lényeg, nem a szakdolgozata. Ez csak egy jelentéktelen részletkérdés volt.

A lényeg, hogy a fidesz igyekszik Gyurcsányt tovább eliminálni. Ebbe a körbe tartozik bele az is, hogy nem engedték frakciót alakítani, mert azzal pl. több felszólalási lehetőség jár.

És Orbán - vele együtt a fidesz is - még mindig nagyon fél Gyurcsánytól. Tisztában vannak vele, hogy a következő választáson Gyurcsány veszélyes lehet rájuk, ezért is már most is támadják. (Nem lehet elég korán kezdeni.)

Ugye soban pukkannak ki azok a lufik, amelyeket Gyurcsánnyal szemben akartak bevetni. És ezért kellett keresni egy másik eszközt erre. Mert a módszer az változatlan. A Schmitt-ügy adta magát, hogy akkor Gyurcsányt is ezen a vonalon keresztül próbáljál támadni. Határozott meggyőződésem, hogy Gyurcsány szakdolgozatát az életben nem kezdték volna el firtatni, ha ez a téma nem jön elő a fidesz oldaláról. De mint mondtam, akkor a fidesz keresett volna más támadási felületet.

paragrafus 2012.05.09. 23:18:25

A szakdolgozat vonatkozásában meg csak annyit: már egy idej gyanítom és minden újabb "napvilágot látott bizonyítékkal" csak megerősödik ez a gyanúm, hogy ez az egész előre nagyon alaposan és precízen meg volt szervezve.

Ennek számomra a leginkább életszerű bizonyítéka a Gyurcsány szakdolgozatáról készült - állítólagos - bírálat. Amely megvan. És amelynek a szakdolgozattal egyött kellett lennie. Tehát ha valaki az egyiket megszerezte, akkor meg kellett szereznie a másikat is. Ezért erősen gyanítom, hogy valakinél jelenleg elfekvőben van ez a szakdolgozat. És nagyon kétlem, hogy valaha is "előkerülne".

Ugyanis ha valóban igazolható lenne a plagizálás - Schmitt Pálhoz hasonlóan, a fidesz már ugrott volna, hogy feltálalja. De mivel ez nem bizonyítható vele, ezért igyekszik kivonni a forgalomból. Mindenféle értelemben.
Ezért is inkább lebegtetik.

A fidesz a maga nemében zseniális a politikai csomagolásban. Éppen ezért a fidesz számára nem szempont az, hogy Gyurcsány valóban plagizált-e vagy sem. Elég az a számára, hogy ha sikerül ezt elhitetni minél többekkel.

És az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a fidesz nagyon sokakkal meg tudott etetni valótlanságokat. Ráadásul - látszólagosan - olyan meggyőzően és hitelesnek látszóan, hogy akik hittek és hisznek a fidesznek, azokban fel sem merül, hogy a narancsosan cizellált dekoráció mögé lássanak, vagy legalábis elgondolkodjanak. Éppen ezért ezek a vakok, elvakultak és fanatikusok a legkisebb kétkedés nélkül el fogják hinni, hogy Gyurcsány plagizált. Számukra a legkevésbé sem lesz szempont az, hogy ez igaz-e vagy sem.

Egyetlen szempont lesz: hogy Gyurcsány - számukra - a gyűlölt ellenség. A fidesz pedig folyamatosan gondoskodik arról, hogy ezt a tüzet folyamatosan hevítse és a vasat állandóan üsse.

A fidesznek - ha már Orbán rendszeresen és elég gyakran - háborús retorikát szeret használni, akkor bizony ellenségképet kell felmutatni. És erre a fidesz Gyurcsányt szemelte ki.

paragrafus 2012.05.09. 23:20:19

Az viszont rendkívül elfondolkodtató a számomra, hogy mindazok a médiák, sajtóorgánumok, fórumok, blogok, amelyek ilyen-olyan formában felfolgozták a Gyurcsány plágium kérdését, azok közül elég nagy arányban sokakban egyetlen egy szó erejéig sem vetődött fel, hogy a fidesz valójában miért kezdte el megint támadni Gyurcsányt és miért pont most. Az "álamfő" doktorátusa csak ürügy volt ehhez.

Valójában és meggyőződésem szerint az húzódott meg mögötte, hogy a közellenségnek kikiáltott Gyurcsánynak már pusztán a személye elég ahhoz, hogy sokak számára sikeresen terelje el a figyelmet az újabb megszorításokról, a fidesz dilettáns politikájáról és gazdaságpolitikájáról. És ezt elég jól csinálta megint a fidesz, viszonylag sikeressé vált ez a terelő manőver. Arányaiban elég feltűnő, hogy a kormányzati ténykedés kapcsán kiderült disznóságokról, gazemberségekről sokkal kevésbé esett szó. Pl. a földoligarchák, vagy éppen a Közgép-sztori.

Tehát ha csak annyit ért el a fidesz, hogy a sajtó nem csámcsogott kormányzati intézkedéseken annyit és olyan mértékben, mint egyébként, akkor a fidesznek már megérte.
Mert ugye a média jelenlegi palettájának elég jelentős szelete a jobboldal birtokában van, amely a kormányzati negatívumnokat kevésbé terjeszti a "zemberek" között, miközben annál inkább nyomatja nagyüzemi módra közellenséget.
Az agynosáshoz pedig frissíteni kellett a municíót. Ezt hivatott kifejezni és megjeleníteni a szakdolgozat.

2012.05.10. 15:12:06

@van-itt-ész:
2012.05.03. 13:09:14 írt soraira reagálva:
Na kedves van-itt-ész! Ezt a csontot rágja már mindenki (itt ön is, én is ...), függetlenül attól, hogy mekkora füle, farka vagy orra van. És tényleg: "nem mindegy?:))", addig sem foglalkozunk mással ...
Pedig talán szóra sem érdemes ez az egész cirkusz.
vissza az oldal tetejére
süti beállítások módosítása